Bio-Curcumin - Étrend-kiegészítő-kapszula (Nature Vitality)

 • Bélrendszeri zavarok
 • Gyulladásgátlás
 • Idegrendszeri zavarok
 • Ízületek karbantartása
 • Koleszterinháztartás
 • Tumor ellenes hatás
 • Vérnyomás optimalizálás
0Ft
4.565215
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (23 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

 Bio-Curcumin®+ Kurkumin kivonat, étrendkiegészítő kapszula.

(Micronizált kurkuma-kivonat felszívódást segítő mátrixban).

A kurkuma hatóanyagai, a kurkuminoidok véráramba jutása nagyon korlátozott. Ennek áthidalására hoztuk létre e terméket. Egy fektetebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok fölszívódását. A Bio-Curcumin® (BCM-95®) pedig egy új, szabadalmaztatott kurkuma-kivonat, mely a kurkuminoidokat a kurkuma esszenciaolajával együtt tartalmazza mikronizálva és még a feketebors-kivonatos megoldásnál is 6x hatásosabb. A gyömbér gingerol hatóanyaga is fokozza a kurkumin fölszívódását, ráadásul hasonló hatással rendelkezik, mint a kurkumin, különösen gyömbér-illóolajakkal együtt. A kurkuma turmeronokra standardizált kivonata szintén jelentősen fokozza a kurkumin fölszívódását. Termékünk mindezt együtt tartalmazza!

Alkalmazási javaslat:
Egészséges embereknek a gyulladás csökkentésére és megelőzésére napi 1 db kapszula Bio-Curcumin®+ szedését javasoljuk étkezés közben bevéve 1-2 dl folyadékkal. Már kialakult gyulladásos problémák esetén a Bio-Curcumin®+ Forte –t ajánljuk szedni, napi 1-3 kapszulát, igény szerint, szintén étkezés közben bevéve.

Célszerű a kapszulák adagolását a nap folyamán elosztani: ha pl 3 kapszulát szed, akkor reggelihez, ebédhez és vacsorához 1-1 db kapszula. Súlyos esetben akár napi 9 db kapszula is szedhető, de egyszerre beszedni maximum 3 db-ot szabad és csakis étkezéskor!Napi 1db Bio-Curcumin®+ kapszula szedésével legalább annyi kurkumin-t juttathatunk el szöveteinkhez, mint amennyit az indiai étkezési szokásokra való átállással érhetnénk el. Aki pedig ennél is nagyobb mennyiségű kurkuminnal szeretnék ellátni szervezetüket, azoknak ajánljuk Bio-Curcumin®+ Forte termékünket, melynek 1 db kapszulája közel 2 x annyi teljes spektrumú kurkuma-hatóanyagot tartalmaz, mint a Bio-Curcumin®+ termékünk 1db kapszulája.

Nagy dózisban a kurkumin a következőkre hatásos:

 • Ízületi gyulladás
 • Vastagbél- és egyéb rákos megbetegedések
 • Alzheimer-kór
 • általános szervezet szintű gyulladás
 • magas vérnyomás
 • magas koleszterin szint

Ezeken felül a kurkumin jelentősen csökkenti a C-reaktív fehérje szintjét, a szervezeten belüli lipid-peroxidációt és általános oxidációt. Hatásosan veszi rá a szervezetet erős antioxidáns hatású enzimek termelésére köztük az erős antioxidáns hatáson túl, méregtelenítő és májvédő hatású glutation enzim termelésére is! Maga a kurkumin és a Bio-Curcumin®+ egyéb hatóanyagai is erős antioxidáns hatásúak.

Ezeken felül, mind a Bio-Curcumin®+ termékek hatóanyagi gátolják a 5-LOX és COX-2 enzimek kibocsátását és aktivitását. Ez a két enzim alakít az omega-6 zsírsavakból gyulladást fokozó hormonszerű vegyületeket, így a Bio-Curcumin®+ termékek szedésével csökkenthetőek a szervezet helytelen omega-3 / omega-6 arányából származó káros hatások is.

Bio-Curcumin®+ étrend-kiegészítő kapszulák 30 db  17,5 gram

Aktív összetevők:1 kapszulában2 kapszulában
Kurkuma gyökér kivonatok225 mg450 mg

Bio-curcumiBCM95

(95%Kurkuminoid-komplex esszencia olajával mikronizálva)

200 mg400 mg
Szuperkritikus-gyömbér-kivonat (75%)25 mg50 mg
Gyömbér-kivonat (20%)50 mg100 mg
Gyömbér-illóolaj (35-40%)5 mg10 mg
Bio-Perine (98%)2,5 mg5 mg

Bio-Curcumin®+ étrend-kiegészítő kapszulák 60 db, 40,5gr

Aktív összetevők1 kapszulában2 kapszulában
Kurkuma gyökér kivonat400 mg800 mg

Bio-kurkumin Bcm-95%

(95%kurkumid-komplex saját esszencia olajával mikronizálva)

 350 mg700 mg

Szuperkritikus-kurkuma kivonat (75%)


Gyömbér kivonat ( 20%)

 

50 mg100 mg
 Gyömbér illóolaj (30-45%) 5 mg10 mg
 Bio Perine feketebors-kivonat (98%) 2,5 mg5 mg

Kiszerelés: Fehér színű, műanyag tégely, benne 30db 00-ás méretű, átlátszó, színezetlen keményzselatin kapszula.

Származási ország: EU

Tárolás: Napfénytől védett helyen 0-25 Celsius fok között.

Szav idő: Felbontás után max.3 hónap.

Összetevők: Kurkuma-kivonatok (BCM-95®+ szuperkritikus-kivonat), mikrokristályos cellulóz, gyömbér-kivonat, zselatin (kapszula), tápiókakeményítő, gyömbérillóolaj, BioPerine® feketebors-kivonat

A Bio-Curcumin®+ és Bio-Curcumin®+ Forte termékekkel a célunk, hogy végre elérhetővé tegyünk egy olyankurkuma kivonatot, mely ténylegesen fölszívódik és a kurkuma gyökér minden hatását érvényesíteni tudja. Illetve hogy képes legyen kényelmesebbé tenni azok kurkumin fogyasztását, akik mega-dózisban szedték, ugyanis 1 db Bio-Curcumin®+ Forte kapszula hatása fölér minimum 2450 mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonattal, illetve majdnem 5 dkg, azaz 50 g (50ezer mg) kurkuma gyökér porral, ami 50-100 db sima kurkuma gyökérport tartalmazó készítménnyel egyezik meg!

Az indiaiak körében a rák és sok más civilizációs betegség, melyek legfőbb oka a magas gyulladásszint, sokkal ritkább, mint nyugaton. Ennek legfőbb okát a rendszeres kurkuma tartalmú curry fogyasztásában látják. Az indaiak kurkumából és curry-keverékekből származó átlag napi kurkumin (hatóanyag) bevitelét 75-200 mg közé becsülik. Ez a kis mennyiség azért lehet elégséges számukra, mert szinte minden étkezésük tartalmaz curry-t, így egyenletes vérszintet érnek el és a fölszívódást segítő fűszereket (gyömbér, feketebors, chilli) és megfelelő mennyiségű zsiradékot tartalmaz, mely tovább segíti a fölszívódást,ugyanis a kurkuma hatóanyagai mind zsíroldékonyak. És mivel magát a kurkuma gyökeret használják, nem kurkumin-kivonatokat, ezért a kurkumin mellett turmeronokhoz és kurkuma-illóolajokhoz is hozzájutnak az elfogyasztott kurkumin hatóanyaggal arányosan.

A kurkuma gyökerének legfőbb hatóanyagai a kurkuminoidok és a turmeronok, erős antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásúak. A kurkuminoidok a legkutatottabb növényi hatóanyagok közé tartoznak. In-vitro- és állatkísérletekben a kopaszodástól kezdve, az ízületi gyulladáson át a rákig rengeteg problémára.különösen hatásosnak találták. Embereken alkalmazva azonban sokáig csak bélrendszeri problémákra találták hatásosnak szájon át szedve. Ennek oka, hogy a kurkumin (a legfőbb kurkuminoid) a bélrendszerből szinte képtelen fölszívódni. A bélszövetek kurkumin-szintjét a nagy dózisú szájon át szedett 95% kurkuminoid tartalmú kivonatok ugyan képesek növelni, azonban még ezek a magas kurkumin tartalmú kurkuma-kivonatok sem képesek szájon át szedve a véráramba jutni. Képzelhetjük hát mennyire hatásosak, a sima kurkumaport, azaz magát a fűszert tartalmazó készítmények, melyek kurkumin tartalma 1-5% közötti csupán...

Ez az oka, hogy embereken sokáig csak bélrendszeri problémákra találták hatásosnak a kurkumát és kivonataikat (az állatkísérletekben sokszor intravénásan adták be a kurkumint, ott ezért volt több mindenre hatásos). Szerencsére az utóbbi években több megoldás is született a szájon át szedett kurkuma-kivonatok hatóanyagainak megfelelő fölszívódására, azaz véráramba juttatására. Ezen megoldások közül több olyan anyagokat tartalmaz, mely a bélfalat áteresztőbbé teszi (poliszorbát 80), ami más anyagok számára nem éppen kívánatos, vagy éppen szójafehérjéket vagy szintetikus anyagokat tartalmaznak. Vannak azonban teljesen természetes megoldások is. Termékünkben kizárólag ezeket alkalmaztuk, méghozzá mindet együtt, hogy szinergikus hatásuk érvényesüljön.

1. A feketebors egy rendkívül koncentrált, szabadalmaztatott kivonata, a BioPerine® a szájon át szedett kurkumint tartalmazó kivonatok fölszívódását akár 2000%-ára is képes növelni emberekben. Ezen felül segítheti a kurkumin átjutását a vér-agy-gáton is, így a kurkumin az agyban is képes kifejteni jótékony hatását, ami pl. depresszió és Alzheimer-kór esetében különösen kívánatos. [Psychopharmacology (Berl). 2008 Dec;201(3):435-42. doi: 10.1007/s00213-008-1300-y. Epub 2008 Sep 3. Antidepressant activity of curcumin: involvement of serotonin and dopamine system. Kulkarni SK1, Bhutani MK, Bishnoi M.]

2. A Bio-Curcumin® (másik nevén BCM-95®), ami termékünk alapját adja, egy olyan kurkuma gyökér kivonat, ahol a kurkuminoidokat természetes arányukban vonják ki, majd ehhez hozzáadják még a kurkuma gyökér saját esszenciaolaját és azzal együtt mikronizálják. Mindez a lehető legkisebb biológiai lábnyom hagyásával, ugyanis a Bio-Curcumin® gyártása során kizárólag napenergiából származó energiát használnak föl, a gyártás pedig saját kurkuma ültetvényük mellett történik közvetlenül, így a szállítással járó környezeti szennyezés is ki van küszöbölve és az alapanyag (kurkuma gyökér) mindig friss.

A Bio-Curcumin® önmagában szedve is 6x hatásosabban emelte egy kísérletben a vér kurkuma-
szintjét, mint a feketebors-kivonattal és foszfolipidekkel együtt szedett azonos mennyiségű kurkumint tartalmazó hagyományos (95% kurkuminnra standardizált) kurkuma-kivonatok. Rendkívüli fölszívódását mára számos klinikai kutatás is megerősítette:

- Középsúlyos ízületi gyulladásban szenvedő betegek egyik csoportja 2 hétig egy erős fájdalom csillapítót szedett: napi 2 x 50 mg diclofenac-ot (A Voltaren és Cataflam hatóanyaga, a 2 x 50 mg  megegyezik napi 2 db Cataflam tablettának, ami igen komoly dózis!)

A másik csoport napi 2x500mg Bio-Curcumin®-t szedett. A Bio-Curcumin®-t szedő csoport  eredményei jobbak vagy megegyezőek voltak méghozzá mellékhatás nélkül! Külön érdemes  kiemelni, hogy még az ízületi fájdalmak is ugyan úgy enyhültek, mint a diclofenac fájdalomcsillapítót szedő csoportban, ami azért érdekes, mert a kurkuma nem direkt fájdalomcsillapító mégis jobban teljesített a BioCurcumin®, mint az igen erős fájdalomcsillapító. Azt is érdemes megjegyezni, hogy míg a diclofenac azonnal hat fájdalomra, addig a kurkuma hatóanyagai 2 hét után kezdenek csak el igazán hatni. A kísérlet pedig csak 2 hétig tartott. Mi lett volna az eredmény, ha több hónapig

- A BioCurcumin® szedése Alzheimer-kóros betegekre szintén jó hatású volt, segített csökkenteni tart a szedése? Ez a kísérlet remekül bizonyítja, hogy a Bio-Curcumin® szájon át szedve is jelentős mennyiségű kurkumint képes a véráramba juttatni! (Hiszen az ízületekhez csak a vérárammal juthat el a kurkumin)az amiloid-plakkok mennyiségét az agyban. Ez azt is igazolja, hogy nem csupán a véráramba, de az agyba is képes a szájon át szedett Bio-Curcumin® kurkumint juttatni!

3. A kurkuma egy másik hatóanyaga, a turmeronok szintén fokozzák a kurkuminoidok fölszívódását és szövetekbe jutását. Sőt! A turmeronok maguk is hasonló antioxidáns, gyulladáscsökentő és rákellenes hatással rendelkeznek, mint a kurkuminoidok. A turmeronok kutatása még gyermekcipőben jár, de nagyon ígéretesek. A normál kurkuma-kivonatok nem tartalmaznak turmeronokat csak kurkuminoidokat. A kurkuma ún. szuperkritikus kivonata tartalmazza csak a megfelelő turmeronokat jelentős mennyiségbe. A szuperkritikus kivonatolás egy vegyszermentes, hőhatás nélküli eljárást jelent, ahol kizárólag a levegőből származó sűrített szén-dioxidot használnak föl a hatóanyagok kinyerésére.

4. A gyömbér csípős hatóanyagai, a gingerolok szintén fokozzák a kurkumin fölszívódását a feketebors-kivonathoz hasonlóan, azonban a gingerolok maguk is hasonló hatásúak, mint a kurkumin, különösen a gyömbér illóolajaival együtt (a kurkuma és a gyömbér rokon növények). A gyömbér ilyen teljes spektrumú kivonatai, melyek nem csak gingerolt, de gyömbér-illóolajat is tartalmaznak, a kurkumához hasonlóan hatásosak ízületi gyulladás esetén.

A legtöbb Magyarországon és Európában kapható kurkuma-készítmény csak magát a kurkuma-port tartalmazza kapszulázva vagy tablettázva, ami sejthetjük mennyit ér... A jobb készítmények 95%-os kurkuminoidokra standardizált kurkuma-kivonatokat tartalmaznak, melyek szintén nem képesek szájon át szedve az emésztőrendszeren kívül bármilyen szövethet eljuttatni hatóanyagokat és turmeonokat, illóolajakat sem tartalmaznak. Sajnos sok olyan 95% kurkumin tartalmú készítmény is van, melyek szintetikusan előállított kurkumint tartalmaznak, nélkülözve a természetes kurkuminoidok megfelelő arányát.

kurkuma tartalom

Sziasztok,

Meg tudnatok mondani hany szazalek a kurkuma tartalma?

koszonom

Értékelés: Nincs

Kurkuma

Nem, mert ez szerintem a gyártási titok részét képezi. De biztos, hogy nagyon magas, hiszen az összetevő listán az első helyen áll. És a többi az állagot javítja, illetve a felszívódás hatékonyságát erősíti, mint például a feketeborskivonat.

Értékelés: Nincs

Már régóta meg szerettem volna írni ezt a megjegyzést

Sziasztok!

Már régóta meg szerettem volna írni ezt a megjegyzést a termékkel kapcsolatban.

Egész egyszerűen számomra sajnos használhatatlan lett.

Rögtön a lenyelés után valami iszonyú erős érzést tapasztalok az egész nyelőcsövemben, ami órákig megmarad. Nagyon furcsa, ilyet sosem éreztem.

Az érdekesség az, hogy több embernél is ezt a reakciót tapasztaltuk. Nem tudom, mitől van ez, a bors, vagy a gyömbér tartalom miatt, de például az innen vásárolt Gal kurkumánál semmi ilyesmi tapasztalat nem volt.

Mindezt azért is tartottam fontosnak leírni, hogy esetleg más tapasztalt-e ilyet, de én is direkt több emberen kipróbáltam, és mindenkinél ugyanez volt a hatás.

Nem vagyok egy finnyás típus, de ez annyira kellemetlen, és rossz érzés volt, hogy soha többet...Amikor beleszagolok a dobozba, már akkor érzem azt az erős "illatot".

Tapasztalt még valaki ilyesmit?

Üdv: artaban

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ösztogén szint

Kedves Juzus!

Írtál a kurkuma ösztrogén szintre gyakorolt hatásáról. Szeretném kipróbálni bélrendszeri problémákra, de szedek egy hormonszintet szabályozó gyógyszert endometriózisra. Szerinted befolyásolhatja a kurkuma tabletta a hormon gyógyszer hatását?

Értékelés: Nincs

Endometriózisra...

Elvileg endometriózisra pont ajánlják a kurkuma szedését, de egyeztess az orvosoddal is. Én szedném...

Értékelés: Nincs

terhesség

Sziasztok! Terhesség korai heteiben szedhető-e? 2x2 szedek a forteból, vérnyomásom meg nagyon alacsony amúgy is.

Értékelés: Nincs

Kurkuma terhesség alatt!

Más kurkuma készítményenél konkrétan kiemelte a gyártó, hogy nem ajánlja kismamáknak. Itt ugyan nincs kiemelve, de én nem szedném, csak ha előtte egyeztettem a kezelőorvosommal.

Ami biztos, hogy kellene, főleg ha alacsony a vérnyomásod, megelőzésképpen: Halolaj és Q10.

Értékelés: Nincs

Magasvérnyomás, szapora szívverés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy magasvérnyomás (150/95) és szapora szívverés (80-90/perc) leküzdésében milyen készítmények segíthetnének. Nem életmód miatti magasvérnyomásról van szó, hanem aorta szűkület miatt alakult ki, amit már 7 éve korrigáltak, de sajnos a magas vérnyomás és a szaporább szívműködés nem múlt el teljesen, jelenleg is gyógyszert kell szednem rá, ami nagyon zavar. Viszont mivel volt már rá példa, hogy hosszabb ideig gyógyszer nélkül is optimális volt a vérnyomásom, pulzusszámom, ezért szeretnék nagyon valami megoldást találni a problémára.

Egyébként egyáltalán nem vagyok elhízott, nem iszom, nem dohányzom, egészségesen étkezem, nem élek mozgásszegény életet, viszont alapvetően stresszesebb alapbeállítottságú vagyok, mint kellene.

Minden tippnek örülök, és nagyon köszönöm a válaszotokat!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Vérnyomás optimalizálás

Szia! 

Először is, gyógyszert csak orvosi ellenőrzés mellett próbálj elhagyni, nehogy baj legyen belőle! Viszont nézesd magad gyakran, hogy ha tényleg kevesebb gyógyszerre lesz szükség, akkor tudjátok csökkenteni az adagot. 

Én biztos, hogy elkezdenék szedni krillolajat és Q10-et alapnak, aztán hozzá lehet még venni valamelyik kurkuma készítményt, pl. ezt a fentit (gondolom, nem véletlenül írtad pont ide a kérdésedet) és/vagy a Galagonya plusz kivonatot, esetleg szőlőmag mikroőrleményt

Értékelés: Nincs

Kurkumin szedése

Sziasztok!

Vannak bizonyos étrendkiegészítők, amiket kúraszerűen kell szedni: három hónapnyi szedés után három hónap szünetet kell tartani. Az a kérdésem, hogy a Bio-Curcumin (SynergyTech) Forte (60 db-os) szedhető-e állandóan (napi 1 szem, este), vagy ezt is kúraszerűen kell szedni?

Üdv.: Karcsi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kúraszerűen vagy állandóan?

Szia!

Minimum 3 hónapos kúrát érdemes csinálni belőle. Utána válthatsz más termékre, de folytathatod is, ha úgy érzed, erre van szükséged. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Kurkuma adagolás

Sziasztok!

Ma kaptam meg a megrendelt Forte 60 db-ost és a szedésével kapcsolatban lenne kérdésem:

- van-e jelentősége, hogy reggel, vagy este veszem be azt a napi 1 szemet? Mit ajánlotok?

- mi a különbség ha evés közben veszem be, vagy közvetlenül evés után?

- egy 18 mm-es epekő "eltüntetésére" mennyire alkalmas a Forte? (nagyon riogatnak a műtéttel...)

Köszönöm: Karcsi

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kurkumin adagolása

Szia Karcsi! 

Legoptimálisabb étkezés közben bevenni, úgy a legjobb a felszívódása. Persze, ha másképp sikerül, nem tragédia, és nem lesz kevésébé jó, de azért törekedj az előírás szerinti használatra, amennyire csak lehet! 

Azt, hogy mire "mennyire alkalmas", nem lehet megjósolni, van, akinek szinte azonnal megold problémákat, másoknak sokat kell rá várni, vagy esetleg önállóan nem is feltétlen elég. Sok mindentől függ - az adott probléma súlyosságától, hajlamtól, életmódtól... Mindenesetre a tapasztalatok jók, én nagyon bízom benne, hogy hatásos lesz. 

Epekőképződés megelőzésére ITT találsz még termékeket. 

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt szedhető?

Érdeklődni szeretnék, hogy a kapszula szedhető-e szoptatás ideje alatt?

Köszönöm!

Stee

Értékelés: Nincs

Kurkuma szoptatás alatt

Nyugodtan szedhető.

Értékelés: Nincs

gyerkoc

Sziasztok, gyerkocnek hogyan lehetne adni? 5 eves. Koszonom

Értékelés: Nincs

Kurkuma adagolása

Az adagolás/alkalmazás fülecske alatt a következő olvasható:Egészséges embereknek a gyulladás csökkentésére és megelőzésére napi 1 db kapszula Bio-Curcumin®+ szedését javasoljuk étkezés közben bevéve 1-2 dl folyadékkal. Már kialakult gyulladásos problémák esetén a Bio-Curcumin®+ Forte –t ajánljuk szedni, napi 1-3 kapszulát, igény szerint, szintén étkezés közben bevéve.

Tudni kellene, hogy miért akarod a gyermekkel etetni, mert az adagolás itt nem súlyfüggő, hanem problémafüggő.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 szavazat)

koszonom

Koszonom a valaszt! Igazabol mar megkerdeztem ezt, csak a kerdesem at lett mozgatva mashova. izomsorvadasa van, kotott /gorcsos izmokra adnam. Csak az adagolasaban nem voltam biztos, ilyen picinel.

Értékelés: Nincs

Zselatin kapszula nélkül bevenni a kurkumát

Sziasztok,

Vegetáriánus vagyok, ezért nem szeretném a zselatin kapszulát megenni. Csökkenti-e a hatását, ha kiöntöm belőle a port és úgy eszem meg. Úgyis étkezés közben kell enni, egy kis adag kajára lehet szórni.

Köszönöm,

Dalma

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kapszula nélkül?

A termékek kapszulái nem mindig csak a por egyben tartását szolgálja. Van, hogy azért, hogy a hatóanyagok felszívódását késleltessék, és ne a gyomorban, hanem később szívódjanak fel. Van amikor az íz miatt.  Ebben az esetben gyanítom, hogy a kurkuma mellett benne lévő Cayenne bors miatt, mert az nagyon csípős, gyomorégést okozhat egyeseknél. Próbáld ki, ha nem okoz gondot, fogyaszd úgy!

Értékelés: Nincs

Kurkuma és az epekövek

Sziasztok!

A másik terméknél olvastam, hogy aki epekövekben szenved annak tilos a kurkuma szedése, viszont ennél a terméknél nem tértek ki erre a témára! A mamánknak szeretnék rendelni a gyulladt izületei miatt és teljesen tanácstalan vagyok, mert a Zyflamend nem ajánlott a magas vérnyomásúaknak, a Kurkuma pedig a az epeköveseknek és a vérhigitó szedőknek?! A mamánál a nagy méregtelenítő kuráról szó sem lehet, de rá tudtam szedni és most csináljuk a halpástétom kurát (nyirfanedv, vesetapasz, útifümaghéj és külsöleg megy a Kempteni olaj és a folyékony tapasz, de erre azt mondja, hogy nem jó!).

Előre is köszönöm a segítségeteket! Anabela

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Kurkuma ízületi fájdalmakra

A kurkuma hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését.

Elsősorban jogszabályi rendelkezés miatt kell(ett) feltüntetni a kurkumás termékek dobozán. Egyébként a Zyflamend eredeti gyártói lapján sem szerepel ilyen jellegű figyelmeztetés, sőt a magas vérnyomásra sincs intés.

Itt jegyzem meg, hogy apukám is évek óta szed gyógyszert a magas vérnyomására, és gond nélkül használja a Zyflamendet, eddig soha nem tapasztalta, hogy vérnyomás emelkedést okozott volna. Persze rátok bízom, hogy próbálkozik-e anyukád vele.

A másik készítmény az Inflamax, ami szintén hatásos lehet a fájó ízületekre. A lényeg, hogy napi 3x1 szemet kell belőle szedni, mert az egyik fő hatóanyaga a Boswellia serrata hatóanyaga kb. 6 óra után ürül a szervezetből. Nagyon pozitív tapasztalatok vannak vele kapcsolatban, és kurkumát is tartalmaz.

Ízületi problémák esetén alapnak számít még a rendszeres halolaj és a D3-vitamin fogyasztása. Ez utóbbiból érdemes emelt adagot szedni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Fájó lábak

Sziasztok!

Nagymamámnak (76 éves) valamilyen etrendkegeszítőt a fájó lábaira. Néha éjszaka sem tud aludni annyira faj neki. Nem tudja pontosan meghatározni, hogy a csontok vagy az erek, inkább azt mondja hogy az egész fáj. Ő már nem fog életmódot váltani, nem is erőltetem, de csak van valami ami a hagyományos táplálkozás mellett enyhítheti a fájdalmát. Erre gondoltam, de persze ajánlhattok más pénztárca barát terméket. Köszönöm Kitti

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Mitől fáj a nagyi lába?

Hát nagy kérdés, mi okból fáj neki, mi a pontos diagnózis. Ha még nem tudjátok, forduljatok orvoshoz, vaktában nehéz tapogatózni...

Addig is leírom, hogy nekem mi segített: a krill olaj - ez az én csodaszerem yes.gif. Gyenge pontom sajnos a keringésem, tinédzser korom óta küzdöttem a fájó, elnehezedő lábakkal (akár 30 perc séta - áldogálás  után is megkövültek már a lábaim... irtó kellemetlen). A krill olaj ezt teljesen megszüntette, kb. a szedés megkezdésétől számított harmadik hónaptól volt érezhető a hatás. Azóta kutya bajom, simán lenyomok egy 30 km-s túrát is teeth_smile.gif. Persze ugyanilyen jó lehet a halolaj is, nekem a krill vált be (praktikus is, mert kapszulás).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

További kérdések a kurkuminhoz

Az alábbiakra nem találtam választ a leírásban:

Mikor érdemes a simát és mikor a Forte változatot szedni?

Lehet-e hosszasabban szedni, vagy inkább kúraszerűen, szünetekkel?

Nem írja ugyan, de jóindulatú sejtburjánzásokra is jó lehet (pl. domború anyajegyek, mióma stb.)? Vagy inkább gyulladáscsökkentés a fő hatása? Ha igen - de tényleg csak ha igen - mi a javasolt dozírozás? Számít-e a testsúly a dozírozás megválasztásánál?

Gyulladáscsökkentésre jó lehet-e pl. fogászati kezelések előtt/közben/után? Pl. bölcsességfog-húzás, fogszabályozó miatti íny irritáció kamasznál, ilyesmik.

Köszönet a kiegészítő válaszokért előre is.

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Kurkuma, a szent por avagy a majdnem csodaszer

Kedves Ezeiza!

A leírásban megtalálható: "Egészséges embereknek a gyulladás csökkentésére és megelőzésére ... Bio-Curcumin®+ szedését javasoljuk ... . Már kialakult gyulladásos problémák esetén a Bio-Curcumin®+ Forte –t ajánljuk szedni."

Ha megelőzésre szeded, akkor kúraszerűen javasolt a fogyasztása, bár huzamosabb ideig is lehetséges, ha valamilyen problémára szeded.

Az igaz,hogy gyulladáscsökkentő hatása van, viszont összefügg a tuzmorellenes hatással. Mivel jótékony hatással van a bőrre, így alkalmazható jóindulatú sejtburjánzás esetén is, de a rosszindulatú esetén is. Főleg a gyomorrák, bőrrák, mellrák esetén készült tanulmányok. Akkor is használható, amikor a szervezet ösztrogéndominanciában szenved, ugyanis csökkenti a túlzott ösztrogénszintet.

Remélem, hogy sikerült egy kicsit kiegészíteni a kurkuma jótékony hatásait, amely majdnem egy "csodaszer".  Bővebb információt a szent porról itt találsz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: