Omega-3 Halolaj (Nature Vitality)

 • Agyműködés támogatása
 • Depresszió ellenes
 • Szív- és érrendszer támogatása
3.490Ft
4.476925
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (65 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Magas omega-3 tartalmú halolaj természetes tokoferolokkal

A sós-vízi halak olajában az omega-3 zsírsavak egész skálája megtalálható, míg a lenmag- és más növényi olajakban, csupán Alfa-Linolénsav (ALA) van. A halolajban lévő két legfontosabb omega-3 zsírsav az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav).

Felhasználási javaslat: A fenntartó adag felnőtteknek napi 5-8ml, gyermekeknek napi 3-5ml fogyasztva magában, lehetőleg étkezéskor, de salátára és pirítósra kiváló. Probléma esetén az adag akár többszörösére is emelhető, mivel ez a termék mellékhatások nélküli élelmiszer. Napi 2x2 teáskanál fogyasztása kb 10 ml-nek felel meg.

DHA és EPA szerkezetű Omega3 zsírsavak arányának az összehasonlítása termékenként:

Krill olaj: Táplálékkiegészítő, ajánlott napi adagja 1 gramm ( 2 kapszula). 1 gramm tartalmaz 90 milligramm DHA-t, és 150 milligramm EPA szerkezetű Omega3 zsírsavat.

Wholemega: Táplálékkiegészítő, ajánlott napi adag 2 gramm ( 2 kapszula). 2 gramm tartalmaz 220 milligramm DHA-t, és 180 milligramm EPA szerkezetű Omega3 zsírsavat.

NOR-OIL: Táplálékkiegészítő, ajánlott napi adag 1 gramm ( 2 kapszula). 1 gramm tartalmaz 72 milligramm DHA-t, és 48 milligramm EPA szerkezetű Omega3 zsírsavat.

SynergyTech Halolaj: Táplálék. 1 gramm! tartalmaz 115 milligramm DHA-t, és 183 milligramm EPA szerkezetű Omega3 zsírsavat.

A termék emulgeálószerek hozzáadása nélkül készül, így 10 Celsius fok alatt tárolva, illetve a téli időszakban történő postázás során előfordulhat, hogy a Q10-koenzim egy része kicsapódik a hideg miatt. Ez egy természetes jelenség, mely elkerülhetetlen mesterséges emulgeálószerek alkalmazása nélkül. A termék hatóanyag-tartalma nem sérül a kicsapódás során, ellenben nehezen adagolhatóvá válik, így tanácsos 30 Celsius fok fölé melegíteni, hogy szépen visszaoldódjon, újra homogénné és könnyen adagolhatóvá váljon. Az alábbi 2 egyszerű megoldást javasoljuk:

 • Az üvegcsét rázzuk föl alaposan, majd helyezzük egy nagy pohár vagy kis lábos forró (60-80 Celsius fokos) vízbe úgy, hogy nyakig ellepje. Érdemes újra fölrázni alaposan, majd vissza tenni melegedni a meleg vízbe. Pár perc elegendő is.
 • Az üvegcsét rázzuk föl laposan, majd tegyük egy meleget sugárzó hely közvetlen közelébe. Párszor rázzuk föl újra. Amint az üvegben lévő olaj 30 Celsius fok fölé melegszik, újra visszaoldódik a teljes hatóanyag-mennyiség

 

Kiszerelés: 250 ml

Származási ország: Magyarország

10 ml termék tartalmaz:

 • Természetes tokoferolok összesen: 50 mg
 • 3800mg Ω3-zsírsavat összesen, melyből
  • 1800mg EPA
  • 1200mg DHA
  • 800mg SDA+DPA+ALA

Összetevők: Tisztított magas omega3-tartalmú természetes halolaj (lazacból és apró tengeri halakból), természetes tokoferolok (szójamentes), citromolaj, rozmaring-kivonat (kámfor mentes).

Az ember táplálkozásának ősidők óta része e két zsírsav és kellene, hogy legyen ma is. Erről tanúskodik rengeteg kutatás.

Egyetlen természetes anyag sem rendelkezik több bíztató klinikai eredménnyel a szív- és érrendszerrel kapcsolatosan, mint a halolajban lévő EPA és DHA. Agyi- és idegrendszeri problémákkal összefüggésben is sokat vizsgálták kiváló eredménnyel. Terhesség alatt, szoptatáskor és gyermekeknek különösen fontos, mert hozzájárul az agy fejlődéséhez, hiszen az agy tömegének kb. 15%-a DHA!

Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani sós-vízi halakat vagy halolajat. Egyetlen aggály merülhet csak föl, a tengerek szennyezettsége. Szerencsére a szennyezőanyagok többsége a halak húsában, nem az olajában gyűlik föl. Biztos, ami biztos, mi azért tovább tisztítattuk, így egyike a legtisztább halolajaknak.

Még egy aggály fölmerülhet: Az íze, ami meglepően jó! Hála a különleges és teljesen természetes tartósítási módszerünknek, mely megelőzi az olaj avasodását és a kellemetlen hal-íz kialakulását, ráadásul a legstabilabb halolaj-készítmények közé emeli termékünket.

A tisztított halolajat dúsítottuk egy speciális napraforgóból kivont tokoferol keverékkel, mely nagy mennyiségben tartalmaz gamma-tokoferolt is.

Ahhoz hogy megértsük, ez milyen fontos, először tisztáznunk kell mit is hívunk E-vitaminnak. 4-féle tokoferol létezik: alfa-, béta-, delta- és gamma-tokoferol. Sokáig az alfa-tokoferolt tartották a leghasznosabbnak, el is nevezték E-vitaminnak.

Az utóbbi 10 évben sok kutatás foglalkozott a tokoferolokkal és kiderült, hogy sok tekintetben a gamma-tokoferol jobb, mint az E-vitamin: erősebb gyulladás csökkentő hatás, jobban fokozza egy erős antioxidáns, a szuperoxid-diszmutáz-enzim (SOD) aktivitását és csak ez képes a már meglévő szabadgyököket közömbösíteni, míg az E-vitamin csak az új szabadgyökök képződését segíti megelőzni.

Egy több, mint 10.000 ember követéses vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy csak akkor képes csökkenteni az E-vitamin a rák-kockázatot, ha gamma-tokoferolt is jelentős mennyiségben fogyasztanak mellette. Mi több, egy másik vizsgálatban azt találták, hogy aki csak E-vitamint szed, annak nő a kockázata a rákos- és szív-érrendszeri megbetegedésekre. Ennek oka feltehetően az, hogy a sok alfa-tokoferol (E-vitamin) önmagában szedve csökkenti a szövetekben lévő gamma-tokoferol mennyiségét. A természetben sem igen található meg E-vitamin önmagában, így nem is életszerű az E-vitamin fogyasztása egyéb-tokoferolok nélkül. Mindig kiderül valami probléma azzal, ami nincs összhangban a természettel. Termékfejlesztőink erre az összhangra nagy hangsúlyt fektetnek.

Összefoglalva: Az újabb kutatások tükrében a gamma-tokoferolnak több előnyös tulajdonsága van, mint az E-vitaminnak, ami nagy mennyiségben fogyasztva akár káros is lehet, ha nem fogyasztjuk együtt egyéb tokoferolokkal.

Mind e mellett a gamma-tokoferol a halolajat is jobban tartósítja, mint az E-vitamin, amit mi ki is használtunk...

A termék fő előnyei:

 • Több, mint 3x annyi EPA-t és majdnem 2x annyi DHA-t tartalmaz, mint a hagyományos lazacolajak!
 • Nagy mennyiségben tartalmaz természetes tokoferolokat!
 • Rendkívül stabil! (alacsony TOTOX érték)!
 • Nincs kellemetlen hal íze!
 • 1 evőkanálnyi termék akár 30 db halolaj- és lazacolaj-kapszulával egyenértékű!

Néhány kutatás a halolajban lévő EPA-val és DHA-val kapcsolatban

Agyi- és idegrendszeri problémákra vonatkozó kutatások:

 • Alacsony EPA és DHA fogyasztás összefügg a figyelemhiányos hiperaktivitás, a depresszió és a skizofrénia kialakulásával.[i]
 • Csökkentette a depresszió mértékét placebóval szemben.[ii]
 • Omega-3 zsírsavak alacsony bevitele összefügg a rossz teljesítménnyel memória és kognitív teszteken, illetve az időskori szellemi hanyatlással.[iii]
 • Az alacsony EPA és DHA bevitel összefügg a levert hangulattal, agresszióval és ingerlékenységgel. [iv]
 • A DHA nagy mennyiségben található meg a jól működő agyban és elengedhetetlen megfelelő működéséhez.[v]
 • A terhesség során fogyasztott omega-3 zsírsavak a gyermekek megszületése után is jó hatással voltak az idegrendszer fejlődésére.[vi]
 • A DHA jó hatással van a tanulási folyamatokra és fejleszti az intelligenciát.[vii]
 • Az EPA és DHA fogyasztása növeli az agytömeget (szürkeállományt).[viii]

Szív- és érrendszerrel kapcsolatos kutatások:

 • Az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. [ix]
 • Az EPA és DHA képes alacsonyan tartani a koleszterinszintet, csökkenteni a magas vérnyomást, illetve segít megőrizni az erek rugalmasságát. Szabályozza  a szívritmust, csökkenti a trombózis,  a stroke és az infarktus kockázatát[x]

Egyéb kutatások:

 • A szem egészségéhez is hozzá járulnak az omega-3 zsírsavak: Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD)[xi], száraz szem-szindrómát[xii] és jó hatású a szem hajszálereire.
 • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.[xiii]
 • A haj és bőr egészségét, fényét segít megtartani.
 • Újabban azt találták, hogy a magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.[xiv]

Kérdés: A Wholemega és a Nor Oil termékajánlóján edződött figyelmemet nem kerülte el ez a kis mondat - a gyártó honlapja szerint - Tisztított halolaj, természetes tokoferol-kivonattal és rozmaring kivonattal tartósítva, citrom olajával ízesítve. Tehát: honnan származik, hol gyártják (külföldön = a halászat helyszínén, vagy Veresegyházán? addig mi történik?) a citromolaj mennyire organikus? Szóval tényleg ennyire olcsón ennyivel több hatóanyagot kaphatunk?

Válasz: Igen ez a halolaj tisztított, ezért nagyon BIZTONSÁGOS. Ebben a készítményben lazacon kívül - amiről tudjuk, hogy tiszta vízben tud csak életben maradni - van sósvízi apróhal is.

Miért így van összeállítva ez az olaj? Kiemelkedő, optimális mennyiségű DHA és EPA szerkezetű Omega3 zsírsav csak sósvízben élő halakban szintetizálódik. A Wholemega azért ideális összetételű, mert a folyó, amiben a lazacok élnek, egy tisztább tengerrészbe ömlik be (lazacot azért használnak halolaj előállítására, mert tisztább, viszont kevesebb benne a DHA és EPA szerkezetű Omega3 zsírsav). Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy a sósvízi halak, vagy akár a lazac is, mesterséges - bár tiszta - körülmények között tartva, sokkal kevesebb DHA és EPA szerkezetű Omega3 zsírsavat szintetizálnak. Igazán megfelelő és gazdaságos - itt a gazdaságosságot nem az anyagiakon értem, hanem, hogy minél kevesebb élőlényt kelljen elpusztítani (mégha mesterségesen nevelt akkor is!) - a sósvízi halak. Dehát a Világóceán szennyezett! Igen, persze vannak még kis tengerrészek, amik tisztábbak - ahonnan érdekes módon, tanúsítvánnyal rendelkező halolaj gyártók ellátják az egész Földet -, de ha ránézel a földgömbre látod, hogy az összes tenger és óceán egymással közlekedik.

Ennek a halolajnak az alapja lazac és sósvízi apróhal. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy minél kisebb egy sósvízi hal, annál KEVESEBB A BENNE TALÁLHATÓ MÉREGANYAG. Ennek ellenére kap az olajkeverék egy pusztán MECHANIKAI tisztítást, mert fő a biztonság. Miből áll ez a tisztítás?

Míg a NOR-OIL, kap egy egyszerű szűrést, addig itt az olajkeveréket kíméletesen átengedik: agyagföldön, kovaföldön, aktív szénen, és KERÁMIA szűrőn.

A kérdést - már bocsánat - nem értem, hogy hol gyártják. A kész termék Magyarországon készül. A halolaj alap nem. Ellenőrzött, és certifikációval rendelkezik az összes alkotórésze (a certifikáció nemcsak az összetételre, hanem a megfelelően kíméletes és biztonságos gyártási technológiára is vonatkozik). A citrom olaj nem Magyarországon található ökológiai gazdaságból van.

Ez a termék azért értékes még, mert a gyártó saját receptúrája miatt, a gyártás után is nagyon STABIL MARAD. A természetes Omega3 zsírsav - sokan elfelejtik - attól, hogy természetes, még nagyon ,,szeret" oxidálódni. Rengeteg gyártó büszke arra, hogy amikor elkészíti a termékét, milyen jó a TOTOX értéke. Na igen! De mi lesz utána? Mire a vásárlóhoz kerül jócskán megnő ez az érték.

Szóval ez a termék tényleg ennyire jó. 

[i] Peet M, Stokes C. Omega-3 fatty acids in the treatment of psychiatric disorders. Drugs. 2005;65(8):1051-9.

 Sontrop J, Campbell MK. Omega-3 polyunsaturated fatty acids and depression: a review of the evidence and a methodological critique. Prev Med. 2006 Jan;42(1):4-13.

 Young G, Conquer J. Omega-3 fatty acids and neuropsychiatric disorders. Reprod Nutr Dev. 2005 Jan-Feb;45(1):1-28.

 Richardson AJ. Omega-3 fatty acids in ADHD and related neurodevelopmental disorders. Int Rev Psychiatry. 2006 Apr;18(2):155-72.

[ii] Freeman MP, Hibbeln JR, Wisner KL, et al. Omega-3 fatty acids: evidence basis for treatment and future research in psychiatry. J Clin Psychiatry. 2006 Dec;67(12):1954-67.

Freeman MP. Omega-3 fatty acids and perinatal depression: a review of the literature and recommendations for future research. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2006 Oct;75(4-5):291-7.)

[iii] Muldoon MF, Conklin S, Ryan CM, Yao J, Hibbeln J, Manuck SB. Cognitive function and omega-6 and omega-3 fatty acid balance. American Psychosomatic Society annual meeting, March 2007, Budapest, Hungary,

Van Gelder BM, Tijhuis M, Kalmijn S, Kromhout D. Fish consumption, n-3 fatty acids, and subsequent 5-y cognitive decline in elderly men: the Zutphen Elderly Study. Am J Clin Nutr. 2007 Apr;85(4):1142-7.)

[iv] Ross BM. Omega-3 fatty acid deficiency in major depressive disorder is caused by the interaction between diet and a genetically determined abnormality in phospholipid metabolism. Med Hypotheses. 2007;68(3):515-24.

Conklin SM, Harris JI, Manuck SB, et al. Serum omega-3 fatty acids are associated with variation in mood, personality and behavior in hypercholesterolemic community volunteers. Psychiatry Res. 2007 Jul 30;152(1):1-10.

Conklin SM, Manuck SB, Yao JK, Hibbeln JR, Flory JD, Muldoon MF. Serum phospholipid polyunsaturated fatty acids are associated with mood, behavior and personality in healthy community adults. American Psychosomatic Society annual meeting, March 2007, Budapest, Hungary, abstract 1718.)

[v] Bourre JM. Effects of nutrients (in food) on the structure and function of the nervous system: update on dietary requirements for brain. Part 2: macronutrients. J Nutr Health Aging. 2006 Sep;10(5):386-99.)

[vi] Hibbeln JR, Davis JM, Steer C, et al. Maternal seafood consumption in pregnancy and neurodevelopmental outcomes in childhood ALSPAC study): an observational cohort study. Lancet. 2007 Feb 17;369(9561):578-85.

Dunstan JA, Simmer K, Dixon G, Prescott SL. Cognitive assessment at 21/2 years following fish oil supplementation in pregnancy: a randomized controlled trial. Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed. 2006 Dec 21.)

[vii] Su HM. Mechanisms of n-3 fatty acid-mediated development and maintenance of learning memory performance. J Nutr Biochem. 2010 May;21(5):364-73.

[viii] Conklin SM, Gianaros PJ, Brown SM, et al. Long-chain omega-3 fatty acid intake is associated positively with corticolimbic gray matter volume in healthy adults. Neurosci Lett. 2007 Jun 29;421(3):209-12.

[ix] Pharmacology & Therapeutics 122/2009/ Renata Gorjao, Anna Karenina A.-Martins

[x] Terry A. Jacobson, MD1; Michael Miller, MD2; and ErnstJ. Schaefer, MD Hypertriglyceridemia and Cardiovascular Risk Reduction Clinical Therapeutics Volume 29, Number 5, 2007

[xi] Annual Meeting of the Association for Research in Vision and Ophthalmology, in Florida, May, 2003

Landrum 2001; Chong 2008; Chiu 2009.

[xii] Miljanovic B, Trivedi KA, Dana MR, Gilbard JP, Buring JE, Schaumberg DA. Relation between dietary n-3 and n-6 fatty acids and clinically diagnosed dry eye syndrome in women. Am J Clin Nutr. 2005 Oct;82(4):887-93.

[xiii] Hagfors L, Nilsson I, Skoldstam L, Johansson G. Fat intake and composition of fatty acids in serum phospholipids in a randomized, controlled, Mediterranean dietary intervention study on patients with rheumatoid arthritis. Nutr Metab (Lond). 2005 Oct 10;2:26.

 Volker D, Fitzgerald P, Major G, Gang M. Efficacy of fish oil concentrate in the treatment of rheumatoid arthritis. J Rheumatol. 2000 Oct;27(10):2343-6.

 James MJ, Cleland LG. Dietary n-3 fatty acids and therapy for rheumatoid arthritis. Semin Arthritis Rheum. 1997 Oct;27(2):85-97.

 Kremer JM. n-3 fatty acid supplements in rheumatoid arthritis. Am J Clin Nutr. 2000 Jan;71(1 Suppl):349S-51S.

 James MJ, Proudman SM, Cleland LG. Dietary n-3 fats as adjunctive therapy in a prototypic inflammatory disease: issues and obstacles for use in rheumatoid arthritis. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2003 Jun;68(6):399-405.

 Fortin PR, Lew RA, Liang MH, et al. Validation of a meta-analysis: the effects of fish oil in rheumatoid arthritis. J Clin Epidemiol. 1995 Nov;48(11):1379-90.

 Leeb BF, Sautner J, Andel I, Rintelen B. Intravenous application of omega-3 fatty acids in patients with active rheumatoid arthritis. The ORA-1 trial. An open pilot study. Lipids. 2006 Jan;41(1):29-34.

 Berbert AA, Kondo CR, Alemendra CL, Matsuo T, Dichi I. Supplementation of fish oil and olive oil in patients with rheumatoid arthritis. Nutrition. 2005 Feb;21(2):131-6.

 Kremer JM, Lawrence DA, Jubiz W, et al. Dietary fish oil and olive oil supplementation in patients with rheumatoid arthritis. Clinical and immunologic effects. Arthritis Rheum. 1990 Jun;33(6):810-20.

 Belch JJ, Ansell D, Madhok R, O’Doud A, Sturrock RD. Effects of altering dietary essential fatty acids on requirements for non-steroidal anti-inflammatory drugs in patients with rheumatoid arthritis: a double blind placebo controlled study. Ann Rheum Dis. 1988 Feb;47(2):96-104.

 Lau CS, Morley KD, Belch JJ. Effects of fish oil supplementation on non-steroidal anti-inflammatory drug requirement in patients with mild rheumatoid arthritis—-a double-blind placebo controlled study. Br J Rheumatol. 1993 Nov;32(11):982-9.

 Kremer JM, Lawrence DA, Petrillo GF, et al. Effects of high-dose fish oil on rheumatoid arthritis after stopping nonsteroidal antiinflammatory drugs. Clinical and immune correlates. Arthritis Rheum. 1995 Aug;38(8):1107-14.

[xiv] Farzeneh-Far R, Lin j, Epel ES,et al. Association of marine omega-3 fatty acids with telomeric ageing in patients with CHD. JAMA 2010;303;250-257.

csukamájolaj?

Sziasztok!

GAP-szindrómásoknak ajánlott étrendhez keresek csukamájolajat, azonban nem találtam a kínálatotokban, csak ezt a halolajat. Tudnátok segíteni, hogy ez mennyiben jobb/rosszabb, mint a csukamájolajjal, ill. esetleg tudnátok tippet adni, hogy ha csukamájolajat keresek, milyen márkákat érdemes keresnem az interneten?
Köszönöm a segítséget előre is!

Értékelés: Nincs

csuka máj

Sajnos nem

Értékelés: Nincs

Adagolás

Kétéves kisfiamnak szeretném adni ezt a halolajat. Mennyit adhatok neki és milyen gyakorisággal? Van valakinek tapasztalata arra, hogyan veszi be egyszerűbben? A válaszokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Adagolás

Kérlek kattints rá az adagolás/alkalmazás fülecskére, ott mindent megtalálsz!
Értékelés: Nincs

Allergia

Az a kérdésem lenne, hogy amennyiben allergiás vagyok a tengeri halakra fogyaszthatom-e a terméket. Vegetáriánus vagyok és várandósságom miatt szeretném fogyasztani ezt a teméket. Régebben már kimutatták, hogy érzékeny vagyok a tengeri halakra és valóban fél nap után viszketek tőle. A tünetek elviselhetőek, csak nem tudom, hogy ha tiltakozik ellene a szervezetem vajon a felszívódását befolyásolhatja? Elbizonytalanodtam a fogyasztását illetően, vagy más termékkel próbáljam helyettesíteni?

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Omega 3

Kismamaként biztosan nem kísérleteznék vele, hogy bírom-e a halolajat! Főleg, ha a tengeri halra már kimutatták az allergiát.!

Viszont jó hír, hogy növényi olajakból is bejuttathatod a kellő mennyiséget...

Ebből a listából, főleg a vége felé, bőven csemegézhetsz!

Értékelés: Nincs

Összetételhez megjegyzés

Sziasztok!

Minap vettem egy ilyen terméket kipróbálásra és arra lettem figyelmes, hogy a hátulján az összetétel nem ugyanez, mint itt az oldalon! A különbség nem túl nagy, de pont ez a kicsi vett rá arra, hogy ezt a terméket válasszam és ne másikat, szóval kicsit morcos vagyok, de remélem beválik... :)

Értékelés: Nincs

Összetétel...

Elnézést, de én is megnéztem a terméken és az oldalon lévő összetételt és betüre ugyanaz. Nem tudom mire gondolsz, hogy mi nem egyezik?

Értékelés: Nincs

Halolaj

Ez a halolaj máskor nem volt ennyire hal ízű. A legutóbbi nem nagyon fogy,mert borzasztó az íze,hányingerem van tőle,még így is,hogy utána rögtön bekapok 1 ek. tökmagolajat is,hogy vegye el a hal ízt. Brrrrrrrrrrr........

Értékelés: Nincs
marcellveno2 képe

Meddig jó?

Kb. 1 éve vásároltam ezt a terméket várandósan. Azóta áll a hűtőben felbontva még a fél üveg. Most megint ittam belőle szoptatós anyaként, de látom, hogy darabok úsznak benne. Kérdésem az, hogy ez normális, hogy az állaga ilyen darabos lett? Nagyon ijesztően néz ki, mert mintha penész lenne benne. Szagra jó . Meddig jó?

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Romlott vagy nem romlott?

Szia!

Ezt én innen sajnos nem tudom megítélni! Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy a halolaj nem romlott, inkább ne fogyaszd el!!

Nem lehet, hogy a hideg miatt lett darabos? Önts ki belőle egy kicsit, tedd ki a hűtőből szobahőmérsékletre, és kis idő után nézd meg úgy is. Én nem tartom hűtőben a halolajat.

Ezt a beszélgetést is olvasd el kérlek!

Szép napot, jó egészséget neked! 

Értékelés: Nincs

halolaj meddig jó?

Sziasztok!

10.31.-én rendeltem halolajat, a dobozát kidobtam így nem látom a lejáratát. Fogyasztható még úgy is h egy hónapja felbontottam? És azt hiszem h ugyanez a helyzet az E vitamin Komplexszel is, kb két hónapja áll felbontva. Remélem nem kell kidobnom őket:) 

Köszönöm a választ: Dorka

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Omega-3 Halolaj (Lazacolaj és sóstengeri apróhal olaj) természet

Kedves Dorka04!

Ennek a terméknek nincs doboza, az üvegen van feltüntetve a lejárat. Sajnos a rendeléseidben nem látok októberi halolajat, de lehet, hogy a GAL termékére gondolsz.

Októberben kiküldött nature vitality és GAL lejárata 2017 év vége vagy 2018 volt.

Lejárati időn belül a termékadatlapnál feltüntett tárolás mellett a termékek fogyasztható.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Halolaj meddig jó, még egyszer

Kedves Dia!

Novemberben ezt rendeltem:

Omega-3 Halolaj (Lazacolaj és sóstengeri apróhal olaj) természetes E-vitamin-komplexszel, citromos (SynergyTech), 250 ml

Cikkszám: Halolaj_250ml
Kézbesítés:2016-11-07 (hétfő)
Akkor elvileg jónak kell lennie? Ne tartson vissza az, hogy eléggé rosszízű és büdibb lett?
Köszönöm a válaszod: Dorka
Értékelés: Nincs

Halolaj íze, szaga

Szia Dorka!

Ezt a halolajat adom én is a gyerekeimnek, már igen régóta, és ennél jóval többet szokott állni nálam a szekrényben kibontva. Hosszú idő után sem avasodott meg eddig, így kicsi esélyt látok rá, hogy a tiéd megromoljon, ennek ellenére természetesen előfordulhat.

Mit értesz az alatt, hogy büdibb és rosszízű?

A halolaj íze elég jellegzetes, sokak szerint nem mondható finomnak és illatosnak. A kezdet ízhet/szaghoz képest most érzel benne avas ízt /szagot?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Halolaj íze, szaga válasz

Kedves Kinga!

Nekem a halolaj szagával , ízével alapvetően semmi bajom... picit megváltozott a szaga

Avas ízt nem éreztem, úgyhogy elfogyasztom.

Dorka

Értékelés: Nincs

Váljék egészségedre!

Ha nincs avas íze-szaga, akkor nem lesz baj! 

Váljék egészségedre! 

Értékelés: Nincs

szoptatás alatt

Kedves Bionom! 

Szeretnék érdeklődni, hogy a termékben megtalálható citromolaj mennyiség mennyire befolyásolhatja a tej összetételét. Úgy tudom, hogy szoptatás alatt a citrusféléket kerülni kell, mert megváltozhat a tej íze. Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?

Nagyon szépen köszönöm.

Értékelés: Nincs

Citromolaj vs szoptatás????

Na ezt még nem hallottam!

Biztosan nem befolyásolja a tej ízét, az főleg a baba igénye szerint alakul...Lehet, hogy ha literszám fogyasztanád, de ettől a néhány csepptől biztosan nem, de ha mégis tartasz tőle akkor Omega 3 forrásnak szedhetsz Krill olajat is...

Értékelés: Nincs

halolajat önmagába vagy

halolajat önmagába vagy ételbe keverve érdemes fogyasztani?chia magból mekkora az az adag ami fedezi egy 7 éves gyermek omega3 szükségletét?15g adok gyemekemnek pudingot csinálok belőle.ez elég lehet?  mekkora a felnött adag chia magból?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Halolaj és chia mag

Szia! 

Mindegy, hogy önmagában fogyasztod-e, vagy belekevered valamibe. 

Chiából 15 gramm a maximum adag naponta, felnőtteknek, a Planet Bio ajánlása szerint. Ha nincs baja tőle a gyerkőcnek, akkor nem baj, hogy ennyi. Pontos adagolást nem tudok, hogy mekkora adag fedezi a szükségleteket, de felszívódása nem olyan jó, mint a halolajé. 

Értékelés: Nincs

memória 2

7 éves kislányomnak adnám a HALOLAJAT MEMÓRIA JAVITÁS CÉLJÁBÓL(.PROBLÉMÁK VANNAK VELE:NEHEZEN TANUL KÖNNYEN FELEJT!) MENNYI IDŐ ELTELTÉVEL ÉREZHETŐ A HATÁSA?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Érezhető hatás

Szia! 

Erre nem tudok válaszolni... Ez nem úgy működik, hogy elkezdi szedni, aztán innentől kezdve jó lesz minden. Az omega3 zsírsavak hiánya és a koncentráció nehézségei között van összefüggés, hiszen az erekre hatással van az omega3, így az agyi erekre, vérkeringésre is! 

Ha az omega3 hiánya miatt vannak tanulási problémák, akkor mindenképp ajánlott az omega3 fogyasztása folyamatosan! Mire 1 üveg elfogy, addigra szerintem már szépen fel lesz töltve a szervezete, viszont abbahagyni nem érdemes, mert erre folyamatosan szükségünk van. 

Értékelés: Nincs

9 évesnek

Sziasztok!

Segítenétek abban, hogy téli védelemnek elegendőek-e az alábbiak (felnőtt és egy 9 éves):

Emóció, K2D3, Grapefruit cseppek, Omega-3 Halolaj ( itt bizonytalan vagyok, hogy ez kell-e nekünk, vagy a krill kapszula) .. és esetleg még a bioconnect - béta glükán?

Megelőzésképpen, immunrendszer támogatására szeretném.

Köszönöm,

Anna

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

9 éves és felnőtt

Szia! 

Szerintem tökéletes! Teljesen jó a halolaj és a krill is! A folyékony halolaj könnyebben adagolható, a krill könnyebben felszívódik egy esetleges máj terheltség esetén is, annyi az előnye. 

Grapefruitmag cseppet csak betegség vagy gyanú esetén adnék, esetleg nagyon járványos időszakban, megelőzésre nem. Mi a béta-glükánt is csak betegség esetén szedjük, de az maradhat állandóra is, vagy mondjuk kúraszerűen (1 hónapig). 

Értékelés: Nincs

Krill kaszula

Köszönöm a választ!

Még annyi kérdésem lenne, mert nem találom a választ erre sehol, hogy gyerekeknek miért ajánljátok kiszúrva adni a Krill Omega 3 - krill olajat és asztaxantint tartalmazó étrend-kiegészítő (Vitálvár) - kapszulát?

 

Köszönöm,

Anna

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Miért kiszúrva?

Nem muszáj kiszúrni, ha egészben is be tudja venni! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Halolaj gyereknek

7 éves fiamnak szeretném. Mehet, ugye? Mennyi kell belőle? A q10-es lazacolajunkat megkóstolta, és csodálom, de ízlett neki. Ennek is ugyanolyan íze van? Mert ugye a q10 nem kell neki. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Halolaj gyereknek - naná!

Szia! 

Naná, hogy kaphatja! 1 teáskanálnyi a napi adagja kb. Igen, a Q10-re még nincs szüksége, de kb. olyan íze van, mint annak. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Nehézfém

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az olaj nehézfémektől tisztítva van? Köszönöm! 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nincs benne nehézfém

Szia! 

Ellenőrzött helyről származnak a halak, ahol nem kerülhet beléjük nehézfém. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Ez ugyanez?

Sziasztok!

 

Ebből az olajból q10-el dúsított változatom van q10 + lazacolaj, amit most nem találok az oldalon, tudom hogy másik fajtából van de annak rosszabb az íze sokkal. Ez ugyanez lenne? - csak mert az üvegére az enyémnek más van írva..

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Ez nem a Q10-es változat

Szia! 

ITT található a Q10-es lazacolaj. Ez a fenti nem a Q10-es. Vagy esetleg EZT keresed? A kettőnek egyébként ugyanolyannak kell lennie, mert a GAL a Synergy Tech utódja, és maga a termék ugyanaz, csak a név változott. 

Értékelés: Nincs

Nekem teljesen ugyanilyen van

köszönöm, nekem teljesen ugyanilyen üvegű olajam van amin Q10 + Lazacolaj szerepel, van a másik is Synergy Teches de annak rosszabb az íze, bár látom hogy ez is Synergyteches...  választok akkor a másik 2ből.

Értékelés: Nincs

csomagolas

Sziasztok! Erdeklodnek,hogy ennek a halolajnak megvaltozott a csomagolasa az utobbi idoben, mert nekem meg total mas az uvege. A masik kerdesem, hogy tavaly nyaron lejart a szavatossaga. Ettol fuggetenul fogyaszthato meg?

koszi

M

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Megváltozott csomagolás

Szia!

 

Igen, megváltozott, sőt, a neve is más lett, de a termék ugyanaz benne.  Ha nem avas, akkor nincs baja.

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy szoptatás alatt mennyit kellene innom belőle? 15 hónapos a kislányom, neki külön adjak, vagy az anyatejjel elegendőt szív magának?

Köszönöm előre is.

Anikó

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Halolaj babának, mamának

Szia! 

Szoptatós kismamának én legalább 2x1 evőkanállal adnék, 15 hónapos babának is már lehet adni nyugodtan 1 teáskanálnyit naponta. 

Értékelés: Nincs

Halolaj adagolása 11 és fél hónaposnak

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a fajta halolajat 11 és fél hónapos babának lehet-e adni?

Még nem vezettem be a halat az étrendjébe, okozhat-e allergiát az olaj?

Naponta mennyit lehet adni belőle? 

Elnézést kérek előre is mert, a következő kérdéseim nem ide tartoznak: Emóciónk is van, abból mennyit kaphat ebben a korban?

A családorvosunk javasolta,hogy adjak neki B complexet és kálciumot,mert vékonynak találta. (8500 gr, 80 cm, jelzem,h.én is és az apukája is magasak vagyunk:-)Milyen készítményeket tudnátok javasolni? 

Hálásan köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

1 év körüli gyerkőcnek termékek

Szia! 

Gyermekeknek 3-5 ml az adagjuk ebből a halolajból, ami kb. egy mokkás-teáskanálnak felel meg. Szerintem ti kezdjétek a kisebb adaggal (mokkáskanál). 

Emócióból kb. 15 ml a napi adagja. 

Nem tudom, talán nincs étvágya a gyerkőcnek és étvágyjavításra gondolta a doki a B-komplexet? 

Mi EZT találtuk eddig jónak (gyerek adagja 1 szem) b-komplexből, kálciumból pedig a korall kálciumotregular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Igen, étvágyjavításra szánta

Igen, étvágyjavításra szánta a B komplexet. Köszönöm szépen a segítséget! :-)

 

Értékelés: Nincs
bayerlekinga képe

Lejàrt szavatosság

Találtam majdnem egy teli üveggel. Még a várandósságom alatt vettem de akkor nem tudtam megbaràtkozni vele... az illata jó, nem avas szerintetek? Köszönöm. Kinga

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Ha jó az illata...

Akkor én elhasználnám. Az omega zsírsav tartalma, tehát a hatóanyaga nem tud távozni belőle, úgyhogy szerintem nyugodtan használjátok el. 

Értékelés: Nincs

Lazacolaj tárolása

Sziasztok!

Jól gondolom, hogy felbontás után hűtőben kell tárolni a lazacolajat? Attól tartok, hogy enélkül könnyen megromolhat.

Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Elvileg nem kell hűtőben tárolni

Szia! 

Hamarabb elfogy, mint ahogy megromlana. Egyébként is van benne illóolaj, mint természetes tartósítószer, így nehezen romlik meg. De nem tilos hűtőbe tenni, ha úgy látod jónak. 

Értékelés: Nincs

Halolaj

Sziasztok!

 

Szedhetik kismamák ezt a halolajat?

Rozmaring kivonatot tartalmaz és azt olvastam ez várandósság alatt kerülendő.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kismamák is szedhetik, sőt...

Szia! 

Szinte minden halolajban van rozmaring illóolaj, tartósítási céllal, egy nagyon minimális mennyiség. Kismamáknak is nagyon ajánlott a halolaj, ez a fenti az egyik legjobb minőségű, nagyon tiszta! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Halolaj D-vitamin tartalma.

Sziasztok!

Tudnátok segíteni egy kicsit? Ennek a halolajnak a pontos D-vitamin tartalmára lenne szükségem. A legutóbbi vérvételem alkalmával a D-vitamin szintem a felső határ felett volt egy picivel. Ennek mondjuk abból a szempontból örülök, hogy legutóbb alacsony volt. Az orvosom kérte, hogy most 1 hónapig hanyagoljam a D-vitamint és a D-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítőket, utána mehet tovább. Ahogy utánaolvastam, a halolajak, lazacolajak nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint. Én ezt a fajta halolajat szedem naponta, 2 naponta egy evőkanállal szoktam bevenni, de most leálltam vele. Az üvegen nem találom a D-vitamin tartalmát, csak az E-vitamint + egyéb összetevőket. Remélem tudtok segíteni.

Köszönöm!

Boccci

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

D-vitamin tartalom

Szia Boccci! 

Azért nincs rajta a D-vitamin tartalom, mert a halolajnak nincs kimondott D-vitamin tartalma! Viszont napfény hatására a szervezet elő tudja állítani a számára megfelelő mennyiségű D-vitamint. 

Tehát túladagolni a halolaj segítségével nem lehet a D-vitamint! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Érdeklődés

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy a halolaj, Emóció, Huminiqum, Csicsóka csoda szedhető -e együtt. Valamint párom még Zsurló rügyelixírt és áfonya szuperkoncentrátumot is szeretne szedni húgyuti problémákra. Remélem jól válogattuk össze és mehetnek együtt , :-D csak egy kis megerősítést szeretnék kérni.

Előre is köszönöm a segítséget. :-D

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szedhetők együtt

Teljesen jól válogattátok össze, ügyik vagytok! yes.gif

Értékelés: Nincs

omega 2 évesnek

Sziasztok!

Látom, hogy volt már hasonló kérdés, de megoldást nem nagyon találok. 2 év körüli kislányomnak szeretnék omega 3-at adni, de ennek az olajnak és amiket próbáltam már nagyon meghatározó íze van... Magában nem veszi be, ha belekeverem az ételbe, mindennek egyforma íze lesz. Kapszulát még nem tud lenyelni. Van esetleg valami megoldás erre? Létezik valami kevésbé karakteres ízű omega 3at tartalmazó készítmény? Köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs

Halolaj íze

A kislány mondta, hogy meghatározó az íze? Mert néha furák a gyerekek, és amire azt hinnénk, hogy nem eszi meg, azt jóízűen betolják! Persze, ha mi nem fintorgunk előre!

Sajnos a szagtalanított halolajak már pont azt nem tartalmazzák, amiért esszük! Kicsit lejjebb olvashatsz egy praktikát, aubergine-től, hogy nála hogyan eszik jóízűen a gyerekek az olajat!

Értékelés: Nincs

Beszédfejlődés támogatására

Szisztok!

Egy közeli ismerősöm 7 éves kisfiának megkésett a beszédfejlődése. Az idegrendszer támogatására a fenti terméket ajánlottam nekik. A kisfiú azonban elég válogatós az étkezés terén, nagy valószínűséggel nem venné be a készítményt.

Ezért abban kérem a segítségeteket, hogy javasoljatok nekem a beszédfejlődést és az idegrendszert támogató omega-3 készítményt kapszulás formában. 

Melyik termék és milyen adagolásban adható egy ilyen életkorú gyerkőcnek?

Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs

Azért ne mondj le feltétlenül

Azért ne mondj le feltétlenül erről a termékről, ha egyébként tetszik. Az én 7 évesem és 5 évesem is ezt eszik, és mint már több terméknél is megjegyeztem, villával pürésített banánba teszem, amibe beleteszek egy kanál Chox kakaóport is. Egyáltalán nem érezni a halolaj ízét, csak a csokis banánt. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kapszulás omega készítmény

Szia! 

Jó szívvel tudom ajánlani a Krill olaj zselékapszulát. Könnyű bevenni, és a lehető legjobb omega zsírsav forrás. 

Gyerkőcöknek egy 500 mg-os kapszula a napi adag. 

Értékelés: Nincs

szavatossag

Nekem a szavatossaggal kapcsolatban lenne kerdesem. 1 honapja lejart a halolaj szavatossaga, gyereknek adtam eddig, lehet meg neki adni, vagy inkabb dobjam ki? Kb fel uveggel van meg belole. Koszonom elore is a valaszt. 

Értékelés: Nincs

Halolaj...

Ha az illata, állaga nem változotott meg én beszedném, de nagyon gyorsan. Ártani nem árthatsz vele, de a hatékonysága csökkenhet...

Értékelés: Nincs

Halolaj kutyának igen vagy nem?

Sziasztok, olvastam lejjebb ,hogy a rozmaring olaj tartalma miatt nem ajánljátok kutyáknak,pedig én már fél éve adom az enyéimnek. Most rendeltem meg egy ujabb üveggel, de elbizonytalanodtam. Nem vettem észre egyébként hogy rosszat tenne nekik. Mi a véleményetek?

Köszönöm, Detti

Értékelés: Nincs

Nem szentírás

Szia Detti! 

Nem szentírás, hogy baja lesz tőle, nem mindegy az arány sem. A biztonság kedvéért mondtuk azt, hogy inkább ne, vagy olyat, amiben nincs rozmaring illó. 

A Krill kapszulákban nincs rozmaring, a többiben van, mert természetes avasodásgátlóként szeretik használni a gyártók. 

Értékelés: Nincs

Lazac vagy halolaj

Sziasztok!

E kettő közül, melyiket válaszam,a lazac ill. a halolajat? A fiaimnak szeretném elsősorban, 7 és 13 évesek, de mi magunknak, szülőknek is!

Köszönettel:biobolt

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Lazac- vagy halolaj?

Kedves Biobolt!

A gyerekeknek az Omega-3 Halolajat szoktuk adni, a felnőtteknek (30-35 év felett) pedig a benne lévő Q10 koenzim miatt a lazacot. De ha Ti, szülők inkább külön vennétek be a Q10-et, akkor szerintem mehet Nektek is a halolaj :)

Niki

Értékelés: Nincs

Mennyi ideig lehet huzamosabb ideig szedni?

Most rendeltem meg, szedni fogom én is és a kislányom is, aki 16 hónapos. Ugye neki egy teáskanál az adagja?És kúraszerűen érdemes szedni, vagy lehet nagyon sokáig folyamatosan?

Értékelés: Nincs

Halolaj folyamatosan is lehet

Szia!

Igen kislányod napi kb. 1 teáskanállal kaphat de "Probléma esetén az adag akár többszörösére is emelhető, mivel ez a termék mellékhatások nélküli élelmiszer."

Lehet folyamatosan is szedni vagy váltogatni a többi omega zsírsavval.

Értékelés: Nincs

Halolaj más készítményekkel

Sziasztok!

A halolajat lehet szedni zöldkagylóval, D3 cseppel ill. Kurkuma-kivonattal egyidejűleg?
Ha igen, szabad egy időben vagy muszáj eltolni?
Ill. mennyi ideig lehet szedni őket egyhuzamban? 

Köszönettel! 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Halolaj mással együtt

Szia! 

A halolaj mindennel együtt szedhető, akár egyszerre bevéve is. A halolaj és a D3 csepp folyamatosan szedhető. Igazából a többi is, de sokszor hasznosabb, ha váltogatod a hasonló hatású készítményeket. Pl. ha ízületek karbantartására szeded a kurkumát és a Zöldkagylót, akkor egy-egy doboz után, választhatsz másokat INNEN, így még széleskörűbben tudsz támogatni egy-egy területet. 

Értékelés: Nincs

Kutyának

Sziasztok!

Ebből lehetne adni kutyának, illetve a D-vitaminból? Kiskutyái vannak, és szeretném kicsit felerősíteni a szülés után.

Köszönöm!

Klára

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Kutyának ne!

Szia Klára! Kutyának nem szabad adni a rozmaring olaj tartalma miatt. Ha szeretnéd felerősíteni, akkor inkább a kimondottan kutyáknak való kiegészítő takarmányt ajánlom. 

Értékelés: Nincs

Tárolás

Hűtőben vagy szobahőmérsékleten tároljam a omega 3 halolajat? Felbontás után meddig jó? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Omega3 tárolása

Szobahőmérsékleten elég tárolni, és nagyon sokáig eltartható. Ameddig nem érzel rajta avas ízt-szagot, addig biztos, hogy jó!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: