Teff (Etiópia csoda-gabonája) liszt - ellenőrzött gluténmentes (Bauck Hof), 400 g

  • Gluténmentes
  • Kenyérsütés
  • Sütemény sütés
1.790Ft
4.846155
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (13 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Teff (Etiópia csoda-gabonája) liszt,világos,   gluténmentes (Bauck Hof), 400 g

A teff Etiópia csoda-gabonája. Ez a legapróbb szemű gabonaféle. Több kalciumot tartalmaz, mint a tej, több vasat, mint az árpa és a búza, gazdag rézben, cinkben, foszforban, magnéziumban, fehérjékben. Gluténmentes.

Felhasználási javaslat: Kellemes, diós íze, glutén-mentessége, értékes anyagtartalma és kitűnő sütési tulajdonságai miatt kiváló megoldás a glutén érzékeny emberek számára.

Kiszerelés: 400 g

Származás: Németország

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Összetétel: Teff, ökológiai gazdálkodásból.

Egyre felkapottabb a gluténmentes afrikai gabona, a teff

Az etiópiai gabonanövényt egyre többen fedezik fel maguknak, kezdetben az Államokban terjedt el, mára azonban már Európában – a paleolit diéta térhódítása óta – egyre több helyen lehet hozzájutni a gluténmentes teffhez, aminek világos és sötét változata is ismert.

Afrikában a tefflisztből készült szivacsos állagú kenyeret köretként fogyasztják, vagy – a tortillához hasonlóan – ebbe csomagolják az ételeket, de sok helyen evőeszközt is készítenek belőle. Köretként való elkészítése pofonegyszerű, egy pohár gabonát két pohár vízzel kell felforralni, majd lefedni, állni hagyni, amíg az összes vizet magába szívja. A gluténmentes liszt sütéshez is kiváló...

Az afrikai gabonanövény vasban, kalciumban, cinkben, aminosavakban, proteinben, B-vitaminban és rostban gazdag, a belőle készített tészták kiválóan illeszkednek a paleolit diétába, de cukorbetegeknek is ajánlják.

Forrás: NőkLapja Cafe

bote képe

Babának adható a Teff?

Sziasztok!

Anyatejes, 9 hós babának adható? Már több mindent kóstolt, kenyeret vagy zsömit csinálnék belőle .....amaránt, útifűmaghéj is lenne benne, az is mehet babának? Persze a bevezetés szabályai szerint.  

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Teff babának

Szerintem nyugodtan próbáld ki nála. Szép fokozatosan, ahogy írtad. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Teff liszt

A minap egyéb alapanyag híján rákényszerültem arra, hogy rizs- és teffliszt keverékéből készítsek nokedlit. Jelentem sokkal finomabb lett, mint arra számítottam :)

A kis nokedliknek teljesen normális, átlagos színük lett, a főzővizet viszont gyönyörű méregzölddé festette  Úgyhogy amennyiben egyéb ételbe tennénk, ne lepődjünk meg egy szokatlan színkompozíció láttán 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Milyen arányban?

Milyen arányban érdemes a gluténmentes lisztkeverékhez adni? Most gyűjtögetem a saját lisztkeverékemhez az összetevőket, és a teff is jelölt. Alacsony a szénhidráttartalma?

Köszönöm előre is a választ :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Sütés-főzés teff-el

Hát az attól függ, hogy mit szeretnél készíteni a lisztből...

Megmondom őszintén, én nem nagyon méricskélek, a kenyeret például úgy készítem, hogy teszek bele 3-4 féle lisztet (köles, zab, rizs, teff, kukorica, esetleg amaránth-ból is egy keveset), kiegészítem kb. 1/4-ed résznyi magliszttel (tökmag, len, napraforgó). Még eddig nem sikerült elrontani, bár olyan állaga sosem lesz mint a "bóti"-nak, de nem is az a cél .

Tökéletes állagú pudingot is lehet egyébként gyártani a teff-ből (csak forró vízzel, vagy növényi tejjel keverem el, majd ízesítés).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lisztek keverése

Köszönöm a választ! :)

Elsősorban süteményeket szoktam készíteni. Összeírtam már jópár lisztet (kókuszliszt, amarántliszt, quinoa-liszt, barna rizsliszt, teffliszt stb.) csak most azt próbálom kideríteni, melyik milyen arányban menjen bele. Azt hiszem az amaránt és a barna rizsliszt lesz a legnagyobb arányú, és ebből a teff lisztből is tennék bele valamennyit. Mivel nem a legolcsóbb, nem túl sokat, de nagyon jókat olvasok róla, így nem hagynám ki.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Lisztek sütikhez

Az amaránth-ot óvatosan adagold a sütikbe, elég karakteres íze van, én nem is használom csak kenyérhez, főzelék sűrítéséhez (kevéskét). Sütikhez viszont nagyon bevált a zabliszt (eleve édeskés), illetve az általad említettek mellett még a  kukoricaliszt, és a gesztenyeliszt.

Értékelés: Nincs

Marad a gesztenyeliszt

Köszönöm, zablisztet sajnos nem ehetek (allergia), kukoricalisztet a magas szénhidráttartalom, magas glikémiás index miatt kerülöm, így marad a gesztenyeliszt. Nagyon köszönöm a tanácsot az amaránttal, még eddig nem próbáltam, de ki fogom próbálni kis mennyiségben. Még a nyílgyökérliszt is a listán szerepel, kíváncsi leszek erre is.

A teff lisztet is belekeverem majd, mert sok benne az értékes tápanyag. Meglátjuk! Köszönöm! :)

Értékelés: Nincs

Teff lisztről tapasztalatot kérek!

Sziasztok!

Kérem, hogy aki használta már a teff lisztet, ossza meg a tapasztalatát velünk!

Van-e jellegzetes íze, esetleg szaga? Lágyabb, vagy keményebb tésztát eredményez, mint a "normál" búzaliszt? Van-e olyan tészta típus, amihez nem alkalmas? Stb.

Köszönöm a választ! Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Teff-kása

Én ma reggel ebből készítettem kását, csak felforraltam vízzel, majd lefedve pihentettem kicsit. Mazsolát, Okos Édest (persze a méz is jó), pár csepp citromolajat tettem bele, és megszórtam őrölt mandulával. Nagyon finom lett.

Nem vettem észre, hogy nagyon jellegzetes íze lenne, szerintem simán felhasználható sütikhez, illetve kenyérbe is. Amint szert teszek ez irányú tapasztalarta, jelenteni fogom .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Végre itt a teff!

10 éve ajánlom már a gluténmentes diétákhoz, de csak most sikerült megtalálnunk a legjobbat!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: