Kókuszolaj sütéshez (Barco), 1 liter

  • Sütemény sütés
0Ft
4.433825
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (68 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Kókuszolaj sütéshez (Barco), 1l utántöltő, 1l vödrös

  Alap Bionom Pakk

   Csomagajánlat!


Szűrt, színtelen, illatmentes, 100% natúr kókuszola.

Ajánljuk sütéshez, főzéshez és azoknak, akik egészségesen akar táplálkozni.

Kiszerelés: 1l utántöltő, 1l vödrös

Származási ország: Indonézia

A termék 25 ºC alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul, hűtést felbontás után nem igényel.

Összetétel: Kókuszolaj.

Főbb zsírsav összetétele: Laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

Tartósítószert nem tartalmaz és nem hidrogénezett.

A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha ízvilágát sem befolyásolja. A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll, transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitünően használható sütéshez, 198 °C-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális hatása van.  Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra.

mibe van csomagolva a kókuszolaj?

Sziasztok! Már többször felvetődött bennem, hogy az utántölő milyen műanyag, amibe a kókuszolajat teszik? Köszönöm! (Pet-et nem szeretnék.) Bogi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kókuszolaj

A gyártó válasza: "A nemzetközi előírásnak megfelelő, élelmiszer csomagolásra alkalmas BOPP fólia."

Értékelés: Nincs

10 hónapos babuci

Sziasztok azt szeretném megérdeklődni, ha dinsztelni szeretnék a kisbabámnak ezt az olajat használhatom a zöldségek alá? köszönöm

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kókuszolaj

Természetesen!

Értékelés: Nincs

Szavatossági idő

Szeretnék érdeklődni, hogy mennyi ideig eltartható ez a kókuszolaj? Berendelnék nagyobb tételben, de nem tudom meddig áll el.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Szav.idő.

Ami most van a polcon, annak a szav ideje 2019. 06.hó. Felbontás nélkül eddig áll el.

Értékelés: Nincs

Finomított?

Kedves Bionom!

Érdeklődnék, hogy ez a kókuszolaj ugye nem finomított verziós?

Köszönettel:

Chincia

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Itt egyik sem finomított!

Nem-nem! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok nagyon régóta ezzel

Sziasztok nagyon régóta ezzel a  kókuszolajjal fözök illetve egy másik olajjal felváltva amit sajnos itt nem találok pedig vártam hátha beveszitek. Ba 3 és 6 hidegen sajtolt étolaj a neve és a honlapján még a biokontroll tanusítványa is fent van én nagyon szeretem. Nem vennétek be  vagy csak utána nézés alapon mert én nagyon szeretem a termékeiteket de olajból fözéshez csak a barco kókuszolaj van és szinte semmi más.. köszi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Új termék...

Köszönjük az ajánlást, utána is nézünk, de semmit sem garantálhatok. Az a helyzet, hogy nemcsak az fontos -persze az a legfontosabb-, hogy a termék tiszta és jó legyen, hanem kereskedelmi szempontok is közrejátszanak, abban, hogy mi kerül be a Bioboltba.  Annak, hogy egy szóló termék kerül be elég kicsi az esélye, mert olyankor a beszállítás lebonyolítása is problémás.

Értékelés: Nincs

Értem én, azért örülnék neki

értem èn azért örülnék neki mert a barcon kivül nem sok alternatíva van itt fent sajna

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

alternatíva?

Talán azért nem kapkodunk másik alternatíva után, mert az olajban sütést nem is igazán támogatjuk. Ha nagyon muszáj, akkor még a libazsír, vagy olívaolaj...

Értékelés: Nincs

Kérdés

Szeretném tőletek megkérdezni létezik-e, hogy a Barco kókusz olajat disznó zsírral keverik? Mert amit utoljára rendeltem,kicsit más volt az íze. A választ nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Szilvi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Keverik?

Biztos, hogy nem. Az nemcsak az ízén, de színén, az állagán is meglátszana, és mivel átlátszó a csomagolása, már észrevettük volna mi is! Meg hát használjuk mi is! :-)

Ha kicsit más az íze, az lehet a kókuszdiók minőségének, ízének a változásától is. A növényi eredetű zsírok, olajok íze a gyümölcs szüret szerint is változhat.

Értékelés: Nincs

Babáknak

Lehet ezzel kesziteni az elso baba eteleket?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Babaételbe

Szia! 

Igen, teheted babaételbe is. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

kókuszolaj/olajsütő tapasztalat????

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ez vajon olajsütővel használható-e. Évek óta Barco kókuszolaj felhasználó vagyok, és azon gondolkodom, hogy beszerzek egy modern, kevés olajjal is működő olajsütőt. Jó lenne tudni, hogy használhatom-e őket együtt. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?

Köszi előre is!

Értékelés: Nincs

Szavatossági idő

Sziasztok

A karacsonyi hazautazast kihasznalva szeretnek külföldre rendelni.  Van mod arra, hogy megtudjam a keszleten levö vödrös olajoknak mi a lejarti ideje? Mivel ritkan jutok haza, többet vennek belöle..

Elöre is köszönöm!!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Szavatosság

A jelenleg raktárban lévő termékek, felbontatlan állapotban, 2018. júniusáig szavatosak.

Értékelés: Nincs

Kókuszolaj

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, erről mi a véleményetek?

pálmazsír

Ellenőrzött, környezettudatos gazdaságból származó termék. RSPO tanúsítvánnyal ellátott termelőtől származik.

Finomított, fehérített, dezodorált pálmazsír. 100%-ban tiszta növényi, koleszterinmentes zsiradék, mely körülbelül 50-50 %-ban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat. Az olajpálma gyümölcséből nyerik. Mivel nagy a szilárd glicerol tartalma, a finomított pálmazsír egyrészt igen szilárd (olvadáspontja 34-36°C), másrészt rendkívül nehezen oxidálódik, így igen hosszú az élettartama (minimum 2 év a gyártástól számítva).
Sütés utáni rendszeres szűrés esetén felhasználhatósága lényegesen meghaladja a napraforgó étolajét, 240°C-t meghaladó füstölési pontja igen kedvező a legkülönbözőbb gasztronómiai alkalmazásoknál is. Használat után nem hagy kellemetlen szagot, mivel nem tartalmaz linolenikus savakat, illetve ezek összetevőit. Egyéb keményített növényi zsiradékfajtákkal szemben a finomított pálmaolaj nem hidrogenizált, így tökéletesen használható nemcsak sütéshez, de a hagyományos magyar konyha ételeinél is.

Tudom, hogy jobb a kókuszolaj, csak az árával nem vagyok annyira kibékülve... :(

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

vélemény?

Hogy mi a véleményünk? Nagyon egyszerű: semmilyen finomított olajat nem támogatunk. A fehérítés sem szerencsés, de az már csak hab a tortán!

Értékelés: Nincs

Babának

Sziasztok!Érdeklődnék hogy babának konkrétan melyik terméket ajánljátok?Szeretnék házi májkrémet és tojáspástétomot készíteni, amiben a vajat szeretném valami egészségesebb megoldással pótolni?Előre is köszönöm az ötleteket!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Babának kókuszolaj

Szia!

Elsősorban a Konzol kókuszolajat ajánlom babáknak, amihez csak lehet. Igaz, annak kókuszíze van. Amihez emiatt azt nem tudjátok használni ( bár én bármihez el tudom képzelni), ahhoz tökéletes ez a fenti. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

kókuszolaj/zsír

Kedves Szakavatottak,

Afelől szeretnék érdeklődni, hogy van-e különbség kókuszolaj és kókuszolaj között? Azaz csakis a Barco címkével ellátott olajat célszerű beszerezni s a többivel csak csínján bánni?

Köszönettel a jó tanácsotokért,

Zsuzsi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Milyen a jó kókuszolaj?

Szia Zsuzsi! 

Mire szeretnéd használni a kókuszolajat? Főzéshez/étkezésre vagy bőrápolásra? Igazából mindkettő kritériuma, hogy finomítatlan legyen! A főzéshez választhatsz szagtalanítottat, tény, hogy nem mindegy, milyen módszerrel szagtalanítják. Bőrápolásra alkalmasak az illatosan hagyott (fincsi kókusz illatú) kókuszvajak.

Ennek figyelembevételével ITT gyűjtöttük össze a biztonságosnak ítélt olajakat, vajakat. Most nem linkelném be egyenként az összeset, mert azért hálistennek elég sok van. Amelyiknél azt látod, hogy dezodorált vagy szűrt, vagy főzéshez, sütéshez, azt értelemszerűen főzéshez, sütéshez, ételkészítésre ajánljuk. 

A fincsi illatos vajak pedig bőrápolásra alkalmasak. Itt a Bionom Bioboltban mindegyik kókuszvaj teljesen biztonságos és tiszta, természetesen! Hiszen csak olyan termékek kerülhetnek be ide, amelyeket mi is jó szívvel használunk. wave.gif

Értékelés: Nincs

Kókuszolaj babáknak

Sziasztok!

A babatáplálással kapcsolatos irományoknál mindig a Konzol féle kókuszvajat ajánljátok. Érdeklődnék,hogy miért nem inkább ez az ajánlott,aminek nincs kókusz íze és illata?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Miért a Konzol féle kókuszolaj?

Pont azért, mert ez az olaj illatmentes, vagyis dezodorált. A Konzol féle pedig nem. Vagyis ásványi anyagokban és vitaminokban sokkal gazdagabb, szűz olaj!
A Barco kókuszolaj sütéshez megfelelő, de ételkészítéshez én inkább a Konzol félét használnám.

Értékelés: Nincs
darkania képe

Habzik!!! Miért?

Sziasztok!  Más is tapasztalta ennél az olajnál, hogy írtóan felhabzik sütéskor? 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kókuszolaj habzik?

Nekem csak akkor habzik, ha nem elég forró az olaj, amikor belerakom a sütnivalómat! Vagy, ha túl sok és túl nedves a sütnivaló! :-)

Értékelés: Nincs
darkania képe

Habzó kókuszolaj...

Köszi Pálma! Hát igen.... valóban sültkrumpli sűlt benne és nem törölgettem meg előtte :)

Értékelés: Nincs

Sültkrumpli

Sziasztok!

Én nagyon szeretném szeretni ezt az olajat, de valahogy ha krumplit szeretnék kisütni, nem sikerül.. (minden másra szeretem és használom is :), de mindig csak leragad a krumplim és nem lesz ropogós, inkább főtt :( Tudna valaki tippet adni, hogy ennek kókuszolajjal mi a praktikája? :) (már próbáltam kevés és több olajban is :( vagy krumpli sütésre egyáltalán nem is jó? :D

Köszönöm szépen!

Adarisel

Értékelés: Nincs

Kókuszolajban, sütőben sütjük

Mi sütőben sütjük most már a sültkrumplit. Felvágom (általában egyébként héjastól), és vagy 2 evőkanál kókuszolajjal meglocsolom az egy tepsire való adagot. Jól összeforgatom és kész, megy a sütőbe. Egyébként próbáltad már több fajta krumplival is? Csak mert van olyan fajta ami bármivel sütöd ilyen marad amit írsz. Meg pl. attól is függ, hogy újkrumpli-e vagy sem.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Krumpli sütési trükk?

Ez a levelezés lassan már a Boszorkánykonyhába illenék...

Én pont ma sütöttem krumplit, kókuszolajban. Most először. Eddig vagy libazsírban, vagy étolajban sütöttem. Nekem nem ragadt le, pont jó lett. Szerintem arra kell vigyázni, hogy elég meleg legyen az olaj! Én mindig beledobok egy kockát, és amikor az már nagyon sül, akkor dobom a többit utána!

És a krumli és az olaj aránya is meghatározhatja az eredményt! Bőségesen kell, hogy úszkáljon a krumpli, mert ha sok, akkor sok vizet ereszt, az nem párolog el rövid idő alatt és akkor tényleg inkább fő, mint sül!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
pattycica képe

Kókuszolajban sültkrumpli sütési trükk

Szia,

 Én úgy szoktam, hogy kicsit mindig előfőzöm a krumplit és csak utána sütöm. Ez volt a módszer az étolajas sütésnél is, nekem ott is mindig leragadt. Próbáld ki így, hátha

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)
Juzus képe

Sütés kókuszolajban

Adrasil!

Mi nem sütöttünk még kókuszolajban, viszont sütőben annál többet. Több dolgot azonban már sütöttünk, pároltunk. A kókuszolaj a legjobban hevíthető olajféleség, ezért max. 175 °C-ig szabad csak felmelegíteni. 

Arra gondoltam, hogy

  • elegendő-e az olaj mennyisége?
  • elég magashőmérsékletre hevíted fel?
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Kérdések a kókuszolaj használatával kapcsolatban

Nem igazán értem, mert ellentmondást érzek a kijelentésedben, miszerint: "A kókuszolaj a legjobban hevíthető olajféleség, ezért max. 175 °C-ig szabad csak felmelegíteni."

Ha olyan jól hevíthető, akkor miért a viszonylag alacsony maximális ajánlott hőfok?

Krumplit például - a szakácskönyvek szerint - általában 190 fok körüli hőfokon sütünk! Akkor hogy van ez a kókuszolajjal?

És azt is szeretném tudni, hogy a kókuszolajat használhatjuk-e többször is sütésre, vagy ezt is minden alkalom után ki kell dobni, mert ebben is felhalmozódnak bizonyos káros anyagok?

Elnézést kérek mindnekitől, ha korábban már voltak kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban, de itt elég sok már a hozzászólás, nem néztem át mindegyiket! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Kókuszolaj és a hevíthetőség

Kedves Eperjeske!

Megkérlek arra, hogy ha nem kimondottan a termékkel kapcsolatosan van a kérdésed, akkor tedd fel azon az oldalon. Köszönöm!

Röviden: mivel nem fagyasztott krumpliról van szó, hanem saját, éppen megpucoltról, ezért feleslegesnek tartom a max. hőfokig felmelegíteni az olajat, mivel eleve nem is hűtöd le annyira.

Nem ajánlom többszöri sütésre, mert a benne megsütött anyagtól átveheti az ízeket és egy rossz értelemben véve ízkavalkádot kapsz, amitől nem lesz senki sem elragadtatva. 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (2 szavazat)

Sültkrumpli

Sziasztok,

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én úgy gondolom hogy eléggé felmelegítettem mindig, legalábbis úgy ahogy korábban a hagyományos olajat.. de akkor lehet hogy ez sem volt elég

Megpróbálom előfőzve is, köszönöm szépen!

Üdvözlettel:

Adarisel

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Ez a legjobb választás sütéshez, főzéshez

Sziasztok!

Egy éve használom már ezt az olajat, és nagyon elégedett vagyok vele! Ezen dinsztelem a hagymát; a süteményekbe is ebből olvasztok; ebben sütöm ki a rántott sajtot, zöldséget és a tojás alá is ezt rakom. Mióta így teszek egyrészt sokkal könnyebbek az ételek, nem fekszik meg az ember gyomrát, másrészt a lakást sem kell egy héten át szellőztetnem, mert nem lesz olajszag.

Ajánlom mindenkinek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 szavazat)

Illatmentes?

Sziasztok!

Nem rég jutott el hozzám az a cikk, amely azt taglalja, hogy milyen eljárási folyamatokon mennek keresztül a finomított olajok.

Azt szeretném kérdezni, hogy az illatmentesség eléréséhez nincs szükség káros vegyi folyamatokra?

Ki szeretném váltani a napraforgó olajat ahol eddig még nem tudtam. Pl. tojásrántotta.

Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

Tojásrántotta is kókusszal...

Kedves Ildikó!

Bátran állíthatom, hogy bármit főzhetsz vele, senki sem fogja észrevenni a különbséget. Mármint  "ízileg". Az én férjem nagyon nem bionom, bolti disznózsírban tudott elképzelni minden kaját, és hihetetlenül kritikus. Disznótorost sütöttem neki kókuszolajban.(titokban persze) Egyáltalán nem vette észre . Azóta már "hivatalosan" is ezt használom, mindenhez. Rokonok, barátok senki nem vesz észre semmit. Olyan a kaja íze, amilyennek lennie kell és amilyen szokott lenni.

Próbáld ki, nem vesztessz vele semmit.

Lili

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Észre lehet venni... hogy sokkal finomabb! :)

Mi észrevettük a különbséget, de csak azt, hogy ISTENI vele minden étel! Az ízvilágot cseppet sem befolyásolja, mégis valami más tőle minden. Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, mégis így van. :D

A párom azóta rá sem bír nézni a máshogy sütött ételekre, pedig a haverjaival néha elmennek "bűnös kajáldákba" a programjaikon, de azt mondja, hogy azóta nem is ízlik neki például a bohócos cég "Magyarország legjobbjaként" kikiáltott sült krumplija.

Én sem cserélném vissza a régi sütőolajokra, zsírokra! Régen a hidrogénezett átlagos olajjal sütéskor az utolsó cseppeket is megpróbáltam szalvétával kinyomkodni a rántott ételekből, annyira utáltam azt az olajat. Szóval tényleg érezhető a különbség, mert most nem akarom görcsösen leitatni a rántott dolgokat, csak lazán lecsepegtetem.

(A sütés végén általában még mindig világos és jóízű a megmaradó olaj, ezért azt  sütéshez elhasználom 1-2 napon belül, nagyon finom kenyerek sülnek így. Természetesen, ha már sötétebb, akkor már nem használom fel.)

A sütik és minden más étel is tényleg sokkal könyebb tőle, nem "ülik meg" a pocinkat így.

Arra kell figyelni, hogyha vaj helyett használjuk, akkor ne feledjük, hogy a vajnak kb. 18%-a víz, tehát azt le kell vonni belőle, és csak annyival kevesebb kókuszzsírt adni az ételhez, mert utóbbiban nincs víz.

A lakás is meghálálja: kis lángon sütve tényleg nem lesz minden olajszagú és füstös.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Kókuszolaj illatmentessége

Kedves Ildikó! Ahogy az alább található hozzászólásokban is olvashatod ez a kókuszolaj csak mechanikai szűrésen és vegyszermentes tisztításon megy át, tehát biztonsággal fogyasztható. Ha nem így lenne, akkor nem is kerülhetett volna be a bionom áruházba! Fogyaszd egészséggel!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
bayerlekinga képe

Barco mikorra várható,

hogy érkezik?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Kókuszolaj Barco

Szia Kinga!

Ahogy nézem mindkét kiszerelésből van raktáron... vagy valamit félreértettem?

wave.gif

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
bayerlekinga képe

Most sikerült!

Szia Niki!

Én tegnap délelőtt többször is próbáltam a kosaramba tenni de azt írta, hogy nem rendelhető! Különben nem szóltam volna! Most már rendben, bekosaraztam!

Üdv. Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lejárati idő

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mi a szavatossági ideje az akciós, vödrös kiszerelésnek. Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

Barco kókuszolaj

Szia Zsófi, 2017.06.16. a lejárati ideje.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Antibakteriális hatás?

Nem okoz gondot hosszútávon az antibakteriális hatás? Félreértés ne essék, én a kókuszolajat sokkal jobb alternatívának tartom, mint eddig bármit, amiről hallottam vagy próbáltam, csak érdekelne ebből a szempontból is. Vagy csak úgy érdemes kókuszolajat fogyasztani, ha mindenképp fogyasztunk probiotikumokat? Abban biztos vagyok, hogy az általános "bóti" étolajak irtják a bélflórát, vagy legalábbis gondolom, hiszen nagyon egészségtelenek, de vajon ez is "irtja"-e a bélflóra hasznos bacijait is? Vagy ez az antibakteriális hatás nagyon gyenge? Tudom, hogy egyébként is sok más "baciölőt" eszünk a mindennapjaink során (vagy legalábbis heti szinten), ezért kérdezem, hogy ez mennyire durva antibakteriális hatású. Mondjuk a fokhagymához viszonyítva. :-D

Még egy kérdés: úgy látom, ez nem bio, de gondolom, azért is kerülhetett be ide, mert ez nem sokat jelenthet ez esetben... mármint úgy értem, hogy a kókusz egyébként is olyan helyeken terem, ahol nem nagyon használnak semmi vegyszert, ugye? Talán pont az antibakteriális hatás miatt is, nem? :D (Bár az gombák és rovarok ellen mit sem ér, gondolom. Már ha szeretik egyáltalán azok az élőlények a kókuszt. :-D) Persze bőrre én is inkább az eredeti, illatos változatot gondoltam... bár a bőr baktériumflóráját sem szeretném kiirtani vele...

Egyébként egyáltalán nem kötekedésből kérdezem ezeket, hiszen mi is át akarunk térni a kókuszolajra (most még zsírral sütök-főzök, de zavar, hogy az büdös, disznószagú). Csak azért kérdezem, hogy tudjuk, mire kell figyelni. Persze, most amúgy is kell támogatnunk, sőt újjáépítenünk a bélflóránkat, de a későbbiekre gondolok, mikor már elég lesz a rengeteg zöldséggel táplálnunk a bacijainkat, s nem kell majd újabb és újabb telepeseket folyton beköltöztetnünk, akkor nem rombolják-e le ezt a kókuszból készült termékek. Mert a fokhagyma -- egy bizonyos mennyiség felett -- azért az le tudja rombolni, csak hogy egy természetes példából inkduljak ki. Persze tudom, hogy nem kell zsírt zsírral enni, nem is úgy gondoltam, de érdekel, hogy mondjuk napi 6 adag (vagy több) zöldség mellett mekkora az a mennyiség, ami már sok a kókuszolajból antibakteriális hatás tekintetében.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

kókuszzsír antibakteriális hatása

A laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú triglicerid, ami a kókuszolajban található. Az emberi, vagy állati testben monolauránná alakul át, egy vírus-, baktérium- és protozoaölő monogliceriddé, amelyet az emberi és állati szervezet a patogén mikroorganizmusok elpusztítására használ fel.

Tehát nem maga a kókuszolaj pusztít, hanem a szervezet használja fel a saját védekező rendszerében. A hasznos bélbaktériumok nem sérülnek, ezt semmilyen tanulmány nem állítja, sőt! Használd bátran!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm! :)

Tök jó!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

köldöktakarítás

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.

Értékelés: Nincs

Egészséges-e a kókuszolaj?

Sziasztok, segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok, már nem tudom, hogy kinek higgyek. Az egyik oldalon ezt olvastam:

"A kókuszolaj lektinjei nem jók egyik vércsoport számára sem, mert agglutinálják a vérlemezkék mellett lévő szénhidrátspecifikus alkotóelemeket (fukóz, Na-acetil-galaktózamin, D-galaktóz)! Ez be van bizonyítva több oldalról is." 

Bár ebből a pár sorból semmit nem értek, mégis megrémültem.

Köszönöm az útbaigazítást!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
napsugar.evi képe

agglutináció :)))

Kedves Thagi!

Az általad idézett cikkrészlet kééész :)) Nem vagyok szakértő, de eddigi tudásom alapján lektinek főleg a gabonafélékben, krumpliban, padlizsánban vannak, ami persze nem zárja ki, hogy a kókuszzsírban is legyen, de nekem gyanús, nem tartom valószínűnek, egyszerűen gyanús ez a megfogalmazás és nem vág össze az eddigi ismereteimmel. 

Az agglutináció lényegében összecsapzódást jelent, azt akarta írni a szerző, hogy a vörösvértestek összeállnak a lektinek miatt, kicsapódnak. Na ez egy marhaság, akkor az embereknek már régen meg kellett volna halniuk, de először a krumplitól, majd később a kókuszzsírtól :))))  

((bocs, de hogy lehet megijedni olyantól, amit nem értünk?))

Az a baj, hogy a neten mindenki azt ír szabadon, amit akar, nehéz eldönteni hogy mit higyjünk el. És nehéz is követni a legújabb kutatások eredményeit, mit tekintsünk hitelesnek, de ezért kell olvasni. Detti77 véleményét osztom: változatosság és mértékletesség, plusz én igyekszem úgy élni, hogy mindenből, amiből lehet, a helyit fogyasszam. Mert az a legkörnyezetkímélőbb, legegyszerűbb. Persze ha valamit terápiás céllal fogyasztok, az más tészta (pl.goji bogyó, kagylókivonat). Igyekszem visszagondolni arra, hogy a nagyszüleim hogy csinálták. És igen, mondjon bárki bármit, a HÁZI disznó/kacsa zsírjánál nincs egészségesebb. (nem hiszek a koleszterin-elméletben sem :)

A legütősebb mondat: "Ez be van bizonyítva több oldalról is!"-- :)))) és ennyi, akkor már vakon elhisszük amit ír :)) Ilyen pongyola nyelvezetű cikket eleve el sem olvasnék. Messziről süt róla a tudománytalan szenzációhajszászság.

Nyugodt napokat :)

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)

napsugar.evi-nek

Szia napsugar.evi!

Először is köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. Hogy hogyan lehet megijedni attól, amit nem ismerünk, nos, épp azért, mert nem ismerjük. Mert nincsenek ismereteink, mert nem értjük. Legalábis én ezt tanultam pszichológiából, hogy félelmet az kelt bennünk, ami ismeretlen számunkra. Emberek milliói ezért félnek pl a haláltól, mert az egyetlen olyan dodog, amit nem lehet előzetesen átélni, egyszer történik meg, és akkor már úgyis mindegy...

Az idézett cikk nyilván nem ennyi volt, hanem egy állítólagosan elismert orvos több oldalas tanulmánya, amit ugyanúgy nem értettem, mint ezt a három sort.

A cikket természetesen nem hittem el, csak megrémültem, hogy akkor ez most hogy is van. Ha elhittem volna, nem írtam volna ide a kérést, hogy aki ért hozzá, magyarázza meg. Ha elhittem volna, a kukában landolt volna a lakásban található összes kókuszzsír, de nem ezt tettem, nyilván.

Igen, én is  a mértékletesség híve vagyok, és a változatosságé, és igyekszem figyelni a testem jelzéseit, mert az a legbiztosabb információforrás, és nem az interneten fellelhető ilyen-olyan cikkek. Ugyanakkor abba is bele kell gondolni, hogy megjelengetnek cikkek, amiről akkor lehet, hogy azt mondják, hogy baromság, utána meg kiderül néhány év múlva, hogy bizony tényleg igaz volt, tényleg egészségtelen az az élelmiszer, amit évekkel ezelőtt favorizáltak. És akkor azt hitte el mindenki. Lásd, az állati tej élet, erő, egészség...most meg meg nem innám. De még folytathatnám a sort. A napokban pl az egyik mezőgazdász-vegyészmérnök ismerősömmel beszélgettünk, és szóba kerültek a teljes kiőrlésű dolgok. Azt mondta, ő meg nem enné, mert valami gomba ott marad a héj alatt, és az elég csúnya dolgokat bír művelni a szervezetben. Na, hurrá, erre vettem a helyi bioboltban egy csomag teljes kiőrlésű Rapunzel tésztát, és jóízűen megettem ebédre... :) Szóval, igen, nehéz dolgok ezek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
napsugar.evi képe

Thaginak

Szia!

A nem értünk alatt az agglutináció szót értettem, mivel szerintem ez volt a lényege az idézett cikkrészletnek, hogy agglutinálja-e a kókuszzsír összetevője a vvt-ket. És arra gondoltam, hogy nem ijedek meg egy olyan szótól, amit nem ismerek.

Igen, lehetne sorolni azokat a dolgokat, amikről kiderült, hogy mégse olyan egészségesek (margarin, tej-ahogy írtad, napvédők, mesterséges édesítőszerek), ezt sajnos nem tudjuk kivédeni. Ezért én azt gondolom, hogy nézzük meg, hogyan éltek azok, akik most 80 évesek: házi egészséges disznó/kacsa/libazsírt ettek- persze ebből volt 30-40 liter egy évre(!!) azt'' végeztünk600, max. 2 db disznó, mondjuk 50 csirke és ezt kellett egy családnak 365 napra beosztani. Teljeskiörlésű búza, kősó-nem vegyszerezett, cukor alig, tejtermékek alig, az is "bio", tojás házi, sok krumpli, kukorica-persze nem GMO-s. De semmiből sem volt sok, ha az egyszerű parasztéletet nézem, visszagondolok a dédimre, bizony spórolás volt. Meg persze kemény, életen át-tizenéves kortól- tartó kemény fizikai munka napon hóban sárban, fagyban. Emiatt én nem preferálom a kókuszzsírt,mert szerintem azt kellene enni ami helyben megterem, az a legkörnyezetbarátabb. Jó én könnyen beszélek, mert van házi zsírunk, ha nem lenne én is kókuszolajat választanám-sokkal jobb, mint az "ÉT"olaj. Szóval az ember sohasem lehet biztos benne, hogy miről mit derítenek ki-sőt a tanulmányok legtöbb része hazugság/rosszul szervezett emiatt torz. De akkor kisebb az esélye hogy az ember mellényúl, ha minél hagyományosabb, kevésbé feldolgozott, helyi/régóta fogyasztott alapanyagot választunk.

Szép nyarat, Évi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kókuszolaj egészséges!

Kedves thagi!

Kérlek nyugodj meg! Csak a saját belső megérzéseidnek higgy!  Szerintem célszerű lenne a cikk szerzőjének írnod, hogy fejtse ki számodra is érthetőbben, hogy szerinte mi lehet a gond a kókuszolajjal. Én nem vagyok szakértő ebben a témában, de leírnám a saját, magán véleményemet ennek kapcsán.

A Bionom webáruházba kerülő termékek szigorú rostán mennek át, amit egy többtagú szakemberekből álló Terméktanács ellenőriz. Véleményem szerint ha kókuszolajjal bármi gond lenne, akkor itt nem vásárolhatnád meg, illetve a „Megtűrt termékek” menü alatt lenne figyelmeztetéssel, hogy mire kell ügyelni a használata során. De ugye nem ebbe a kategóriába van besorolva.

A kókuszt és belőle használt olajat több száz éve használja az emberiség, mind belsőleg és külsőleg. Akkor még ugye csak a megérzéseikre, generációról generációra szálló tapasztalatokra tudtak a hagyatkozni. Szerintem, ha bármi gond adódott volna a használata során, akkor a kókuszolaj készítés hagyománya nem maradt volna fent.

Bizonyos nézetek szerint elsősorban a lakóhelyünk földrajzi környezetében természetesen megtalálható vagy megtermelhető növényeket célszerű gyakran fogyasztani, mert az evolúció során ehhez alkalmazkodott a szervezetünk. Itt nem feltétlenül a mai országhatárokat kell érteni.

Én szeretem a kókuszt és régóta megelégedettséggel használom ezt az olajat is. Imádom! Lényeg mindenben a mértékletességen és az arany középút megtalálásán van. Ha Te félsz ettől a kókuszolajtól, akkor természetesen ne használd, rengeteg növényi olaj van még sütéshez, főzéshez, salátákhoz és persze ott vannak a megbízható állati zsiradékok is. Amúgy is fő a változatosság!  

U.I.:A vércsoport diéta bizonyos nézeteit sokan már nem tartják helytállónak. Eredetileg a paradicsom, paprika, burgonya, kukorica sem őshonos hazánkban és még lehetne folytatni a sort….

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Nebáncsvirág képe

Én imádom ezt a kókuszolajat.

Én imádom ezt a kókuszolajat. A zacskós csomagolással is teljesen elégedett vagyok, nagyon jól ki tudom fakanállal adagolni, ami kell belőle :-) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Csomagolás

Nagyon jó ez a zsír, nagyon szeretem, jó vele főzni, sütni egyaránt. Ráadásul nincsen az a büdös olaj szaga... 
Viszont a csomagolása szörnyű, tudom, hogy elsődlegesen azt kell nézni, mennyivel jobb, mint egy bolti étolaj, de mindig meggyűlik a bajom a kis zacskójáva, amikor kiveszem az egészet, mostanában pedig többször "darabos" volt a zsírja (kis, apró darabokba állt össze, mint amikor a sertészsír avasodik). Lehet, hogy azért, mert megsüti a nap? Nem lehet egy praktikusabb csomagolást kreálnia a gyártónak? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Kókuszolaj csomagolása

Én azt szoktam csinálni, hogy amikor megveszem utána a kis bödönömbe kitöltöm, és abból adagolom. Hűvös helyre állítva, mert nálunk viszonylag hamar felolvad ilyen melegben. 

Ilyen csomósodásszerűséget ebben az átmeneti időszakban el tudom képzelni, amikor még nincsen vakmeleg, de az a fagyos hideg sincsen, amikor is megdermedne a zsír. yes.gif

Ha nem érzel rajta különleges szagot, akkor még használható, viszont én hűvösebb helyre állítanám, ahol nem tűzi a nap.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez 100%os?

Azt szerettem volna kérdezni, hogy ez 100%os hidegen sajtolt kókuszolaj?
Nem tudtam pontosan kiszűrni a leírásból, de megköszönném, ha valaki el tudná nekem mondani :) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

Természetesen 100 %-os, hidegen sajtolt

a Barco kókusz olaj Miaka, enélkül nem kerülhetett volna be a webáruházunkba!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Olajrágáshoz?

Tapasztalt olajrágók segítségét kérem abban a kérdésben, hogy jó-e ez a kókuszolaj reggeli olajrágás céljára!

Előre is köszönöm!   Szeretettel   

Kikki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Picurka62 képe

Olajrágás

Szia! Mi is ,,rágjuk" természetgyógyászunk ajánlására, aki azt mondta, mindegy melyik olaj, csak hidegensajtolt ljó minőségű legyen!  Mi azőlőmagolajat , olivát, szezámot rágtunk felváltva. De egészen biztos, hogy a kókusz is kiváló.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Olajrágás?

Én nem vagyok tapasztalt, de szerintem maradja az olívaolajnál.

Értékelés: Nincs

Áremelkedés?

Valóban emeltétek az árat 60 forinttal? Én a legutóbbi vásárlásomkor itt mintha 1290-ért vettem volna. Egyébként az á..p nevű keresővel 7 azaz hetes darab olyan webboltot találtam, ahol a jelenlegi áratoknál olcsóbban jutok hozzá ehhez a kókuszolajhoz. Értem én, hogy az árrésből jutalékot kapnak a Bionom Biobolt kollégái, de így még a kedvezményes pontjaim levásárlása után is jobban járok, ha olcsóbb forrásokból vásárlok.
Nem kötözködésből, csak érdeklődésből írom soraimat.

Tisztelettel: Nefrediel 

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (5 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Olcsóbb kókuszolaj?

Mi a forgalmazó által ajánlott fogy. áron adjuk a termékek nagy részét,  nem térünk el tőle.
Jutalékot pedig nem kapunk, a bolti forgalomból!Ha viszont kapnánk, akkor mindegy lenne, hogy milyen terméket adunk el, mert abból is kapnánk... Nem érdekünk, hogy ár miatt támogassunk terméket!
Rendszeresen pásztázzuk a piacot és keressük a jobb, olcsóbb lehetőségeket. Most is várakozunk több forgalmazótól is beszállítói igazolásokra, amik megnyitják a kaput felénk, majd felétek...
Az egyiküktől, aki jóval olcsóbban adja az olajat nálunk, -nem a barcót!- hiába kérem a certifikációt, az eredetre vonatkozó igazolásokat, hallgat mint a sír!!!!
A Barcóra van minden... Nálunk nemcsak az ár, hanem a minőség is fontos!!
Remélem a későbbiekben találsz a pénztárcádnak megfelelő, jó minőségű olajat nálunk is!
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)
Antal Vali képe

Eloszlatnék egy kis tévedést

Az árrésből nem a Bionom dolgozói kapnak jutalékot, hanem a vásárlók. A Bionom dolgozói nem jutalékra dolgoznak!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 szavazat)
syssypussy88 képe

Kókusz árak

Bocs, hogy belekotyogok, de én is megtaláltam azt a 7 webáruházat, ahol kettőben 138 Ft-tal olcsóbb a kókuszolaj, viszont az egyik 150, a másik 700 Ft-tal drágábban szállít, mint a Bionom, aztán van egy, ahol 50 Ft-tal dráágbb az olaj, a szállítás viszont átlag 200-zal több, a többi pedig átlag 20 Ft-tal olcsóbb, a szállítás viszont 150-800 Ft-tal többe kerül.

Nekem minden pénzt megér, hogy a Bionom Magyarország legmegbízhatóbb és legkorrektebb webáruháza, pénzvisszafizetési garancia van, és soha nem tűnt még el csomagom. Ráadásul, ahogy Betty is írja, itt kapod meg a legkorrektebb információkat. 10-20 Ft-ért én nem kockáztatnék!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 szavazat)
Antal Vali képe

Köszönjük a gyors utána járást, és fejszámolást

Mivel a forgalmazó 1350 Ft-ban szabta meg a minimum árat, ami alá csak értékcsökkenés vagy közeli lejárat esetén lehet menni, ezért jelezzük a forgalmazó felé, hogy találtunk olyan kereskedőt, aki olcsóbban adja.

Mivel a termék egy évvel ezelőtti ára valóban 1290 Ft volt, lehetséges, hogy bizonyos kereskedőknél, ahol nem pörög annyira az áru, még az egy évvel ezelőtti termék kaható...

Köszönjük a figyelmeztetést és az észrevételt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: