Bourbon vaníliáscukor (Rapunzel), 8 g

  • Édességek ízesítése
  • Sütemény sütés
495Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Bourbon vaníliás rapadura   (Rapunzel), 8 g

LeírásRAPADURA teljesértékü cukor összekeverve Bourbon vaníliával.

Felhasználás: Tejszínhab, sütemények, desszertek ízesítésére. Egy csomag 500 g liszthez vagy 0,5 l folyadékhoz elegendő.

Elõállítás: A cukrot összekeverik a vaníliaporral és csomagolják.

Tárolás: Száraz, hüvös helyen tároljuk! 

Kiszerelés: 8 g

Származási ország: Németország


Összetétel: Barna nádcukor* (Rapadura), bourbon vaníliapor* (6,25%).

*=ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Bourbon vaníliás rapadura

Meg szeretném kérdezni, hogy a paleo étrendben használható-e?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Rapadura a paleo étrendben

A rapaudra egy természetes, finomítatlan nádcukor, amely teljes egészében megőrzi a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Mivel az aszalványok is használhatóak a paleo étrendben, így szerintem a rapadura is belefér. Itt és a mérték az érték!

Értékelés: Nincs

Paleo

Kedves Betty, köszönöm válaszodat és elnézést kérek, hogy csak most...

Azt szeretném még kérdezni Tőletek, hogy van.-e lehetőség arra, hogy a paleosok lássák, mely termékeitek korrektek paleo diéta esetén. Pl. tésztáitok vannak paleosok részére?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Paleos tészta

Kedves Majsza!

Nem tervezünk paleos kategóriát, ugyanis mi nem teljes egészében értünk egyet a paleo étrenddel. Vannak benne jó dolgok, amik a bionóm táplálkozással harmóniában vannak, de vannak olyan részei is, amelyeket mi élettani szempontból nem igazán tartunk jónak (pl: gyakori húsfogyasztás, a hüvelyesek és minden gabonaféle kitiltása). 

Erről bővebben már beszélgettünk az életmód oldalunkon. Keress rá, ha érdekel!

Maglisztek már vannak, és hamarosan jönnek új termékek is ( Női Formula, Férfi Formula, Sport plusz Formula, Diéta Formula stb.), ezek különböző maglisztek és rostok keverékei lesznek. Nagyon finomak, tegnap már kóstoltuk őket.

Lehet, hogy idővel tésztáink is lesznek majd. Most egyelőre gluténmentes tésztáink vannak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Mindenki úgy étkezik, ahogy jónak látja

Ez valóban így van! Én több mint egy évig tanulmányoztam nagyon behatóan a "paleo"-nak nevezett étrendet, és nem találtam jónak. Kiválónak tartom arra, amikor egy egészségtelenül étkező ember észbe kap, és át akar állni az egészséges étkezésre, de sajnos hosszú távú alkalmazása visszaüthet. Sajnos számtalan páciens bizonyítja ezt, akik megkeresnek minket különböző egészségügyi problémákkal, és nem értik, hogy miért van bajuk, hisz évek óta paleóznak...

Mint minden felkapott diétát, ezt is ésszel kell csinálni, hisz máskülönben hiányállapotok, vagy kóros többletek léphetnek fel. Én úgy gondolom, nem táplálkozási divatirányzatokat kéne vakon követni, hanem ésszerűen kéne táplálkozni, és figyelni magunkat, hisz ami az egyiknek jó, nem biztos, hogy jó a másiknak is.

Mondok egy példát: maximálisan igaza van a paleónak abban, hogy túl sok glutént eszünk, és támogatom, hogy pártolja a teljes gluténmentességet. Csak sajnos az átlag ember "valamivel" pótolni akarja a megszokott lisztes ételeket, ezért hozzányúl a maglisztekhez, amelyeket ha nem jó arányban és mennyiségben használ (pl. olajosmagvak lisztjei), akkor pl. lehet, hogy elmúlik az irritábilis bélszindróma, vagy a szivárgó bél, viszont lesz helyette a sok arachidon sav bevitele miatt ízületi gyulladás, vagy hasnyálmirigy gyulladás. És még számtalan ilyen példát fel tudnék hozni.

Nos, pont emiatt nem támogatunk egy táplálkozási irányzatot sem, viszont jelezzük, ha valami gluténmentes, vagy állati összetevőktől mentes, vagy vegán. Szerintem ebből már a legtöbb irányzat követője el tudja dönteni, hogy eheti-e a terméket vagy sem.

És félre ne érts minket, nem  vagyunk sem paleo ellenesek, sem makrobiotika ellenesek, sem nyerskonyha ellenesek, sem vegetariánizmus ellenesek, sem ayurvedikus konyha ellenesek, sem Mazdaznan ellenesek, sem Waerland-étrend ellenesek, sem Evers-diéta ellenesek, semShnitzer-étrend ellenesek, sem antropozófus táplálkozás ellenesek (hisz kis eltérésekkel majdnem mind ugyanazt vallja), csak szeretnénk megtanítani az embereknek a táplálkozásban is a személyre szabott arany középutat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)

Paleo

Kedves Vali,

köszönöm, hogy reagáltál az általam felvetett kérdésre!

Mi a párommal, már egy jó ideje próbálunk "testkontrollos" étrend szerint élni, minek lényege, hogy nem keverjük a szénhidrátot a fehérjével. Magyarul nem eszünk a húsos ételekhez kenyeret, rizst, krumplit. De mivel nem tudtunk olyan eredményeket elérni fogyás terén, amilyet szerettünk volna, így az utóbbi kb. három hétben beszigorítottunk a paleo diéta felé. A környezetünkben van rá példa, hogy hosszútávon működött.

De azt is el kell, hogy mondjam, nem vagyunk "fanatikus" paleo fun-ok. A fiam már több mint 10 éve vega, azt is sokan ellenezték, de ő kitartott és úgy látom ésszel csinálja, jól. Szerintem is, a lényege ezeknek a diétáknak, hogy az ember váltóztasson, abban higgyen amit csinál és azt normális keretek között, nem elmenni extrém végletekbe.

Még egyszer köszönöm a segítséget és örülök, hogy rátaláltam a weboldalatokra. Ajánlom is sok szeretettel mindenkinek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Paleo és a vélemények

Tudom, hogy vannak olyan paleosok is, akik mérsékelten fogyasztanak húst. Tisztában vagyunk a paleoval, ennek ellenére sem értünk minden pontjával egyet. Úgyhogy nem is szeretnék ebbe belemenni itt, mert a másik oldalon bőven kitárgyaltunk már ezt a témát. Egyébként meg, nincs két egyforma ember, egyiknek ez, míg a másiknak a másfajta táplálkozás válik be. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt. 

A bionóm táplálkozásban pont az a szép, hogy nem ment el egyik irányzat felé sem, hanem kimazsolázta mindegyikből a jót, és ebből "gyúródott" össze. Egy változatos, teljes értékű táplálkozás. itt olvashatsz róla, egyébként várhatóan bővebben is írunk majd róla.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Paleo

Kedves almási,

neked is köszönöm a hozzászólásodat a paleo témához. Mint azt olvashattad, még csak nagyon rövid ideje döntöttünk úgy a párommal, hogy a paleoval próbálunk fogyni. Az általad leírtak szerint, Te már jó ideje vagy híve ennek az életmódnak. Azt szeretném tőled kérdezni, hogy van-e tanácsod, milyen étrendkiegészítőket, ill. vitaminokat szedjen általában az ember, ha paleos. Vagy esetleg van-e erről valami cikk, ami útbaigazítana. 

Köszönöm előre is a segítségedet!

Üdvözlettel: majsza

Értékelés: Nincs

Paleo

Kedves Betty,

Neked is nagyon szépen köszönöm válaszodat! Az imént írtakkal egyetemben...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: