Bio lenmagpehely (Davert), 200 g

560Ft
4.25
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Lenmagpehely (Davert), 200 g

A len az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, réz, fluor, jód.

Felhasználási javaslat: A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve

Kevés vízbe áztatva kissé zselés állagú levet ereszt, amely erősen emlékeztet a tojásfehérjére. Ezt a „kocsonyát" szűrőn átpasszírozva tojásfehérje helyett használhatjuk vagdaltakba, fasírtokba, töltelékekbe.

Kiszerelés: 200 g

Minősíti és forgalmazza: Davert Gmbh - Németország

Származási ország: Kína

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Összetevők: Lenmag.

 

 

Gyártó: 
Davert GmbH.
Cikkszám: B1-41305

Lenmagliszt Kollath reggelibe?

Olvastam, hogy lenmagpelyhet kéne beáztatni, hogy utána finom, értékes, tápanyagokkal teli Kollath reggelit kapjunk:) Ez lenmagliszttel is működhet?
 Van nekem egy csomag kb fél éve lejárt lenmaglisztem. Vajon megkockáztassam belerakni sütibe?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kóstold meg!

Szia!

Kóstold meg! Ha nem avas, nyugodtan felhasználhatod. 

Működik a Kolláth lenmag liszttel is, bár kicsit más hatása lesz, salaktalanító ereje nagyobb a pehelynek.

Értékelés: Nincs

Lenmagtöret jó?

Sziasztok, nekem lenmagtöretem van, az is jó, olyan mint lenmagpehely?? Ezt is meg kell daràlni??

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Lenmag: liszt, pehely, csíra - melyik a jobb?

Jónak jó, de ez persze attól is függ, hogy mire szeretnéd használni, illetve milyen a minősége (tisztaság). Ha sütés-főzés a cél (például kenyér vagy süti állagjavítása), illetve a belek és az emésztőrendszer mechanikus tisztítása, arra jó a töret, a pehely, és a liszt is. 

Tekerj egy picit lejjebb, érdemes elolvasni Vali válaszát is a lenmagcsírával kapcsolatban.wave.gif

Értékelés: Nincs

Omega 3

Sziasztok!

En ugy tudom, hogy a pelyhesiteskor elveszik belole az omega 3. Ugyanis azt csak az egesz szem kepes tarolni. Tenyleg igy van? Ugyanezt a dional is halottam, hogy nem erdemes megpucolni elore, mert nem marad meg benne az omega 3. Azt gondolom, hogy emiatt kell a lenmagolajat es a kendermagolajat is a hutoben tarolni!

Ti mit tudok errol?

Elore is koszi

Kriszta

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Nem vész el, csak előbb oxidálódik!

A legmagasabb ALA (növényi omega 3) tartalma a lenmagcsírának van.

Az élet fintora, hogy az egész magból nem tud a szervezetünkbe jutni az ALA, csak a pehelyből vagy az őrleményből (ami viszont sérül és hamar oxidálódik), ugyanis a mag egy nyákkal védi magát "ellenünk". Egyedül az ABY csíráztatott lenmagja nyákmentes, tehát ebből képes hasznosulni az ALA

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

lenmagpehely

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a származási hely kína ahol köztudottan a világon a legnagyobb a légszennyezés és a vizük is katasztrofális. Akkor ez a termék hogy lehet bio? Valaki utánanézett hogy hol és hogyan gyártják, csomagolják, utaztatják és tényleg totálisan biztonságos?

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Utána néztünk, ez bizony bio a javából.

Mellesleg Kína óriási ország, és bármily furcsa, a legnagyobb légszennyezés (ami szinte csak Pekingre jellemző), és a legtisztánbb levegő is itt található. Ha zavar, hogy kínai, akkor nézz körül, hisz számtalan más lenmag készítményünk is van, amelyek nagy része magyar.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

lenmagpehely+kolláth

Sziasztok!
Lenmagpehely és rizspehely mehet a kolláthba? ezeket is be kell áztatni elötte? 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Nem szükséges

az előáztatásuk!

Értékelés: Nincs

pehely

köszönöm!

Értékelés: Nincs
enderz képe

Játék

Esetleg a len a megfejtés?

Értékelés: Nincs

Mi a különbség?

A lenmagpehely mennyiben különbözik az őrölt lenmagtól? Mennyivel több, jobb a pehely-formátum?

Értékelés: Nincs
Konzol képe

Lenmagpehely

Kedves Tschilla!

A lenmagból őrlés után -mint mindenből- liszt lesz. Ezt a lisztet aztán felhasználhatod sütikbe és a többi finomságba, de önmagában nem eszed meg, mert az élvezeti értéke igen csekély... Sőt! Bele is lehet fulladni.. ;)

A pelyhesítés során a magokat először felgőzölik, majd lapítják. A gőzölésre azért van szükség, hogy a lapítóhengerek ne roppantsák darabokra, vagy őröljék lisztté a szemeket (ezt szakszóval kondícionálásnak hívjuk).

Két óriási előnye van a pelyhesítésnek:

  1. A végtermékben az eredeti szemek összes alkotója bent marad;
  2. A szemek egy darabban maradnak, így önmagában (minden további felhasználás nélkül) is fogyasztható. :)

A liszteket meg kell sütni vagy főzni (recepttől függően) ahhoz, hogy fogyasztani lehessen, de ezáltal kisütjük belőlük a vitaminokat/enzimeket. 

Remélem tudtam segíteni!
Ha bármilyen kérdésed van, tedd fel nyugodtan!
Üdv.: Konzol  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

tudtál segíteni :-)

Sőt, a leírás alapján még kedvet is kaptam hozzá, hogy kipróbáljam! Ebben a bio áruházban csak az a rossz, hogy nem tudom megnézni magát a terméket, mielőtt megveszem.  /Nyilván itt nem pl. a Huminiqumra gondolok, azon nem sok néznivaló van :-) /

  A bio boltokban is sokszor egy órán keresztül is elnézelődök. Általában pár apróságért szoktam beszaladni, aztán mindig felpakolva jövök ki, mert közben megtetszik még ez-az :-)

Egyébként én az őrölt lenmagot is magában eszem, legfeljebb iszom rá egy korty vizet, ha már nagyon nem akar lemenni. :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: