Napraforgómagliszt (Healthy Gourmet), 500 g

 • Kenyérsütés
 • Sütemény sütés
1.575Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Mi az a Napraforgómagbél-liszt?

A hántolás után gondosan átválogatott napraforgómagbelekből vegyszermentesen, hagyományos módon, hidegen kisajtoljuk az olajat, ami lehetővé teszi, hogy lisztté őrölhessük.

Ennek a műveletnek köszönhetően egy kiváló és ízletes konyhai alapanyagot kínálhatunk, amely:

Közel dupla annyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, fehérjét és rostot tartalmaz, mint maga a napraforgómagbél;Kalória, zsír- és szénhidrát tartalma rendkívül alacsony.

Nem tartalmaz Ω6-zsírsavat. Nem tartalmaz búzát, gabonaféléket és semmilyen adalékanyagot. Sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni, így alkalmas ételek sűrítésére. A liszt egy részének helyettesítése napraforgómagbélliszttel növeli a pékárú tápanyagtartalmát, míg kalória és szénhidráttartalmát csökkenti.

Különleges ízt kölcsönöz az ételeknek és sokoldalúan felhasználható.

100g napraforgómagliszt tartalmaz:

 • Fehérje 36 g
 • Szénhidrát (nettó) 17 g
 • Zsírok 10 g 
 • Ebből Ω9: 9 g
 • Ebből Ω6 0,2 g
 • Rostok 16 g

Vitaminok:

 • B1 vitamin 2,6 mg (RDA 235%)
 • B2 vitamin 0,7 mg (RDA 49%)
 • B3 vitamin 13,8 mg (RDA 86%)
 • B6 vitamin 2 mg (RDA 148%)
 • Folsav 344 mcg (RDA 172%)
 • Kolin 86 mg
 • Betain 59 mg
 • E-vitamin 6 mg (RDA 53%)

Ásványanyagok és nyomelemek:

 • Kálcium 134 mg (RDA 17%)
 • Magnézium 551 mg (RDA 147%) 

Kiszerelés: 500 g

Származási ország: Magyarország


Összetevők: Napraforgómag.


Blue Crocus képe

Napraforgóliszt vs. tökmagliszt

Sziasztok!

Feltűnt, hogy a tökmagliszt lényegesen olcsóbb a napraforgólisztnél. Nem mintha bánnám, mert én előbbit sokkal jobban szeretem. Viszont érdekesnek találom, hogy míg a (hidegen sajtolt) tökmagolaj szinte aranyárban van, hozzá képest a (szintén hidegen sajtolt) napraforgóolaj sokkal olcsóbb. Mitől lesz a belőle készült liszt mégis drágább?

Szép napot mindenkinek!

Edina

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

napraforgómaglisz vs. tökmagliszt

Szia!

Hántolatlan napraforgó magból készül a napraforgó olajok 98%-a. Érezni is egy kesernyés mellékízt. Lisztet csak olyan megmaradt masszából lehet készíteni, amit előtte meghántoltak és úgy préselték ki az olajat. A hántolás kb. 3x annyival megdrágítja az alapanyagot.

Egyébként az Omegamag olaj is hántolt napraforgó magból készül.

A tökmagot mindenki hántolja, így az alapanyag sokkal olcsóbbra jön ki. Ezért a fordított arányú az ár.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Synergy tech lisztek mire használjam?

Esetleg tennétek fel receptötleteket melyiket mihez mire érdemes használni? továbbá egyik terméknél sem látom meddig ál el kibontva, lisztnél sokfélét nem jó bevásárolni, de sok receptben többféle lisztet írtok. kibontott liszteket meddig lehet tárolgatni?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

receptek és eltarthatóság

Szia!

Lesznek receptek.

Eltarthatóság mindegyik csomagolásán megtalálható.

Változó a szavatosságuk.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

liszt eltarthatóság

Hát igen, de pont hogy megrendelés előtt lenne jó tudni, hogy bátran rendelhetek-e többfélét, ha már megjött és kiderül hogy megromlik mire mindent el tudnám használni akkor fujhatom :)

A gabonauckóban Andi azt mondta bontott lisztet sokáig nem jó tartani. De nem tudom ezekre a spécikre is igaz-e és mikor veszítik el a frissességüket.

Értékelés: Nincs
Betty képe

Maglisztek eltarthatósága

Szia!

Éppen ebben a pillanatban bontottam ki a csomagom, és megnéztem a benne levő maglisztek szavatossági idejét. Átlagosan 2013. május.15-július 15. van rájuk írva. Ez a hivatalos dátum. De, most megosztom a saját tapasztalatom.

Én szeretek minden újdonságra rácsapni már az elején, és kb. 2 éve a helyi drogériában vásároltam tökmag és lenlisztet. Mivel akkor még nem terjedt el ennyire a használatuk és a felhasználásuk, így kevés recept hiányában a maradékot visszacsomagoltam, és elzártam egy dobozba. Az idén télen találtam rájuk, és kutya bajuk sincs, pedig másfél éve lejárt a szavatosságuk. De mitől is tudna megromlani a magliszt, melyből eltávolították az olajat. Hiszen maga az olajrész az, ami avasodik. A tiszta kiszárított, kipréselt magliszt szerintem elég nehezen romlik meg.

Lesznek maglisztes receptek a boszikonyhában, én már rendszeresen kreálgatom a belőlük készült finomságokat. Ma délben is készült egy adag tök-, és lenmaglisztes gabonafasírt, és a holnapi szerkesztőségire is készül egy meglepi finomság. Igyekszem feltenni a boszikonyhába, remélem egyszer csak odajutok.

A Gabonakuckóban Andi a teljes őrlésű lisztekre értette azt, hogy nem jó sokáig tartogatni. Ugyanis az őrléstől számítva 14 napon belül a frissen őrölt liszt elveszti enzimtartalmának a nagy részét, és már nem olyan a belőle készül pékáru, mintha azonmód frissen lenne őrölve. A gyakorlat is ezt bizonyítja, mert tényleg sokkal jobb kenyeret lehet sütni a friss lisztből, mint a boltiból, ami ki tudja hány hónapja álldolgál a polcon.

Ui: ha közvetlenül valakinek szeretnél a hozzászólására írni, akkor ne a termék alatti "új hozzászólás" -ra kattints, hanem az illető hozzászólásánál a "válasz" linkre. Így közvetlen neki megy az értesítő, és szépen követhető lesz a termék alatt zajló "párbeszéd". 

Ha így teszel megspórolsz nekünk egy átmozgatást, ami csak az időt viszi.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Magliszt

köszönöm, akkor én is bespejzolok belőlük és lesem a recepteket. Különösen a fasírt érdekelne, és hogy mellé milyen köret illene gluténosbol a legjobban, mert így át lehetne verni a családot, hogy  olyan mint a hús.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: