Bio zabpehely liszt (Glück), 500 g

  • Kenyérsütés
  • Sütemény sütés
740Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Zabpehelyliszt (Glück), 500 g

Felhasználási javaslat: Kiválóan alkalmas mártások, főzelékek sűrítéséhez, palacsinta tésztákhoz, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz.

Kiszerelés: 500 g

Minősíti és forgalmazza: Davert Gmbh - Németország

Származási ország: Németország

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Összetevők: Zab.

A zabpehelylisztet a kész zabpehely őrlésével állítják elő, így a liszt tartalmazza a zabpehelyben lévő összes biológiailag fontos alkotóelemet. A zabpehelyliszt gazdag beltartalma miatt a sima lisztek feljavítására használható elsősorban.

Ez a termék olyan gyártósoron készül, ahol gluténtartalmú élelmiszereket is csomagolnak.

Ariathni képe

Zabpehelyliszt

Sziasztok! A zabpehelyliszt mikor lesz újra rendelhető? Koszi, Ari

Értékelés: Nincs

Zabpehelyliszt megszűnt!

Sajnos ez már tényleg nem rendelhető. Igyekszünk más forrásból beszerezni, addig is kérem a türelmedet!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

zabpehelyliszt

Sziasztok, azt irjátok, hogy a gluténszennyezettség elenyesző. Rejtett glutén érzékenységem van, majdnem megrendeltem ezt a lisztet, de aztán láttam a végén, hogy egy helyen csomagolják a többi gabonával. A diétába szerintem semmilyen mennyisegű glutén nem fér bele. Rosszul gondolom?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Zabpehelyliszt és gluténintolerancia

Igazából általában már a szemes zab is szennyezett valamilyen szinten egyéb gabonákkal, hiszen elkerülhetetlen a vetőmagok kismértékű keveredése. Ez azonban jelentéktelen mennyiség, ahogy a csomagolásnál esetleg belekeveredő szemcsék is.

Úgy gondolom, hogy ha csak gluténintoleranciád van ( és nem cöliákia) valamint a zabbal nincs gondod, akkor ez a liszt belefér a diétába.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
mazsula képe

Van pehelyből készített liszt és zabból készült?

Van különbség? Vagy minden zablisztet zabpehelylisztnek hívnak?

Láttam, hogy volt ilyen kérdés, csak választ nem találtam rá.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Zabpehely és zabliszt

Elolvasva Mártu és Pirosalma dialógusát, számomra teljesen érthető.

A zabpehelyliszt és a zabliszt egy és ugyanaz lehet, ha otthon magad pelyhesítesz és őrölsz. Viszont, ha készen vásárolt bolti zabpelyhet vásárolsz, akkor az már hőkezelve lehet. 

Az biztos, hogy minél tovább áll a boltban feldolgozva, annál inkább veszít a tápértékéből. De ez minden "kezelt" gabonára igaz, mivel a teljes őrlésű lisztek is kb. 14 napig őrzik meg az enzim tartalmukat, majd fokozatosan elveszítik azt. 

A legideálisabb az lenne, ha otthon frissen tudnál őrölni, vagy pelyhesíteni.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)
Pirosalma képe

Zabliszt vagy zabpehelyliszt?

Ugye a zabliszt és a zabpehelyliszt ugyanaz? Hiszen a zabból egyszerű mechanikus préseléssel készül a zabpehely, tehát ez utóbbi megőrölve ugyanaz kell legyen, mint a zabból őrölt liszt, csak egy fázis kimarad. Ez persze csak a Gabonakuckós eljárásra igaz, hiszen a 'normál' kereskedelmi forgalomban kapható csomagolt zabpelyhet - mint tudjuk - sajnos gőzölik is.

Csak a kisördög bújkál bennem, amikor megkérdezem: miért nem egyszerűen zablisztnek hívjuk?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Szerintem gőzölik...

Szerintem gőzölik a készen kapható zabpelyhet, mert nem úgy viselkedik és az íze is más, mint a szemes zabnak. Nem gondolnám, hogy ez hátrány lenne, mert a zabpelyhet ugye általában nyersen esszük és a gabonák nem éppen arról híresek, hogy nyersen annyira jól emészthetőek lennének...

Megkérdezzük a gyártótól, milyen eljáráson megy át a zabpehely, rendben?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Pirosalma képe

Talán félreérthető voltam

Kedves Mártu,

a kérdésem arra irányult, hogy zabból vagy zabpehelyből készítik a lisztet, vagy netán mindkettőből? Takács Anditól tudom (és egyébként valahol az antalvali.com-on is olvastam), hogy a ker. forgalomban kapható zabpelyheket gőzölik, és az nem olyan jó, mint a frissen pelyhesített zab (gondolom, hogy a hőhatás okozta tápanyagveszteség miatt). Persze gyakorlatból is jól tudom, micsoda különbség van a kettő között, össze sem hasonlíthatóak.

Nálam egyébként a Kolláth reggeli alapja a (friss) zabpehely, imádjuk, én akár minden nap fogyasztanám, de főzéshez/sütéshez is rendszeresen használom.

Egyébként a világért sem szeretném, hogy a kelleténél több energiát pazarolnál a dologra, én az összes gabonámat a kuckóban vásárolom. Csak felmerült bennem a kérdés.

Klári

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Nem, abszolút értettem a

Nem, abszolút értettem a kérdést és már továbbítottuk is a gyártónak! Reméljük hamarosan reagálni fog rá!

Nyilván a zacskós zabpehely meg sem közelíti a friss gabonából készítettet, ugyanígy van a lisztekkel is. A frissen őrölt bizony teljesen más, mint a több hetes. Ha neked van lehetőséged a Gabonakuckóba járni, az a legeslegjobb! Erre bárorítunk egyébként mindenkit, akinek van lehetősége őröltessen, őröljön magának frissen, és pelyhesítsen maga. Akinek erre nincs lehetősége, annak marad a zacskós, mint elfogadható alternatíva.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gluténmentes?

Az hozzászólásokat olvasva szeretném megkérdezni,hogy sikerült kideríteni,hogy akkor a zabpehely (kisszemű vagy nagyszemű) illetve a belőle készült zabpehelyliszt gluténmentes-e vagy sem? 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Zabpehely és gluténmentesség

A zab alapból gluténmentes. Viszont minden zab szennyeződhet gluténnal, mivel kerülhet búza a vetőmagba, vagy a pelyhesítés során az üzemben is találkozhat gluténnal. Ez a szennyeződés viszont általában elenyésző.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Gluténmentes diétához zabpehely?

Köszönöm a választ! Ekcéma miatt most jelenleg gluténmentes diétát tartok, de ha jól értelmeztem, akkor nem gond, ha zabpelyhet fogyasztok pl. zabkásának vagy kenyérsütésnél egy kis zabpehelylisztet (is) rakok a tésztába.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Szerintem nem gond a zab!

Nem hiszem, hogy az a minimális gluténos szennyeződés, ami benne lehet, bármi gondot okozna. Figyeld azért magad, mert előfordul, hogy valaki a zabot sem bírja (gluténhez hasonló fehérje van benne). Ilyenkor általában nem árt azt is kiiktatni, de alapból szerintem nyugodtan fogyasszad!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Zab és gluténmentesség?

Sziasztok!

Lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott, de tudtommal a zab tartalmaz glutén. Akkor a zabpehely és a belőle készült liszt, hogy lehet gluténmentes?

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

A zab

a tárolás és feldolgozás során lesz gluténnal szenyezett (búzával, rozzsal, árpával egy helyen tárolják, vagy pelyhesítik/őrlik, stb. így óhatatlan a keveredés)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Gluténmentes?

Köszönöm szépen, Kati

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: