Bio Rizskrém (The Bridge), 200 ml

370Ft
4.785715
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (21 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Bio Rizskrém/ Rizstejszín (The Bridge), 200 ml


Felhasználási javaslat: A bio Rizskrém "tejszín" kitűnő főtt ételekhez, tésztákhoz és természetesen édességekhez egyaránt.


Kiszerelés: 200 ml

Származási ország: Olaszország

Átlagos tápértékek 100g termékben
Energia
kcal/kJ
162/682
Fehérje
g
1,6
Szénhidrát
g
23
Amiből cukor
g
3,6
Zsírok
g
7
Amiből telített
g
1,5
Egyszeresen telítettlen
g
2
Többszörösen telítetlen
g
3,5
Koleszterin
g
0
Rostok
g
0,2
Nátrium
g
0,06

 

Összetevők: Víz, olasz rizs* (30%), hidegen sajtolt napraforgó olaj*, sűrítők ( karobliszt*, karragén), tengeri só.

*= Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.


A Bio Rizskrém "tejszín", az ideális termék, hogy ízletes ételeket készítsünk egészségesebben, könnyedebben és kevesebb növényi zsiradékkal.

Ezen termék létrehozásához is a Lessini Hegységben, 450 méteren eredő forrásvizet használják.

Ez sokban hozzájárul a The Bridge termékek kimagasló minőségéhez. Az összes "The Bridge" termék az ICEA által hitelesített biogazdasából származó organikus alapanyagokból készül.

A magyar hitelesítő szerv a Hungária Öko Garancia Kft. A "tejszín" laktóz-, glutén- és koleszterinmentessége alkalmassá teszi az azokra érzékenyeknek, a koleszterinproblémákkal küzdőknek és a diétázóknak egyaránt. A termék összetevői miatt, könnyű és ízletes, mindössze 7%-os növényi eredetű zsírtartalommal.

  •  0% koleszterin
  •  0% laktóz
  •  0% glutén

Rizstejszín vagy Zabtejszín

Sziasztok,

Kifejezetten főzéshez, főleg tésztás ételekhez mint, pl. tejszínes spenótos tészta, vagy tejszínes gombás tésztához melyiket ajánlanátok inkább: zab- vagy risztejszínt?

Amúgy ezzel kiválthatom a bocitejszínt?

Köszi,

Laci

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Lacinak a tejszínekről

Szia Laci!

Mindkettőt rendszeresen használom és nagyon szeretem! Ha édesebb ízhatásra vágysz, akkor a rizstejszínt válaszd inkább. A zabtejszín semlegesebb ízű. Én teljesen kiváltottam vele a bocitejszínt, tényleg csak habot nem lehet verni belőle, minden másra ugyan úgy használható!

Jó főzőcskézést! B.Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindkettőt

kipróbálhatjátok, izlés kérdése, hogy kinek melyik izlik jobban. Főzős bocitejszín kiváltható vele, de habbá nem lehet verni, kicsit édeskés és nem olyan fehér színű. Mi szeretjük.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi

Nem akarunk habot, pusztán csak kiváltani a bocitejszínt elsősorban tésztás ételeknél.

Köszi

Értékelés: Nincs

eltarthatóság

Szeretnék érdeklődni ennek a terméknek a hűtőben való eltarthatóságáról. Csak azért, mert ha rendelnék, akkor legalább 10 db-ot érné meg, de előre nem tudom, hogy kb. mennyi idő múlva tudnám őket elhasználni. Előre is köszi!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Rizs tejszín lejárata

Szia Ancsi83!

Jelenleg a raktárban lévő dobozokon 2015.05.27-e lejárat. Tapasztalatom szerint, még a lejáraton túl is fogyasztható...

Értékelés: Nincs

Nyersen is ehető?

Sziasztok!

Nem egyértelmű számomra az írások alapján, h nyersen is ehető e a rizstejszín?Emészthető így is?Nem okoz gondot?( Nyers keményítő tartalomra gondolok?Mert a csomagolására az van írva, hogy főzéshez használható.

 

Köszi a választ?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Nyersen

Kedves Nagyzsa!

Nyugodtan használhatod.

A főzés legvégén szoktam hozzáönteni az ételhez, vagy édességhez is felhasználom mindenféle plusz hőkezelés nélkül...

Niki

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Rizstejszínből joghurt

Én nagyon szeretem gyümölcsjoghurtnak elkészíteni. Emócióval isteni.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
B.Kinga képe

sűrítésre

Kelkáposzta főzeléket habartam be vele. Nagyon- nagyon finom lett! Végre valami egészséges, amiből a gyerekek is repetáztak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tejfölre alternatíva

Sziasztok!

VAn-e olyan növényi termék amit az ételekben tejföl helyettesítésére tudok használni?

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs

Növényi tejföl alternatíva

Több lehetőség is van, de egyik sem adja vissza a hagyományos boci tejföl ízt. Szóval ez a tejszín is jó, csak teszünk hozzá citromlevet, sót és például fokhagymát. Készíthetünk magtejfölöket például kesudióbólnapraforgómagból is. Krémesre kell turmixolvni kevés vízzel, majd adunk hozzá citromlevet és sót. A boszikonyhában Edit receptjét olvashatod, aki házilag készített tejfölt.

Anikó

Értékelés: Nincs

Rizstejszín sokszínűen

Sokáig csak a főzéshez használtam a hagyományos tejszín helyett, de mostanában felfedeztem, hogy édességekhez is nagyon jól használható. Például egy nagyon egyszerű és finom csokikrém kerekedik belőle, ha olvasztott étcsokival keverem össze. De házi nutellába is raktam már, illetve mostanában növényi gyümölcsjoghurt készül belőle a boszikonyhás recept alapján. 

Értékelés: Nincs
Barnatehén képe

Habtejszín?

Sziasztok!

Bocsi, lenne egy kérdésem. Ezt lehet-e úgy használni, mint a habtejzsínt, vagyis felforralom, majd kihűtöm és utána habverővel felverem krémesre. Sürgős lenne, sütit kell csinálnom S.O.S.

Köszönöm a választ előre is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Ez nem habtejszín

Sajnos ebből nem lesz hab. Sajnálom. sad_smile.gif

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Bionom kávé rizstejszínnel

Ha koffeines kávét iszok, akkor azt feketén teszem, de délután már nem bírom a koffeint, így gabona kávét szoktam szürcsölgetni. Semmi más nem teszek bele csak egy kis rizstejszínt vagy zabtejszínt. Attól függ melyik van otthon, melyik van nyitva. coffee.gif

Értékelés: Nincs
hegylakó képe

Trüffel

Kattogtunk cukor nélkül. Ha valaki porcukorral meghintette volna a széklábat, azt is elrágicsálom, komolyan. Rizstejszínből és biocsokiból csináltunk Trüffelt. Csodás lett. A nap fénypontja, mikor azt az egy darab Trüffelt megeszem.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tejszín kontra rizstejszín

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van e valami mellék íze, vagy ugyan olyan mintha rendes tejszínből készült volna pl-ul az édesség, gondolok itt egy svéd mandula tortára, amiben főzött vaniliás krém van és az eredeti recept szerint rendes tejszínből készül?

Üdv Timi

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Mennyire hasonlít a rizstejszín a tejszínre?

Szia Timi!

Hát, nem ugyanaz a kettő. A rizs tejszín rizsből készül, tehát nem lesz ugyanolyan, mint az állati tejszín. Nem mondanám, hogy mellékíze van, inkább azt, hogy egy kicsit más az íze és az állaga.

Nagyon sok ételben tökéletesen helyettesíti szerintem a normál tejszínt, pl. levesekben, főzelékekben. Gyakran süteményekben is. Nem kizárt, hogy egy jól eltalált vaníliás krémnél hasonló hatást tudsz vele elérni, de garantálni azért nem lehet.

Értékelés: Nincs
Nelli78 képe

Rizskrémes gesztenye

Hűvösödik az idő, egyre többször kívánom a gesztenyét. Natúr pürét szoktam enni, csak úgy magában, elég laktató, nem kell belőle sok. Utoljára mikor előkerült, gondoltam egyet, simára kevertem kb 200g-nyi gesztenyét egy fél doboz rizskrémmel, és egy kiskanál kókuszcukorral.

Az eredmény elmondhatatlanul jó lett  Kimondottan sajnáltam, hogy a felénél eltelített és át kellett adjam a tálat a páromnak

Próbáljátok ki!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Karragén

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a karragénnel mi a helyzet ebben a termékben? Uis, több helyen olvastam róla nem éppen pozitív dolgokat, pl. ezt itt :

E 407

karragén

sűrítő-, zselésítő anyag, stabilizátor, hordozó (Emésztési zavarokat okozhat. 1972 óta az USA-ban beismerték, hogy nem 'biztonságos').

 

Köszönettel. Nojjécska

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

karragén

A karragént forró víz segítségével különféle vörösalgákból nyerik. A molekulaméreten van a hangsúly. Az E 407-es karragén élelmiszerben nem alkalmazható ellentétben a nagymolekulájú karragénnel szembe. Ebben utóbbi van.

Remélem megnyugtattalak,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Karragén

Kedves Hortenzia!

Nagyon köszönöm!  Igen, így már sokkal nyugodtabb vagyok!

Üdvözlettel. Nojjécska

Értékelés: Nincs

növényi tejszín felhasználása

Érdeklődnék, hogy ezt a tejszínt akkor lehet "natúran" is használni (pl. kávéba bolti tejszín helyett), valamint főzésre is (bolti főzőtejszín helyett)?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Növényi tejszínek felhasználási területe

Ugyanúgy feltudod használni főzéshez, sütéshez, mint az állati tejszíneket. Próbáld ki a kávédba is, mert van aki szereti, van aki kevésbé tudja elképzelni a kávéját növényi tejszínnel. Én nem szeretem, de Varga Niki kolléganőmnek meg nagyon bejön.

Egyedüli hátránya, hogy nem lehet belőle tejszínhabot verni, legalábbis nekem nem sikerült.

Értékelés: Nincs

Növényi tej(szín) a kávéba

Köszi a gyors választ.

Igen, a tejszínhab-verés esetét olvastam a hozzászólásoknál... :) Engem szerencsére az annyira nem izgat. :)

Mostanában zab- ill. rizstejet teszek a kávémba, és már egészen szeretem. :) Eleve egy ideje kókuszvirág cukrot és stevia-t teszek bele (édesítőszer helyett), és már attól más íze lett egy kicsit, úgyhogy a növényi tejjel is hamar megszoktam. Remélem, a tejszínnel sem lesz másképp...

Viszont azon elgondokoztam, hogy pl. egy rizs-hajdina tej (amit épp előbb ittam), mitől lesz fehér, és olyan édes?? Sem a rizs, sem a hajdina nem édes magában, és a hajdina meg barna... (Tudom, hogy ezek a "tejek" mind édeskések; egyiknél sem értem...  )

Értékelés: Nincs

Növényi tejszín a kávémba :P

Nos, azóta kipróbáltam, hogy ezt löttyintem a kávémba (nem rizs italt), és nagyon finom tőle a kávé! Egyrészt jó "krémes" lesz, másrészt nem érződik annyira a fura íz, mintha rizs italt tennék bele.

Viszont egy tapasztalat: ha csak meleg a kávé (vagy a folyadék), akkor picit darbos marad benne a tejszín, de ha jó forró, akkor teljesen szétolvad!

És még egy pozitív tapasztalat: nálam már 2 hete ki van bontva, és még mindig jó! (csak a kávémba tettem eddig, azért tart ilyen sokáig, de szerencsére nem romlott meg)

Értékelés: Nincs
Betty képe

Miért édeskések a növényi tejek?

Valit tudom idézni:

https://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/italok/novenyi-tejtermekek/rizs-ital-natur-bridge.html#comment-7042

És, nem igazán mondanám őket fehérnek, inkább olyan krémszínűek. Láttál már barnarizst vagy hajdinát őrölve, nos egyik sem barna, hanem világos színű. Egyszer nézz be a Gabonakuckóba Takács Andihoz (Csángó utca 8.), és nézd meg!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

már értem :)

Persze, nem hófehérek, de mégsem olyan sötétek, mint az eredeti "magok" (legalábbis a hajdina; a többinél még el tudom képzelni, hogy ilyen világos ital lesz belőle). Amúgy nem láttam még őrölve ilyeneket...

Elolvastam Vali írását is.

Köszi! :)

Értékelés: Nincs
Betty képe

Világos hajdina

A hajdinából is van többféle. Van a kissé barnás, és egy világos, nekem olyan halványzöld árnyalatú.

https://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/gabonak/hajdina-rapunzel.html

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pudinghoz?...

Közben még az jutott eszembe, hogy növényi tejet vagy tejszínt lehet használni puding főzéshez? Ugyanúgy tud viselkedni ebből a szempontból, mint a rendes tej?

Van a Bionom-ban "egészséges" pudingpor? :) /átnéztem a kínálatot, de nem nagyon találtam/

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Hogyan készítsünk egészséges pudingot?

A növényi tejekkel pont ugyanúgy lehet készíteni pudingot, mint a tehéntejjel, ebből a szempontból semmi különbség nincs köztük.

Nézted már egyébként az egészségesebb pudingok összetételét? Általában kukoricakeményítőből állnak, némi ízesítéssel (vanília, kakaó, attól füg milyen ízű pudingról van szó). Tulajdonképpen neked sincs szükséges semmi másra a pudingkészítéshez, csak valamilyen sűrítőanyagra, amely a gabonatejet puding állagúvá változtatja. Ezen kívül csak némi fantázia szükségeltetik az ízesítéshez.

Nézzük mi jó sűrítésre:

Kamutgríz: nagyon finomra van darálva, így isteni puding készíthető belőle.

Útifűmaghéj: nem mindennapi pudingalapanyag, de szintén megér egy próbát.

Kukoricakeményítő vagy rizsliszt.

Szentjánoskenyérliszt: Főzelékekhez, levesekhez, krémekhez már bizonyított! Szerintem pudingnak is beválna!

Egészséges adalékanyagnak nagyon szeretem használni a kókuszlisztet is mindenféle desszerthez. Nem kell belőle sok, magas a rosttartalma, és finooom! A feketeribizlilisztet gyümölcsös pudingokhoz tudom elképzelni.

Pudingfőzésre fel!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Egészséges sűrítőanyagok

Köszönöm a részletes tájékoztatást. Nekem nem is árt, mert nem sokat vagyok a konyhában... :) Úgyhogy még majd ezeket is emésztgetnem kell, meg többször átolvasni, kijegyzetelni, hogy mi mire jó. Egyébként meg nem szoktam túl gyakran pudingot enni, csak egyik nap éppen csináltunk (hagyományosat), de mostantól nem ehetek tejtermékeket és gluténtartalmú dolgokat, szóval kutatok az alternatívák után. A szentjánoskenyérliszt szimpatikusnak tűnik pudinghoz, főzelékhez; majd egyszer kipróbálom. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Betty képe

Sűrítésre...

nálam a szentjánoskenyémagliszt a "námbörvan" . Főzeléket, levest, pudingot mindig ezzel készítek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Engem meggyőzött ;)

Igen, olvastam a hozzászólásaidat a szentjánoskenyérmaglisztnél. Azért is győzött meg a dolog, mert annyira elismerően beszéltél róla. :) Mindenképp ki fogom próbálni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! Kisbabának

Sziasztok! Kisbabának mikortól adható pl. gyümölccsel? Natúr joghurtba nem akarok neki gyümit keverni, de jó lenne némi változatosság tízóraira. Most 6 és fél hónapos.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

rizstejszín és a gyümölcsök

Szia!

Gyümölccsel, csak ha már elkezdtétek a hozzátáplálást.

Gyümi nélkül már mehet most is.

És jól teszed, hogy joghurtba nem keversz gyümölcsöt.

Szép estét!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (4 szavazat)

Rizs tejszínből felvert hab?

Sziasztok!

Azt szeretném meg tudni,hogy én nagyon szeretem a kávémba  a tejszínhabot.Van habszifonom és úgy szoktam készíteni,esetleg valaki már kipróbálta így vagy kézi habverővel?

Elöre is köszönöm a válaszokat.

Ui:milyen hosszú a szavatosságuk,mert akkor többet rendelnék.

Értékelés: Nincs

Rizs tejszin-habszifon

Szia Andicska70!

Én próbáltam már a habszifonba késziteni rizs tejszinből habot, de sajnos folyékony maradt, még csak egy kicsit sem keményedett meg....

Szép napot!

Zsuzsa

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Betty képe

Rizstejszínből hab, próbálta valaki?

Háát, nem tudom, hogy habszifonnal tudna e frankó hab képződni. Vali egyszer kipróbálta kézi habverővel, és valahogy sikerül felvernie, de hogy pontosan milyen lett azt nem tudom...

Decemberben vásárolt zab-, és rizstejszíneim vannak itthon, és 2013. 07.20. a lejárati idejük.

Az biztos, hogy a növényi tejekből jó kis capuccinohabot lehet verni a tejhabosítóval .

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

cukorgond

Sziasztok!

 

kérdésem az lenne hogy cukorbetegeknek hogy kell számolni a tejszínben lévő cukorral? Nem kell figyelembe venni,mert növény cukor(de a gyümölcsökben lévő cukrot is kell nézni) vagy ez másmilyen?Vagy ugyanugy a 3,6ot ugy kell venni hogy az cukor és aszerint kell számolni?

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Matek a cukorral

Én már többször hangsúlyoztam, hogy a hivatalos orvosi álláspont szerinti "cukormatekot" korszerűtlen és elavult hozzáállásnak (kvázi hülyeségnek) tartom, hisz a szervezet nem egy kenyéregységekből és kalóriákból álló gép. Van cukorbeteg a családban és nagyon jól látom és tapasztalom, hogy mire hogy reagál a szervezete, hisz napi háromszor mértünk. Gyakorlatilag a papírforma szerint bevitt cukrot olyan nagy ívben tojta le a szervezet, ahogy csak lehet, és teljesen máshogy reagált, mint ahogy azt a "matek" diktálná.

Nézzük, hogy mi az én tapasztalatom:

  • bármilyen "hozzáadott cukor" vagy finomított formájú szénhidrát dupla értéknek számít, és figyelj, mert készételekben mindig van fel nem tüntetettt hozzáadott cukor!
  • bármilyen gyümölcs cukortartalmát vehetjük a hivatalos adat 50-80%-nak (ez a gyümölcs édességétől és érettségétől, valamint fajtájától függ)
  • bármilyen természetes formában lévő gabona cukorértéke 50-60%-os a hivataloshot képest, bizonyos teljes liszteké még annyi sem!
  • a zöldségek cukortartalmát pedig szinte nem is érdemes figyelembe venni, kivéve a céklát és a sárgarépát, de a hivatalos adat 25-50 %-ával számolhatsz.

Ezek - KIHANGSÚLYOZOM - saját tapasztalatok, és mindösszesen két személy reakcióival kapcsolatosak. A gyógyszert és az inzulint úgy adagoltuk, hogy minden nap figyeltük a szervezet reakcióit, és annak fényében csökkentettük az adagot. Sőt az egyik személy szedett egy olyan kivonatot (Levolar GanoUltra), aminek a hatására el is hagyhatta a gyógyszereit, sőt az inzulinos páciens hasnyálmirigye is újra dolgozik...

Persze mindehhez a nem hagyományos hozzáálláshoz óriási figyelem kell, teljes életmód váltás, és állandó készenlét, míg meg nem ismered a saját szervezeted cukor és inzulin igényét.

Mindezt nem tanácsként írtam, csak tapasztalatként, nem kell rám hallgatni, de cukormatek helyett lehet, hogy jobban jársz, ha megtanulod a szervezeted működését, figyeled azt, és a reakciók alapján adagolsz, nem pedig a papírforma szerint.

Visszatérve a kérdésedre: én nem vettem figyelembe a növényi tejszín cukortartalmát, már csak azért sem, mert nem egyszerre használod fel az egész dobozzal! De ha Te figyelembe szeretnéd venni, akkor számolj vele a dietetikusod tanácsa szerint, csak akkor ne csodálkozz, ha előfordul, hogy szőlőcukrot kell bekapdosnod...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 szavazat)

Krémleveshez kiváló!

Most főztem a segítségével medvehagyma krémlevest! Isteni finom lett! Szerintem bármilyen zöldségkrémlevesnél helyettesíthető a tejszin rizs tejszínnel. clap2.gif

Értékelés: Nincs
Nelli78 képe

Tejszínből tej?

Sziasztok!

Lehet a rizskrémből a kókuszkrémhez hasonlóan rizstejet készíteni tisztított vízzel?

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Szerintem nem, mert ahhoz zsíros...

De próbáld meg egy kicsi adaggal, és oszd meg a tapasztalataidat.

Értékelés: Nincs
Nelli78 képe

Próba megvolt :)

Az eredmény: A 200ml "tejszínt" 1 literre egészítettem ki meglangyosított tisztított vízzel, így a zsírtartalom 1,4g / 100ml. Az ízén 2-3 kiskanálnyi mézzel lehet javítani, hogy jobban hasonlítson a rizs italéra, de ez elhagyható. Fogyasztás előtt, közben kevergetés, felrázás ajánlott a szárazanyag leülepedése miatt.

Ha van rá idő és eszköz, szerintem érdemes eljátszani vele :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: