Himalája só (PlanetBIO), 500 g

1.290Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (22 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Himalájai kristálysó (PlanetBIO), 500 g

A himalája kristálysó a Himalájánál elhelyezkedõ sóbányákból származik. Finoman õrölt és nem tartalmaz adalékanyagokat vagy szennyezõdéseket.

Alkalmazás: Használja a PlanetBIO himalájai sót pontosan úgy, mint bármilyen más sót: ételek ízesítéséhez. De készíthet belőle oldatot, külsőleges kezelésekhez. Ebben az esetben adjon egy liter vízhez 3 evőkanálnyi Himalája sót, és várja meg, amíg a nagy része feloldódik - néhány kristály egyben maradhat. Az oldatot teheti a fürdővízhez, vagy közvetlenül a kezelni kívánt területre. Alkalmazhatja fájdalmas melléküreg gyulladásoknál, problémás bőrre, izomlázra, és méregtelenítésre is.

Nagy mennyiségű nátrium bevitele a szervezetbe magas vérnyomást okoz, valamint jelentősen megnöveli a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát, így a só túlzásba vitt használatát el kell kerülni. Javasoljuk, hogy kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasszon, mert ezek általában nagy mennyiségben tartalmaznak gyenge minőségű finomított sót, a PlanetBIO himalájai sót pedig mértékkel használja!

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.

Kiszerelés: 500 g

Származási ország: Pakisztán.

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

A termeket dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.

Összetétel: Himalájai kristálysó.

A Himalája sót – amely egyfajta kősó-, Pakisztán területén bányásszák. A kősó - ásványtani nevén halit, kémiai elnevezésén nátrium-klorid (NaCl) – kristályos vegyület. Az ősidőkben keletkezett; akkor, amikor a Földnek ezt a területét is tenger borította. A Himalája sót a világ második legnagyobb sóbányájában, a pakisztáni Khewraban bányásszak. Ellentétben a tengeri sóval, a himalájai sót még nem érte környezeti szennyezés, így tiszta maradhatott, mentes minden mérgező anyagtól.

A só a történelem során mindig fontos alapanyag volt az emberiség számára, mivel lehetővé tette a nem szezonális élelmiszerek tartósítását. Nagy értékű kereskedelmi áru volt, sőt fizetőeszközként szolgált az ókorban, de még a középkorban is. A zsidók, a görögök, a kínaiak, a rómaiak, az egyiptomiak és más népek is nagy becsben tartották. Nehéz volt előállítani és megszerezni, így sokáig a hatalmat és a gazdagságot jelképezte. Ma is nehezen tudnánk elképzelni az életet nélküle. Kétféleképpen juthatunk hozzá: a tengeri sót a tengervíz lepárlásából nyerik, míg a kősót bányásszák. A PlanetBIO Himalája só kősó, de a kémiai összetétele szinte megegyezik a tengeri sóéval, mivel mindkettő eredendően az ősóceánban alakult ki.

A PlanetBIO Himalájai só alapvetően nátrium-kloridból áll (98,8%), de kisebb mennyiségben tartalmaz egyéb ásványi anyagokat is: kalciumot, káliumot, magnéziumot, jódot, szulfátokat és nitrátokat. A PlanetBIO Himalája só finomítatlan, jódozatlan, mentes vegyszerektől és csomósodást gátló anyagoktól. Az ásványi anyagok jelenlétét és különleges rózsaszínű színét a benne levő vas-oxidnak köszönheti.

Tudta Ön, hogy…

... a világon sok működő sóbánya van? Pakisztánon kívül Chilében, Bolíviában, Peruban, az USA-ban, Ausztráliában, Lengyelországban és Ausztriában is bányásznak sót.

... a himalájai sóbányák korábban 82 millió tonnára becsült só tartaléka 600 millió tonnára módosult?

... a világszerte előállított só mindössze 6 %-át hasznosítják az élelmiszeriparban? A fennmaradó részt autópályák jégmentesítésére, légkondicionáló folyadékokhoz, a mezőgazdaságban, valamint ipari előállításoknál használják: műanyag, papír-cellulóz, szappan és gumigyártásnál, sőt még kerámiakészítésnél is.


 

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: