Bio Hajdina (BiOrganik)

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Hajdina (BiOrganik), 500 g, 5000 g

Leírás: A hajdina -más néven pohánka- a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Receptek:

Felhasználása: Leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).

Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. 

Kiszerelés: 500g, 5kg

Származási hely: Kína

Tápanyagtartalom (100g-ban):

Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal

Fehérje: 12,6g

Szénhidrát: 71g

Zsír: 2,8g

Összetevők: *Hajdina.

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ásványi anyagok: Kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium.

Vitamin: B1, B2, B3, B6, E

 

Cikkszám: BGABK007_Hajdina_alapertelmezett
bayerlekinga képe

Hajdina köretként

Használja valaki? Kezdünk ráunni a bulgurra, rizsre kéne valami változatosság. Esetleg valami recept? Köszönöm. Kinga

Értékelés: Nincs
paripa képe

Hajdina, használom, bizony! :)

Igen, Kinga, én elég gyakran használom!

Már-már azt gondolom, nagy szükségem lehet rá, mert nagyon is szeretem....

Ez a natúr, pirítatlan nekem még jobb, mint a pirított, jobban lehet hozzátenni ezt-azt. Én csak sósan eszem, de tudok olyat, aki csak édesen...(tudod, aszalt gyümik stb....)

Pár órára mindig beáztatom, utána hamarabb készen van!

Zöldséges ételízesítővel, vagy apróra vágott "ami épp van" zöldségekkel, sokszor még hagyma és fokhagyma is kerül bele, de volt, amikor vörös lencsével csináltam. 

De úgy is volt, hogy a beízesített hajdinára rátettem pl pontyfilét darabolva, és együtt pároltam az egészet....Most hirtelen ez jutott eszembe, nekem megunhatatlan a hajdina! Az íze arra megy, amerre Te küldöd...  

Szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
bayerlekinga képe

Ugye nem keserű?

Kedves Adri! Köszönöm a kedvcsinálót . Ki fogom próbálni de még az jutott eszembe, hogy ugye nem keserű? Mivel keserűfű-féle. A keserűt nem szeressem! 

Üdv. Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa képe

Jéééé :) Hajdináról....

Kinga Lelkem, én még soha nem is gondoltam erre a keserűségre, nem is tudom, miért ez a neve. Talán maga a növény keserű? A termésen soha nem éreztem...

Nekem egyébként a konkrétan, erősen keserű persze, hogy nem ízlik, de ami olyan picit, ravaszul kesernyés, az igen....(pl lestyán, ismered? finom ízt ad az ételnek!)

Egyétek bátran, ráadásul nagyon egészséges is! Van roppantóm, tudod, az a pelyhesítő, egész könnyen készítek belőle....na nem pehely lesz, hanem inkább dara (talán keményebb, mint pl a zab?) Ám a kásakészítéshez kíváló így is! 

szeretettel Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajdina

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy folyamatban van-e még a magyar hajnina, illetve magyar magok beszerzése, és ha igen hol tart a folyamat?Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hajdina- magyar?

Még mindig nincs megbítzható magyar termelőnk. Talán az is az oka, hogy ez a növény nem itt őshonos, hanem Ázsia középső részében.

Értékelés: Nincs
valkiandi képe

Hajdina

Érdeklődnék, hogy ez a hajdina honnan származik? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

A szekrényemben lévő hajdina

zacskóján az áll, hogy Kína.

Értékelés: Nincs

csíráztatás

Érdeklődnék, hogy ez a hajdina alkalmas csíráztatásra? Nem pörkölt? üdv, Kata

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hajdina csíráztatáshoz

Kedves Kata!

Igen, ez natúr hajdina, alkalmas csíráztatásra is!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: