Kókuszcukor (PlanetBIO)

  • Édességek ízesítése
  • Sütemény sütés
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (24 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Kókuszvirág cukor (Cocos nucifera) (PlanetBIO), 250 g, 500 g

A kókuszcukor egy teljes mértékben természetes eredetű cukor, ami a kókuszpálmán lévő fi atal virágfürtök nektárjának összesűrítésével készül. Aromájának enyhén karamelles karaktere miatt íze méltán minősül a hagyományos cukor természetes eredetű utódjának.  

Alkalmazás: Bárhol, ahol hagyományos cukrot használnál. Keverd turmixba, meleg vagy hideg italokhoz, különféle édességekhez vagy gabonapehelyhez, de gyümölcssalátádat is megszórhatod vele.

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet.

Tápérték/100g: energia 1598 kJ/382 kcal | fehérje 1,1 g | szénhidrátok 93,4 g | ebből cukor 91,5 g | zsír 0,4 g | ebből telitett 0,4 g | rost 1,9 g | nátrium < 0,1 g

Kiszerelés: 250 g, 500 g

Származási ország: Indonézia.

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

A forgalmazást ellenőrzi: HU-ÖKO-01.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

A terméket dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.

Összetétel: Organikus kókusz (Cocos nucifera) cukor. Párologtatott/Granulált/Kézzel készített.

A kókuszpálma (Cocos nucifera), - vagy ahogy Ázsia egyes részein nevezik - Életfa, szinte minden részét hasznosítják a mindennapi életben. A kókuszdión kívül a kókuszpálma fontos terménye a virágai által termelt kókuszcukor. A kókuszpálma törzsén, az üstökös korona szárnyalt leveleinek rejtekében virágok nőnek, amelyek az akár egész évben tartó virágzás alatt édes nedvet termelnek. Ennek begyűjtését követően, a feldolgozás során jutunk el a végtermékhez, a PlanetBIO kókuszcukorhoz. Mielőtt a finomított nádcukor tömeggyártása elterjedt volna, a kókuszcukor volt a leggyakrabban használt édesítőszer Délkelet-Ázsiában. Mára lassanként visszanyerte egykori népszerűségét és egyre közismertebbé vált szerte a világon.

A PlanetBIO kókuszcukor nagyrészt természetesen jelen lévő cukorból áll, elsősorban szacharózból, amely egy glükóz és egy fruktóz molekulából álló diszacharid (összetett szénhidrát). Az édesítőszerek között a PlanetBIO kókuszcukornak van az egyik legalacsonyabb glikémiás indexe (35), ami azt jelenti, hogy nem okoz hirtelen vércukor emelkedést, ezért cukorbetegek számára is alkalmas lehet. Összehasonlításképpen: a répacukorból előállított fehér cukor és melasz glikémiás indexe 65 és 100 között van, míg a méz a glikémiás indexe 70, vagy annál több.

A PlanetBIO kókuszcukor tápértéke is magas, mivel finomítatlan, így megőrzi a tápanyagot. Különösen gazdag ásványi anyagokban: foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, mangánt, bórt valamint ként is tartalmaz. Ugyanakkor C-vitamin és B1-vitamin is található benne.

PlanetBIO kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Mikor virágozni kezd, a gazdák felmásznak a pálma törzsén, szorosan lekötöznek minden egyes virágzatot, és bevagdossák azokat. Ezután a nektár lassan csordogálni kezd, majd a sűrű időközönként megejtett újabb és újabb vágások következtében a nedű-áramlás folyamatossá válik. Az úgy harminc – negyven nap után begyűjtött friss nektár nedvesség tartalmát alacsony hőmérsékleten elpárologtatják. A friss nedű nedvességtartalma 80%, míg a cukoré mindössze 15%, de a párologtatás során megváltozik tápanyag profilja. Először sűrű, sötét sziruppá változik, majd a további párolás eredményeképpen a kókuszcukor kristályosodik.

A PlanetBIO kókuszcukornak kellemesen édes íze van, színe és külleme a melaszos barna cukoréhoz hasonlít. A kókuszcukorban - nevével ellentétben - nem található kókusz aroma, inkább egy csipetnyi karamell. PlanetBIO kókuszcukrot épp úgy használhatjuk természetes édesítőszerként, mint a hagyományos nádcukrot. Alkalmas hideg és meleg italok, turmixok, joghurtok, gabonafélék, gyümölcsök, saláták, kekszek, sütemények, krémek, csokoládék, vagy bármilyen más desszertek édesítésére.

Tudta Ön, hogy...

... a kókuszpálmán hímivarú és nőivarú virágok is fejlődnek? Ezért a pálmát egylaki növénynek nevezik.

... hogy a "kókuszcukor" és a "pálmacukor" kifejezéseket gyakran használják szinonimaként? Habár a kókuszcukor mind ízében és küllemében, mind eredetében különbözik a pálmacukortól, ami egyébként a datolyapálma, a palmirapálma, a cukorpálma, vagy a szágópálma törzsének megcsapolásából nyert folyadékból készül.

... egy kókuszpálma évente átlagosan 288 liter nektárt termel?


 

kókuszvirágcukor

Honnan tudjátok, hogy ez jó dolog, hol lehetne utánna nézni, hogy ez mennyire egészséges? Ilyet találtam: Itt még azt írják, hogy ez viszonylag új termék és szénhidrátanyagcsere zavarban szenvedőknek nem ajánlják, ezt most egy divathóbort? 

Írtátok 200 százalékos garancia, és ezt mire, milyen tudományos vizsgálatok születtek-e téren, mert ami diva, arról kiderül hogy ártalmas 5-6 év múlva...

nekem még eszembe jutott a pálmaolaj, és hát azt gagyinak tartom és a cikkben írják, hogy pálmacukor, és egyből arra asszociáltam, hogy ez se bizalomgerjesztő..."néven pálmacukor) nektárjából készült hagyományos cukorról van szó." akkor ez hagyományos cukor?

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (2 szavazat)

Kókuszvirágcukor csak múló divathóbort?

Nem hinném! Egy több ezer éve mellékhatásmentesen használt édes ízű nektárról van szó ugyanis, amely nem esik át semmilyen finomító eljáráson, nagyon magas az ásványianyag és nyomelem tartalma, és a glikémiás indexe lényegesen jobb, mint a répacukoré vagy a nádcukoré. Legalább annyira egészséges, mint a méz. A "szakirodalom" fül alatt bővebben olvashatsz róla.

A szénhidrátanyagcsere zavarral élőknek és a cukorbetegeknek semmilyen cukrot nem tanácsos fogyasztani. Sem a hagyományos finomítottat, sem ezt, sem a mézet! SEMMILYET! Ez a termék nem a cukor kiváltására való, hanem egy egészséges alternatívát nyújtó cukor.

A Bionom Biobolt a 200%-os garanciát a termékek tisztaságára vállaja.

A PÁLMA nem csak az én keresztnevem, hanem egy növénycsoport összefoglaló neve. Nagyon sok féle pálma van. Ez a pálma a kókuszpálma. Nem keverendő az olajpálmával, amelyből az ipari pálmaolajat nyerik. A kókuszpálma terméséből is nyernek olajat, ami kozmetikai és étkezési célra is kiváló a bionom megítélés és a vezető dietetikusok szerint is.

A pálmacukor nem ugyanaz, mint a kókuszcukor, és egyik sem ugyanaz, mint a kókuszvirágcukor. A kókuszvirágcukor gyakorlatilag a kókuszpálma virágjának a nektárja. Évezredek óta nélkülözhetetlen élelmiszer a Távol-Keleten. Ha káros lenne, akkor miért nics szénhidrátanyagcsere problémás, és cukorbeteg ember azokban az országokban, ahol csak ezt használják édesítésre?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
verebedit képe

Nekem is meg kell kóstolnom

Már egy ideje szemezgetek vele, de csak most szántam rá magam, hogy megkóstoljam. Annyi jót meséltek róla a kollégák......regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)
Antal Vali képe

Először nem értettem miért kerül háromszor annyiba, mint a másik

Aztán megkóstoltam...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (8 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: