Bio csicseriborsó (Glück), 500 g

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Csicseriborsó (magyar)(Glück), 500 g

Felhasználási javaslat: Levesnek, főzeléknek, pürének és salátának is kiválóan alkalmas.

Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket készítenek belőle.

A (beáztatott) csicseriborsó jól csírázik. A csíráztatáskor szénhidrát bomlik le, csökken a zsírtartalom, nő a fehérjetartalom, valamint a C- és a B-vitaminok aránya.

A csírája nem használható fel nyersen, mert emészthetetlen fehérjét tartalmaz. Fogyasztás előtt le kell öblíteni, majd 5 percig előfőzni, vagy kevés zsiradékon meg kell párolni.

Receptek, felhasználás:

Kiszerelés: 500 g

Minősíti és forgalmazza: Davert Gmbh - Németország

Származási ország: Magyarország

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Összetevők: Csicseriborsó.

 

puhara fozes

SOS! Nagyon halas lennek, ha valaki felvilagositana, hogy kell megfozni a csicseriborsot!!!
Tobbszori probalkozasra--felnapos kuktas fozes----sem lett puha. Pedig a szodabikarbonaval is probalkoztam. 
Van valami "titkos" fozestechnikaja, amit nem kaptam meg a nagyiektol??? 

Értékelés: Nincs

Csicseriborsó, vegánként a kedvencem!

Szia Lili-om!  Én is úgy szoktam készíteni mindenféle finomságot belőle, hogy egy éjszakára beáztatom és utána főzöm meg! Sok vizet engedj rá, mert háromszorosára nő ahogy vízzel megszívja magát! Különleges kenyérre való kenőkéket készítek belőle, gyömbérrel és beáztatott kesudióval, fűszerekkel összeturmixolva.  Sok sikert!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Csicseriborsós receptek...

Már éhes is lettem! Nem akarod a recepteket elküldeni nekünk???? Legalább a gyömbérest!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Puha csicseriborsó

Én éppen most főztem piláfot a hétvégén és a szokásos módon került a csicseriborsó megfőzésre.

Vagyis: Több, mint fél napot áztattam. (Én szódabikarbónát sohasem használok hozzá..)

Utána beraktam a zöldségek , rizs közé és főztem talán fél, max 1 órát. (Nem kuktában!) Nem néztem az időt, inkább azt, hogy mikor lesz kész. Egyetlen-egyszer fordult elő, hogy roppanósabbra főtt, amikor nagyon régi volt a csicseriborsó... (Több éves!)

De, azt tudod ugye, hogy a csicseriborsónak nem kell vaj puhaságúnak lennie? Inlább olyan kicsit, mint a "tészta al dente".

Értékelés: Nincs

sos RECEPT

Kedves Palma! Nem talalom a pilaf receptjet, at tudnalkuldeni egy linket? Koszonom!!!!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Piláf Pálma módra

Rövidesen a blogok között megtalálható lesz, addig megpróbálom magánban küldeni!

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors válaszod!

Koszonom a gyors valaszod!
En egy ejszakara is beasztattam, volt ugy (tobbszor is probalkoztam), hogy a fozes masnapjan is foztem. Foztem kuktaban/ a nelkul- de sosem lett "bolti" befottes allaga...
Igen, lehet, hogy ezer eves volt...(de minden alkalommal?) 
Ujrafozom holnap, kikeresem a receptet! 

Értékelés: Nincs
napkutya képe

csicseriborsó veteményezésre

Sziasztok!

Szeretnék csicseriborsót ültetni. Ez a mag alkalmas veteményezésre. Mik a tapasztalatok?

Köszönettel,

Kinga

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Veteményezésre..

Mivel az adatlapja szerint csíráztatásra alkalmas, így biztos vagyok benne, hogy veteményezésre is megfelelő.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: