Bio Zab (Piszkei Öko), 500 g

380Ft
4.76316
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (19 szavazat)
  • Termékleírás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Bio Zab (Piszkei), 500 g, hántolt

Kiszerelés: 500 g

Szavatossági idő: 90 nap

Származási ország: Magyarország

Tárolási információ: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

100 g termék tartalmaz:

Energia                  390 kcal   1630 kJ
Szénhidrátok          66 g
- Rost                   11 g 
Zsír                       7 g
Fehérje              17 g
Pantoténsav (B5-vitamin)  1,3 mg      26%
Folsav (B9-vitamin)  56 μg      14%
Vas                   5 mg      40%
Magnézium  177 mg             48%
β-glucan (soluble fiber)  4 g

Összetétel: Zab*.

* ellenőrzött bio gazdálkodásból

Mindig ezt a zabot veszem

Mindig ezt a zabot veszem tőletek. Most is vettem 3zacskoval. Az egyiket ma bontottam meg es megcsináltam a szokásos zabpelyhes reggelimet. Viszont ahogy ettem tele volt kemény darabkakka, kellemetlen volt. Megnéztem a zacskót, van benne pár hantolatlan szem is. Ezért. Eddig ilyen gondom nem volt. Olyan szép tiszta volt. Mi történhetett? Köszönöm

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Zabszem...

Engem nem szokott zavarni, mindig is találtam benne héjdarabkákat.
Hogy most mi történt, nem tudom, szerintem valami figyelmetlenség, vagy elakadás a tisztítás folyamatában. Remélem a következő zacskóban már kevesebb lesz. Ha nem vagy vele megelégedve, keresd az ügyfélszolgálatot, mert a csere vagy egyéb megoldások, rájuk tartoznak.

Értékelés: Nincs

Hántolatlan vagy hántolt

ez a zab?

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hántolt zab!

Bocsi, de lemaradt az adatlapról, pótoltam!

Értékelés: Nincs
paripa képe

Ezek után a biogabona...remélem lesz....!

Szia Judit!

Ezt a piszkei zabot nem próbáltam csíráztatni, a BIOrganik-osat igen, ahogy más is írta, abból finom édeskés lesz a zabtej! (én mindig tettem hozzá "zsírosító anyagként" kis kesudiót is, tudod, a bolti gabonatejekben van pórsáfrányolaj, a teltebb ízhez sokat számít)

DE!  Most a kishantosi sajnálatos események miatt...., csak nagyon remélem, lesz biogabona elég, ismeretes, hogy ott csúnyán elbántak a szárba szökkenő bioterményekkel  

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs

Kellemetlen mellékíz nyers zabtejnél

Nyers zabtejet készítettem már többször is ebből a zabból, de én mindig érzek rajta valami furcsa, kesernyés mellékízt. Előtte BiOrganik zabból készítettem ugyanígy nyers zabtejet, de annál sose éreztem ezt, így nem hiszem, hogy az elkészítés módjával lenne a baj.

Értékelés: Nincs

Csíráztatáshoz jó ez a zab

Csíráztatáshoz viszont nagyon jó lehet ez a zab. Életemben először megpróbálkoztam a csíráztatással, gondoltam hátha jobb lesz ebből a nyers zabtej. Áztatás után szűk 2 napig csíráztattam, ekkor már szépen megjelentek a csírakezdemények. Sajnos a nyers zabtej így se lett jó, még talán keserűbb is lett, mint a sima áztatás után készült. Nem igazán értem miért, mert a magocskáknak  magában pedig jó íze volt. 

Értékelés: Nincs

Nyers zabtej íze

Én is készítettem régebben nyers zabtejet (átmosás, csíráztatás 1 napig), de én is éreztem ezt a kesernyés ízt. Pedig nem ezzel a zabbal készítettem, hanem a gabona kuckóban vettem. Úgyhogy én "elkönyveltem", hogy ez kissé kesernyés, ezért nem is készítek. De ha te tudtál más zabból készíteni nem keserűt, akkor én sem tudom, hol lehet a bibi.

Lehet, hogy a BiOrganic, az jobban koptatott/tisztított volt (mármint a külseje). Az is kicsírázott neked?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Nyers zabtej íze

Anikó, nem szoktam csíráztatni, csak 1-1,5 napra beáztatom vízbe. Valószínű, akkor visszatérek a BiOrganik zabhoz, mert az abból készített nyers zabtejnél tényleg nem tapasztaltam semmi mellékízt.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Nyers zabtej

Gondolom a lejárati dátumot megnézted, ha nincs ilyen jellegű gond, nem tudom, hogy mi lehet a baj.

Továbbítom az észrevételedet, hátha lesz, aki tud rá érdemi magyarázatot adni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyers zabtej mellékíze

Mónika, a zab lejárati dátuma 2014. aug. 9., tehát azzal nincs gond.

Értékelés: Nincs

Babának zabkását hogyan készítsek?

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a 9 hós babámnak szeretnék ebből zabkását csinálni, ugyanúgy kell, mint a köleskását? Köszönöm szépen a segítséget! Réka

Értékelés: Nincs
Betty képe

Zabkása készítése

Zabkását zabpehelyből érdemes készíteni vízben vagy növényi tejben "megfőzve".

Ehhez vagy kész zabpelyhet vásárolsz vagy házi pelyhesítővel magad elkészíted szemes zabból. A pelyhesítővel más magokból (köles, búza, rozs, árpa) is könnyedén tudsz pelyhet készíteni. Érdemes rá beruházni.

Értékelés: Nincs

Lehet pelyhesíteni?

Hántolt ez a zab, tudom pelyhesíteni egyből?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hántolt zab

Természetesen hántolt! A zabot nagyon nehéz hántolni, és hát a többi gabonát sem a külső héjával együtt forgalmazzák.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
sophia_castle képe

recept

Sziasztok!

Vettem szemes zabot, csak egy bajom van vele, nem tudom hogyan kéne elkészíteni finoman. Vannak recept ötleteitek?

Köszi

Értékelés: Nincs

Zabból

Azon kívül, amit Betty leírt (igazából pehelyként és lisztként már bármire használhatod!):

zabtej :-)

Értékelés: Nincs
Betty képe

Zab recepteket várunk

Én általában lisztté őrlöm vagy pelyhesítem, és sütemények, kekszek készítéséhez használom.

Hátha lesznek egyéb ötletek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: