Az elveszett nyakék (Marbushka)

6.200Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
  • Termékleírás

Csapatjáték 4 éves kortól, 2–4 gyermek részére

Játékidő: kb. 30 perc

Messzi-messzi vidéken, gondtalanul élt a szépséges királykisasszony. Egy napon a gonosz boszorkány mély, üres álmot küldött rá irigységében. A királykisasszony varázslatos nyakékét elszakította és annak negyven gyöngyét szétszórta a kertben. Híre ment az egész birodalomban, hogy a királykisasszony addig nem szabadulhat meg az átok alól, amíg az apró gyöngyök elő nem kerülnek a sűrű fűből és a nyakéket össze nem illesztik újra. A próbát addig kell teljesíteniük megmentőinek, amíg a homokórán az utolsó arany homokszem is legördül. A királykisasszony azóta mély álomban várja, hogy megmentsék. Kreatív csapatjáték féldrágakövekkel ügyes kezű gyerekeknek.

A játék célja: Össze kell gyűjteni a nyakék gyöngyeit, mielőtt a homokórán az utolsó homokszem is legördül.

A játék menete: Helyezzétek magatok elé a játéktáblát és a királykisaszony körül szórjátok szét a fűben a gyöngyöket! (A tartalékokat ne, csak a mesében szereplő negyven darabot!) A homokóra kártyáit keverjétek össze és tegyétek az asztalra. Állapodjatok meg előre, hogy milyen minta szerint
állítjátok össze a nyakéket. Választhattok az általunk készített sablonok közül, de nyugodtan kitalálhattok újabbakat is! Amikor mindez kész, dobjon a legfiatalabb játékos a kockával! Ha színt dob: a kockán látható szín szerint kell felvenni egy gyöngyöt a fűből és a királykisasszony nyakára helyezni az előre megbeszélt minta alapján. (Ha elfogyott az a szín, nem választhattok másikat helyette, ilyenkor a következő játékos jön.)

Ha hangyát dob: 2 db bármilyen színű gyöngyöt vehet fel és illesztheti a királylány nyakára.

Ha homokórát dob: Akkor egy homokóra kártyát fel kell fordítania és a játéktábla mellé helyeznie. Ha előbb gyűlik össze a homokóra összes kártyája, minthogy a nyakék elkészülne, akkor sajnos kifutottatok az időből.

Ha előbb sikerül összegyűjteni az összes gyöngyöt és összeállítani a nyakéket, akkor megmentettétek a királylányt az átok alól! (A tábla hátoldalán láthatjátok, hogy milyen boldog!)

A játék tartalma: 40 db féldrágakő vászontasakban (10 db hematit, 10 db korall, 10 db gyöngyház, 10 db ametiszt, tartaléknak mellékeltünk fajtánként plusz két követ is), 1 db dobókocka, 1 db kétoldalas játéktábla, 1 db kilenc kártyából álló homokóra kirakó.

Méret

  • doboz méret: 32x16 cm
  • tábla méret: 28x28 cm
  • gyöngyök: 0.5cm-1 cm

A játékban szereplő féldrágakövek mintáját, színét, formáját a természet alakította, ezért nincs két egyforma darab belőle. A mellékelt fotóhoz képest is vannak eltérések, mert mindegyik kő egyedi és megismételhetetlen. Köszönjük megértésed!

A Marbushka manufaktúra alapelvei:

Környezettudatosság

A Marbushka játékok tervezésénél és készítésénél a gyártók nemcsak szépségre és tartósságra törekedtek, de a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot is szem előtt tartják.

Újrahasznosított

Az újrahasznosított papír használata óvja a környezetet és játékoknak egyedi, természetes megjelenést kölcsönöz. A szállításkor minimális mennyiségű csomagolóanyagot használnak.

Kézzel készített

A (nyomtatás kivételével) Marbushka játékok kizárólag kézimunkával készülnek.

A hagyományos mesterségek választásával a játékok minden részlete egyedi, kiváló minőségű és a legkevésbé terhelő a környezetre nézve.

Organikus

Játékokhoz kizárólag természetes alapanyagokat választanak: papírt, fát, vásznat. A fa elemek készítéséhez és védelméhez kizárólag vízbázisú festéket használnak, amely a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel.

Fair Trade

Játékok kizárólag Magyarországon készülnek. A gyártók, beszállítók, partnerek és forgalmazók mind kisvállalkozások, sok esetben családi vállalkozások – akárcsak a Marbushka manufaktúra.

 

 

 

igényes játékok

Annyira jó, hogy itt vannak Marbushka-ék a kínálatban. Hihetetlen, épp őket kerestem karácsonyi ajándékként. És lőn...

Nagyon örülünk:))))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
csaga-csiga képe

Marbushkák

Gyönyörűek a Marbushkák, egytől egyik. Mindet megvenném, nehéz választani. Lesznek még újak is? Mert kivárok.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Még több Marbushka

Épp most töltögetem fel őket...

Heni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
makimura hiraku képe

annyira szép játék

nálunk a  Nénik a törölöző alatt-tal együtt a leeegnagyobb kedvenc!! szuper, hogy bevettétek a kínálatba :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Már meg is van a karácsonyi ajándék!

Gyönyörű ez a társasjáték! Szerintem ez lesz a leánykáim kedvence a fa alatt...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

De jó, hogy Ti már megtaláltátok! :)

Én pedig választani sem tudok!  Akkora lett hirtelen a kínálat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Oly nehéz a választááás! :D

Hát tényleg!  

Én inkább a felnőtt ismerőseimnek gondolkodom ezeken a játékokon. Bár biztos a gyerekek is értékelik. Sőt, közösen játszani a lehető legjobb! 

Én pl. gyerekkoromban minden karácsonyra rengeteg ajándékot kaptam, mégis egyetlen-egyre emlékszem tisztán. Arra, amelyiken többek között kaptunk egy Gazdálkodj okosan társasjátékot, és éjfélig játszott vele az egész család! 

Az biztos, hogy többet ér egy közös élmény, mint egy drága ajándék! Ezekkel a társasjátékokkal kitűnően bebiztosíthatjuk a - mindenki számára örömet jelentő - közös karácsonyi (és karácsony utáni) programot. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Minél tovább nézegetem őket

annál több tetszik meg...

Egyre nehezebb helyzetben vagyok...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Szép sorban, mindet...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Végül bevásároltam belőle

a család majd minden gyerkőcének, így Karácsonykor rögtön 4 játékot próbálhatunk ki... (A legnagyobbam már stratégiai játékra vágyik, de az - még(!?) - nincs...

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: