Bio Zsálya illóolaj - Aromaterápiához és szobaillatosításhoz (Farfalla), 5 ml

  • Görcsoldás
  • Harmonizálás
  • Légfrissítés
  • Nyugtató és ellazító
2.590Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Zsálya illóolaj – Salvia officinalis (Farfalla), bd*, 5 ml

„Salvia” szó a latin „salvare” szóból származik, mely „gyógyítani” vagy „megmeteni” jelent. Az emberiség már régóta ismeri a zsályás füstölők tisztító hatását. Illatlámpában semlegesíti és megtisztítja a helyiségben található negatív rezgéseket. Az aromatológiában gyakran a lágyabb, mégis hasonló tulajdonságokkal rendelkező muskotályzsályát használják.

Hatása: A zsálya olajat alacsony dozírozásban használjuk: 50 ml hordozó olajhoz teszünk 1 csepp illóolajat. Influenzás és megfázási időszakban jó szolgálatot tesz antivirális tulajdonságával. Csökkenti a reumás fájdalmakat, a depressziót, helyrehozza az idegrendszer egészségét. Bőrproblémákra (afta, gyulladás, nehezen gyógyuló seb, fekély, furunkulus, ekcéma, rovarcsípés) hatásos. Jó még szájüregi gyulladásokra, torok-, fogínygyulladásokra, hajhullásra és fehérfolyásra. Izzadságcsökkentő hatású. Hagyományos alkalmazása: a fertőző betegek szobáját faszénparázsra dobott zsályalevelekkel fertőtlenítik.

Illatharmónia: Citrom, izsóp, levendula, rozmaring, mirtusz, menta, kakukkfű, tömjén, fenyő, geranium

Illat: Friss, fűszeres, pézsmás gyógynövényes, balzsamos.

Tulajdonság: Nőies, erősítő, harmonizáló, összehúzó hatású, gyógyulást elősegítő, nyugtató, erősítő, görcsoldó, szélhajtó, menstruációszabályozó.

*: bd: biodinamikus (demeter) gazdálkodásból származó

Alkalmazás: Aromaterápia.

Figyelmeztetés: Nem alkalmazható terhesség alatt, szoptatás idején, magas vérnyomásban szenvedőknél és epilepszásoknál, valamint gyermekeknél! Túladagolás esetén idegkárosodást okozhat (neurotoxikus).

Terápiás alkalmazás esetén konzultáljon hozzáértő szakemberrel!

Botanikai név: Salvia officinalis.

Előállítás: Növény vízgőz - desztillációjával.

Minőség: Bio dinamikus (demeter).

Származási hely: Olaszország

Kiszerelés: 5 ml

Összetétel: Zsálya illóolaj.

INCI: Salvia officinalis essential oil.

Főbb hatóanyagok: α - és β - thujon, borneon, 1,8 – cineol (eukaliptol), kámfor, α – humulen, stb.


Illóolajok beszáradása

Kedves Bionom!

Nem biztos, hogy megjelenik a hozzászólásom. Sajnos én csalódtam a Farfalla illóolajaiban.

Ez a 3. olaj, ami félig beszáradt. Előző a fehér fenyő volt, most a Zsálya, és a Jázmin pedig teljesen.

Így kénytelen vagyok más olajat(márkát) keresni, bár ez nem egyszerű, hogy tiszta legyen.

Mindenképp jelezzék a szállító, gyártó felé, bár ez az én kidobott pénzemet nem fogja visszaadni, 

Tisztelettel macskosz6

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Mit értesz az alatt, hogy "beszáradt"?

És miért ne jelenne meg a hozzászólásod?

Én már lassan 2 éve Farfalla illókat használok, és egyik sem száradt be. Ezért lenne fontos pontosan tudnom, hogy mit értesz azalatt, hogy beszáradt, hátha megtaláljuk az okát, vagy a megoldást.

Értékelés: Nincs

Illóolajak beszáradása

Kedves Vali!

Sajnos én sem tudom az okát. Tárolása szobahőmérsékleten van, se nem hideg, se nem meleg, sötét, elzárt tárolóban. A fenyő is és a zsálya is bizonyos mennyiség kb félig rendes állagú volt, aztán az üveg feléig  az üveg falán fekete lerakódás jelentkezett, az üveg alsó része fekete, átlátszatlan ablaknál tartva a felső része pedig átlátszó, némi olaj még van benne, ha fejreállítom, akkor látható. A jázminnál ugyanez volt, de ott egy csepp olaj sem volt(ezt ki is cseréltétek nekem, köszönöm) A teafánál ezt nem tapasztaltam, és a kevert olajaknál pl inspiráció, fény sem. 

A megjelenést csak azért írtam mert kb 2 héttel ezelőtt volt 2 kérdésem, egy a termékajánlatoknál a Gela szőlőőrleményével kapcsolatban, és még egy a szőlőmag őrlemény alatt, egyéb termékek együttes használatával, és azok nem jelentek meg, válasz sem érkezett.

Tisztelettel macskosz6

Értékelés: Nincs
Betty képe

Macskosz6 meg nem válaszolt hsz.-sai és a miértek

Az illóolajokkal kapcsolatosan a termékmenedzser, Juzus jelezni fogja a problémát a gyártó felé.

Én a hsz.-sod második részére szeretnék reagálni.

Olvastam a "Termék ajánlás" rovatba beérkezett hozzászólásod. Én személy szerint nem ismerem az ismert borász szőlőmag őrleményét, így nem tudok véleményt írni róla.

Annak ellenére, hogy nem reagálunk azonnal a "Termék ajánlás" rovatba beérkezett kívánságokra, az még nem jelenti azt, hogy nem foglalkozunk vele. Ezeket kilistázzuk, és ha megfelel a bionom kritériumoknak, akkor idővel felkerül ide. Sajnos, a nap még mindig 24 órából áll (sőt nekem legtöbbször csak néhány órának tűnik az utóbbi időben), és nagyon sok feladat van a háttérben. Muszáj priotitásokat felállítani, hogy működni tudjunk, és közben mi se "bolonduljunk" meg, ami nagyon nehéz olykor.

Nagyon sok újítást, reformot tervezünk, ami megkönnyítené a kedves Vásárlók, és Olvasók eligazodását akár itt, akár pedig az antalvali.com-on. De egyszerűen ezzel is nagyon lassan haladunk, hiszen itt is helyt kell(ene) állni. Hidd el, mi is arra törekszünk, hogy minden kérés, kívánság, hozzászólás időben teljeseülhessen, de mi is emberből vagyunk, ezért nem vagyunk tökéletesek. De igyekszünk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: