Bio Tömjén illóolaj (arab) - Aromaterápiához és szobaillatosításhoz (Farfalla), 5 ml

  • Gyulladásgátlás
  • Nyugtató és ellazító
  • Regenerálás
  • Sebgyógyítás
3.040Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Hasonló termékek
  • Szakirodalom

Tömjén illóolaj (arab) - Boswellia carterii (Farfalla), wkbA*, 5 ml

A tömjénnek vagy olibanumnak nevezett gumigyanta ősidők óta ismert terméke a kereskedelemnek, amit az egyiptomiak és a föníciaiak már Kr. e. 1700-ban vallási szertartásaikon füstölőszernek használtak. A tömjénes füstölés szokását később a római- és görögkatolikus egyházak is átvették. A tömjén alkalmas meditációk és csendes pillanatok alkalmával és békés megnyugvást ajándékoz. Bőrápolás esetén kimondottan jót tesz az élettelen ráncos bőrnek. 

Hatása: Hegesítö, regeneráló, gyulladásgátló, antidepresszáns, hurutoldó, megnyugtatja az elmét, fokozza a meditatív állapotot.

Illatharmónia: Mirtusz, mirha, tonkabab, cédrus, balzsamos szuhar, storax, citrus olajok, szantálfa, vetiver, geranium, levendula, mimóza, neroli, kámfor, bazsalikom, bors, fahéj.

Illat: Balzsamos, édes-fűszeres, kissé citromos - friss.

Tulajdonság: Nyugtató, antimikrobiális, köptető, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító.

*: wkbA: ellenőrzött biológiai vadon termő gazdálkodásból származó

Alkalmazás: Aromaterápia (inhalálás, szauna, fürdés, masszázs, krémek, parfümök), párologtatók, mécsesek, illatgyertyák: levegõtisztításhoz meditáció esetén vagy lakásváltáskor és rossz rezgések esetén légkörtisztításhoz 

Figyelmeztetés: Állapotosok kerüljék és a napfényfürdõzõk.

Terápiás alkalmazás esetén konzultáljon hozzáértő szakemberrel!

Botanikai név: Boswellia carterii.

Előállítás: Gyanta gőzlepárlása.

Minőség: Ellenőrzött biológiai vadon termõ termesztésből származó.

Származási hely: Szomália

Kiszerelés: 5 ml

Összetétel: Tömjén illóolaj.

INCI: Boswellia carterii essential oil.

Főbb hatóanyagok: A-pinén, actanol, linalool-acetát, oktil, bornil, incensyl, limonén, borneol, arnesol, mircén, stb.

  

Mi a különbség

a két tömjén olaj között?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Tömjén illók

Szia!

Hatásában a két illó nagyon hasonló. Az arab tömjén - Boswellia carterii - esetén a származási hely Szomália (ez a fajta illó csak előrendelésre kapható), a másiké - Boswellia serrata - pedig India.

Értékelés: Nincs

Belsőleg is?

Sziasztok! Azt nem egészen értem, hogy ha egy olaj 100%-os bio, akkor miért nincs ráírva, hogy belsőleg is alkalmazható? Tehát ez az olaj nem alkalmazható terápiás célra?

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Terápiás célra?

Terápiás célra az egyik legjobban ajánlható termékek a Farfalla illóolajai, kizárólag saját felelősségre és aromaterapeuta utasításait szem előtt tartva lehet használni.

Az illóolajokat nem étrendkiegészítőként, hanem kozmetikumként hozták forgalomba, melyeket a hatóság döntései alapján lenyelni nem szabad.

Értékelés: Nincs

Szemránckrémet szeretnék

magamnak kutyulni, és ahhoz keresek illót. Valahol azt olvastam, hogy a tömjén nagyon jó ránctalanító. Kifejezetten szemránckrémbe is tehetem? Ha igen, akkor mennyit rakjak 50 ml-be? Láttam, hogy van egy másik Farfalla tömjén illóolaj is. Mi a különbség közöttük? A latin neve alapján ez az elterjedtebb, igaz? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Szemránckrémbe illóolaj

Én nagyon óvatosan bánnék a szem körüli ránckrémbe tett illóolajjal. Már csak azért is, mert hiába, hogy az egyik legtisztább illóolajról van szó, a szem körüli bőr nagyon érzékeny, ezért én 50ml krémbe 1-2 cseppet tennék csak bele.

Melyik tömjén? Tulajdonképpen bármelyik mehet, viszont bőrpróbát mindenféleképpen végezz el. Neked melyik tetszik jobban: az indiai vagy az arab tömjén?

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: