Bio Ánizs illóolaj - Aromaterápiához és szobaillatosításhoz (Farfalla), 5 ml

  • Görcsoldás
  • Nyugtató és ellazító
2.480Ft
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (4 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Ánizs illóolaj - Pimpinella anisum (Farfalla), kbA*, 5 ml

Ánizs régóta ismert növény. Már az ókori rómaiak is minden kiadós étkezés lezárásaként ánizsos kekszecskét rágcsáltak el, hogy az emésztésüket serkentsék. Ánizsnak alapvetően friss illata van, ezért gyakran használják fogkrémekben. Illatlámpában csak kis mennyiségben használjuk.

Hatása: Nyugtató, görcsoldó, fájdalomcsökkentő, ugyanakkor ösztönzi a test folyadéktermelését. Tejszaporító, a hormonháztartásra kiegyensúlyozó és szabályozó hatással van. Használható még a pattanásos, kivörösödésre hajlamos bőr ápolására, a gyulladás megelőzésére. Tetvek, atkák ellen (embernél, állatnál egyaránt) jó, enyhíti a rovarcsípés okozta fájdalmat. Szájfertőtlenítőként szájvízbe, fogkrémbe tehetjük. Bázisolajjal hígítva masszázsolajként használható gyomorpanaszokra.

Aromalámpában használva erősen nyugtató, oldja a szorongó félelmet, segít a hullámzó lelkiállapot leküzdésében.

Illatharmónia: Kömény, édeskömény, koriander, fahéj, bergamott, muskotályzsálya, szegfűszegbimbó, rozmaring, zsálya

Illat: Erőteljes, fűszeresen édes illatú, világos színű, hígan folyó olaj.

Tulajdonság: Élénkítő, emésztésszabályozó, étvágygerjesztő, nyákoldó, köptető, vízhajtó, élősdipusztító, nyugtató, görcsoldó, tejképző.

*: kbA: ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó

Alkalmazás: Aromaterápia, illatlámpa.

Figyelmeztetés: Az olaj anethol tartalmának ösztrogénhez hasonló hatása miatt terhesség alatt használata nem javasolt. Az olaj bőrérzékenységet nem okoz, fototoxikus hatása nincs.

Terápiás alkalmazás esetén konzultáljon hozzáértő szakemberrel! 

Botanikai név: Pimpinella anisum

Előállítás: Vízgőz desztillációval nyerik a növény magjából

Minőség: ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó

Származási hely: Egyiptom

Kiszerelés: 5 ml

Összetétel: Ánizs illóolaj.

INCI: Pimpinella anisum essential oil.

Főbb hatóanyagok: 80 - 90% anetol, ánizsketon, ánizssav, ánizsaldehid, linalol


Bibibe képe

"Lujza" tetű és a spray elkészítése...

Sziasztok!

  SOS kérdésem még => van 2 kismama az ovis csoportban, és pont mind a ketten velünk öltöznek 1 blokkban, azaz mellettünk!

Ebben az esetben is használhatjuk a sprayt az öltözőszekrény drapériájára fújva?... Vagy inkább a mi 6-os fogatunkat ne fújjam be miután mindenki hazament (általában mi végzünk legkésőbb, mert a Srácok jól érzik magukat az ovi öltözőjében is...hahaha!) és arra gondoltam, hogy heti kb. 2x, "műszak végén"  spricniznék...

Persze szerdán lesz szülői és most lesz a premier... engedik-e az "ovis nénik", van-e érzékeny kisgyerkőc stb. => beviszem az elkészített sprayt, vattapamacsra fújok, s majd körbemegy a szülők között... ha szeretnék akkor több pamacsra fújok, hogy haza vihessék tesztelni, ki mennyire "bírja" stb. Mesélek egy kicsit a felhasznált illókról és a "tiszta" alapanyagokról!!!

Azt olvastam, hogy az ÁNIZS nem árt a kismamáknak, a LEVENDULÁt még nem derítettem fel ez ügyben, viszont a TEAFA illóolaja várandósság alatt nem macerás (nem árt nekik?) ??? Vagy számít, hogy ki mennyi idős a babájával?

Várom a válaszotokat!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

"Lujza" megelőzés - Premier

Szia Brigi!

Nyugodtan használható Kismamák jelenlétében is, persze ilyenkor reagálhatnak illatokra érzékenyebben. Nagyon jó ötlet a szülőin a bemutatása és az is, hogy vigye haza a kismama és esetleg szagolgassa, ha elsőre nem tudja eldönteni.

Szorítok Neked, hogy jó legyen a "bemutatkozás/bemutatás" és remélem a szülök is nyitottak lesznek.

Csak ügyesen! wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bibibe képe

Sikeres lett az illó/fejtetű elleni keverék bemutatása!

Szia Hortenzia!

... a szülői végére maradtak anno az "egyéb témák" => lányos pironkodással, de 1000-rel jelentkezetm = beszéltem a megelőzésről, az illókról, s a konkrét kezelésről is pár gondolatban. + EMLÍTETTEM, HOGY VÁRANDÓSOKRA NEM VESZÉLYES = "...végre!" => hangzott 1 Anyucitól és mosolygott! Találkoztam érdeklődő és csillogó tekintetekkel is, s volt aki nagyon komolyan figyelt... persze közben a zavart mosolyú szülők is összedugták a fejüket + volt aki "okosan nézett", hogy mizú?...

Aztán körbe adtam az folyadékkal teli üveget és a vattapamacsra fújt elegyet is. Volt aki "túljátszotta" a grimaszt és a fulladozást (szerintem kellemes illata lett, az ánizs dominál benne)...hahaha... rötyögés és hangzavar, de a lényeg az, hogy az óvónénikkel egyeztetük a végén, hogy:

- minden pénteken, amikor elmentek a gyerkőcök haza, az öltözőbe (a drapériára fújnak belőle, mivel már említettem, nyitott ruhás szekrények/sorok vannak, kis függönyt húzunk rájuk ha végeztünk) + az alvós ágyikók tároló szekrényébe is mehet a fújás...

Eredmény => egyenlőre, úgy néz ki, hogy támogatja a fejtetű távoltartását... igaz a védőnéni tegnap is volt (minden okesz, úgy tudom!)... kb. 1 1/2 - 2 havonta jön...

Azt még nem tudom, hogy meddig elég az a kb. 1decis, illós egyveleg ennyi használat mellett, igaz én heti 2x-3x fújnék... megpróbálok még "nyomulni" ez ügyben hiszen nemcsak a tetűk ellen alkalmas bevetésre...

Szép hosszú hétvégét kívánok majd nektek: Brigi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Siker az oviban

Szia Brigi!

Már nagyon vártam a beszámolót.
Örülök, hogy jól sikerült és hogy "Lujza" sem tette be a lábát. laugh.gif
Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült ezt elérned, és szerintem sem ártana a 2x, 3x fújás, de ne akarjuk elsőre mindent.

További szép napot kívánok!
Hortenzia clap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bibibe képe

Előzzük be"Lujzát" ...

....hűűűűűű, MEGKÖNNYEBÜLTEM! 1001 köszönet a gyors válaszért!!! Mindenképpen jelentkezem... bevallom és az óvónéniktől jobban "tartok", pedig nyitottak... talán inkább az a "fránya" önbizalom...hahaha!  (bekapok előtte egy kis erősítőt =  Schüssler-sót stb., hogy stabil lábakon álljak...hihihi!).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bibibe képe

TETŰ elleni spray az ovi öltözőjébe?

Sziasztok!

A társ oldalatokon olvastam ezzel kapcsolatban egy számomra szimpatikus összeállítást Pribus Tünde válaszában: teafa, levendula ás ánizs illókból  = fél deci vízbe 10-10 csepp illó, ez mehet a hajas fejbőrre.

Én arra gondoltam (sok olvasgatás és elmélkedés után), hogy a fent említett verziót bevetnénk az óvodai öltözőben, a ruhákra húzott drapériákra fújva megelőzésként (..., mint v. mi védő burok pulzálna ott)... Itthon kipróbálnám, hogy mennyire "zsírosítaná" a textilt és az illata meddig érezhető ebben a formában, hiszen nem biztos, hogy minden nap kellene fújni (elméletben 3-4 naponként gondolom).

Szerintetek kellene tennem az vízhez alkoholt?... mert az illóolaj csak úszna a víz tetején, vagy elég lenne használat előtt felrázni. Amennyiben ajánlatos az alkohol szerintetek az össz. 30 csepp illóhoz és a 1/2 deci vízhez mennit érdemes tenni?

Köszönöm a figyelmet: Brigi

Értékelés: Nincs
Betty képe

Tetű elleni spray házilag

Ha illóolajos spray-t szeretnél gyártani, akkor mindenképp old fel az illókat alkoholban, ugyanis az illóolajok csak alkoholban, olajokban és mézben oldódnak fel. 30 csepp illóhoz elégnek bizonyulhat 10 ml alkohol, amit továbbí hígíthatsz 1-2 dl vízzel. Használat előtt érdemes alaposan felrázni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bibibe képe

Ánizs illó és társai a tetű elleni sprayhez....

Köszönöm Betty a válaszodat!

Több vonalon megmozgattam nálatok a köveket ebben az ügyben => örülök, h lassan összeáll a végső kivitelezés is! Az illóolajokat (ánizs, levendula, teafa) összeházasítom pl. egy kiürült (néhai tihanyi) levendulás üvegben, majd hozzáadom az alkoholt, ezt fogom a szintén üres farafallás (hidrolátumos) üvegbe adagolni, s majd mehet a víz.... Brigi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ánizs illóolaj használata

Kedves Tanácsadónő!

Érdeklődni szeretnék, hogy az ánizs illóolaj belső és külső felhasználásáról hol lehet bővebb információhoz jutni (a különböző panaszokra, pl. puffadásra, menstruációs görcsökre, atka ellen hány csepp kell, milyen arányban kell hígítani).

Köszönöm szépen előre is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ánizs: "rendezni és folyni"

Elsősorban külsőleg javasolnám a fenti problémákra, olymódon, hogy 10ml bázisolajba (pl. jojobaolaj), 3-6 csepp Ánizs olajat teszel, azaz előbb az üveg aljára az illóolajat, majd rá a bázisolajat és jól összerázod. Ha csak egy adagnyi hasmasszázs olajra van szükséged, akkor önts a tenyeredbe egy pici jojobaolajat, abba 1 csepp Ánizst és azzal maszírozd be a hasat (puffadás), alhasat (menstruációs problémák).

Atka ellen akár 10%-os oldatot is készíthetsz: 10ml bázisolajba 1ml=30 csepp illóolajat tégy.

Itt meg kell jegyezni, hogy a 2-5 féle egymáshoz hatásában passzoló illóolaj keveréke még hatékonyabb lehet, mert a kémiai egyesülésükkor felerősítik egymás hatását (szinergia), ezért pl. haspuffadás esetén javasolható még az Édeskömyény-kömény olaj bevált aromakeverék. Ösztogénhiány esetén hormonszabályzás céljából a Változókor-testolajhoz adjunk 2 csepp ánizsolajat és maszírozzuk az alhasba (rendszeresen vagy 3 hétig kúraszerűen, attól függően, hogy a probléma meddig áll fen).

Értékelés: Nincs

fejtetű megelőzés

Sziasztok!

Én ezt az illóolajat fejtetű megelőzésre vettem, de a papírján ez szerepel: "Bőrizgató hatású. Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést!" Na most így hogy spircceljem a kisfiam fejére?

Előre is köszi  választ! Sziszka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Ánizs illóolaj fejtetű ellen

Sziszka! Ebben igazad van, minden illóolaj töményen allergizálhat és túlérzékenységet válthat ki. Ne felejtsük el, hogy már 1 csepp illóolajban mennyi növényi hatóanyag található meg.

Viszont Te, ezt az illóolajat nem töményen fogod a gyermeked fejbőrébe bemasszírozni, hanem hígítva, Akkor pedig már nincs akkora töménysége.

Ha mégis "jobb félni, mint megijedni" elméleten vagy, akkor csináljatok egy érzékenységi bőrpróbát, melyet minden új illóolaj alkalmazása esetén ajánlatos elvégezni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm

Ez így megnyugtató!!! köszönöm szépen a gyors választ!!!

Értékelés: Nincs

Vanília és fahéj illóolaj

Kerestetik! Nagyon szeretném, ha elérhető lenne mindkettő a webáruházban! Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
Seres Tünde képe

Megérkeztek az illóolajok

Szia,

folyamatosan kerülnek fel az illóolajok az áruházba, íme a kért két termék, vanília és fahéj.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm, ez szuper gyors

Köszönöm, ez szuper gyors volt!! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Vanília és fahéj illóolajat hamarosan

megvásárolhatod Te is itt a webáruházban, úgyhogy elérhető, még jóváhagyásra van szükség, aztán pakolhatod be a kosaradba :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: