Dr. Bártfai Katalin szűrővizsgálatok: Hölgyeknek - Mell diagnosztika Breastlight lámpával, Férfiaknak - PSA szűrés 2 csepp vérből

Dr. Bártfai Katalin

Az egészség a legfontosabb emberi érték, amelynek feltétele a megelőzés!

Lehet kímélettel is!

Mellvizsgálat nőknek

Nagyon fájt, soha többé nem megyek! - gyakran hallani ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket. Miről is van szó? Hölgyek panaszairól mammográfia után. Az egészség megőrzéséhez viszont szükségesek a szűrővizsgálatok. Akkor most mit tegyek, préseltessem magam, vagy ne? Kitegyem a szervezetemet sugárterhelésnek vagy ne? Egyáltalán milyen lehetőségeim vannak a mammográfián túl? - teszi fel magának a kérdést az egészségtudatos nő. Az egyik leghatékonyabb ilyen lehetőség a Breastlight lámpás átvilágítás. Mi is ez? A Breastlight mell-lámpát hölgyek vizsgálatára fejlesztették ki, az esetleges elváltozások korai felismerésére. A mellet átvilágítva különbséget tesz a normál szövetállomány és azon területek között, ahol olyan vérerek vannak, amelyek rendellenességet jelezhetnek. Kíméletes módszer: nincs összepréselés, fájdalommentes, és sugárterhelést sem kap a szervezet. Korlátozás nélkül, bármilyen gyakorisággal lehet ellenőrzést végezni vele. Ezzel a lámpával mellvizsgálat végezhető, a teljes nőgyógyászati szűrést pedig a korábbi gyakorlatnak megfelelően kell elvégeztetni.

Kinek és mikor ajánlott?

Olyan nőknek, akiknek úgynevezett "csomós" mellük van és a kézzel történő ellenőrzés nehézséget okoz, nagyobb mell esetén, amikor bizonytalan az önvizsgálati eredmény, várandósság-szoptatás idején, mellműtéten átesett hölgyeknél, implantátum használatakor, amikor a mammográfiás szűrés ellenjavallt, és minden hölgynek, aki szeretne hosszú ideig egészségben köztünk élni.

Csak 2 csepp az élet?

Férfiaknak vizsgálat 2 csepp vérből

Na, azt már nem! - háborognak az urak, ha párjuk megpróbálja őket rávenni, hogy menjenek el prosztata szűrésre. De miért ez a nagy ellenállás? - kérdezhetné a laikus. A kellemetlen urológiai végbélvizsgálat miatt nem mennek a férfiak ellenőriztetni magukat. Pedig nem csupán egy elcsépelt szlogen, hanem tény, hogy a korán felismert elváltozások nagyobb eséllyel helyrehozhatók. Tudom, hogy fontos lenne megvizsgáltatnom magam, érdekel is az egészségem, de van olyan lehetőség, ahol nem csinálnak ilyen kellemetlen vizsgálatot? - teszi fel magának a kérdést a felelősséggel gondolkodó családapa, férj, egészségtudatos férfi. Igen, van ilyen lehetőség.

Prosztata vizsgálat vércseppanalízissel, mindössze 2 csepp vérből, és semmi más. Ez az úgynevezett PSA mérés. De hogy történik a vérvétel? - jön az aggódó gondolat. Pontosan ugyanúgy, mint amikor valaki vércukrot mér otthon magának. Ujjbegyből történik a vérvétel, egyszer használatos, automata, steril tűvel. Ezt követően már 15 perc múlva van eredmény. Egy évben egyszer elég elvégeztetni, de ha bármilyen, a szabad vizeletürítést korlátozó vagy egyéb tünet jelentkezik, akkor korábban. A teljes urológiai vizsgálatot a korábbi gyakorlatnak megfelelően kell elvégeztetni.

Kinek és mikor ajánlott?

Negyven év feletti férfiaknak az esetleges elváltozások korai felismerésére, vizelési problémák hátterének feltárására, gyakori éjszakai vizeletürítéskor, gyenge vizeletsugár esetén, ha nehezen, esetleg fájdalmasan indul a vizelet, prosztata műtét utáni ellenőrzésre, aki szeretné tudni, hogy a tünetmentes állapot mögött nem bújik meg semmilyen elváltozás, és minden férfinak, aki szeretne egészséges, hosszú életet élni.

-------------------

A vizsgálatok díja: 4500 Ft, amelyet a helyszínen kell kifizetni.

A pontos cím: Bionom központ - 1134 Budapest, Csángó u. 8. (az udvarban)

Jelentkezni itt lehet, csak kattints a megfelelő időpontra, és a vizsgálaton résztvevő személy nevét töltsd ki.

Amennyiben a lefoglalt időpontban nem tudsz eljönni, kérjük előző nap jelezd felénk, hogy mások számára elérhető legyen a felszabadult időpont. Köszönjük.

  EVP kódom: