Jód és szelén komplex
(WiseTree), 60db kapszula

  • Pajzsmirigy alulműködés
6.800Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • GYIK

Jód és szelén komplex, 60db kapszula (WiseTree )

Szerves kötésű jódot és szelént, L-tirozint és balzsamfa kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő.

 Adagolás: 1-2 kapszula naponta

Kiszerelés: 60 db kapszula, 30g

Csomagolás: 200ml, PE flakon

Tárolás: szobahőmérséklet, fénytől védett

FIGYELMEZTETÉS

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
A készítményt tartsa gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
Gyermekek nem használhatják.
Autoimmun eredetű pajzsmirigy rendellenesség és pajzsmirigy-túlműködés esetén a termék szedését nem javasoljuk.
Betegségével kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét. 

INCI: Guggul extract, Kelp extract, Bladderwrack extract, Selenium yeast, gelatine

Összetevők: L- tirozin, indiai balzsamfa kivonat, tengeri alga kivonat , tengeri moszat kivonat, szelénes élesztő. zselatin (kapszula)

Aktív komponensek1 kapszulában
L-Tirozin (L-Tyrosine)300 mg
Indiai balzsamfa kivonat (Guggul extract 2.5%)  100 mg
Tengeri moszat kivonat (Kelp Laminaria Japonica extract), 0.2% jód 75 mg 
Tengeri alga kivonat (Bladderwrack extract), 0.2% jód 75 mg 
Szelénes élesztő (Saccharomyces cerevisiae), 0.2% szelén 50 mg

Megfelelő tápanyagok hiányában a pajzsmirigy anyagcseréje elégtelenné válik, és utána nem szabad csodálkozni, ha a krónikus fáradékonyság napi problémává válik.*

Pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis) legjellemzőbb tünetei*:

fáradékonyság*, csökkent energiaszint*
nehéz, illetve akár lehetetlennek tűnő fogyás*
száraz bőr*
ritkuló haj*
székrekedés*
lassú szívverés*
fázékonyság*
izomfájdalmak*
feledékenység, csökkent koncentráció készségek és memóriavesztés* stb.

A pajzsmirigyre úgy is tekinthetünk, mint a szervezet gázpedáljára, ami az összes sejt anyagcseréjét szabályozza.* A tiroxin (T4) es trijód-tironin (T3) hormonokat a pajzsmirigy termeli. Ezek a hormonok elengedhetetlenek a szervezetben lévő sejtek megfelelő fejlődéséhez*. A pajzsmirigy hormonok szabályozzák a proteinek, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjét, meghatározva az ezen tápanyagokból nyerhető energiatermelődést.*:

Az egyedi pajzsmirigy hormonoknak nagyon fontos szerepük van a szervezetben, pl. a T4 befolyásolja a szív perctérfogatát, a pulzusszámot, a percenkénti légzésszámot és az alapanyagcserét (BMR - az energiamennyiség, amit a szervezet pihenés közben az élettani funkcióinak fenntartására használ fel.). Az alacsony BMR okozhat fáradtságot, fázást és fogyási nehézségeket.*:

A pajzsmirigy hormonok tehát aktívan részt vesznek a szervezet anyagcsere folyamataiban. Így a pajzsmirigy hormonok hiánya vagy túl magas szintje messzeható következményekkel járhat.

A kortizol magas szintje befolyásolhatja a pajzsmirigy működését alacsony T4 szintet eredményezve, vagy megnehezítve a T4 aktív formává való átalakítását*. A T3 tápanyagok - amik a kortizol normál szinten tartását segítik - hasznosak lehetnek az ilyen problémákkal küzdőknek. *

A pajzsmirigy megfelelő működésének támogatására a szakirodalom különböző anyagokat ajánl, amelyek felhasználásával fejlesztettük ki a jód és szelén komplexet. 

Jelen információk nem a Wise Tree Naturals állításai, hanem az egyes WTN kozmetikumokban és étrend-kiegészítőkben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei.

* A kozmetikumok és étrend-kiegészítők nem tekinthetők gyógyszereknek vagy gyógyhatású készítményeknek, és nem alkalmasak betegségek kezelésére, azok megelőzésére, illetve gyógyhatással sem rendelkeznek. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve szakszerű orvosi ellátást.

alle képe

L-tirozin a termékben

Szeretném megkérdezni, hogy a termékben található L-tirozin egy aminosav?

Milyen hatással van a szervezetre, ill. a pajzsmirigyre? Van összefüggés esetleg az L-tyroxinban található levotiroxin szintetikus pajzsmirigyhormonnal?

Azért kérdezem, mert ha ugye valaki pajzsmirigyelégtelenségre az L-tyroxint elkezdi szedni, akkor azt már nem nagyon lehet abbahagyni, mivel arra a hormonra rááll a szervezet. Mi a helyzet ezzel a termékkel? Ezt hosszútávon kell szedni, illetve egy idő után ha az ember abbahagyja, mire számíthat?

Valójában én már megrendeltem ezt a terméket a lányomnak, 12 éves alacsony TSH-ra jód szedését írta elő az endokrinológus, és figyelmetlen voltam, nem vettem észre ezt az összetevőt benne. Mi lehet ennek a hatása? 

Köszönöm!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

L-tirozin és a pajzsmirigyhormonok

Szia!

Az L-tirozin egy aminosav, nincs köze a levotiroxinhoz, nincs összefüggésben az abból készült hormonpótló gyógyszerekkel.

Az L-tirozin a pajzsmirigyhormonok prekurzora, vagyis szükséges a megfelelő hormontermeléshez. A pajzsmirigy két biológiailag aktív hormona a tiroxin (T3), valamint a trijód-tironin(T4), amelyek tirozinból és jódból képződnek (ezenkívül a pajzsmirigy kis mennyiségben egy hormonálisan inaktív vegyületet, a reverz trijód-tironint (rT3) is termeli).

Alapbetegségtől, állapottól függően azért van, hogy a levotiroxint is el lehet ám hagyni, ez azért nem egyedi eset... Van, hogy szükséges egy kisebb külső támogatás, de rendeződik később a saját hormontermelés. Van olyan is, hogy az állomány pusztulása miatt csökken a hormontermelés (pl. Hashimoto th.), ilyenkor a gyógyszer pótolja azt a hormonmennyiséget, amelyet a pajzsmirigy már nem bír előállítani stb.

Sokszor az alulműködés hátterében nem autoimmun folyamat áll, hanem például elégtelen jódbevitel stb. Ahogy fönt is írtam, a pajzsmirigyhormonok egyik fő alapanyaga a jód, így annak hiányában sérül a hormontermelés is. Amennyiben a pajzsmirigy saját hormontermelése (T3, T4) alacsony, akkor általában emelkedik a TSH, amely nem más, mint a thyreoidea stimuláló hormon. Gondolom kislányod esetében a TSH inkább magas volt, nem pedig alacsony, ezért javasolt a kezelőorvos jódpótlást a probléma rendezésére. 

A hasnyálmirigy és a mellékpajzsmirigy kivételével valamennyi endokrin mirigyünk a hypothalamus-hypophysis egység irányítása alatt áll. Az endokrin mirigyek az általuk kiválasztott hormonokkal visszahatva, negatív feedback mechanizmus révén gátolják a központ további serkentését. A pajzsmirigy esetében ez a következőképp zajlik: A hypothalamus TRH releasing hormon termelése révén az agyalapi mirigyet TSH termelésére serkenti. A TSH bekerül a vérkeringésbe, eljut a célszervbe, aminek hatására a pajzsmirigy sejtjei megnövelik saját hormontermelésüket (T3, T4). A pm. által termelt hormonok szintjének emelkedése végül negatív feedback mechanizmus révén visszahat a hypophysisre, és csillapítja a további serkentő trophormon (TSH) felszabadulását, valamint a hypothalamusra is, ahol a TRH-szekréciót is csökkenti.  

Az elegendő jódbevitel egy életen át lényeges és alapvető, hiszen ennek hiányában sérül a pajzsmirigy hormontermelés is. Pontosabban: ha a jódbevitel nem elégséges, kevesebb T4 és T3 képződik, a TSH termelés pedig fokozódik (neg.feedb.). Ez megfelelő táplálkozással, megfelelő kiegészítők használatával maximálisan kivédhető. A jódhiány gyakran szelénhiánnyal együtt mutatkozik, így erre is érdemes figyelmet fordítani (a fenti termék szerves szelént is tartalmaz)!

A fenti termék szedhető hosszú időn keresztül folyamatosan is, nem alakul ki hozzászokás sem!

Jó egészséget, szép napot kívánok nektek! 


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
alle képe

Köszönöm szépen!

Szia, köszönöm szépen ezt a kimerítő választ, sokat segítettél! TSH magas, persze, elírtam. Bocsánat! Szép napot!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
EzraVirag képe

Pajzsmirigy-túlműködés

Sziasztok, Pajzsmirigy-tulmukodesre mit ajanlotok? (illetve pajzsmirigygobre).

Nagyon koszonom

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Túlműködő pajzsmirigy esetén

Szia!

A fenti terméket semmiképpen sem!!! 

A kérdésedre csupán általánosságban tudok válaszolni, mivel a pontosabb válasz erőteljesen függ a túlműködés jellegétől (pl. Basedow-kórról van e szó stb.), az esetlegesen szedett gyógyszerektől, illetve a göb milyenségétől is.

Az általad kérdezett problémáknál a legfőbb irány a stressz megfelelő kezelése, levezetése, valamint a stressztűrőképesség fokozása.

A rózsagyökér a stressztűrőképesség fokozásában segíthet, a Performax forte a cordyceps fajták mellett ezt is tartalmazza, immunmoduláló hatása miatt autoimmun folyamatok esetén is támogatást jelenthet a használata.

A citromfűtea, orbáncfűtea, levendulatea a stresszkezelésben lehet hasznos, a citromfű és a levendula akár napi szinten is iszogathatóak.

Amennyiben nem szedsz gyógyszert a túlműködésre, érdemes elolvasi ezt a bejegyzést is.

Az omega-3 zsírsavak, D-K vitaminok és probiotikus készítmények rendszeres fogyasztása szintén lényeges. Omega-3 bevitelre túlműködés esetén is használható a lazacolaj, krill olaj, mivel ezeknek szinte nincs jódtartalma.

Figyelj a táplálkozásra, mozgásra és a lelki alapokra is! 

Jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
EzraVirag képe

Válasz

Szia,

Koszonom szepen a valaszod. Semmilyen gyogyszert nem szedek. (kisfiam ciczik meg) Nincsenek ugymond tuneteim. Kivetel a goboket. Enyhe a tulmukodes (alacsony TSH magas T3) a doki szerint illetve csinaltunk egy nyal tesztet ami alacsony progeszteron szintet mutatot arra mondta hogy egy kremet hasznaljak (progeszteronos krem illetve D3 krem). Szoval osszeirtam amiket irtal: K2D3 Forte Emocio Citromfu tea Q10 Lazac olaj (van egy 1,5 eves fiam neki is lehet? ) Rozsagyoker komplex Esetleg van meg valami?

Nagyon koszonom

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Szoptatás alatt

Gratulálok a picihez!

Azonban szoptatás alatt a Rózsagyökér komplexet nem javasolnám. Amint abbahagytad, elkezdheted szedni!

Az összes többi kiegészítő mehet, szoptatás alatt is! A levenedulateát is ihatod, az orbáncfüvet azonban nem. A D3 krémet kiválthatod a K2D3-cseppekkel.

A másfél éves kicsi fiú a K2D3-cseppeket, a halolajat (simát, nem a Q10-es változatot) és az Emóciót is bátran ihatja, sőt, kifejezetten ajánlott! Az Emócióból 10-15 ml az adagja. Ha eddig nem fogyasztotta még, akkor fokozatosan emeld, egészen a kívánt mennyiség eléréséig. Keverheted gyümölcslébe, teába, bármilyen nem meleg folyadékba, így ellensúlyozhatod a murcis ízét. 

A K2D3-cseppeket optimálisabb reggel/napközben használni, az Emóciót pedig lehetőleg lefekvés előtt.

Ha teheted, fogyassz árpafüvet, búzafüvet is.

A pajzsmirigy működését fontos bizonyos időközönként ellenőriztetni majd, vérparaméterekkel és ultrahangos vizsgálattal is.

Szép estét nektek! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Terhesen

Sziasztok! Terhesen és szoptatás alatt lehet szedni?Köszi: Dóri

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kismamaként és szoptatás alatt

Szia! 

Nincs ellenjavallat egyik esetben sem! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: