Fermentált készítmények

A fermentációt szinte beláthatatlanul régóta használja az emberiség, hiszen nagyjából i. e. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták. A fermentáció tulajdonképpen nem más, mint amikor valamilyen nyers táplálékot enzimek és esetleg megfelelő mikroorganizmusok segítségével alakítanak át más, kémiailag egyszerűbb vegyületté vagy vegyületekké.

Fermentáció folyamata Indulásképpen tehát adott valamilyen táplálék és valamilyen benne található, vagy hozzáadott enzim, esetleg baktérium- és/vagy gombakultúra. Valójában a táplálék feldolgozása az enzimek feladata, de mivel a mikroorganizmusok is az általuk termelt enzimekkel dolgozzák fel a tápanyagokat, ezért sok esetben még laboratóriumi körülmények között is egyszerűbb őket hozzáadni a nyers alapanyaghoz, de van, hogy már természettől fogva jelen vannak abban.

A mikroorganizmusok az ételben található összetett tápanyagokat a maguk számára hasznosíthatóvá teszik, tehát azok egy részét kisebb részekre bontják, egy részét pedig kémiai folyamatok során teljesen más anyagokká alakítják át, és így melléktermékként sokszor olyan anyagok is megjelennek a fermentált élelmiszerben, amelyek az eredetiben nem voltak. Így lényegében a nyersanyag szinte teljesen képes átalakulni, összetételében megújulni, hiszen bizonyos anyagok szinte teljesen eltűnnek belőle, míg mások látszólag a semmiből jelennek meg.

A fermentáción átesett termékek akár tekinthetőek előemésztett ételeknek is, hiszen a szervezettől igazán nagy munkát igénylő folyamatokat a töménytelen apró munkás már elvégezte helyettünk, ezáltal a szervezet megspórol egy csomó energiát és rögtön kezdheti hasznosítani a bejutott táplálékot. Ezért például, ahogy később látni fogjuk, az esetek nagy részében bizonyos érzékenységben, netán allergiában szenvedők is fogyaszthatnak olyan fermentált termékeket, amelyek fermentáció nélkül problémát okoznának. Ennek éppen az az oka, hogy az érzékenységet, vagy allergiát kiváltó anyag sok esetben már nincs jelen a készre erjesztett termékben, hiszen más, kémiailag egyszerűbb anyagokká bontották le a mikroorganizmusok.

Ezen kívül a fermentált termékek az esetek túlnyomó többségében alkalmasak arra, hogy beteg, akár legyengült szervezetbe juttassanak be tápanyagokat, hiszen azokat nem kell temérdek munkával kicsomagolni, például növényi táplálék esetében a rostok közül. Ezen kívül a fermentáció után, a sok vegyi folyamat eredményeképpen a legtöbb fermentált termékben olyan vitaminok és egyéb, a szervezet tökéletes működéséhez nagyban hozzájáruló anyag is keletkezik, amely bizonyos területen segíti az egész szervezet, vagy egyes szervek munkáját.

6.490Ft
 
  • Bélflóra harmonizálás
  • Bélrendszeri zavarok
  • C-vitamin forrás
  • Immunmodulálás
  • Szabadgyök lekötés
  • Székrekedés ellen
  • Vitaminizálás
6.490Ft

Emóció 7,84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő ital flavonoiddal

Figyelem: Az Emóciót ne tegyük hűtőbe, ajánlott szobahőmérsékleten tárolni, és fogyasztáskor nem szabad beleinni a flakonba!

  • Bélflóra harmonizálás
  • Bélrendszeri zavarok
  • C-vitamin forrás
  • Immunmodulálás
  • Szabadgyök lekötés
  • Székrekedés ellen
  • Vitaminizálás
3.590Ft
 
  • Agyműködés támogatása
  • Fejfájás megelőzés
  • Fogágy problémák esetén
  • Haj- és bőrszépítés
  • Ízületek karbantartása
  • Szív- és érrendszer támogatása
  • Vérnyomás optimalizálás
3.590Ft

Q10-koenzim-cseppek természetes E-vitamin-komplexszel

Használati javaslat:

  • Agyműködés támogatása
  • Fejfájás megelőzés
  • Fogágy problémák esetén
  • Haj- és bőrszépítés
  • Ízületek karbantartása
  • Szív- és érrendszer támogatása
  • Vérnyomás optimalizálás
23.295Ft
 
  • Autoimmun folyamatok hátráltatása
  • Daganatképződés lehetőségének a csökkentése
  • Gyulladásgátlás
  • Immunmodulálás
  • Roborálás
  • Sejtvédelem
  • Szabadgyök lekötés
  • Tumor ellenes hatás
23.295Ft

Manju, fermentált folyékony táplálék-kiegészítő, 500 ml

A Manju, az EM (Effektív Mikroorganizmusaok) bázisán, kifejezetten emberi fogyasztásra kifejlesztett készítmény, egy rendkívül hatékony ital, az egészség megőrzésére és visszanyerésére.

  • Autoimmun folyamatok hátráltatása
  • Daganatképződés lehetőségének a csökkentése
  • Gyulladásgátlás
  • Immunmodulálás
  • Roborálás
  • Sejtvédelem
  • Szabadgyök lekötés
  • Tumor ellenes hatás
 
Tartalom átvétel
  EVP kódom: