Lélekhangoló – tavaszi utakon

Jön a tavasz… Már érzem egészen belül, és a levegő illata is egyértelműen más. ÉLETszagú, friss, finom, bizakodással teli. Úgy kellett már a lelkemnek! Néha olyan nehéz, szinte lehetetlen megfogalmazni azt, ami ez ember lelkében van, ami kitölti a teret. A...

A diagnózis: Scheuermann-kór

Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán...

A “család kedvence” paradicsomszósz

A címe mindent elárul. Nálunk otthon, ha paradicsomos tésztáról van szó, ő a befutó. 🙂 Hozzávalók: friss paradicsom vagy 400 g sűrített paradicsom 4 közepes sárgarépa egy egész fej fokhagyma 3 fej vöröshagyma extraszűz olívaolaj só, őrölt feketebors, bazsalikom,...

Bionom császármorzsa

Nem tudom, ki hogy van vele, de az én egyik örök nagy kedvencem a császármorzsa. Porozinko, smarni vagy épp Kaiserschmarrn, bárhogy is mondjuk, egy a lényeg: nagyon finom!! Osztrák eredetű desszert, többféle legenda is kering a létrejöttét illetően. És most idézek,...

Répás-diós köles

A répás-diós köles a sima köles egy újított verziója. Szintén időbarát, rengetegképpen variálható finomság. A répás-diós köles hozzávalói: 25 dkg köles 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál zsenge sárgarépa 2 dl rizstejszín 1 marék szezámmag 10 dkg dió pici kókuszolaj Jókedv...