Zöldségfasírt cukkinivel, sárgarépával

A héten elkészítettem ezt a nagyszerű zöldségfasírtot, ami nálunk a családban nagy sikert aratott. Ízlés szerint fűszereztem. A zöldségfasírt hozzávalói: 3 dkg házi füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 40 dkg cukkini 2 szép sárgarépa (kb. 10 dkg) 3 gerezd fokhagyma Só...

Tonhalkrémmel töltött tojás

Ez egy gyorsan elkészülő, igazi vendégváró falat húsvét napján. Elkészítési idő: 30 perc Költség: kevesebb mint 1000 Ft A tonhalkrém hozzávalói (4 adag): 4 db főtt házi vagy bio tojás 30 dkg tonhal természetes lében, lecsepegtetve 10 dkg bio vagy házi vaj 1 citrom 1...

Különleges sáfrányos kalács

Ezt a fűszeres kalácsot csak akkor érdemes elkészíteni, ha nem aznapra szánjuk az asztalra. Ugyanis ez a tészta olyan fajta, amit hagyni kell pihenni egy éjszakán keresztül, hogy az ízek összeérjenek benne. De így legalább előző nap túl leszünk a munka oroszlánrészén,...

Kalács kenyérsütőgépben

Lehet, hogy nem ildomos, ha húsvét táján nem kézzel készített, ingyombingyom kalács kerül az asztalra, de azokat sem szeretném megfosztani a házi kalács élményétől, akik teljesen kezdők a konyhában, viszont egészséges kalácskával szeretnének kedveskedni a...

Fűszeres báránysült kuszkusszal

Báránysült hozzávalói: 1 nagyobb, csontos báránycomb (kb. 2,5 kg) 5 fej vöröshagyma 4 fej (nem gerezd) fokhagyma 0,5 kg sárgarépa 1 üveg száraz fehérbor 2 kávéskanál csípős, őrölt paprika (jó a cayenne bors is) 2 kávéskanál őrölt gyömbér (ha sikerül friss gyökeret...

Medvehagymás-uborkasaláta turmix

Annak ellenére, hogy a medvehagyma íze meglehetősen markáns, sikerült egy iható ízű zöldturmixot kreálnom belőle. Az jutott eszembe, hogy az uborkasaláta levét sokan megisszák, pedig az jó fokhagymás, savanyú. Így ezt az ízhatást próbáltam elérni. Kellemes, üdítő ízű...

Medvehagyma krémleves nyersen vagy nem…

Pillanatok alatt kész a nyers változat a medvehagymából, de arra fel kell készülni, hogy nyersen meglehetősen markáns medvehagyma íze van. Lehet szelídíteni sajttal, pirítós kockákkal vagy éppen mandulaforgáccsal. Ha valakinek még így is tömény, akkor forralással egy...

Gombavariációk kölesgombóccal

A sült shiitake gombát továbbfejlesztettem kicsit húsosabbra, és variáltam a köretet is. Ha meggondolom, 60 dkg gombából már másodszor készítek ételt. Még nem unom! 🙂 Hozzávalók: 10-15 dkg kolozsvári szalonna 30-40 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma...