Warning: max(): Array must contain at least one element in /var/www/bionomweb/docroot/blog/wp-content/plugins/contact-form-7-mailchimp-extension/lib/tools.php on line 119 vedit, Author at Bionom

Csodálatos világ

Minden ember egy saját értékes világ, tele érzésekkel, gondolatokkal, egyéniséggel, élettel. Mindenkit megillet az emberhez méltó élet.

Ünnepi hangulatban, készülődés a húsvétra

Rendhagyó blogot olvashatsz most kedves olvasó, amiben egy kicsit bepillanthatsz az életembe. Megosztom veled az ünneppel kapcsolatos gondolataimat, élményeimet, de szó lesz hagyományokról, és a végén természetesen a kedvenc témámról, az ételekről is írok....

Zöldségfasírt cukkinivel, sárgarépával

A héten elkészítettem ezt a nagyszerű zöldségfasírtot, ami nálunk a családban nagy sikert aratott. Ízlés szerint fűszereztem. A zöldségfasírt hozzávalói: 3 dkg házi füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 40 dkg cukkini 2 szép sárgarépa (kb. 10 dkg) 3 gerezd fokhagyma Só...

Szappanhabos kristályok

Imádom az igazi, finom kézműves szappanokat. Azóta szeretem őket, mióta csodálatos hatásukat magamon is megtapasztaltam, vagyis kb. 8 éve. Nem panaszkodhatom, igazán bő a választék, sokszor nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszam. Csodálom az illatukat, előfordul,...

Egyszerű, diétás, házi kenyér

Már régóta szerettem volna olyan kenyeret sütni, ami állagában  és színében is hasonlít a hagyományos kenyérhez. Az egyik összetevője a zöldbanánliszt, amelyről már sok jót hallottam, és szerettem volna kipróbálni. Nem csalódtam, nagyon finom lett az ebből készült...

EM – Erjesztett csicseriborsó vörös rizzsel

A csicseriborsó sajnos nem annyira ismert és elterjedt nálunk, mint kellene. Én is csak a humusz készítésekor ismerkedtem meg vele. Aztán ettem akkor is, amikor Pálma elkészítette a piláfját. Nagyon finom mindkettő, érdemes megkóstolni. Nagyjából ennyiben ki is merült...