Warning: max(): Array must contain at least one element in /var/www/bionomweb/docroot/blog/wp-content/plugins/contact-form-7-mailchimp-extension/lib/tools.php on line 119 Kókusztejes cukkiniragu kölessel - Bionom

Minden szempontból egészséges, minden ételtársításnak megfelelő, gyors ételt dobtam össze cukkiniből. 🙂
Ezen a recepten már régebb óta gondolkodtam, aztán ma elkészítettem, a gyomrom nagy megelégedésére!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Költség 2 főre: kevesebb mint 1000 Ft (nyáron, cukkiniszezonban!)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 doboz kókusztej
  • himalája só
  • tarkabors
  • csilipor
  • korianderpor
  • római kömény por
  • gyömbér, tetszés szerint

Elkészítése:

  1. Kockákra vágjuk a cukkinit (kb.1x1cm), megpucoljuk, és darabokra vágjuk a fokhagymát.
  2. Felforrósítjuk a kókuszolajat, és beledobáljuk először a fokhagymát, majd – ha megpirult – a cukkinikockákat. Kicsit pirítjuk.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel (ne sajnáljuk!), sózzuk, borsozzuk, nyakon öntjük a kókusztejjel, és együtt forraljuk, amíg meg nem puhul. (Pár perc!)

Köleskása hozzávalók:

  • köles
  • háromszoros mennyiségű víz
  • himalája só
  • levespor-fűszerkeverék (Rapunzel)

Elkészítése:

  1. A kölest a vízzel és a fűszerekkel fedő alatt puhára főzzük.

És jó étvágyat!

Jelen vagyok a mindennapotokban, a heteitekben. A Bionom háziasszonyaként írom a Bionom Hírlevelet, amit hétfőnként kaptok.

Blogbejegyzésekkel, receptekkel, termékajánlókkal igyekszem megválaszolni a termékekkel kapcsolatos kérdéseiteket, támogatni, vagy erősíteni az ezzel kapcsolatos döntéseiteket. Kezelem a hozzászólásaitokat, megpróbálok segíteni, megoldásokat találni a problémáitokra. Igyekszem egyfajta “jó-rendőrként” irányítani a forgalmat köztetek és a Bionom között!