A répás-diós köles a sima köles egy újított verziója. Szintén időbarát, rengetegképpen variálható finomság.

répás-diós köles

A répás-diós köles hozzávalói:

Elkészítése:

  1. A répákat lereszelem. A szezámmagot megpirítom.
  2. A hagymát felaprítom, megdinsztelem, majd ráborítom a megmosott kölest.
  3. Ízlés szerint fűszerezem, hozzákeverem a tejszínt, a szezámmagot és a reszelt répát.
  4. Felöntöm egy kis vízzel, majd lassú tűzön puhára főzöm.
  5. Eközben a diót felaprítom, megpirítom, végül hozzákeverem a répás köleshez.
  6. Egyet rottyantok még rajta, és már tálalhatom is!

Jó étvágyat hozzá!

Az egészségnevelés, önismeret, tudatosság témakörében mozgó, tájékoztató blogbejegyzéseket, cikkeket írok. Kulcsfontosságúnak tartom a megfelelő kommunikációt és nyitottságot.

Három gyermek édesanyja vagyok. Szakmámat, végzettségemet a humán egészségügyben szereztem, jelenleg természetgyógyászatot tanulok. Hiszem, hogy ez a “két irány” remekül összehangolható és egymásra építhető. Folyamatosan képzem magam, a napokban szereztem meg a BLS-AED instruktori oklevelemet.