Blog

Hasznos receptek, élménybeszámolók és termékajánlók
3+1 tipp, hogy ragyogó bőrben fogadd a kikeletet

3+1 tipp, hogy ragyogó bőrben fogadd a kikeletet

A tavaszi bőrfrissítő akciómnak köszönhetően életteli és üde az arcbőröm. Elárulom, hogyan csinálom. Imádom a tavaszt: a játékos szelek, a csodás színek simogatják a lelkem. Minden porcikámban érzem a frissességet. El kell hessentenem a téli szürkeséget az arcomról...

bővebben
Ünnepi hangulatban, készülődés a húsvétra

Ünnepi hangulatban, készülődés a húsvétra

Rendhagyó blogot olvashatsz most kedves olvasó, amiben egy kicsit bepillanthatsz az életembe. Megosztom veled az ünneppel kapcsolatos gondolataimat, élményeimet, de szó lesz hagyományokról, és a végén természetesen a kedvenc témámról, az ételekről is írok. "Langyos...

bővebben
Zöldségfasírt cukkinivel, sárgarépával

Zöldségfasírt cukkinivel, sárgarépával

A héten elkészítettem ezt a nagyszerű zöldségfasírtot, ami nálunk a családban nagy sikert aratott. Ízlés szerint fűszereztem. A zöldségfasírt hozzávalói: 3 dkg házi füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 40 dkg cukkini 2 szép sárgarépa (kb. 10 dkg) 3 gerezd fokhagyma Só...

bővebben
Tonhalkrémmel töltött tojás

Tonhalkrémmel töltött tojás

Ez egy gyorsan elkészülő, igazi vendégváró falat húsvét napján. Elkészítési idő: 30 perc Költség: kevesebb mint 1000 Ft A tonhalkrém hozzávalói (4 adag): 4 db főtt házi vagy bio tojás 30 dkg tonhal természetes lében, lecsepegtetve 10 dkg bio vagy házi vaj 1 citrom 1...

bővebben
Különleges sáfrányos kalács

Különleges sáfrányos kalács

Ezt a fűszeres kalácsot csak akkor érdemes elkészíteni, ha nem aznapra szánjuk az asztalra. Ugyanis ez a tészta olyan fajta, amit hagyni kell pihenni egy éjszakán keresztül, hogy az ízek összeérjenek benne. De így legalább előző nap túl leszünk a munka oroszlánrészén,...

bővebben
Kalács kenyérsütőgépben

Kalács kenyérsütőgépben

Lehet, hogy nem ildomos, ha húsvét táján nem kézzel készített, ingyombingyom kalács kerül az asztalra, de azokat sem szeretném megfosztani a házi kalács élményétől, akik teljesen kezdők a konyhában, viszont egészséges kalácskával szeretnének kedveskedni a...

bővebben
Fűszeres báránysült kuszkusszal

Fűszeres báránysült kuszkusszal

Báránysült hozzávalói: 1 nagyobb, csontos báránycomb (kb. 2,5 kg) 5 fej vöröshagyma 4 fej (nem gerezd) fokhagyma 0,5 kg sárgarépa 1 üveg száraz fehérbor 2 kávéskanál csípős, őrölt paprika (jó a cayenne bors is) 2 kávéskanál őrölt gyömbér (ha sikerül friss gyökeret...

bővebben