Henna por, natur (Neha)

 • Fejbőr normalizálás
 • Hajfestés
 • Hajhullás ellen
 • Hajkondícionálás
 • Hajrenegerálás
0Ft
4.397435
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (78 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • GYIK
 • Szakirodalom

Henna hajfestéshez

A henna természetes színező és kondicionáló tulajdonságát évszázadok óta felhasználják a hajfestésben. Az élénkzöld bokorszerű növény Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot. A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti, így üvegházban is jól termeszthető. Potenciálisan akár 4,5 méter magasra is megnőhet, a valóságban ezt a méretet sosem éri el, mivel 2,5-3 méteres korában kell learatni, évente háromszor.

A "henna" az éppen virágzó apró levelű sötét kérgű bokor perzsa neve. Más tájakon hívják "henne"-nek, "Al-Khanna"-nak, "Al-henna"-nak és simán lawsoniának is. Virágja finom, négyszirmú, közepéből hosszan kinyúló bibével. A piros, rózsaszín vagy fehér virágoknak édes, mézszerű, jázminra és rózsára emlékeztető illatuk van – olajukat évszázadok óta használják illatszerként.

A henna, mint gyógynövény

A henna hűsítő hatására Rádzsasztán, Pandzsáb és Gudzsarát sivatagi népei jöttek rá elsőként. Felfedezték, hogy ha a megőrölt levelekből készült pépbe mártják kéz- és lábfejüket, könnyebben elviselik a kegyetlen hőséget. Azt is észrevették, hogy a pép eltávolítása után a hűsítő hatás mindaddig megmarad, amíg a szín kitart. A nők eleinte nagy foltot kentek a tenyerükre, amelyet kisebb pöttyökkel vettek körül, és úgy találták, ezzel is ugyanazt a hatást érik el. Később mintákat alkottak a péppel, amelyet vékony ezüst-, elefántcsont vagy fapálcikákkal vittek fel a bőrre, ugyanolyannal, mint amilyennel a szemüket húzták körül, és amelyet egyes sivatagi falvakban ma is használnak.

Indiában és Észak-Afrikában a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert hennát különös előszeretettel alkalmazzák bőrbetegségek kezelésére. Minthogy fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, gyakran használják kisebb karcolások azonnali ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére, de horzsolások és húzódások, reumás fájdalmak és ízületi gyulladások esetén is enyhülést nyújthat.

Hűsítő hatása miatt ecettel keverve fejfájás csillapítására is lehet használni, főleg ha a fejfájást a nagy meleg okozza, a lábfejre kenve is hatásos. A lábfejre kenve használhat ezenkívül lábgombásodás, tyúkszem, erős lábszag, vízhólyag és kisebb vágások esetén is. Az emberi tenyéren annyi idegvégződés van, hogy ha kézbe veszünk egy darabka hennapépet, az önmagában is lázcsillapító hatású lehet. A hennát mindemellett régóta használják hajkondicionálóként, megállíthatja a hajhullást, hatásos lehet fejtetű és korpásodás ellen, de állítólag - fertőtlenítő hatása folytán - még olyan súlyos betegségek esetében is csodát művelhet, mint a lepra, a himlő, a sárgaság, sőt bizonyos rosszindulatú daganatok esetén is. 

A növényi hajfestékek más hatás mechanizmussal működnek, mint a kémiai hajszín megváltoztatók. A kémiai festék a hajszál belsejében mesterséges szín pigment segítségével alakítja ki a színt, a növényi színező por a haj külső részének rétegei között tapad meg.

A növényi színező anyagok közül a HENNA rendelkezik a legerőteljesebb szín megváltoztatással, és ez a legtartósabb is. A haj eredeti színét nem változtatja meg, hanem a haj külső áttetsző rétegét színezi meg. A természetes szín és a henna rézvörös árnyalata együtt adják a végeredményt, minden hajszín egyedi színű lesz.

Barna alaphajszínen gesztenyebarna, viszont minél világosabb az alapszín annál élénkebb rézvörös lesz az eredmény, ősz hajon intenzív rézvörös. Így az ősz haj százalékos arányát figyelembe kell venni.

Vannak egyéb növények amelyekkel kismértékben befolyásolható a színeredmény. Minden vendégünk számára egyedi receptúrát használunk előzetes megbeszélés és diagnosztika után.

Fontos tudnivalók henna festés előtt és után:

 • Kémiai hajfesték használata után, 3-6 hónap szünetet kell tartani (ami függ az alap és a festett szín közti eltéréstől), a nem várt eredmény elkerülése érdekében.
 • A hennafestés után (amíg az le nem nő) nem használhatunk kémiai anyagokat, sem hajfestéket, sem hullámosítókat!

A henna nem világosítja fel a hajszínt!

A növényi színezők hatóideje 2-8 óra.

Kiszerelés: 250 g, 500 g, 1000 g

Származási ország: India

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

Összetétel: 100% henna (Lawsonia inermis).

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről:

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb rézvörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb. Az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan érhetünk el a vöröstől eltérő árnyalatokat?

Ehhez egyéb növényi porokat is felhasználunk, legfőképpen indigót és cassiát. E három növényi por különböző arányú keverékéből változatos színárnyalatokat kaphatunk.

Henna és indigó

Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon).

A cassiát leginkább a henna illetve az indigó "hígításához", ezek festőerejének tompításához használjuk olyan esetekben, amikor kevésbé vörös (pl. vörösesszőke), vagy nem túl sötét (pl. világosbarna) árnyalat a cél.

A pontos keverési arányokat mindig a kiinduló hajszín, a hajszerkezet, illetve a kívánt árnyalat határozza meg.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Ha forrásban lévő folyadékkal forrázzuk a hennát, enyhén narancsosabb lesz az eredmény, bár kevésbé is intenzív.

Bevethetünk még céklalevet, erős hibiszkuszteát, ezek világosabb hajon érvényesülhetnek kissé, de hatásuk semmiképpen sem lesz tartós.

Hogyan festhetem a hajamat feketére?

Két lépésben ajánlott festeni:

 • először hennával, amit forró, jó erős feketeteával és/vagy kávéval;
 • majd indigóval, amit 50° C-os folyadékkal (feketetea/kávé) keverjünk ki.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használjuk hőmérőt, ez fontos! Az indigó ugyanis túl forró folyadék hatására veszíthet festőerejéből. Az indigópép állagjavításához használhatunk xanthan-t (50g indigóhoz 1g xanthan), így krémesebb, könnyebben kenhetővé válik.

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb, és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Festés előtt mossunk hajat, balzsamot ne használjunk, a festéket csak vízzel öblítsük ki, 2-3 napig ne mossunk hajat samponnal. Figyeljünk a pép állagára, könnyen kenhető, se túl híg, se túl száraz ne legyen! Ellenőrizzük a kikeveréshez használt folyadék hőfokát! Hajmosások előtt alkalmazzunk olajos pakolást (növényi olajokkal, Khadi hajolajok).

Lásd lejjebb az egyéb adalékokról szóló bejegyzést is.

Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal, fahéjjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevés indigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg.

Amit még az ősz haj festéséről tudni érdemes

Ha a haj nem teljesen ősz, és nem akarunk sötét színt, a növényi hajfestés eredménye "melíros" hatású lehet: az ősz részeken világosabb árnyalatú lesz, mint a haj többi része, ahol még vannak természetes pigmentek. Ha sötétebb árnyalatot kívánunk elérni az ősz hajszálakon is, akkor a keveréktől a még nem ősz hajszálaink is tovább fognak sötétedni.

Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?

Vegyileg festett haj esetében a növényi hajfestésre való átállás előtt 3 hónap pihentetési  idő javasolt. Ez idő alatt kopik a vegyi festék, illetve ürülhetnek a méreganyagok is. Erre a folyamatra rásegíthetünk belsőleg a következő termékek fogyasztásával: Emóció, Huminiqum, algák, nyírfanedv, halpástétom, la pacho tea, külsőleg pedig agyagpakolással (hajra illetve fejbőrre), talptapasszal.

Már az átállás előtt érdemes a samponunkat és hajápolóinkat tiszta termékekre cserélni. Már csak azért is, mert a szilikon tartalmú hajápolók gátolhatják a növényi hajfestékek (legfőképpen az indigó) megtapadását. Emellett, a henna beindíthat egy méregtelenítési folyamatot a fejbőr szintjén, amit nem érdemes szintetikumokat tartalmazó termékekkel gátolni.

A növényi hajfestéket tiszta hajra érdemes felvinni, mossunk tehát hajat, de lehetőleg hajbalzsamot/pakolást ne használjunk közvetlenül festés előtt.

Hogyan készítsünk henna-, illetve indigópépet?

Forraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára. A hennát simán citromlével is kikeverhetjük. Ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancs-, vagy grapefruitlevet használjunk. A savas kémhatás érdekében, citromlé helyett kevés amlát is keverhetünk a hennaporhoz.

Az indigót, illetve az indigót is tartalmazó keverékeket (ilyenek a Khadi barna /mogyoró, sötét, világos/, illetve fekete árnyalati /fekete, kékesfekete/ is) ne forró folyadékkal keverjük ki, mert ebben az esetben az indigó veszít festőerejéből! Ajánlott a minél töményebb, pontosan 50° C-os hőmérsékletű fekete tea/fekete kávé (a méréshez használhatunk teavíz hőmérőt).

Keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit folpackkal tekerjünk körbe, vagy húzzunk rá zuhanysapkát, és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel. Nedves, illetve száraz hajra is felvihetjük a pépet.

Mielőtt befestjük az egész hajunkat, ajánlatos próbatincset készíteni, így elkerülhető a nemkívánatos eredmény.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Akkor elveszíti színezőképességét.

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

Nem ajánlott:

 • olajok, hajbalzsam, joghurt.

Ajánlott:

 • illók: eukaliptusz (a hajszálak "megnyitásához"), levendulát (a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre), nárdus (árnyalat mélyítése), ylang-ylang (csillogásfokozó), rozmaring (hajerősítő) stb.
 • fekete tea, fekete kávé, szegfűszeg. Kis mértékben mélyítik az árnyalatot, fokozzák a tartósságot
 • 1 mokkáskanál sót adagolva az indigós pépbe tartósabbá tehetjük a színt (az indigó bázikus közegben működik a legjobban)
 • a hennához keverhetünk citromlevet, amlát (a savas kémhatás segíti a színmolekulák kioldódását).

Meddig hagyjuk a henna-, illetve indigópépet a hajunkon?

A hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el. Így, ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Ha narancsosabb, rezesebb árnyalatot szeretnénk, ehhez 2-3 óra bőven elég. Azt tudnunk kell viszont, hogy ha sötétebb barna vagy fekete a hajunk színe, rókavöröset, intenzív rézvöröset nem tudunk elérni természetes hajszínezőkkel.

Az indigó 1 órán belül kiadja maximális festőerejét. Természetesen, ha keverékben, hennával (és egyebekkel) vittük fel, fent hagyhatjuk akár több órát is.

A hatóidőt jelentősen lecsökkenthetjük hordozható búra használatával (30 percnyi hennázás búrában, melegítéssel kb. 3 órányi szobahőmérsékleten való dunsztolásnak felel meg).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, vagy keverni a kettőt - a kívánt árnyalat függvényében. Világos ősz hajon az indigó henna nélkül akár kékes/zöldes árnyalatokat is produkálhat.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Rövid hajra 50-100g-ot (vékonyszálú haj esetén akár 50g is elég), félhosszúra 80-150g-ot, hosszúra 150-300g-ot javaslunk. A pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hisz függ a hajsűrűségtől, a hajszálak vastagságától, szerkezetétől is, hogy mennyi pépet vesz fel.

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 30-80g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. A tapasztalat az, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes bőrpróbát végeznünk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha nem múlik el.

Gyönyörű haj

Kopik-e a henna?

Nem igazán, inkább csak lenő. Bizonyos esetekben, hosszú távon, észlelhető kis mértékű kopás.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja, ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Nem tartalmaz méreganyagokat, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást, sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. A henna bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Az indigós pépet viszont mindig frissen használjuk fel!

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoosoknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyanolyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is, a színező hatás érdekében, mint a hajon.

   henna szemöldök

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét, ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vízzel öblítsük ki!

Átdolgozta és összeállította: Henn Móni

henna + kémiai anyagok

Sziasztok!

Én arra lennék kíváncsi, hogyha megszínezem a hajam hennával, akkor nem használhatok átlagos hajsampont (most is at használok, ami tudom, hogy nem a legjobb, de talán nem ártok vele annyit, mint pl. a mindenhol kaphatókkal) és balzsamot, amíg le nem nő teljesen? Mert azért az elég hosszú idő lenne. Balzsamból G.t használok, ezt sem lehet? Köszönöm a válaszotokat!

Üdv

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hennára kémiai anyag?

A kémiai festékanyaggal színezett hajra nem lehet hennával színezni, ez igaz.

Sampont, balzsamot, ha nem természetest, hanem szintetikus, mérges dolgokat használsz, az a te döntésed! Nem jó, de talán nagy baj nem lesz belőle. Csupán megakasztasz egy tisztulási folyamatot, a haj színére nem, csak a minőségére lesz befolyása.

Értékelés: Nincs

Hennától lehet zsíros haj?

Sziasztok,

Tudnátok az alábbi gondomon segíteni?

Kb. 2 éve kezdtem festeni a hajamat, és rögtön ezzel a hennával és cassiával kísérleteztem ki a színemet.

Viszont azzal küzdök, hogy alapból 4-5 naponta kellett hajat mosnom korábban (2 évvel ezelőtt), és sosem volt zsíros a hajam. És amióta hennázok 2 napnál nem bír többet.

Már kipróbáltam szinte minden sampont innen a bionomból, de nem hatásosak.

Ecetes öblítéssel is próbálkoztam, citromos öblítéssel is próbálkoztam…

Alig bír ki 2 napot, és tocsog a zsírtól. A vége pedig száraz, sprőd.

És ez aggaszt, mert korábban nem volt ilyen gondom.

Azelőtt is szállós volt a hajam, de puha volt a vége. Viszont így hajolajat sem merek rátenni a végére, mert nem olajoznám…

És nekem minden hajmosásnál ereszt a henna. Narancssárgás a víz. Persze mindig addig öblítem, amíg vízszínű nem lesz.

Mit tudnátok ajánlani? Most már kezdem elveszteni a türlememet , és végső elkeseredettségemben, ha erre a zsírosodásra nincsen megoldás, vissza fogok térni a bolti samponokhoz… Bár nem akarok, mert ennyi idő alatt magamévá tettem a bionom gondolkodást.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Zsíros haj

Szia! 

Érdekes, amit írsz. Nem tudom, ki hogyan tapasztalta, eleinte nekem is nagyon zsírosodott a hajam, viszont akkor még nem bionom hennát használtam, hanem egy tömböset, ami nem is biztos, hogy tiszta. Még nem volt meg ez a Biobolt. Iszonyat volt a hajam tőle. Amióta ezt a hennát használom, mérséklődött a gondom. Aztán egyszer csináltam egy BioAstin kúrát, és elkezdtem Biola babasamponnal mosni a hajamat, na attól kezdve teljesen beállt a hajam a normális minőségre. Azóta ha két hétig nem mosok hajat, az sem látszik, pedig soha életemben nem tudtam elképzelni, hogy ilyen lehetséges! 

Esetleg hormonprobléma nem állhat a háttérben? Csak találgatok... confused_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kcico képe

Egyszer előfordult, hogy

FYI

Egyszer előfordult, hogy egy szimpla eső kimosta egy részét, rózsaszín lett a fehér felsőm:(

Mai napig nem értem, hogy történhetett.

Ja, és a dauer is kiszedi egy részét-utána újra hennázom, az meg a dauer egy részét veszi ki :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Eső lemosta a hennát...

Szia! 

A tiszta, jó minőségű hennának nem szabad kopnia. Akkor tudom elképzelni, hogy kopjon, ha nem öblítetted le normálisan, és még a maradványok kopnak, áznak ki belőle. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna a véráramban

Sziasztok! Lassan 4 eve, hogy hennazom a hajam. Nagyon szep színű: a rézvorostol indult, mostanra mar sötétbarna vörös beütéssel, illetve vörös az ősz részeken. Ami viszont az utóbbi idoben nyomasztó: azt látom, hogy hennazas utan kb. 2-3 órával a vesém kiválasztja. Valamint mintha ettől lett volna múltkor is, hogy egy jo félóra-óráig nem vagyok tőle jol. Szeretnek érdeklődni, hogy mennyire kell aggódjak? Eleinte en is benne aludtam es teljes hajón volt, de kb. 1 eve mar csak a tovet féltem. Ket gyerekről - (kiskorú) gondolkodom egyedül, nem szeretnek aggódni. :) Válaszotokat előre is koszonom! Marianne

Értékelés: Nincs

Hennas rosszullét

Kedves GMarianne!

Sajnos én is rosszulléteket éltem át, amikor hennáztam a hajam. Ájulásérzet, heves szívdobogás, szédülés. Mígnem úgy döntöttem a tünetek alapján, hogy kipróbálom kávé és tea hozzáadása nélkül. És lám- a rosszullét megszünt.

Amennyiben te is koffeines keveréket készítesz, ajánlatos adni egy esélyt a hennának anélkül ;)

Gabi

Értékelés: Nincs

Koffeinmentes henna :)

Szia Gabi!

Köszi, hogy megosztottad ezt az észlelésed, jól jöhet még másnak, aki így használja a hennát.  Én - sajnos, mert akkor egyeszerűen így változtatnék :) - viszont csak simán citromlével keverem ki a tiszta hennaport, semmi mást nem teszek hozzá.

Remélem, kiderül, miről lehet szó... a követekező festésem kb. 3 hét múlva esedékes. :)  Elég jól bírja egyébként, mert 4-5 hétig simán jó.  Mondjuk göndör a hajam, ami miatt nem is annyira látszik, ha már elkezd lenőni, de 4 hétig simán kihúzom, 5 hét is még OK, 6. hétnél már mondjuk mindenképp mentem.  Szóval, alapvetően szeretem és tartós is.  

Az még kérdés, hogy pl. a fodrászom javasolta, hogy azért majd lehet, kicsit világosítani kéne, amit nem tudom, hogy lehetne majd - cassiaval keverve esetleg?  

Egyelőre viszont derüljön fény arra, mitől lehet, hogy a vesém kiválasztja és hogy lehet-e bármilyen kedvezőtlen élettani hatása hosszú távon...  (Persze az is lehet, hogy olyasmi, mint a kereszt-allergia, hogy ha van valami bajom, akkor azzal együtt már okozhat ezt-azt, mert akkor pl. ez lehet az is, hogy valamire jel és annak utána kéne járjak.   ??

Marianne

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Henna rosszullét és világosítás

Szia! 

Az alap problémádra egy szakértői válaszra várunk, mihelyt megjön a válasz, továbbítani fogjuk neked. 

A világosítást cassiával tudod megoldani, de csak azon a részen, amit még ezután festetek. Ahol eddig sötét volt, nem fogja kivilágosítani a cassia sem... A cassia élénkít egyébként rajta, világosabb vörös lesz. Nem tudom, hogy mi a cél, próbálkozhatsz még a Khadi valamelyik színárnyalatával is, de alaphajszíntől is függ, hogy melyik fog érvényesülni a hajadon. A sötét vörössel nem nagyon lehet már mit kezdeni. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hogy érted, hogy a veséd kiválasztja?

Vörös a vizeleted? Hennától még ilyet nem hallottam, sem olyat, hogy rosszullétet okozott volna valakinél. Hogyan vagy rosszul? Szédülsz? Hányingered van? 

Értékelés: Nincs

Henna

Szeretném kipróbálni a henna-hajfestést, azonban tanácsra lenne szükségem mielőtt belekezdenék!
Eddig vegyi festékkel festettem a hajam, de már a festéktől annyira hullik és sebes a fejbőröm, hogy válltanom kell. Már alig van hajam :(  Sok ősz hajszálam van főként elől és oldalt. Kérdésem az lenne,hogy mivel kezdjem a festést, csak sima hennával vagy a növényi alapú festékkel (khadi). Mikor használok indigót?
Sajnos a környezetemben nincs olyan ember aki hennával fest ,teljesen tanácstalán vagyok a használatával kapcsolatban!
Nagyon szeretném, ha szépen eltudnám tüntetni az ősz hajszálakat. Sötét barna a hajszínem.

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennázás Erzsébetnek

Szia! 

Milyenre van festve a hajad, és milyen az eredeti hajszíned? Valamint még az is fontos, milyen színárnyalatot szeretnél elérni, nagyjából? 

Értékelés: Nincs

Henna

Kedves Meli!
Az eredeti hajszínem sötétbarna.
Legutóbb vadszilva színre volt festve,de már egy pár hónapja nem volt festve!
Barna színt szeretnék!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Erzsébet hajszíne

Az őszülés miatt alá kell alapozni mindenképpen ezzel a hennával, hogy jól tapadjon rá az indigó. Utána vagy a sima indigót, vagy a Khadi sötétbarnáját ajánlom. Tehát kétlépéses festésre van szükség. 

A henna vörösre fest, főleg világos hajszínen érvényesül. Nálad az ősz részeken rikító vöröset is eredményezhet, a sötétebb részeken szinte nem is látszik. Azért van szükség rá, mert az ősz részekre nem igazán szeret tapadni az indigó, és ha sikerül is felvinni, nagyon hamar kopik. A henna viszont jól tapad az ősz hajra is, a hennára pedig az indigó.  A sötétbarna Khadi egy része is indigó, tehát az alá is kell hennával alapozni, különben kikopik belőle az indigó, vagy be se fogja az ősz részeket. 

Tehát, akkor a tennivalók: 

Keverd ki a hennapépet a fenti hennával, a leírás szerint. Nem írtad, milyen hosszú a hajad. Az enyém kb. melltartó pántig ér, közepesen dús, 10 dkg por bőven elég szokott lenni. Kend fel a hajadra, vagy kérj meg valakit, hogy segítsen felkenni.  Tekerd be folpackkal a fejedet, majd húzz rá egy meleg sapkát. 2-3 órahosszáig hagyd rajta, majd mosd le tiszta vízzel! Fodrászunk szerint nem ajánlott néhány napig samponnal megmosni. 

Picit száríts a hajadon, szerintem legjobb félszáraz hajra felvinni az indigót vagy a Khadit. Készítsd el azt is a leírás szerint. Arra vigyázz, hogy az indigót kb. 50 fokos vízben kell elkeverni, mert ha melegebb, akkor veszíthet a színerejéből. Azt is ugyanúgy fel kell kenni a hajra, mint a hennát, majd szintén tiszta vízzel lemosni a hatóidő után. Minden terméknél le van írva, hogy kb. mennyi ideig érdemes fent hagyni a hajon.  

Ha nagyon sok az ősz rész a hajadban, és semmiképpen sem szeretnéd, hogy kikopjon az indigó a henna közül, akkor húzhatsz még egy záróréteget hennával a hajadra. Így még nehezebben kopik ki az indigó, nehezebben fog kivörösödni. De ez nem kötelező. Ilyenkor már nem kell órákig a hajon hagyni, max. egy órahosszáig. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna+indigó

Kedves Meli!
Befestettem a hajam,úgy ahogy tanácsoltad henna,majd indigó(natúr)
Nagyon szép lett!
Kérdésem a következő: Milyen időközönként lehet festeni(Minimum) és akkor is gondolom először henna+indigó.
Az indigó helyett lehet használni a Henna Herbál festéket (burgundy )?
Ha nem igazán azt a színt kapom amire vágyom ,vissza vállthatok az indigóra?
A braham,neem,tusli,amla porok összekeverve használhatók?
Szép napot kívánok! Erzsébet

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Henna és indigó

Igazából bármikor lehet festeni, amikor már látszik a töve. Ez nem vegyszer, hogy megkötés legyen, akár minden nap is lehetne, de persze, nem érdemes minden nap megcsinálni, és kinek van rá ideje. regular_smile.gif

Szerintem havonta érdemes újra kenni. Ha tetszik a szín, akkor csak tőfestést kell csinálni, legalábbis hennával mindenképpen csak a tövét kend újra, mert ha az egészet kened, akkor előbb-utóbb be fog sötétedni. Az indigó viszont lekophat az egész hajról egy hónap alatt, neked kell látni, hogy érdemes-e áthúzni vele az egész hajadat, vagy pedig azzal is elég csak tőfestést végezni. 

Én nem javaslok a Khadin kívül más kész keveréket, mert ki tudja, mi van benne... Lehet, hogy nem csak növényi őrlemények. Mi a Khadin kívül még nem találtunk megfelelő minőségű keveréket. 

Az utolsó mondatban felsorolt anyagokat viszont keverheted, ha szeretnéd. 

Értékelés: Nincs

Fekete hajszín eléréséhez

Szeretném kipróbálni a henna-hajfestést, azonban kissé tanácstalan vagyok.
Eddig vegyi festékkel festettem a hajam, de már olyan szinten allergiás vagyok a vegyi alapú hajfesték összetevőire, hogy muszáj váltanom.Szeretném továbbra is a fekete színt viselni, azonban ahhoz jó lenne tudni konkrétan ,hogyan érhetem el ezt hennával.
Első körben hajtövet festenék, ezért fontos lenne ne nagyon térjen el a többi hajam színétől.Szeretném tudni mennyi hennára-illetve - indigó porra van ehhez szükség?
Össze lehet -e  keverni a hennát és az indigó port , vagy 2 lépésben javalott festeni.
És, hogy mennyi ideig kel a hajamon hayni a festést,ahhoz ,hogy tartós és a kívánt hajszínt érjem el? Válaszukat előre is köszönöm.
Maradok üdvözlettel :Zita.
 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fekete hajszín hennával

Szia! 

Mikor volt utoljára vegyi festékkel festve a hajad? Azt tudod, hogy három hónapot érdemes várni a vegyi festés és a hennázás között? Máskülönben sérülhet, akár le is törhet a haj.

Egyébként legkönnyebben két lépésben tudod elérni a fekete vagy feketéhez közeli színt. Milyen az eredeti hajszíned? Milyen hosszú a hajad? 

Értékelés: Nincs

Fekete hajszín hennával

Szia!

1 hónapja volt festve a hajam.Rezorcin és amónia mentes hajfestékket használok jó ideje.A hátam közepééig ér a hajam.Sötét barna az erdeti hajszínem, viszont sok benne az ősz haj.Ezért, nehéz volna lenőtt hajjal 3 hónapig mutatkozni.
Ha csak hajtövet festek,akkor is ki kellene várni a 3 hónapot?
 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Vegyi festés után hennázás

Nem hiszem, hogy be lehet úgy kenni a hajtövet, hogy egyáltalán ne érintkezzen a festett résszel. Viszont van egy áthidaló megoldás, a C-vitaminos "vegyi festék leszedés". Ez képes koptatni a vegyi festékből anélkül, hogy roncsolná a hajat. Ezután már nagy valószínűséggel nem veszik össze a vegyi festék a hennával. ITT találhatod a leírását. regular_smile.gif

Vegyileg festett hajon, valamint őszülő hajon mindenképp két lépésben tanácsos festeni. Először a fenti hennával kezeld, majd jöhet az indigó vagy a fekete/kékesfekete Khadi. Az indigóval arra kell vigyázni, hogy 50 foknál ne legyen melegebb a víz, mert elveszítheti festőerejét. 

A mennyiségekben eltérések vannak, de 100 g por általában egy vállig érő hajra elég szokott lenni. Az enyém hosszabb, és nekem is simán elég a 100 g. Ha nagyon dús, vastagszálú, göndör a hajad, akkor nem biztos, hogy elég a 100 g. 

Értékelés: Nincs

Vegyi festés után hennázás

Köszönöm szépen az instrukciókat.Remélem ezek alapján,minden rendben megy majd a hennázással :) 

Értékelés: Nincs

Henna tanfolyam/konzultáció

Sziasztok!

Hogyan tudok henna konzultációra jelentkezni? Ahol a lehetőségről szó van, ott nem lehet.

Köszi.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

konzultáció...

Gabi válasza:

Szia Jácinta!

Sajnos előre láthatólag bizonytalan ideig nem tudok Budapestre utazni. Családi okok miatt, itthon van rám szükség.

Értékelés: Nincs

Imádom a hennát

Sziasztok! 15én szőkítés után hajszínváltáson gondolkodtam, de már azt se tudtam milyen az eredeti hajam, vmi középszőke, amit sokszor a tövénél már barnának láttam. Egy ideje foglalkoztatott a vörös szín, de a szőkítéstől tönkrement hajamat inkább gyógyítani akartam, mint újabb festékekkel bombázni, így augusztusban rászántam magam. Izgultam, hogy narancssárga leszek és úgy megyek dolgozni, de hála Istennek nem, azért világosabb volt, mint most, de az volt a cél, hogy a tövét is szépen fogja be. azóta szépen nő a hajam, dúsul, puhább, sajnos a végéből még vágatnom kell, mert a szőkítés nem kímélte, de ez az árnyalat nagyon tetszik és imádom a hajam, bár a tükörképpel sokáig barátkoznom kellett. U.i. sokan kérdezik a festék márkájat, kódját és nem hiszik el hogy henna, illetve van pár vörös ismerősöm, akiknek a szép szín kb az első hajmosásig tart és fakul, na ezért féltem a hajszínváltástól, de nem csalódtam, nem fakul :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sok réteg henna

Sziasztok! 

Tudna nekem valaki segíteni egy fényképpel? Valaki olyan segítségét kérném,aki évek óta hennázza az egész haját. Azt szeretném megtudni,hogy mennyire sötétedik be.

Köszönöm,ha valaki megteszi! :)

Ági

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Sok réteg henna a teljes hajon, kinti napsütésben

Egérszürke alaphajszínen, általában kb. 2 órahosszát rajta hagyva a teljes hajhosszon.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Nem is durván sötét,pont jó,ezt akartam megtudni Meli! :)

Gyönyörű!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Henna a teljes hajon, benti félhomályban

559924_439564199426292_1398603580_n.jpg

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Úr Isten de gyönyörű! Köszönöm! :)

Úr Isten,de gyönyörű,és nem is sötét!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hogyan..?

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a henna-hajfestést, azonban kicsit tanácstalan vagyok..

Ugyanis a hajam vegyi festékkel volt festve szőkére, utoljára 2014 elején, majd barnára váltottunk 2014 májusában, és 2014 szeptemberében volt utoljára festve. Azóta csak hagyom, hogy nőjjön és a saját színem is előjött, ami barna. Tavaly május óta még csak egyenesítve sincs (előtte "nem tudtam élni" nélküle), eredetileg göndör, ami most már (talán életemben először) nagyon tetszik. A hátam közepéig ér, pedig mindig vállig érő volt. Terveztem, hogy kivágatom a hajamból a roncsolt, anno vegyileg festett részeket és csak a saját színem marad meg, amire viszont hennáznék. De sajnálnám levágatni.

A kérdéseim:

Vajon milyen színe lenne a hajamnak, ha az egészet behennáznám és semmi cassia, meg bármi más? Szeretem a vöröset, tizenéves koromban voltam is, jól is állt, de persze vegyileg..

Néhány hónapja átálltam natúr kozmetikumokra a hajápolás területén is. Ez azt jelenti, hogy balzsam és hajvégápoló helyett 100%-os olajat (kókusz-, vagy jojobaolaj) használok törülközőszáraz hajra, majd ezután fésülöm ki. Így is világosítaná a kapott hennaszínt a hajamon?

A hajam sajnos nagyon hullik a szoptatás miatt (is). Valóban segítség rá a henna?

Illetve egy utolsó:

Azt a területet, amely vegyileg volt festve, sprődnek érzem és látom. Ezen is segít a henna?

 

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

 

Reni

Értékelés: Nincs

Henna közép/sötétebb barna hajon

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Balzsam helyett olaj

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Azt értem, hogy a henna nem világosítaná a hajam, csak azt nem tudom, hogy a hajmosás utáni balzsam helyett olaj használata világosítaná-e a hennával kapott színt.

Erről mit gondoltok?

Köszönöm!

Reni 

Értékelés: Nincs

Balzsam helyett?

Balzsam helyett? Úgy érted, hogy hennázol, és még akkor iziben olajat tennél a hajadra, vagy dunsztolnád utána? A dunsztolást azért nem tartom érdemesnek, mert a henna maga pakolásként is kiváló, nem olyan, mint egy indigós keverék, egyáltalán nem szárít. Ahol vegyizett részed van, azon is segít, annyira, hogy el tudd viselni amíg nő le, én azért nem hagytam meg, mert a hajam teteje csillivilli lett, és zavart, hogy a vegyizett részen sprődebb, akármit csinálok vele. De segít neki a henna. Ha először hennázol, és attól félsz, hogy sötétebb lesz, mint szeretnéd, akkor keverd össze cassiával, és ne hagyd rajta olyan sokáig, és fontos, hogy amikor lemostad, ne alkoss véleményt, nem marad olyan, 1 hét múlva teljesen természetes színűre vált, és jobban fed. Ha pedig attól tartasz, hogy világosabb lesz, mint szeretnéd, akkor tisztán hennával csináld, ha első alkalom, akkor nem szokták a lányok javasolni utána az olajat. Személyes tapasztalatom az, hogy ha te szükségesnek érzed utána az olajat, akkor nyugodtan rákenheted, és ha picit világosít is rajta, de egyenletesen tapad meg a hajszálakon, úgy értem ami le akar jönni, hadd jöjjön, a következő festés úgyis korrigálja. 

Értékelés: Nincs

Inkább hajvégápoló

Szia! 

Kicsit megcsúszva a napokkal, hetekkel, de csak idejutok válaszolni (mentségem: a kislányom épp átáll nappali 3 alvásról 2-re).

Szóval, nem dunsztolom olajjal a hajam, inkább hajvégápolónak használom.Törülközőszáraz hajon oszlatok el keveset (igyekszem, h mindenhová jusson), nem mosom ki, így fésülöm meg.

Vettem a lánykámnak Biola babasampont, kipróbáltam én is, az illata nagyon tetszik. De nem tudom jó lesz-e henna után. Illetve szintén kipróbáltam a Neemfa balzsamot, az viszont nem vált be sajnos. 

Hátközépig érő, erős szálú és dús hajam van és sajnos korpásodásra hajlamos… :( mit ajánlotok hennázás után, illetve onnantól folyamatosan használni? Sampont, balzsamot. Aminek nincs olyan erőteljes gyógynövény illata, mint a Neemfának.. :/ 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennázott hajra sampon, balzsam

Szia! 

Nekem a hennázott hajon teljesen jól működik a Biola babasampon, sőt, az az egyik kedvencem. regular_smile.gif

Épp tegnap mesélte az egyik kolléganőm, hogy neki a Dr. Hauschka jojoba-ziliz hajbalzsam vált be legjobban. 

Egyébként hennázás után már lehet, hogy nem is fog korpásodni a hajad, sokat segíthet, kiegyensúlyozó hatása van. 

Elviekben az olaj világosíthatja a hennás hajat, illetve gátolja a megtapadását, de szerintem hajvégápolóként nem valószínű, hogy mérvadó lenne a különbség az olajozott és a nem olajozott rész között. 

Értékelés: Nincs

Illóolaj

Sikerült befestenem  - ez azért is nagy dolog, mert most festettem életemben először hajat normálisan, ezelőtt csak "kézzel" rákentem a színezőt a fejemre, a rendes festést pedig fodrász csinálta  - és szuper lett!

Először megijedtem, mert narancssárgás volt néhol, legfőképp a babahajaim területén, de néhány mosás után már teljesen jó, nagyon tetszik! 

Egyedül az "illata".. vagyis nekem inkább szaga  

Valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy lehet bele pár csepp illóolajat keverni, ezáltal (talán) elnyomható.. de nem találom a kommentet  Viszont sokáig éreztem azt a szagot a hajamon és igazán szeretném elkerülni. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Illóolaj hennapépbe

Igen, illóolajat lehet bele tenni, sőt vannak olyan illók, amelyek kimondottan hasznosak bele. Az eukaliptusznak és a levendulának tartósító hatása van (stabilizálja a hennát a hajon), az ylang-ylang fényt ad a hajnak, a rozmaring és a teafa pedig a korpa ellen hatékony.

Nem tudom, milyen illatot tudnál elviselni a hajadon, tulajdonképpen majdnem mindegyik használható bele illatosításra, pl. a jázmin, narancsvirág, rózsa illók nagyon nőies illatúak. De keverékeket is használhatsz, pl. nőiség illat, életöröm esszencia stb. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hány csepp?

Köszönöm Meli a gyors választ! :)

Mennyi a maximum cseppmennyiség, amit bele szabad pöttyenteni a pépbe? Nyilván nem fogom az egész üvegcsét, de azért biztosan van egy maximum, amit jó lenne nem túllépni..

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hány csepp illó?

Szerintem egy 10 csepp optimális. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Szia,a henna nem

Szia,

a henna nem világosítaná, és barna,göndör hajon csodálatos színe van, a fejbőrt biztosan helyreteszi, szerintem mindent jól csinálsz, esetleg belsőleg rá tudsz segíteni. Nekem (pedig már 8 éves a lányom) csak a henna tudta megállítani a hajhullásomat. Ahol vegyizett rész van soha nem lesz olyan a tapintása, de azért segít neki. Ezt én úgy oldottam meg, hogy mindig piciket lecsippantottam a végéből, amíg teljesen el nem tűnt az a rész. 

Üdv, Ági

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennázás barna hajra

Szia! 

Tehát lényegében barna az eredeti hajszíned is, és a végén még látszik a vegyi barna? Nagyjából egyforma színű a festett rész az eredeti hajszíneddel? Így van rá esély, hogy esetleg egységes lesz a hajad a hennázás után, bár a vegyi részre hennázás eredményét nem lehet 100%-osan kiszámítani (igaz, sokszor az eredeti hajszínre való hennázás eredményét sem). 

Barna hajon a henna általában gesztenyebarna színt eredményez: barnás-vöröses színt. Minél sötétebb az alaphajszín, annál barnásabb, minél világosabb az alap, annál vörösesebb eredményt kapunk. A rikító vöröstől nem kell félned barna hajon. 

A henna nagyon jót tesz a hajnak, de hogy megáll-e a hajhullás, azt nem ígérem, főleg, ha ne adj isten vitaminhiányból vagy hormonproblémából fakad a hajhullás. Rengeteg oka lehet a hajhullásnak. Mióta szoptatsz? Az első hónapokban normális egy élettani hajhullás, de utána annak meg kell szűnni, és általában új hajszálak nőnek a kihullottak helyett. 

Szerintem maximálisan szép akkor lesz a hajad, ha a vegyileg kezelt rész le lesz vágva, de biztos, hogy nagyon sokat fog számítani a henna. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Henna

Szia!

Tőled is elnézést a kései válaszért!

Nagyjából egyforma színű a hajam, főleg leengedve nem igazán tűnik fel a lenövés, összefogva kontyba már azért látszik, h a vége világosabb.

9 hónapja szoptatok, hormonproblémám is van, erről tudok is és igyekszem kordában tartani, csak már nagyon zavar, h lépten-nyomon a hajamat találom a padlón. Gondolkodtam rajta, h levágatom, de az nem oldaná meg a problémát, csupán rövidebb szálakkal találkoznék :) 

Értékelés: Nincs

Henna-a haj gyógyszere

Sziasztok!

Szeretném elmondani a tapasztalataimat a hennázással, illetve a növényi hajfestéssel kapcsolatban általában.

Az biztos, hogy mielőtt elkezded, meg kell gondolni,biztosnak kell lenni benne,mert visszaút nincs,csak a lenövesztés. Minél több réteg kerül a hajadra, annál sötétebb lesz. Viszont ezzel be is fejeztem a "negatívumokat",már akinek ez negatívumnak számít. DE!

1. Kitűnően kordában lehet tartani a színt,apránként kell a cassiához adagolni a hennát, illetve az indigót. TÜRELEM! Ami világosíthat,az az olajos pakolás, illetve a C-vitaminozás,de SEMMIKÉPPEN sem szabad szőkíteni,mert abban biztos lehetsz,hogy tönkremegy,és az is több,mint valószínű,hogy a zöld és a szürke árnyalatait kapod eredményül. Fordított esetben,ha szőkítve volt a hajad,akkor pihenőidő után csak hennát szabad rávinni,mivel az indigó,sőt a cassia is szintén a zöld és a szürke árnyalatait eredményezi. Olvastam itt egy hozzászólásban olyat, hogy "a jó minőségű henna nem csinálhat ilyet",ez a legnagyobb ostobaság,amit hallottam,hiszen itt csak a színek keveréséről kell picit olvasni,általános iskolás anyag.Ezen kívül hiába jó minőségű a henna,nem létezik "jó minőségű vegyi hajfesték",ergo a kettő keveredéséből kiszámíthatatlan mi sül ki.

2. Én rettegtem először a hennától,ilyesmi miatt,hogy: "répavörös leszek"és hasonlók,sosem állt jól a vörös,de amikor a tiszta hennát vittem rá a hajamra,akkor teljesen beleszerettem. Telesen egyedi színe van,természetes a hatása, és olyan réteget visz fel a hajra,amitől az megvastagszik,fényes és selymes lesz. Annak,aki előtte vegyivel festette,idő kell ehhez,van akinek elsőre hatásos,van akinek sérültebb a haja,és több réteget kell rávinni.Nem szabad feladni,ha a sérült hajad elsőre,másodjára nem úgy reagál,ahogy szeretnéd.Majd fog!

3. Az indigó szárít,igen,de CSAK AZ ELŐZŐLEG VEGYIZETT HAJAT. Én személy szerint letettem,csak hennázok,mert egy indigós keverékkel soha nem lesz olyan minőségű a hajam,mint a tiszta hennával. Az indigó mellett szól,hogy aki barnát/feketét szeretne,annak tökéletes,és gyorsabban vastagodik tőle a haj,a henna finomabb rétegeket visz fel,viszont más a tapintása is,minősége is utána a hajnak.

4. Valóban  narancsosabb színt eredményez,ha forrásban lévő vízzel keverjük ki,de a hatásán is ront,nem lesz olyan intenzív. Illóolajjal (pár csepp) a tiszta henna nem büdös,az indigó szagát csak tompítani lehet vele,(és egyéb adalékokkal).

5. Elbúcsúzhatsz a töredezett hajtól. Besimítja,elfedi,és az újonnan növögető hajszálaidnak már nem lesz szüksége erre,mert amint kibújik,kapja is a védelmező réteget,nem lesz soha töredezett.

6. Nem akarok úgy fogalmazni, hogy "gyorsabban nő",mivel ez genetika,de a sok kemikáliától belassul a növekedés,amit hennázással meg lehet gyógyítani, magyarul újra úgy fog nőni a hajad,mint középiskolás korodban :) ráadásul a tiszta henna megállítja a hajhullást.

Ez egy gyógynövény. Gyógyszer,természetes anyag,amit a természet adott. Csak ki kell használni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Sötét barnából gesztenyebarnás-vöröset?

Sziasztok,

Lassan négy éve csak hennázom a hajam, ill. a henna-indibó kb. 1/3 - 2/3 arányát használom, mert mindig is az volt a célom, hogy a sötétbarna alaphajszínemhez a lehető legközelebbit kapjam az ősz hajszálak fedésével. A hajam kb. tizede ősz már. A ősz hajszálak rezesek - ami nem zavart egyáltalán - a többi pedig mély barna nagyon enyhe vöröses fénnyel. Most viszont rábukkantam egy hajszínre, és ilyet szeretnék :)

Az a kérdésem, hogy hennával el tudom-e érni ezt a hajszínt a jelenleg henna-indigózott sötétbarna hajamon? Szeretném elkerülni a "répavörös" és "narancssárga" színt :D :D Mit kenjek, ne kenjek, milyen arányt használjak? Mennyi ideig hagyjam fenn kb. a keveréket? Tudom, ezt majd magamnak kell kitapasztalni, de egy indító támpont jól jönne... :) :) 

Köszönöm előre is a segítséget. És azt is, hogy felnyitottátok-nyitjátok a szememet, szemünket :) :)

Várom válaszotok! benbre

Értékelés: Nincs

Henna várandósság alatt

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy várandósság idején is lehet henna-indigó kétlépcsős hajfestést végezni? A hennát a kávé-szegfűszeg-tea főzettel szoktam kikeverni, ezt használhatom most is?

A kétlépcsős hajfestést most próbálom először, eddig csak hennáztam mindig, de gondoltam most az eredeti barna hajszínem felé próbálom vinni az eredményt.. Eddig a hennával a hajamon aludtam és csak reggel mostam le. Érdemes ezt az indigónál is?

Előre is köszönöm a választ!

 

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Henna várandósság alatt is!

Szia! 

Természetesen várandósság alatt is alkalmazható a henna, akár kétlépcsősen is. Nem muszáj egész éjszaka a hajon hagyni, elég 2-3 órahossza is. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Sötétvörös a barna hajon

Sziasztok!

Most szeretném festeni a hajamat, a töve sötétbarna, eléggé lenőtt már, a hajvégeim pedig kivannak világosodva, vörösek. Egy ideje már hennás hajfestéket használok, de most ezt akarom kirpóbálni  Sötétvörös hajszínt szeretnék, hogyan érhetném ezt el? A henna és az indigó pép nem teszi nagyon sötétté? 

Üdv: Rita

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Sötétbarnára...

 Gabi válasza:

Szia!

Sötétbarna hajon a henna sötétvörös lesz, vagy inkább barnás vörös. A végeken ahol világosabb ott élénkebb lehet, az indigós henna keveréket esetleg csak a végekre tedd. De először fesd be az egészet aztán meglátod kell e még a végeket sötétíteni.

Üdv, Gabi

Értékelés: Nincs

Újrakezdés :-)

Sziasztok!

Évek óta hennát tartalmazó hajszínező porral festem a hajam, de mióta az oldalatokon olvasgatok, rájöttem, ez messze nem az, amit igazi növényi hajfestésnek lehetne nevezni. Nálatok végre megtaláltam a választ, miért lett időnként zöldes a hajtő, stb....Gesztenyebarna árnyalatot használok, de valahogy sosem azt a színt látom, a hajvégek már kifejezetten sötétek, a hajtő viszont már két hét múlva vöröses-őszen világít.

Az itt forgalmazott készítményekből szeretnék most vásárolni, ezért kérem a segítségeteket, jól gondolom-e az itt olvasottak alapján, mit kell tennem és vennem. :-)

25 éves korom óta őszülök, ezért a folyamatos hajfestés. Középbarna, fénytelen, vékonyszálú hajam van, hajhullással is küzdök. A festések miatt most már inkább sötétbarna, feketébe hajló...nagyon sötétek a hajvégek is, pedig csak tőfestést végzek.

Szeretnék valami bársonyos barna árnyalatot most már, ez a "varjú-szín" nem én vagyok. :-)

C-vitaminos pakolásban gondolkodom első lépésként, szükséges ez nekem? Aztán ha jól értelmezem, vennem kell henna-port a kétlépcsős festés első lépéséhez, majd másodikként mondjuk a Khadi mogyoróbarnáját gondoltam. A leírtak alapján szerintetek passzolnak ezek az elképzeléseimhez?

Válaszotokat előre is tisztelettel köszönöm. :-)

Erika

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennás újrakezdés

Szia! 

Íme fországunk, Gabi válasza a kérdésedre: 

igen jól gondolod, elsőre a c-vitaminos pakolást kell megcsinálni ajánlom hozzá a ezt sampon helyett. Lehet többször is szükséges lehet. 2-3 alakalom is kell néha. Utána jól jöhet ez ahajkondicionálót. Ha nagyon ősz vagy két lépésben kell festeni igen. Elsőre a khadi vörös árnyalatát, másodjára pedig a világosbarna színt szerintem, ha nem sikerül leszedni a sötétet akkor a sötétbarna árnyalatot, és aztán később áttérni a világosabb színre. Viszont ha ezekkel mindig teljes festés készítesz megint sötét lesz. Tehát mindig csak tőfestés.

Ha még sem boldogulnál gyere el tanácsadásra:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
dravayzsuzsa képe

Zsíros haj

Sziasztok!

Lassan egy éve festem a hajam hennával. Alapvetően meg vagyok elégedve vele, bár nem látszik vastagabb szálúnak és a hajkefén is ugyanannyi hajszál marad fésülködés után, mint régen, de azért gyorsan nő. A problémám inkább az, hogy 2-3 napnál többet nem bír ki a hajam, annyira zsírosodik. A 3. napon szinte minden szál külön életet él, hiába fésülködök meg, csak összegumizva áll valahogyan. Mivel lehetne kitolni a hajmosás idejét legalább 1 hétre? N... hennát használok, csak citromlevet és levendula olajat teszek hozzá.

A másik, amiért írok, hogy világosbarna hajamat a henna szép vöröses fénnyel látja el, de én szeretnék kicsit élénkebb vöröset. Ezt hogy lehet elérni?

Köszönöm, Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Zsíros haj és élénkebb henna

Szia Zsuzsa! 

Nagyon együttérzek veled, mert én is a gyorsan zsírosodó hajúak táborát erősítem. Illetve, furcsa mód egy ideje megszűnt nálam ez a dolog, pedig volt egy olyan időszakom, amikor reggel hajat mostam, és már estére tiszta zsír volt. 

Persze, fontos az egészséges életmód, a bélflóra erősítése, a méregtelenítés (majd tavasszal). Nálam egyébként akkor szűnt meg a probléma, amikor elkezdtem használni az egyszerű és nagyszerű Biola babasamponját és szedni a BioAstin táplálékkiegészítőt. Egyébként nem erre kezdtem el szedni, nem is gondoltam, hogy megoldja az évtizedes hajzsírosodási problémámat. 

Zsíros haj kezelésében még EZEK a termékek segíthetnek.

Én úgy tudom, hogy a citromlé mélyíti a henna színét, nem pedig világosítja... Ha naracsosabbat szeretnél, akkor keverd a hennát cassiával 50-50% arányban, és mindig csak tőfestést végezz, mert minden réteggel egyre sötétebb lesz. 

Értékelés: Nincs

Henna

Sziasztok!

Hennával festem a hajamat, ami eredetileg barna volt, de már kb. 40%-ban ősz. A hennázás után élénk vörös lett, elég sok helyen narancssárgás árnyalattal. Ezért szeretnék sötét vörösebb színt. Hogyan érhetem el?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Élénkvörös hajszín tompítása

Szia! 

Igen, az ősz hajszálakat élénkvörösre festi be a henna. De alapozásnak tökéletes, mert a hennára szépen tapad az indigó. Tehát most a feladat, rámenni indigóval, a hennával lealapozott hajra! regular_smile.gif Ezt nevezzük kétlépcsős hajfestésnek. wave.gif

Értékelés: Nincs

Sötét vörös

Köszönöm a tippet az indigóval kapcsolatban. Még annyit szeretnék megtudni, hogy milyen arányban használjak indigót a hennával vegyesen. Nem barna hajszínt akarok, hanem sötét vöröset.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Sötét vörös legyen

Szerintem a sima indigóval lesz sötétebb vörös, én nem keverném a második lépésben hennával. Persze, minden hajon mást mutat, nem lehet 100%-ra megmondani, hogy milyen lesz... Ha gondolod, csinálj próbatincset, úgy a biztos. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hennázás utáni nehézség

Sziasztok! 

Már párszor hennáztam a hajam eleinte Khadival, majd áttértem erre. Mindkettő jó, a problémám hennázás után keletkezik. A használati utasítások szerint a hennát vízzel kell alaposan leöblíteni, így minden alkalommal eddig úgy próbáltam. A legnagyobb gondom mindig ez után jön amikor igyekszem kifésülni a hajam. Van hogy 1-2 órán át azza szenvedek hogy ki tudjam fésülni. Tudjátok esetleg ennek mi lehet az oka vagy hogy van e erre valami megoldás? 
Alapvetően is nehezen fésülhető a hajam hajmosás után de ezt a balzsamok segítenek megoldani, de közvetlen hennázás után ez ugyebár nem ajánlott. Nem szívesen hagynám abba a hennázást, de ez a procedúra nagyon megviseli a hajamat.. 
 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennázás után nehéz fésülhetőség

Szia! 

Mosd meg nyugodtan a hajadat samponnal, ha neked így jobban beválik. Épp erről beszélgettünk tegnap a másik oldalon, hogy nincs benne a Bibliában, hogy nem szabad samponnal kimonsni és balzsamozni. regular_smile.gif Pl. én is csak samponnal tudom kimosni normálisan a hajamból a hennát. 

Ha pedig mégsem mosod meg, és nem is szeretnél rátenni lemosást igénylő balzsamot, akkor tegyél rá Farfalla habbalzsamot

Értékelés: Nincs

Henna és hajhullás

Sziasztok!

Kb 2,5 éve hennázom a hajam, a színével nagyon meg vagyok elégedve minden alkalommal. 

Nekem az 1:1 arányú henna-indigó verzió jött be,ezt szoktam felönteni kávé, fekete tea és diólevél erős főzetével. Ezzel szoktam a tőfestést elvégezni, majd kb 1 óra után az egész hajamat bekenem és még fél-3/4 órát hagyom állni rajta.

Viszont azt vettem észre, hogy a színezések után erősen hullik a hajam.

Tudnátok segíteni, mi okozhatja? Eddig a stresszre fogtam, de elég látványosan a színezések után jelentkezik.

Köszi:

Orsi

Értékelés: Nincs

Sziasztok,nekem is hullott a hajam

Sziasztok,

nekem is hullott egy kicsit olykor, de azt vettem észre,hogy az sem minden, hogy milyen szelíden bánsz a hajaddal. Én nem mondtam le a folyamatos olajozásról sem, ami valóban fakítja és világosítja is a hennát, heti egyszeri olajozással. Próbáltam sokféle olajat, nekem a dióolaj vált be, de kísérletezni kell, nekem pl.az argán kevésnek bizonyult, a kókusz nem hatott egyáltalán, a ricinus meg túl sűrű, de ha a kettőt kevered akkor megáll a hajhullásod. Legalábbis nekem megállította, még mindig több hullik ki egy procedúra során, de a sok babahaj, és az, hogy ismét normális hajam van :D kompenzálja, visszanő, több, szép. Remélem hasznos volt a tapasztalatom. :) Üdv, Ági

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hennázás-hajhullás

Gabi válasza:

Sokaknak készítettem már hennás festést, de nem tapasztaltunk hasonlót.

Szerintem hagyj ki pár hónapot és akkor biztosan kizárhatod, hogy a henna okozza. Bár elsőre inkább a többi dolgot zárnám ki. Vashiány, gyulladás, hormon egyensúlytalanság, felszívódási zavar, elégtelen hajszálér ellátottság, vitamin és ásványi anyag hiány. Most csak a teljesség igénye nélkül soroltam fel dolgokat, nem biztos, hogy rád is igaz, sőt. Azt, hogy hennázáskor több hajad hullik ki okozhatja a fizikai igénybevétel is, de azt tudni kell, hogy azok a szálak amúgy is kihullottak volna már.

Üdv, Gabi

Értékelés: Nincs

Vegyi és növényi hajfestés közötti különbség...

Értékelés: Nincs
Dányádi Mónika képe

Kicsit megkésve...

Kicsit megkésve…

Sziasztok!

Most egy másfél éve találtam rá az oldalatokra. Azóta folyamatosan rendelek Tőletek! Eleinte csak a hajápolás érdekelt, most már az étrend-kiegészítőktől kezdve mindennel próbálkozom! Csak is pozitív élményem van azóta! Röviden, másfél éve egy hajvilágosítási próbálkozásnál ami nem jött össze a fodrásznak, nagyon megsínylette a hajam, akkor döntöttem úgy, hogy életformát váltok! Sötét barna voltam. Már évek óta festem a hajam, mert eléggé őszülök, amúgy barna a természetes hajam színe. A világosítás nem sikerült, így újra ráment sötétbarnával a fodrászom, hogy a narancsos színt a fejem tetején eltüntesse. Rosszul fogalmazok, a világosítás utáni festés nem sikerült. Így egy hét alatt egy világosítást, 2 festést sínylett meg a hajam. Ekkor döntöttem úgy, hogy ez ellen tennem kell. Már kezdtem allergiás lenni a vegyi festékre, befulladtam mikor a fejemen volt a festék! Keresgéltem a neten mit lehetne tenni, hogy még se ősz hajjal keljen rohangálnom, de már ne mérgezzem tovább magam! Ekkor láttam meg az oldalt! (de kár, hogy nem előbb! ) :) Rendeltem, hennát és indigót. Mivel sötét barna voltam, így csak is sötétbe gondolkoztam. Akkoriban még nem volt nagy ügyészségem a festéshez, de hála nektek és a sok jó élménybeszámolóknak, ötleteknek, ma már ,,profi” vagyok! :)  Annyira, hogy a 21 éves lányomnak is elkezdtem hennázni a haját! Kezdek ráérezni arra, hogy mit hogy is kell csinálni. Mennyire legyen sűrű az állag,  miből mennyi….stb. És ami nem utolsó, hogy el kell hagyni minden olyan hajtermék használatát, ami nem természetes összetevőket tartalmaz. Azóta semmi ilyet nem használunk. Ez tényleg nagyon fontos! Bár most már szeretnék világosodni, olyan szép vöröses, csoki barna lenni…de mindig zavar ha látom, hogy világosabb a töve a hajamnak. Most inkább feketének tűnik, de mindenki dicséri, hogy milyen szépen csillog és milyen egészséges a hajam! De lassan be kéne vállaljam. Az indigó nekem már nehezebben kopik, de már próbálkozom a c-vitaminos pakolással. :) Megéri a pepecselés, amit általában szombat délutáni programnak tudok be. Ilyenkor ráérek magammal törődni! :) Nem is gondolok arra, hogy ez mekkora munka. Legalább ráérek körmömet manikűrözni, olvasni…tv-t nézni, de közben még más házimunkát is megcsinálni nyugodtan! (vasalni) :) Szó, szó…Nagyon örülök, hogy Rátok találtam! :) Már sokkal előbb szerettem volna írni, de valahogy mindig elmaradt. Szégyelltem is magam, hogy  nem vagyok képes megosztani a tapasztalataim, pedig nekem is milyen jó, mikor olvashatom a másét! :) De bevallom, most is azt nézem, hogy hova kell ezt az írásomat feltennem. Nekem még lenne kérdésem, az már női tinktúrával kapcsolatosan, de már így is jó sokat írtam és ez más téma. :)

További szép napot kívánok mindenkinek!

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajhulláshoz pakolás

Sziasztok!

Keresek egy hozzászólást (sajnos nem találom), ahol a hozzászóló hennás, cassiás, jojoba olajas pakolással sikeresen gyógyította több évtizedes hajhullását. Mivel inkább hajfestéshez való tancsokat látok, tudtok aban segíteni, hogyan csináljak hajkondícionáló pakolást a sötét hajamra, ha én nem festeni szeretnék, hanem vitalizálni,e rősíteni, megőrizni :)
Előre is köszönöm!
Aniko

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hajhullásra pakolás

Gabi válasza:

Kedves Anikó!

Nem tudom melyik hozzászólás lehet az, de tudd, hogy egy ilyen pakolást nem nehéz összeállítani. Nagyon jó összetevőkkel renelkezik ez a hajmosópor, sok hasznos dolog van benne így nem kell külön megvenned. Keverhetsz hozzá olajakat is vagy cassiát, hennát is tehetsz hozzá, mert sötét hajon nem lesz igazán vörös inkább gesztenyebarna, sőt a sok egyéb hozzávalóval keverve, csak fényt ad a sötét hajadnak.

Hatásos összetevőket használtak ehhez a hajolajhoz is.

Érdemes viszont az okoknak is utána járni.

Üdv, Gabi

Értékelés: Nincs

henna barnásítása

Sziasztok,

Utána olvasgattam mik jók arra, hogy barnásabb legyen a haj a hennától.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen fekete teát, és fekete kávét vegyek? Márka érdekelne... Mert gondolom azért ez sem mindegy, hogy milyen minőségűt kenek a fejemre.  

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Tea, kávé, hajra...

 Móni válasza

 EZ a fekete tea tökéletes, minőségi fekete kávét pedig INNEN választhatsz. Az amla is segíthet, illetve igazán barnát indigó hozzáadásával tudsz elérni.

Értékelés: Nincs

Első próbálkozás

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni,hogy a természetes középbarna hajamból lehet-e világosbarna hajat elérni Khadi világosbarna hajfestékkel? Vagy nekem csak sötétebb szín lehet?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Sötétből világos, természetesen?

Móni válasza:
Természetes hajfestékkel nem lehet világosítani. Sötétebbet lehet festeni, illetve a saját színmélység árnyalatát eltolhatod kissé (például vörösesebb, gesztenyésebb, rezesebb, csokisabb stb irányba).

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: