Henna por, natur (Neha)

 • Fejbőr normalizálás
 • Hajfestés
 • Hajhullás ellen
 • Hajkondícionálás
 • Hajrenegerálás
0Ft
4.397435
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (78 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • GYIK
 • Szakirodalom

Henna hajfestéshez

A henna természetes színező és kondicionáló tulajdonságát évszázadok óta felhasználják a hajfestésben. Az élénkzöld bokorszerű növény Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot. A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti, így üvegházban is jól termeszthető. Potenciálisan akár 4,5 méter magasra is megnőhet, a valóságban ezt a méretet sosem éri el, mivel 2,5-3 méteres korában kell learatni, évente háromszor.

A "henna" az éppen virágzó apró levelű sötét kérgű bokor perzsa neve. Más tájakon hívják "henne"-nek, "Al-Khanna"-nak, "Al-henna"-nak és simán lawsoniának is. Virágja finom, négyszirmú, közepéből hosszan kinyúló bibével. A piros, rózsaszín vagy fehér virágoknak édes, mézszerű, jázminra és rózsára emlékeztető illatuk van – olajukat évszázadok óta használják illatszerként.

A henna, mint gyógynövény

A henna hűsítő hatására Rádzsasztán, Pandzsáb és Gudzsarát sivatagi népei jöttek rá elsőként. Felfedezték, hogy ha a megőrölt levelekből készült pépbe mártják kéz- és lábfejüket, könnyebben elviselik a kegyetlen hőséget. Azt is észrevették, hogy a pép eltávolítása után a hűsítő hatás mindaddig megmarad, amíg a szín kitart. A nők eleinte nagy foltot kentek a tenyerükre, amelyet kisebb pöttyökkel vettek körül, és úgy találták, ezzel is ugyanazt a hatást érik el. Később mintákat alkottak a péppel, amelyet vékony ezüst-, elefántcsont vagy fapálcikákkal vittek fel a bőrre, ugyanolyannal, mint amilyennel a szemüket húzták körül, és amelyet egyes sivatagi falvakban ma is használnak.

Indiában és Észak-Afrikában a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert hennát különös előszeretettel alkalmazzák bőrbetegségek kezelésére. Minthogy fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, gyakran használják kisebb karcolások azonnali ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére, de horzsolások és húzódások, reumás fájdalmak és ízületi gyulladások esetén is enyhülést nyújthat.

Hűsítő hatása miatt ecettel keverve fejfájás csillapítására is lehet használni, főleg ha a fejfájást a nagy meleg okozza, a lábfejre kenve is hatásos. A lábfejre kenve használhat ezenkívül lábgombásodás, tyúkszem, erős lábszag, vízhólyag és kisebb vágások esetén is. Az emberi tenyéren annyi idegvégződés van, hogy ha kézbe veszünk egy darabka hennapépet, az önmagában is lázcsillapító hatású lehet. A hennát mindemellett régóta használják hajkondicionálóként, megállíthatja a hajhullást, hatásos lehet fejtetű és korpásodás ellen, de állítólag - fertőtlenítő hatása folytán - még olyan súlyos betegségek esetében is csodát művelhet, mint a lepra, a himlő, a sárgaság, sőt bizonyos rosszindulatú daganatok esetén is. 

A növényi hajfestékek más hatás mechanizmussal működnek, mint a kémiai hajszín megváltoztatók. A kémiai festék a hajszál belsejében mesterséges szín pigment segítségével alakítja ki a színt, a növényi színező por a haj külső részének rétegei között tapad meg.

A növényi színező anyagok közül a HENNA rendelkezik a legerőteljesebb szín megváltoztatással, és ez a legtartósabb is. A haj eredeti színét nem változtatja meg, hanem a haj külső áttetsző rétegét színezi meg. A természetes szín és a henna rézvörös árnyalata együtt adják a végeredményt, minden hajszín egyedi színű lesz.

Barna alaphajszínen gesztenyebarna, viszont minél világosabb az alapszín annál élénkebb rézvörös lesz az eredmény, ősz hajon intenzív rézvörös. Így az ősz haj százalékos arányát figyelembe kell venni.

Vannak egyéb növények amelyekkel kismértékben befolyásolható a színeredmény. Minden vendégünk számára egyedi receptúrát használunk előzetes megbeszélés és diagnosztika után.

Fontos tudnivalók henna festés előtt és után:

 • Kémiai hajfesték használata után, 3-6 hónap szünetet kell tartani (ami függ az alap és a festett szín közti eltéréstől), a nem várt eredmény elkerülése érdekében.
 • A hennafestés után (amíg az le nem nő) nem használhatunk kémiai anyagokat, sem hajfestéket, sem hullámosítókat!

A henna nem világosítja fel a hajszínt!

A növényi színezők hatóideje 2-8 óra.

Kiszerelés: 250 g, 500 g, 1000 g

Származási ország: India

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

Összetétel: 100% henna (Lawsonia inermis).

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről:

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb rézvörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb. Az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan érhetünk el a vöröstől eltérő árnyalatokat?

Ehhez egyéb növényi porokat is felhasználunk, legfőképpen indigót és cassiát. E három növényi por különböző arányú keverékéből változatos színárnyalatokat kaphatunk.

Henna és indigó

Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon).

A cassiát leginkább a henna illetve az indigó "hígításához", ezek festőerejének tompításához használjuk olyan esetekben, amikor kevésbé vörös (pl. vörösesszőke), vagy nem túl sötét (pl. világosbarna) árnyalat a cél.

A pontos keverési arányokat mindig a kiinduló hajszín, a hajszerkezet, illetve a kívánt árnyalat határozza meg.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Ha forrásban lévő folyadékkal forrázzuk a hennát, enyhén narancsosabb lesz az eredmény, bár kevésbé is intenzív.

Bevethetünk még céklalevet, erős hibiszkuszteát, ezek világosabb hajon érvényesülhetnek kissé, de hatásuk semmiképpen sem lesz tartós.

Hogyan festhetem a hajamat feketére?

Két lépésben ajánlott festeni:

 • először hennával, amit forró, jó erős feketeteával és/vagy kávéval;
 • majd indigóval, amit 50° C-os folyadékkal (feketetea/kávé) keverjünk ki.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használjuk hőmérőt, ez fontos! Az indigó ugyanis túl forró folyadék hatására veszíthet festőerejéből. Az indigópép állagjavításához használhatunk xanthan-t (50g indigóhoz 1g xanthan), így krémesebb, könnyebben kenhetővé válik.

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb, és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Festés előtt mossunk hajat, balzsamot ne használjunk, a festéket csak vízzel öblítsük ki, 2-3 napig ne mossunk hajat samponnal. Figyeljünk a pép állagára, könnyen kenhető, se túl híg, se túl száraz ne legyen! Ellenőrizzük a kikeveréshez használt folyadék hőfokát! Hajmosások előtt alkalmazzunk olajos pakolást (növényi olajokkal, Khadi hajolajok).

Lásd lejjebb az egyéb adalékokról szóló bejegyzést is.

Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal, fahéjjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevés indigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg.

Amit még az ősz haj festéséről tudni érdemes

Ha a haj nem teljesen ősz, és nem akarunk sötét színt, a növényi hajfestés eredménye "melíros" hatású lehet: az ősz részeken világosabb árnyalatú lesz, mint a haj többi része, ahol még vannak természetes pigmentek. Ha sötétebb árnyalatot kívánunk elérni az ősz hajszálakon is, akkor a keveréktől a még nem ősz hajszálaink is tovább fognak sötétedni.

Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?

Vegyileg festett haj esetében a növényi hajfestésre való átállás előtt 3 hónap pihentetési  idő javasolt. Ez idő alatt kopik a vegyi festék, illetve ürülhetnek a méreganyagok is. Erre a folyamatra rásegíthetünk belsőleg a következő termékek fogyasztásával: Emóció, Huminiqum, algák, nyírfanedv, halpástétom, la pacho tea, külsőleg pedig agyagpakolással (hajra illetve fejbőrre), talptapasszal.

Már az átállás előtt érdemes a samponunkat és hajápolóinkat tiszta termékekre cserélni. Már csak azért is, mert a szilikon tartalmú hajápolók gátolhatják a növényi hajfestékek (legfőképpen az indigó) megtapadását. Emellett, a henna beindíthat egy méregtelenítési folyamatot a fejbőr szintjén, amit nem érdemes szintetikumokat tartalmazó termékekkel gátolni.

A növényi hajfestéket tiszta hajra érdemes felvinni, mossunk tehát hajat, de lehetőleg hajbalzsamot/pakolást ne használjunk közvetlenül festés előtt.

Hogyan készítsünk henna-, illetve indigópépet?

Forraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára. A hennát simán citromlével is kikeverhetjük. Ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancs-, vagy grapefruitlevet használjunk. A savas kémhatás érdekében, citromlé helyett kevés amlát is keverhetünk a hennaporhoz.

Az indigót, illetve az indigót is tartalmazó keverékeket (ilyenek a Khadi barna /mogyoró, sötét, világos/, illetve fekete árnyalati /fekete, kékesfekete/ is) ne forró folyadékkal keverjük ki, mert ebben az esetben az indigó veszít festőerejéből! Ajánlott a minél töményebb, pontosan 50° C-os hőmérsékletű fekete tea/fekete kávé (a méréshez használhatunk teavíz hőmérőt).

Keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit folpackkal tekerjünk körbe, vagy húzzunk rá zuhanysapkát, és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel. Nedves, illetve száraz hajra is felvihetjük a pépet.

Mielőtt befestjük az egész hajunkat, ajánlatos próbatincset készíteni, így elkerülhető a nemkívánatos eredmény.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Akkor elveszíti színezőképességét.

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

Nem ajánlott:

 • olajok, hajbalzsam, joghurt.

Ajánlott:

 • illók: eukaliptusz (a hajszálak "megnyitásához"), levendulát (a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre), nárdus (árnyalat mélyítése), ylang-ylang (csillogásfokozó), rozmaring (hajerősítő) stb.
 • fekete tea, fekete kávé, szegfűszeg. Kis mértékben mélyítik az árnyalatot, fokozzák a tartósságot
 • 1 mokkáskanál sót adagolva az indigós pépbe tartósabbá tehetjük a színt (az indigó bázikus közegben működik a legjobban)
 • a hennához keverhetünk citromlevet, amlát (a savas kémhatás segíti a színmolekulák kioldódását).

Meddig hagyjuk a henna-, illetve indigópépet a hajunkon?

A hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el. Így, ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Ha narancsosabb, rezesebb árnyalatot szeretnénk, ehhez 2-3 óra bőven elég. Azt tudnunk kell viszont, hogy ha sötétebb barna vagy fekete a hajunk színe, rókavöröset, intenzív rézvöröset nem tudunk elérni természetes hajszínezőkkel.

Az indigó 1 órán belül kiadja maximális festőerejét. Természetesen, ha keverékben, hennával (és egyebekkel) vittük fel, fent hagyhatjuk akár több órát is.

A hatóidőt jelentősen lecsökkenthetjük hordozható búra használatával (30 percnyi hennázás búrában, melegítéssel kb. 3 órányi szobahőmérsékleten való dunsztolásnak felel meg).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, vagy keverni a kettőt - a kívánt árnyalat függvényében. Világos ősz hajon az indigó henna nélkül akár kékes/zöldes árnyalatokat is produkálhat.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Rövid hajra 50-100g-ot (vékonyszálú haj esetén akár 50g is elég), félhosszúra 80-150g-ot, hosszúra 150-300g-ot javaslunk. A pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hisz függ a hajsűrűségtől, a hajszálak vastagságától, szerkezetétől is, hogy mennyi pépet vesz fel.

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 30-80g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. A tapasztalat az, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes bőrpróbát végeznünk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha nem múlik el.

Gyönyörű haj

Kopik-e a henna?

Nem igazán, inkább csak lenő. Bizonyos esetekben, hosszú távon, észlelhető kis mértékű kopás.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja, ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Nem tartalmaz méreganyagokat, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást, sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. A henna bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Az indigós pépet viszont mindig frissen használjuk fel!

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoosoknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyanolyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is, a színező hatás érdekében, mint a hajon.

   henna szemöldök

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét, ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vízzel öblítsük ki!

Átdolgozta és összeállította: Henn Móni

világosabbra

Sziasztok!

3 éve festem két lépésben feketére az egyébként ősz hajam (tiszta henna, aztán tiszta indigó). Nagyon szeretném valahogy megoldani, hogy csak hennát kelljen használnom. Pl. egy sötétvörös szín megfelelne. De sehogy sem tudom leszedni az indigót. C-vitaminos pakolással többször próbáltam. A tövénél narancssárga lett, a hosszán ugyanúgy fekete. Van esetleg valami más módszer az indigó leszedésére? Kevésbé koncentrált hidrogén-peroxid jó lehet? Vagy...? Köszönöm előre is a tanácsokat.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Világosabbat...

A hidrogénperoxidot semmiképpen nem használnám. Nagy kérdés, hogy utána mi lenne a hennával. Ugy tudom, hogy az indigó lassan kikopik a hajból, nem úgy mint a henna, de lehet, hogy azért az egy hosszabb folyamat. Lehet, hogy nincs más megoldás, ha a C vitaminos pakolás nem segített, mint megvárni míg lenő.

A vörös részt addig sötétítheted feketetea-, feketekávé-, szegfőszeg-főzettel, amit a hennába keversz, és legalább 5-6 órán át a hajon hagyod. Nekem sötétíti.

Értékelés: Nincs

szódabikarbóna?

Szia Pálma! Köszönöm a választ. Kipróbáltam a tiszta hennát szegfűszeges-kávés főzettel. Valóban sötétít, sőt, puhább és jobb illatú is lett tőle a hajam. Viszont a töve így látványosan elüt a hosszától. Igaz, csak 2-3 óráig hagytam rajta. Arra gondoltam, hogy rászánok egy hétvégét: egyik nap megmosom szódabikarbónával, másnap reggel C-vitaminos pakolás, aztán 6 óra szegfűszeg-kávé-henna pakolás. Várhatok-e világosító hatást a szódabikarbónától?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Szódabikarbóna.....

Nem tudom, nem vagyok fodrász, csak a saját tapasztalatomat tudom továbbadni!

Nekem a szódabikarbóna eszembe sem jutott soha, mint hajfestő tartozék, de nem is tudom hogy került a hennához.....

Ha kipróbálod, mindenképpen írd meg a tapasztalatodat, hogy gyarapodjon a tudásunk!

Értékelés: Nincs

nem adom fel

Azt hittem, hogy a szódabikarbónás hajmosás jobban eltávolítja az indigót. De nem így történt. Viszont szépen tisztít és almaecetes-vizes öblítéssel szép fényt és puhaságot ad a száraz, göndör hajamnak is. Gyakorlatilag kiváltja így együtt a sampont és a balzsamot.

Próbáltam 5-6 órán át a hennát kávéval, szegfűszeggel, natúr kakaóporral. Sötétebb lett, de a töve még mindig elválik a hosszától. Beszereztem hordozható hajszárítóbúrát. 2-3 hét múlva azzal próbálok szerencsét. Mennyi ideig javasolt a búrás-hennás színezés?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna

Hát mindig az az érzésem, hogy ez a hennázás agyon van bonyolítva. Néhány napon belül írok egy rövid hennás útmutatót.  Addig is: Minél tovább van a hajon a henna, annál sötétebb lesz. Én a kakaó helyett fekete kávét és fekete teát tennék bele.

Valószínűleg, egyszínű a hajad, akkor lesz majd, ha teljesen lenő ez előző festés....

Ja, és nekem nincs, nem volt és nem is lesz búrám! A nejlonzacskó, plusz törölköző "búra" tökéletesen megfelelő, de gondolom hasonlóképpen működik.

Értékelés: Nincs

Cassia

Sziasztok!

Eredeti hajszìnem sötétszőke,most világosszőkère van festve.ha csak cassiát használok,akkor làtszani fog valami?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Cassia

Nem tudom, hogy a vegyileg festett haj, hogyan fog reagálni, de a cassia egyébként sem színez markánsan. Viszont nagyon jó hajápoló.

Értékelés: Nincs

Fejbőr viszketés

Sziasztok!

Hennás+Khadi hajfestéshez lenne kérdésem. Január óta festem növényi festékkel a hajam, előtte vártam 2,5 hónapot vegyi festés után. Mindennel elégedett vagyok, a színnel, tartóssággal, ősz haj fedésével, mindennel. Egy problémám van: hajmosás után kb. 5. nap (hetente egyszer kell hajat mosnom) nagyon viszketni kezd a fejbőröm. A mosás után elmúlik. Most, a harmadik festés után már az első nap viszket. Mi lehet ez? Mit csináljak, hogy elmúljon? Köszönöm! Gabi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna

Érzékenységre, allergiára, kiszáradásra gyanakodnék... Valamelyik összetevő lehet a ludas... Bár, ha belegondolok, nem is biztos! Hiszen a hajmosás után van gondod, nemcsak a festés után! Akkor nézd meg a samponod összetevőit is! Még a bio termékekben is lehet olyan, ami egyéni allergiát okozhat!

Értékelés: Nincs

Henna

Köszönöm, megpróbálom.

Értékelés: Nincs
Gyévocska képe

Rosszul hennázok?

Sziasztok! 

Kérdésem lenne, mert kicsit el vagyok szontyolodva. 3 hete hennáztam a hajam életemben először. Hozzá kell tennem, hogy 2,5 éve semmilyen vegyi anyag nem érte a hajam: kitartóan növesztettem le mindent, ami előtte érte. Festék, dauer. Fodrászhoz is a saját samponomat vittem. Azóta csak megbízható, tiszta sampont használok. Mondjuk ez a 2,5 év igencsak kínlódás volt, mert azért így 40 felé van pár ősz hajszálam. De kitartottam. 

Kisérlet képpen édesanyám haját hennáztam 2 hónapja.  Ő már 6 hónapja nem festette a haját, igencsak ősz, szinte fehér. Ja, és vettem neki tiszta sampont, azt használta. Szóval: álomszép lett a haja! Igazi rézvörös! Selymes, fényes. Az ő hennáját szinte leforráztam. Mondjuk csak véletlenül.  Frissen facsart citromlevet adtam hozzá. De a magamét már direkt így csináltam, hogy olyasmi legyen az enyém is. A végeredmény isteni lett. Igaz, nekem azért inkább barna a hajam, de gyönyörű rezes fénye lett. 

Viszont 3 hajmosás után ez igencsak fakulni látszik. Már nem annyira vörös, inkább barna. Csak elől, a babahajam vöröses.  Tudom, hogy a henna nem világosít, csak fényt ad, de ez is veszni látszik. 

Régebben egyszer Khadival próbálkoztam, de az is eltünt a hajamról. 

Mit csinálok rosszul? 

Válaszotokat előre is köszönöm!

Gyevocska

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Rosszul hennázol?

Szerintem nem lehet rosszul hennázni. Te is jól csináltál mindent. Én is így csinálom, kivéve a citromot. Nem tudom azt miért kell, de én sohasem használtam, és a hajam színe nem kopik... Ha anyukádnál az mégis bevált, akkor az csak azt bizonyítja, hogy ahány haj, annyi eredmény... Nem lehet, hogy csak hozzászoktál már a színéhez, azért látod fakóbbnak,
Értékelés: Nincs
Gyévocska képe

Hennázás 1.

Kedves Pálma!

Abban lehet valami, hogy megszoktam a színét.  A babahajak tényleg szép rezesek. Viszont tegnap hajszárításkor találtam ősz hajszálat, amit nem foghatott be? 

5 órát állt a hajamon a henna, zuhanysapkában, plussz, polárból készített gumis sapkában. (Ezt kimondottan erre csináltam.) 

Ja! És szerintem isteni az illata a hennának! Kár, hogy 1 hét alatt elmúlik.

A citromot a társoldalatokról(?) néztem még ki anno. Így szólt: 

"Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. "

Na, nem baj. Röpke 20 év, és én is rézvörösben fogok pompázni! 

Köszönöm a segítséget!

Szép napot! 

Gy. 


Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hennázás jól!

Igen, tudom, ismerem ezt a leírást, de akkor sem értem, hogy minek a citrom, de elfogadom, van akinek bejön....
Na, a kurkuma meg végleg kiverte a biztosítékot, hiszen az erősen sárga színű...Ráadásul igencsak fog is... Nem vörösre, barnára...
És a kamillát is...?? régen szőkítésre használták, (akkor most ide miééééért?????)
Én simán fekete tea, szegfűszeg, feketekávé alapfőzetbe keverek levendula és eukaliptuszolajat, és ebbe teszem a hennát.... És, egyszerűen egy 3kg-osnak titulált nejlonzacsit húzok a fejemre, kinyomkodom a levegőt, törölközőt tekerek rá, aztán megyek aludni. Reggel mosom le...
Már nem számolom, hogy hány% ősz hajam van, de sok! És nem vagyok festés után rézvörös, hanem inkább barnába hajló. Bár napfénynél valóban vörösebbnek hat...

Értékelés: Nincs

Gesztenyevörös és rézvörösből

Gesztenyevörös és rézvörösből világosbarna

Sziasztok! Évek óta 2/3 henna és 1/3 cassia keverékkel festem az eredetileg seszínű, barnás árnyalatú hajam. Szép gesztenyevörös, az ősz hajszálak pedig világos rézvörösek a homlokomnál. Eddig a port csak langyos vizzel kevertem össze, 1-2 csepp levendula vagy rozmaring illót tettem az illat és a keringés fokozás miatt a keverékbe. Szeretném tompítani a vörös árnyalatot mert tényleg szép, csak túl világos hozzá a bőrőm a szemöldököm és a szemem színe és inkább világos barna színt elérni. Lehetséges ez? Több cassiával esetleg? Vagy külön-külön feltenni?
 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Festés, színek...

Ne haragudj, nem tudom, nem vagyok fodrász, csak használó, de ráadásul ezt a keveréket én sem ismerem, csak a ti írásaitokból. Én tiszta hennát használok, de nem vagyok tőle rézvörös. Gondolom, hogy a cassia világosít, de nem tudom mennyire. Csak azt  írhatom, hogy próbáld ki (próbatincsen esetleg) és kérlek utána írd meg az eredményt.

Értékelés: Nincs

Első növényi hajfestés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az első növényi hajfestésemhez. Az ereteti hajszínem gesztenyebarna: 

Kb. fél éve bedaueroltattam, amitől hullámos ugyan nem lett a hajam, ámde fakó, töredezett és világosabb igen. Ilyen:

Az egyik kérdésem, hogy ennyi idő eltelte után már festhetem-e Khadi hajfestékkel vagy henna-cassia-indigó keverékkel. 

A másik kérdésem, hogy hogyan érhetném el az eredeti hajszínemet, kb. 5 %-ban vannak ősz hajszálaim (ez még talán nem mérvadó). Fontos, hogy sem sötétebb, sem világosabb, sem vörös ne (annak kifejezetten örülnék, ha élénkebb, erőteljesebb lenne a színe) legyen a hajam, mint az eredeti. 

A segítséget előre is nagyon köszönöm! 

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hajszínek...

Sajnos jelenleg nincsen fodrászunk, így a saját tapasztalatunkat tudom közvetíteni... A dauer nem zavarja a hennázást, csak a vegyi festés, ennyi idő után nyugodtan használhatod. Ha nincs sok ősz hajszálad, akkor lehet, hogy a henna is elég, mert láttam már egy kolláganőnél, hogy a barna haját, csak meglohhintotta egy kis vörös fénnyel, de nem színnel. Lehet, hogy neked is elég lesz, Ha nem, akkor valamelyik henna keveréket (Khadi porok)kellene kipróbálni, de ezt is próbatincsen ajánlanám, mert minden hajon máshogy működik...

Értékelés: Nincs

hajfestés és uszodába járás

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy melyik hajfestéket válasszam. A hajam sötétebb barna színű (valahol a közép és a sötét között :) ), néhány ősz hajszálam van, de feltűnő helyen, ezek eltüntetése lenne a cél. Nem szeretnék drasztikusabb hajszínváltozást, ami belefér: középbarna, sötétbarna, esetleg sötét vörös. Fontos szempont, hogy bírja az uszodai vízet. Nem lenne jó, ha úszás közben barnás/vöröses csíkot húznék magam után. :) És még egy szempont: ne legyen macerás használni. A fentieket figyelembe véve, mit válasszak? Köszi előre is!  

Értékelés: Nincs

Henna tapasztalat!

Kedves lolle!

Ha nem bánod, írok egy kis tapasztalatot, hátha segítek Neked a választásban. Évek óta csak hennázom a hajam, ami sötétbarna és kevés, de egyre növekvő mennyiségű ősz hajszállal tarkított. Színre tökéletesen bevált, nem kell kevernem hozzá semmit, az ősz hajszálak vörösen csillognak, az egész hajamnak csak akkor van vörös árnyalata, ha rásüt a nap. Két éve félhosszú volt, most már inkább lassan hosszúnak mondható, mert nem vágatom. Az első évben kentem az egészet, most már több, mint két éve csak tőfestést alkalmazok. 

Hát bizony az első festések után igencsak meglepődtem. Itt ugye azt hallottam, hogy a Henna nem kopik, csak lenő. Na már most, ehhez képest hajfestés után hajmosáskor a víz ami csurog a hajamból eléggé narancsos árnyalatú még hetekig. Természetesen ez folyamatosan halványodik. Először azt hittem, hogy az én hajamról mégis csak kopik, de rá kellett jönnöm, - miután több, mint két éve nincs az egész hajam festve, vágva sem, mert növesztem - hogy nem változik a színe. Vagyis egy magyarázatot találtam: A henna a több óra hosszás folpackba tekert várakozás alatt, szinte megköt a fejemen. Lemosáskor (lehet, hogy elég sokat kenek rá), vastag zöld massza folyik a fejemről, ami csak lassan higul és halványodik. Mivel igen hosszú ideig tart a lemosás - nálunk meg bojler van, meghatározott kapacitással naponta - valószínűleg én nem mosom ki eléggé a hennát a hajamból és a fejbőrömről, így még azt mosom le utána több alkalommal a hajmosásnál. Természetesen simán a hajam leöblítésénél még nem azonnal folyik a színes lé, de ahogy elkezdem samponnal mosni, dörzsölni, azonnal oldódik. 

Összességében azt gondolom, hogy ha megfelelően ki tudod öbliteni, mosni a hajadból, hajtövedből a hennát, akkor simán úszásnál biztos nem fogja semmi színezni a vizet, főleg nem barnás/vöröses csíkban. 

Én nagyon szeretem hennával festeni a hajam, nincs ennél egyszerűbb számomra. (Sima forró vizzel keverem csak ki.) Mivel még nem túl sok az ősz hajszálam, kb. 4 havonta csinálok csak tőfestést. 

Üdvözlettel: Éva!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Azt azért nem mondanám, hogy egyáltalán nem kopik...

Sziasztok!

Én is évek óta hennázok. Közvetlenül festés után nem mosom samponnal a hajam, csak kiöblítem a hennát, de azt jó alaposan, addig, amíg a víz teljesen tiszta lesz. Ha nem sikerül rendesen kiöblítenem, akkor katasztrófa a fésülködés a következő hajmosásig:) Nyilván így is marad benne valamennyi, ez leginkább a fejbőrömön látszik, ami az első hajmosásig narancssárgás színű.

Én viszont nem állítom, hogy egyáltalán nem kopik, nem fakul. A hajmosások alkalmával nekem is jön a narancssárga lé, ami idővel egyre halványul természetesen. A hajamon nem veszek észre változást, csak amikor teljes festést csinálok (minden második tő, minden második teljes festés), akkor csodálkozom rá, hogy milyen szép élénk színe lett! Lehet, hogy haja válogatja, de az enyém egész biztos, hogy kopik egy kicsit! Még mielőtt kérdeznétek, bár nem itt vásárolom, de tiszta sampont használok!

A legelső festésem, amit előtte évekig melírozott hajamra vittem fel, na az pár hét alatt láthatóan megfakult, főleg a korábban szőkített csíkokban. De amióta több rétegben van rajta a henna, csak nagyon minimális a kopás!

Ami az uszodát illeti, szerintem nem fogsz csíkot húzni. Ha rendesen kiöblíted, akkor már csak samponos hajmosásnál jön a narancssárga lé. Legalábbis én így tapasztaltam!

Egyébként teljesen elégedett vagyok ezzel a hennával, mindenkinek csak ajánlani tudom! Először macerásnak éreztem, de mint minden másba, ebbe is bele lehet jönni, és így már könnyebben, gyorsabban megy!

Sok sikert, szép hajat mindenkinek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen a részletes válaszokat!

Köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen leírtátok a tapasztalataitokat! Átgondolom még, hogy mi is legyen. Ha belevágok a festésbe, majd leírom, mit tapasztaltam: elszíneztem-e az uszoda vizét vagy sem. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hajfestés...

Nem lenne rossz, ha tudnám, hogy mi és mi között szeretnél választani??? Ha a mi oldalunkon található bármelyik természetes festéket akkor mindegy is, mert szerintem ezek nem reagálnak az uszoda vízére. Az indigóban nem vagyok 100%-ban biztos, mert azt még nem használtam, de a henna nem fog utánad csíkot húzni...Bármennyire is klóros legyen a vize...
Értékelés: Nincs

Bionom hajfestés

Értem. Nyilvánvalóan a bionom oldalán fellelhető hajfestékek közül szerettem volna választani, ezért is írtam a bionom oldalán fellelhető egyik hajfestékhez a kérdésemet. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

A válaszom

A válaszom lényege ugyanaz. Az indigóról nem tudok nyíiltakozni, hogy hogyan viszonyul a klóros vízhez, de a henna nálam nem festi a vizet.

Hátha valamelyik olvasónknak van tapasztalata az indigóval is...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szőkített hajra henna

Sziasztok!

Még sosem használtam hennát, ezért van bennem némi kétség a helyes módszerrel kapcsolatban.
5 hónapja lett kiszőkítve ombre stílusúra a hajam mintegy fele (elég világos színűre)... egyszer volt festve-szőkítve, de így is kiszárította és megviselte a hajam. A szőke rész miatt aggódom, vajon hogyan lenne érdemes átfesteni, természetes módon. Az eredeti színem sötét szőke- világos barna. 
A Khadi világosbarna festékével szemeztem, és csak a szőke részekre. Nem tudom, érdemes lenne-e elsőre vörössel festeni? Vagy esetleg a barnához hozzákeverni vörös hennát (valami más márkát vagy sima hennát, mert 2 dobozt kissé drágállok)? Nem szeretnék az eredeti színemnél se sötétebb árnyalatot kapni (bár nyilván kopik a mosással), se egy répasárga árnyalatot. Inkább egy lányabb rezes barnának örülnék a legjobban. Egy kiszőkített roncsolt hajból ez lehetséges lenne?

Köszönöm szépen a segítséget.!

Értékelés: Nincs
Daku képe

Hennázós tapasztalatok Tinaminának

Szia, kedves Tinamina!

Évekig aranyszőkére festettem vegyi festéssel a hajam, és az alja mindig nagyon kivilágosodott, a teteje sötétebb maradt, ombrés hatású. Közben a korral kezdtem őszülni, legalábbis a fejtető lenövéseknél. Augusztusban határoztam el, hogy áttérek a hennára, átolvastam itt a kommenteket, és fél évig nem festettem vegyi festékkel a hajam, hanem biofodrásznál, természetes alapanyagokkal. (Igaz, két mosás után azt a festéket ledobta mindig)

A Bionom oldalról vettem hennát, és február végén szántam rá magam a hennázásra. Tartottam én is tőle, hogy az alul teljesen kiszőkült rész, és a felül sötétebb, a tövénél meg ősz hajam hogyan fog reagálni, ezért előző nap csináltam egy alsó tinccsel próbafestést. Rezes vörös lett, de különböző fényviszonyok mellett vöröses-barnás szinhatású. Felül sötétebb tónusú, alul világos vörös, de szépen összeolvad.

Én citromlével készítettem, előző este bolti citromlével összekevertem krumplipüré állagúra, majd másnap felhasználás előtt még öntöttem hozzá citromlét úgy, hogy joghurtszerű legyen. 3 órát volt a fejemen, befóliázva, és még egy sapkát is rátettem a fejemre. Nem csöpögött, nem volt zavaró, közben videóztunk, sütiztük, és hamar elrepült az idő. A lemosást először egy lavor meleg vízben, a nagyját lemosva, utána a kádat megtöltve, a hosszú hajamat lóbálva mostuk le, de könnyen lejött. A végén a zuhany alatt samponnal jól kimostam. A későbbi hajmosáok során már nem csöpögött, és a törölközőt sem fogta be.  Kb-3-4 nap kellett, hogy a szine beálljon véglegesre, bár nekem tetszett tüzesebb vörös hatásún is, de pár nap alatt barnult, rezesebb vörös lett. Szépen csillog, a barátaim számtalanszor megdícsértek, hogy milyen szép lett a hajam. Fotót nem tudom, hogy hogyan kell feltenni, mert megmutatnám szívesen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit képe

növényi hajfestés kérdései

Szia Tinanima!

Mivel most ismerkedsz a növényi hajfestéssel, javaslom, hogy először olvasd el ezt a cikket, az alatta lévő hozzászólásokkal együtt.. Itt pedig a növényi hajfestésnél legygakrabban felmerű kérdésekre találsz választ, itt is érdemes elolvasni a hozzászólásokat.. Bízom benne, hogy megtalálod a választ a kérdéseidre. 

Értékelés: Nincs

S**s ammóniamentes hajszínező

Kedves Tanácsadók!

szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy ha valaki szintetikus, de ammóniamentes hajszínezővel festette eddig a haját, de szeretne áttérni a henna-alapú, természetes megoldásra, akkor mennyi időt kellene várnia a két kezelés között?

Úgy tudom, a hagyományos hajfestésnél 3 hónapot szoktatok javasolni, de az őszhaj lenövés miatt ez egy kissé vállalhatatlan.. :( 

Köszönöm előre is a tanácsotokat

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna festés

Nem tudom, de én nem kockáztatnék.  Ha annyira sürgős, nem feltűnő helyen végezz próbafestést, hogy megtapasztald, hogyan reagál a hajad...

Értékelés: Nincs

Akkor várunk

Kedves Pálma,

köszönöm a gyors választ. Akkor megpróbálunk legalább két hónapot várni, pihentetni a hajat. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Narancsos víz

Sziasztok, 

Ezt a hennát használom évek óta, eddig cassia hozzáadásával,most 100%ban. A színét szeretem, sőt most tetszik a legjobban. 

A kérdésem, miért lesz a víz hajmosáskor narancsos? Biola babasamponnal mosom (higitva), kemikáliát nem használok. 

(A szaga a másik problémám, egyre jobban zavar, de arra az elöbb olvastam néhány megoldási lehetőséget, amit kiprobálok.)

Mást nem változtattam, csak a cassiát hagytam el. 

Köszönöm a segítségeteket előre is! brumama

Értékelés: Nincs

Re: narancsos víz

Szia!

Én hosszú évek óta ezzel a hennával festem a barna, erősen őszülő hajam (kamillatea-kurkuma-citromlé-víz-levedulailló, 6 óra hatóidő, mosás, almaecetes öblítés).

Nekem mindig narancsos a víz hajmosáskor, sokszor még 2 hét után is, az első mosásig a nyakamnál még a ruhát is megfogja, viszont a színével, tartósságával elégedett voltam.

Mondjuk ez még a kisebbik probléma lenne, viszont tájékoztatás szinten jelzem felétek, hogy az utóbbi fél évben vásárolt fenti termék fedőképessége gyengébb az eddigieknél, folyamatosan KOPIK! És a színe sem olyan intenzív, mint az elmúlt években volt.

Én most áttértem a vörös Khadi festékre, az határozottan jobb, vibrálóbb a színe és egyáltalán nem kopik.

Sajnálom, hogy át kellett térnem , mert árban ez a henna messze jobb volt  !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Narancsos víz

Szerintem a kurkumától narancsos a víz. Én is ezt a hennát használom, illóolajat, vizet és semmi mást nem teszek hozzá. Korábban nekem is narancsos volt a víz, halványan.  Első alkalommal valóban jobban, ha nem mosom meg rendesen a hajam, erre úgy jöttem rá, hogy szárítás után befonom, és sárga lesz a kezem. Azóta jobban megmosom. Sőt, a csapba engedek vizet és abban a vízben megmosom sampon nélkül, utána már csak a zuhanyzóval leöblítem. Ha folyatnám rá a vizet, pár vödörrel kellene a vízből. 

Nekem 3 hét után látványos a hajtöveknél és főleg elől a különbség, pontosan a homlokom közepe felett. Hogy ott milyen gyorsan nő a haj vagy mit csinál, nem tudom, de látványos a különbség. :( 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Narancsos henna...

El nem tudom képzelni, mert nekem soha nem volt még narancsos, pedig már nem is emlékszem olyanra, mikor nem hennával festettem... : Legfeljebb az első mosásnál, ha a festés után nem mostam meg alaposan... Nekem még ruhát, törölközőt sem fogott meg soha

A szaga nem zavar, mert az illóolajok, amiket a pépbe teszek, nagyrészt elnyomják...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Zsírosodó hajra?

Sziasztok!

Kérdésem nem kimondottan a hennához kapcsolódik, hanem a könnyen zsírosodó hajamhoz. Mosás után két nappal már zsírosodik, viszont, amikor befestem (kb. két éve használom ezt a hennát), akkor napokig bírja és szép marad. Nem tudom, hogy a henna van-e rá ilyen jó hatással, vagy a levendula illóolaj, amit belekeverek, de utána isteni a hajam, és a fejbőröm is. 

Szóval tudnátok ajánlani nekem valamit, amitől esetleg kevésbbé zsírosodna a fejbőröm? (A Blueberry (azt hiszem) szappan samponját hasznátam egy ideig, de a végén már alig tudtam kiöblíteni a hajamból, inkább folyékony sampont használnék, de bármit szívesen kipróbálok.) 5-6 hetente festem és nem is szeretném gyakrabban. 

Előre is köszönöm!

Üdv: Meli

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Zsíros hajra

Szia Meli!

Zsíros hajra ezeket a samponokat tudom neked ajánlani, érdemes elolvasni a terméktapasztalatokat is.

A hajmosások idejét kicsit kitolhatod a Selyempúder segítségével is, mintegy száraz samponként használva azt.

Amennyiben almaecetes hajöblítéssel zárod a hajmosási rituálédat, érdemes zsíros hajra "való" illóolajat (pl. rozmaring) is belecsöpögtetni a levendula mellé.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Még egyszer sáfrány...

Sziasztok!

 

Fontos lenne a velemenyetek, ezert megint megkerdezem. Hasznalhatok safranyt a sotetbarna haj vorosebbe tetelehez? Kamillatea, safrany, almaecet, ricinusolaj

 

Koszonom a valaszotokat!

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Sáfrány hajfestésre

A receptből számomra hiányzik a henna, gondolom ehhez szeretnéd keverni a sáfrányt. Jól értem?  Önmagában a sáfrány nem elég hajfestésre. 

Értékelés: Nincs

Safrany

Persze, a felsorolt dolgokat kevernem a henna porral. 

Értékelés: Nincs

Sáfrány vörösebb árnyalatért

Sziasztok!

 

Sötétbarna haj élénkebb vörössé tételéhez használhatom a kamillatea-almaecet-ricinusolaj és SÁFRÁNY kombinációt? Ebben keverném el a hennát.

 

Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Sötétből világosba

Sziasztok! 

Segitseget szeretnek kerni. Kb 1 eve festem vegyi szerekkel a hajam, mindig az egeszet tesztelgetve a szineket, es szeretnek atterni a novenyi hennafestesre. 

Jelenleg kb mar-mar feketehez hasonlithato sotetbarna, viszont ezen szeretnek vilagositani. 

Az eredeti hajszinem hivatalosan sotetszoke, (nyaron sotetszoke, telen szokesbarna inkabb)... 

A cel egy vilagos barnas voros lenne, gesztenyevoroshoz hasonlo kb. 

Amiben foleg a tanacsotokat kernem, hogy a vilagositashoz mit javasolnatok ? (Talaltam egy c-vitaminos kezelest, az pl milyen hirrel bir,hatassal?)

Illetve ha a vilagositas sikeres, akkor egy henna onmagaban elege a voroses barna celhoz, vagy kellene bele indigo vagy cassia? 

 

Elore is nagyon szepen koszonom a segitseget!! :) 

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Vegyi festésről áttérés természetes növényi festésre

Szia!

Nem tudom, mikor festettél utoljára, de  a növényi festés előtt érdemes legalább 3 hónapot megvárni.  C-vitaminnal valóban jól világosítható a hajszín, de vegyi festésnél általában többször kell elvégezni ahhoz, hogy a megfelelő hajszínt elérd. Minden C-vitaminos pakolás után a haj sprőddé válhat , amit növényi hajbalzsam használatával orvosolhatsz.

Az első festés előtt először csak egy tincset fess be próbaképpen, tiszta hennával azon látod, hogy milyen színű lesz a hajad. Ha árnyalni szeretnéd, akkor érdemes utólag indigó péppel is átszínezni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vegyi festésről áttérés természetes növényi festésre

Szia!
Kb. 2- 2,5 hónapja festettem, és néztem,hogy várni kell vele, ezért is néztem a c-vitaminos kezelést. Arra gondoltam,hogy megcsinálnám a c-vitaminos kezelést, várnék 1-2 hónapot, újabb c-vitaminos, és utánna a hennafestés. Így 4-5 hónap különbség lenne, +2 c-vitaminos kezeléssel.
A növényi sampon+balzsamra való áttérés is folyamatban, csak még vacilálok,hogy melyikek legyenek :) 
Köszi a segítséget utólag és előre is :)
Búék utólagosan is :) 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Növényi balzsam..

Az elején mindenképpen a Jopjoba-Ziliz hajbalzsammal kezdenék, aztán később, ha már nem olyan nehezen kezelhető, sprőd, keresnék mást...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Növényi balzsam

Köszönöm a tanácsot! :) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

rövid szavatossági idő

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi történik, ha a hennát szavatossági időn túl használom. Múlt héten rendeltem 1 kg-t, és kaptam 4 db 250 g-osat 2017. áprilisi szavatossággal. Nekem 1 kg 1-1,5 évig elég, biztos, hogy nem fog addig elfogyni! 1-2 hónap tudom, hogy nem számít, de fél év, esetleg több???

Már bánom, hogy nem kérdeztem rá a szavatosságra, de pár hónapja olvastam, hogy késett a szállítmány, ebből gondoltam, hogy biztosan friss.

Szerintetek mit csináljak?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna szav.idő

Én 4 éve voltam Tunéziába, onnan hoztam hennát. Amin szav. idő sem volt, mert kimérve vettem. Most fog elfogyni, de semmi rosszat nem tapasztalok, ugyanolyan hatásos mint új-korában. Igaz nem is tudom, hogy egy kiszárított növényi pornak mi baja lehet? Persze ez csak az én véleményem.

Értékelés: Nincs

Két lépcsős hajfestés

Sziasztok!

Ha indigót is használok a henna után, akkor azt mindenképpen a henna lemosása után kell felkennem, úgy értem, azonnal? Ritkán van egybefüggő öt órám (vagy éjszakába nyúlna), így ha másnap is fel lehetne kenni az indigót, az esetek 90%-ában nem vörös maradnék, hanem barna :) Köszönöm előre is a választ!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna-indigó

Természetesen felkenheted az indigót másnap is, csak ne keverd ki előre, csak frissen!

Értékelés: Nincs

Henna

Már sokadszorra olvasok a henna hajfestésről, mivel a fejbőröm szinte mindig megsinyli a kémiai hajfestékekkel való érintkezést. Azonban rendelni még nem mertem, mert mi van, ha mégsem tetszik majd az a szín, amit hennával tudok csinálni. Akkor a kémiai festést elfelejthetem, amíg a henna festés le nem nő. Mi ennek az oka?
(Azt írtátok felül az alkalmazásnál, hogy henna festés után nem kémiai festéket és hullámosítót használni.)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Henna

A henna és a kémiai festés hamar összevész. Nagyon "nem kívánatos" színt, hajhullást, meg még sok nem kívánt dolgot okozhat
Ha szeretnéd tudni, hogy milyen lesz a hajad színe hennafestés után, akkor végezz próba-festést, kevésbé feltűnő helyen!

Értékelés: Nincs

Fáj!!!

Sziasztok!  Az szerintetek normális, hogy megfájdul a fejbőröm a hennázáskor? Úgy érzem, mintha az összes hajszálamat tépnék.Csak másnap tudom az indigót felkenni olyan érzékeny a fejbőröm. Egy nagy drogérialánc  hennáját használtam, ami csak LAWSONIA INERMIS-ból áll.Mi lehet a baj???

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Ha fáj..

Gőzöm sincs, hogy mi lehet a baj. Esetleg egyéni érzékenységre tudok gondolni. Gondolom már régóta használod ezt a hennát... Kérdezd meg a boltban, ahol vetted, hogy panaszkodott- e már más is, és neki mit mondtak...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rézvörös

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, hogy mivel kezdjem. Első hennázó vagyok és kicsit elvesztem ebben a sok kérdés-feleletben.

Rézvörös lenne a cél. Nem szeretnék még a tövénél sem répa lenni, ezért kérdezem. Inkább a közép-sötét réz ami tetszik.

Amire festenék: Az eredeti egy középbarna 60% ősz hajszállal.  A lenőtt és kopott rész 2,5 hónapos közép vörös.

Elég a Henna? Vagy esetleg a Khadi mogyoró? Az válaszokban azt olvastam, hogy az is vöröses. Vagy a Khadi vörös? 

Alapozás mindenképpen szükségs ezekhez?

Köszönöm előre is a válaszotokat. Kriszta

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Rézvörös szín

Szia! 

Mindenképp szükséges alapozás a 60% ősz hajszál miatt, vagy pedig a Khadi mogyoró kétszer! Az első számít alapozásnak, a második pedig tompítja a túl erős vöröset, mert akkor már jobban tapad rá az indigó is. De ha elsőre is tetszik akkor maradhat úgy. :)

Ha a sima hennát használod első körben, másodikban pdig a sima indigót, akkor az őszes részeken vörös leszel, a többin pedig valószínűleg vörösesbarna. A sima henna itt nem lesz elég, mert az ősz részek narancssárgák lesznek, azért kell rá indigó vagy valamelyik Khadi keverék (szerintem pont jól írtad a mogyoróbarnát). 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rézvörös

Kedves Meli! Köszönöm a gyors válaszod, akkor kipróbálom a Khadi mogyorót 2x

Értékelés: Nincs

szőke haj

Sziasztok! Festett szőke hajam van,és szeretnék szőke is maradni,de már nem szeretném tovább roncsolni a hajam ,ami szépen tönkre is ment a sok szőkítéstől.Most pihentetem a hajam ,2 centis lenövésem van 2 hónapja nem festettem be.A lenőtt hajam sötét szőke színű.Az ajánlott 3 hónapot ki szeretném várni,így az első kérdésem az lenne hogy addig amig pihentetem a hajam ,melyik hennával tudnám ápolni hogy ne szineződjön el a hajam töve se,,de egészségesebb , dúsabb legyen.A második pedig,hogy ha letelt a 3 hónap akkor melyik színnel és ,hogy fessem be ,hogy se sötétebb se zöldes árnyalatot ne kapjak..Köszönöm szépen a választ :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szőke haj

Szia! 

Mi a célod tulajdonképpen a későbbiekben? Ugye nem szeretnél szőkébb színt, mint ami az eredeti? Mert arra sajnos növényi őrleményekkel nincs lehetőség. Mindenképp növényi őrleményekkel szeretnéd ápolni addig is, amíg letelik a három hónap? Más megoldás nem felel meg (pl. valami nagyon jó hajbalzsam)? Amiben van henna, olyat nem ajánlott használni 3 hónapig, de szőkített hajon az indigó és a cassia is necces (a várható szín miatt). Keverékben már elvileg jól fog működni, de ahhoz ki kell várni a 3 hónapot. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szőke haj

Szia!

Úgy gondoltam ,hogy addig is táplálásnak a cassiának a semleges /szőke hennáját tenném rá a hajamra, kamillával és citrommal elkeverve.Vagy még erre is várnom kell?Nem akarok világosabbat mint az eredeti ..csak élénkebbet dúsabbat  egészségesebbet :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Festett szőke várakozás

Egyes esetekben a cassia fura elszíneződést eredményez a festett szőke hajon. Nem mindig, mert voltak már nagyon jó tapasztalatok is... Ezért írtam azt, hogy hennával keverve már nem áll fenn ilyen veszély, viszont arra várni kell. 

Ha gondolod, megpróbálhatod, mondjuk próbatincsen, hogy milyen lenne. Vagy használd inkább a Khadi kondicionáló olaját addig.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Fehérló képe

Henna tapasztalatok

Sziasztok!

Leírnám a tapasztalataimat a henna+indigó festéssel kapcsolatban. Sokat olvasgattam előtte a honlapon, hogy a kívánt színt hogyan tudom elérni. Olvastam itt a hozzászólásokban a három lépcsős festésről. Mivel indigót is vettem a hennához, ebben a formában próbáltam ki a festést. A pépet az általatok leírt recept alapján készítettem el, benne volt minden: kávé, szegfűszeg, fekete tea, pluszba tettem bele hagymahéjat is a vörösessége miatt. A hennát a hajamon hagytam kb. 5 óráig, majd jött az indigó 1 órára, végül a lezáró hennafestés  szintén kb.1 óra. Nagyon szép színe lett, szinte kékes fekete. A hennázást követő első mosásnál fakult, valószínűleg nem sikerült jól kimosnom a pépet a hajamból festés után. Ettől függetlenül így is tetszett, szép sötét vöröses-barna lett. Viszont nekem ezzel a módszerrel elég hamar kifakult a színe. Második festéskor már úgy csináltam, hogy a hennához már hozzákevertem egy kis adag indigót (kb. 2 ek), majd erre jött a sima indigó, végül henna. Így a szín nagyjából ugyanúgy sikerült, de tartós lett,az indigó sem mosódott ki. Az eredménnyel meg vagyok elégedve, megdicsérték a hajszínem, hogy milyen szép. Ennél a módszernél maradok.

Másik pedig: egy kicsivel több pépet sikerült csinálnom kelleténél. De eléggé szétszórt vagyok, így kb. 4-5 napot volt lefedve a pép kint a konyhapulton, hogy majd festek vele valamit a kezemre... Aha... Végül betettem a hűtőbe, hogy majd lesz vele valami... Legutóbbi hajmosáskor gondoltam egyet, és elővettem, megszaglásztam, hogy nincs-e baja, nem is tapasztaltam semmi változást. Vízgőz felett felmelegítettem a pépet, és csak úgy kézzel beledörgöltem a hajamba, majd bedunsztoltam. Sokáig nem tudtam rajtahagyni, de így is frissített egy kicsit a színen. Mellékhatást nem tapasztaltam, mondjuk nem vagyok érzékeny bőrű. 

Csak pozitív tapasztalataim vannak a hennával!

Üdv!

Veronika

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Badrienn85 képe

hajszín

Sziasztok!

Első henna hajfestésem előtt szeretnék kérdezni.

Olvasgattam a festés útját-módját, de bizonytalan vagyok egy kicsit.

Az én jelenlegi hajszínem ilyen:

És ilyesmi hajszínt szeretnék:

Szerintetek e mellé a hennapor mellé kellene vennem indigót, ami semlegesít a vörös színen, vagy elegendő lehet csak a henna. Vagy esetleg más alternatíva mellé (pl. diólevél...)?

 

Köszönöm előre is!

AudreyÉrtékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Indigó, diólevél semmiképpen!

Szia! 

Barnító hatású összetevőket semmiképpen sem tennék bele, sőt... én azt látom, hogy a kiívánt hajszín élénkebb, világosabb, mint amit  a sima henna a hajadon eredményezne. 

Én inkább cassiával keverném a hennát fele-fele arányban, vagy pedig a mogyoró Khadit próbálnám ki a helyedben.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Badrienn85 képe

Óó, akkor még jó, hogy

Óó, akkor még jó, hogy megkérdeztem! 

Köszi szépen! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pép készítés

Sziasztok! Pár éve hennázom, vörös a célom, ez az évek alatt picit besötétedett, így most igyekszem feldobni. Olvastam Tőletek olyanokat, hogy a henna por citromlével is összekeverhető, meg forró erős hibiszkusz teával, vagy sima forró vízzel. Ezeket szeretném tisztázni a fejemben, hogy hogy működik a gyakorlatban, ha lehet.

1. verzió: Annyi citromot kell kifacsarjak, hogy a kellő mennyiségű henna port tejföl sűrűségűre tudjam keverni? Ennyi? Ez a két összetevő? Ez így nem nagyon savas?

2. verzió: A henna por akár forrásban lévő vagy sima csapból engedett vízzel is összekeverhtő, és kész ennyi az egész? A víz hőmérséklete milyen kihatással van a színre (világosít/sötétít/elveszi az erejét/nem tartós/stb)?

3. verzió: Az Antal Vali által leírt főzetbe (víz, fekete tea, kávé, egész szegfűszeg és őrölt) a fekete tea helyett hibiszkusz teával forraljam fél óráig? És ebbe akár beledobhatok pár diófalevelet? És a végén céklalevet is önthetek bele, vagy ezt hogy kell érteni?

Az amúgy számít hogy száraz vagy törölköző száraz hajra kenem fel?

Bocsánat, ha másnak ezek egyértelműek, de engem picit összekever, hogy ennyi féleképpen el lehet készíteni a pépet, és hogy miben különböznek.

Én amúgy 3-4 órát szoktam rajtahagyni folpackal+sapkával, hosszú hajam van és középbarna az eredeti színe, de már a henna előtt is vörösre festettem csak vegyivel...

Köszönöm előre is a válaszotokat :)

Egy lelkes hezzázó :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Henna pép variációk

Szia! 

Mindenképp forralni kell a vizet, amiben elkevered a hennát! Hideg vagy langyos csapvíz nem jó! 

A citromos változathoz is először a forralt vízzel keverd el a port, majd csavarhatsz bele citromot. A hibiszkusz teás változat úgy működik, hogy megfőzöd a teát, és egyszerűen azzal kevered fel a port. Tehetsz bele diólevelet, az barnít rajta. A céklaleves változatot még nem próbáltam, nem tudom, hogy működik. 

Nekem volt, amikor száraz hajra raktam a pépet, máskor pedig törölközőszárazra, nem tapasztalatam különösebb eltérést. 

Értékelés: Nincs

henna illata

Sziasztok!

 

Segítsetek, mit használjak a hennapépbe, hogy finom illata legyen  festés után a hajamnak? Melyik illóolaj ad édeskés finom illatot?Köszönöm a segítséget.

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Henna illat

Szia! 

Én balzsammal szoktam keverni, az jó illatot ad az egésznek, bár elvileg zsírosabb dologgal nem érdemes keverni, mert az gyengíti a festőerejét, kevésbé tapad. Mondjuk én ezt még nem tapasztaltam. 

Édesebb illóolaj, pl. a vanília, fahéj, szegfűszeg (utóbbi kettővel óvatosan, csak 1-2 cseppet használva). Nekem most így ezek jutottak eszembe, de hátha lesznek még ötletek. 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: