Huminiqum szirup (Huminiqum), 250 ml

 • Általános szabályozás
 • Májműködés támogatása
 • Méregtelenítés
 • Roborálás
 • Sav-bázis egyensúly
 • Tápanyag hiány
4.630Ft
4.34483
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (58 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Huminiqum szirup formában, 250 ml

Ajánlott napi adagolás (gyermekeknek a napi adag fele javasolt):

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml
 • Mikroelemhiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml
 • Fáradtság, levertségérzet esetén: 1x5 ml
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml
 • Gyerekeknek: 1x2ml

Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti, természetes íze zavaró.

 • A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
 • Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!

Tárolás: Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában. Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)!!!

Származási hely: Magyarország

Összetétel: Fulvosav, Huminsav, Kálcium-klorid, Kovasav-gél, Magnézium-L-aszkorbát, Vas--szulfát, Cink-L-aszkorbát, Na-hidrogén-foszfát, Mangán-aszkorbát, Réz-szulfát, Nátrium-borát, Ammonium-molibdát, Kálium-jodid, Króm-III-klorid, Nátrium-szelenit, Nátrium-fluorid, Máriatövis kivonat, tisztított víz.

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. A védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A HUMINIQUM étrend-kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban:

 • ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabadgyököket, melyek számos betegség forrásai.
 • NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulvosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
 • ANTIVIRÁLIS HATÁS: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert, és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírusellenes hatóanyaga.
 • NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
 • SZERVES KELÁTKÉPZŐ: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
 • OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
 • MEGKÖTI A TOXINOKAT: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
 • HELYREÁLLÍTJA A SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT: A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

További információk a huminsavakról:

 

Juci1231 képe

Mèregtelenedès ès fejfàjás

Kedves Bionom!

A barátommal hètfőn kezdtünk bele a nagy mèregtelenìtèsbe ès azóta fàj a feje szegènynek. Eddig csak estère fàjdult meg, de ma màr reggel is úgy èbredt, hogy nagyon fàj neki. Szerintetek lehet ez a huminiqumtól? Règebben csinàlt màr kúràkat a humival ès akkor is előjött ez, de amúgy is elèg fejfàjós.

Tudnàtok segìteni, mit tanácsoljak neki? Hètfőn kezdenènk el a lèböjtöt. Hagyja el esetleg a humit, vagy a màj ès epeöblìtöt egy- kèt napra? Gondolom a túl  sok mèreganyag mozgósitàs okozhatja ezt nàla. Szedünk halolajat, goji berry lèt, Emóciót, immunasistot, utifűmaghèjjat, algàt, szelèn -jód komplexet, k2-d3 cseppet, isszuk a lapachot. Hasznàljuk a talptapaszt is. Itassak vele mèg több teàt, vagy vèrtisztìtó csalàn teàt? Holnap elmegyünk szaunàzni, hàtha az is ràsegìt neki, meg lesz màr cormin por, mèz koktèl ès nyìrfavìz is. Lehet, hogy ìgyis kevès neki a folyadèk? 3liter körül iszik meg  egy nap ami nem olyan sok a 65 kg-jàhoz. Lehet, hogy a vitamin ès antioxidàns kevès neki? A longo vital, csak hètfőn èrkezik majd meg.

Amúgy hősiesen csinàlja , nagyon büszke vagyok rà, de azèrt jó lenne, ha nem szenvedne ennyire szegèny.

Ha bàrmi tippetek van, erre azt nagyon megköszönöm!

Szèp napot! 

Üdv.: Juci

Értékelés: Nincs

Böjtkrízis

Szia Juci!

Büszke is lehetsz a barátodra! Fejfájás ellen sokaknak bevált az őszi margitvirág tinktura. Jó lesz a nyírfavíz is, nekem nagyon jó tapasztalatim voltak vele. A huminiqumtól önmagában szerintem nem fájhat a feje, az épp hogy leköti és kivezeti a méreganyagokat.Tehát segíti, gyorsítja a folyamatot. Ami egyébként sok esetben természete velejárója a méregtelenedésnek. Jó lehet még mellé az alga, ( én afa algát használok) az is kiváló méregtelenítő. És sok sok víz. Szurkolok Nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Böjti segítség kérése...

Sajnos nem tudunk segíteni, mi csak egy "bolt" vagyunk. Mindenki máshogyan reagál a méregtelenítésre. Sokak valóban fejfájással küszködnek az első napokban. A sok tisztított víz fogyasztás segíthet, de nem mindig.Hátha a böjtölők többet tudnak, náluk mi vált be?

Értékelés: Nincs

reflux

Kezdődő reflux-ra volt-e már valakinek tapasztalata?

Csúnya köhögés, és nyálka  is jön fel minden alkalommal. Illetve dohányzik.

Kevés tiszta vizet iszik, inkább a gyümölcsleveket. Köszi 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Refluxra

Elsősorban az Emóciót ajánlanám, de a Hericium (Süngomba) kivonat is zseniális refluxra...

Értékelés: Nincs

7 hónaposnak - Tüdőgyulladás után

Syasztok!

Pici babának, 7 hónaps, tüdőgyulladás után (amit először vírusosnak néztek, nem kezelték, majd mégis kiderült hogy bakteriális, s ezután 1 hét erős antibiotikumok...) szeretném az adagolást kérdezni!? 2 x 1 ml??? Szegényke nagyon gyenge, legalább 1 kg-mal kevesebb, mint kéne lennie, eléggé megviselte. Ezen kívül rendeltem neki még Emóció-t és Camu Camu-t. Ezeket lehet együttesen vagy inkább külön-külön. És ugyanígy az adagolás is érdekelne! Sűrgős lenne a válasz!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Felerősítésre

K2D3, Emóció mindenképpen menjen a babának. Én egy kúrát a BioConnectből is megcsinálnék, fóleg, ha ennyire legyengült.  2x 5ml emóciót adhatsz neki fokozatosan emelve. Lassan szoktasd a szervezetét hozzá. A Camu-vamut, Huniniqumot nem adnám. Ha még szopik, akkor inkább te szedd azokat!.

Értékelés: Nincs

Oltás

Sziasztok!

Kislányom nemsokára kapja meg az 1 éveseknek kötelező oltást. Szeretnék Neki Huminqum szirupot adni és méregtelenítő talptapaszt használni. A kérdéseim a következőek:

A Humit mennyi ideig kell adni oltás előtt és után, és milyen adagban? Emócióval össze lehet-e keverni? Evés előtt vagy után érdemesebb adni? Az előző kötelező oltásoknál még nem kapott Humit, így is adhatom?

A méregtelenítő talptapasz hogyan működik? Az oltás hatóanyagát nem semlegesíti, csak a méreganyagokat vezeti ki?

(kislányom folyamatosan kapja az Emóciót + a K2D3-t)

Bocsánat a sok kérdés miatt, csak nagyon kezdő vagyok az oltáskivezetésben.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!

Niki

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Oltáskivezetés

Oltáskivezetésben én is kezdő lennék...

Ezért csak a konkrét kérdésre adok konkrét választ.

A Humit adhatod előtte és utána is bármeddig, akár folyamatosan is, hiszen annyi ásványianyag van benne, amire mindig szüksége van a szervezetnek. Az adagolást az oldalon megtalálod. Össze nem keverném az Emócióval, mert a Humi szirup íze elég borzasztó, ezért is van kapszulázva is...

A méregtelenítő tapasz, csak a mérget vezeti ki...

Értékelés: Nincs

Érdeklődés

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy a Huminiqum hatása lehet-e egy kis szédülés, ami hirtelen fellépő pár pillanatnyi csak. Gondolom, ez a méregtelentési folyamat hatása, és idővel elmúlik, csak érdekelne a Ti véleményetek is ezzel kapcsolatban.

Előre  is köszönöm a segítséget !

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Kicsi szédülés- mi lehet?

Szia Meisi!

Ezt a rövid ideig tartó, kicsi szédülést minden Huminiqum-bevételnél tapasztalod, vagy akkor egyszer érezted? Vérnyomásod rendben van, frontokra szoktál érzékenyen reagálni? Ha akkor egyszer érezted, nem voltál éhes/szomjas/fáradt/kimerült/náthás stb?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Szavatossági idő

Sziasztok! Sok termék esetében úgye a szavatossági idő csak egy "iránytű",de utána is sok minden használható fogyasztható,így a kérdésem,hogy 2015.08 havi lejáratú Huminiqum szirup még fogasztható-e illetve honnan tudom megállapítani,hogy még jó-e vagy sem? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Szav. idő.

Sajnos étel, táplálékkiegészítő esetében nem mondhatunk mást, mint a hivatalos álláspont....

Értékelés: Nincs

Huminiqum szavatosság

Rendben,értem!

Akkor legalább abban segítsetek kérlek,hogy miből állapítom meg, ha már nem jó, mik a jelei? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Jóság?

Hidd el, segítenék, ha tudnék. Nálam sosem volt ideje megbuggyanni.

Értékelés: Nincs

5 éves gyereknek

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

5 éves kislányomnak szeretnék pár dolgot összevállogatni, mert az utóbbi két hónapban állandóan beteg (felsőlégúti). Krillolajat, D3K2- és C-vitamint alapból kapja fél éve folyamatosan. Emóciót bő egy hete kezdtük. Most egy kicsit itt végigolvasgattalak titeket, és a következőken gondolkodom. Mindenképpem a Huminiqumon és a Manó Mannán. Gyümölcsöt még úgy ahogy megeszi, nyers zöldséget egyáltalán nem, csak a krémleveseket. Adjak-e mellé Okos Katát is? Meg esetleg algát? Ha tanácsoljátok az algát akkor melyiket? Csak a spirulinát vagy olyat amiben chlorella is van. Azt még jelezném, hogy tavaly május végén teljesen véletlenül kiderült, hogy minimálisan emelkedett a TSH-ja, xxxx volt. Állandó afták miatt mentünk vérvételre. Több szakorvos véleményét kikérve (mivel egy eredmény nem eredmény, semmi tünete nincs, uh jó volt) egyelőre megfigyeljük. Augusztusban a kontroll vérvételen már xxxx volt a TSH-ja ami a korának még megfelel. Azóta gluténmentesen étkezünk, a hajdinát részesítjük előnyben. Kislányom azóta sokkal több mindent megeszik. Afta néha még elvétve előfordul, de már nem mindennapos.

Válaszotokat nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Kicsi lánynak termékek

Szia!

Az Emóció, krillolaj, K2D3-cseppek, Manó Manna és a Huminiqum remek kombináció!  Az Okos Katát bátran adhatod, ezek mellé is, nagyon jó vas- és C-vitamin-forrás.

Az algákról kérlek mindenképpen kérdezd meg a kislány endokrinológusát, ugyanis az, hogy fogyaszthatja e, sok tekintetben függ attól, mi okozza-okozta a TSH emelkedését. Amennyiben jódhiány az ok (ez nagyon gyakori, különösen ilyen életkorban sajnos), akkor mindenképpen fontos és lényeges kiemelt gondot fordítani a megfelelő mennyiségű és minőségű jódbevitelre, jódpótlásra (lehetőleg szerves formában)!! Ezzel ugyanis számos pajzsmiriggyel kapcsolatos elváltozás, betegség kialakulása megelőzhető, tehát nem szabad "félvállról venni" a dolgot! Lehet, hogy érdemes lenne még egy gyermek endokrinológusnak kikérni a véleményét az ügyben! 

Az algák remek szerves jódforrások, de figyelni kell a bevizsgált, bio minősítésre.

Miért tartjátok a glutémentes diétát, ez nem világos a hozzászólásodból. Cöliákiás a kislány?

Kérlek, olvasd el ezt és ezt a cikket is, sok hasznos információt találhatsz bennük, valamint ezt a hozzászólást is (ebben kifejezetten a TSH-ról, pajzsmirigyről, jódról olvashatsz)!

Mielőbbi jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Szia! Köszönöm szépen!

Szia! Köszönöm szépen válaszod!

Az nem derült ki, hogy mitől volt emelkedett a TSH, mivel a pajzsmirigy összes többi értéke xxxxx stb. mind tökéletes volt. A helyi gyerekendokrinológus kiküldött postán egy receptet, hogy akkor azt szedje. Elvittem a xxxx és ott azt mondta a gyerekendokrinológus, hogy lehetett azért is, mert meg volt fázva, reagens hiba is. Ő sem értette, minek egyből a gyógyszer. A kontroll vérvétel magán laborban lett csinálva, ott aztán rengeteg mindent néztek, és eredményei jók voltak. A gluténmentes étkezést a TSH és az afták miatt kezdtük el, mivel ez utalhat rejtett gluténérzékenységre és minden fűszálban kapaszkodtam a kontrollig. A galajteát is rendszeresen adtam neki. Közben maradtunk a diétánál, mert mellette sokkat több mindent megeszik, megkóstól.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Szerves jódforrás

Szia!

Értem! Lényeg, hogy jól legyen! 

Amikor a TSH emelkedett (és jó a mérési eredmény), de a pajzsmirigy saját hormonjai értéktartományon belül vannak, azt hívjuk szubklinikus alulműködésnek. Ilyenkor valóban nagyon lényeges a rendszeres kontrollvizsgálat!

Mivel szerencsére az ellenanyagok is negatívak, így az algafogyasztást (ellenőrzött, bio minősítéssel), vagy valamilyen megbízható, szerves jódforrást mindenképpen ajánlanék a kicsi lánynak!

Jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Huminiqum Emócióba keverve

Sziasztok,

21 honapos kislanyomnak kezdtem adni a Humiqumot, de mivel borzalmas az íze, belekeverem neki az Emocioba es abba szorok egy kis Okos Katat. Baj, hogy ha ennyi mindent osszekeverek? Igy gond nelkul megissza reggel ehgyomorra.

Ezenkivul meg tudnatok mondani, hogy az adagolas jo-e egy 21 honaposnak? Immunerosites a cel, de vashianyos is volt es elegge hadilabon all a husevessel.

2x10 ml Emocio

1x 2ml Huminiqum

1 mokkaskanal Mano manna

kabe 1 EK Okos Kata (ezt a mennyiseget 2 reszletben adom neki mindig az Emocioba keverve)

Valaszotokat elore is koszonom!

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Adagolások, termékek

Szia Veronika!

Keverd nyugodtan, ha így megissza! 

A mennyiségek tökéletesek, ügyesen összeválogattad, természetes vasforrás szempontjából is. 

A listát a K2D3- cseppel és omega-3-zsírsavforrással egészíteném még ki.

Kérlek, olvasd el ezt a blogbejegyzést, ebben is hasznos információkat találhatsz!

Jó egészséget és nagyon boldok karácsonyt kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Érdeklődés

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy Huminiqum és Emóció valamint szőlőmagőrlemény és aranyköles csíra fogyasztható egyszerre? Valamint napi szinten milyen elosztásban? Az Emóció és Huminiqum reggel, a többi napközben ?

Köszönöm a segítésget előre is! :-)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Mit, mikor?

Ezeket nyugodtan használhatod együtt, és annak sincs különösebb jelentősége, hogy mikor...

Akár egyszerre is lehet.

Értékelés: Nincs
szilvamag87 képe

flakon alján maradt üledék...

Elértem az aljára és az utolsó kanálnyi termék egy kis zselés cuccként plöttyent az adagoló kanálba, valamint láttam a flakon alján, hogy nem kevés termék tapadt meg rajta. Ezt tudom valahogy még hasznosítani? Szabad valamivel higítani? Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

flakon alján maradt üledék...

Kedves Szilvamag!

Lehet higítani, a szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) 

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Ha vashiányra szedném,

Ha vashiányra szedném, kell/ajánlott mellette más vaskészítményt szedni?

És a 4ml-t hogy tudom mérni?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Vashiány

Kedves Ann,

Neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e mellé szedni még bármi mást. Az alábbi termékek igen kiválóak és kiegészítheted vele a kúrát:

Flavon koktél, Fruit Fitt, Okos Kata, Feketeszeder püré, a 4 ml-t mérőkanál segítségével tudod kimérni, amit a termék dobozában találsz.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Vashiány

Nekem konkrétan CSAK huminiqum nem volt elég a vashiányomra( pedig reményykedtem :-) , ezt a vérvizsgálat igazolta, szednem kell még mellé minimum 14 mg vasat/nap.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Vashiányra

A huminiqum önmagában nem is elég vashiányra, (bár, ha valakinél a Humi megszünteti a felszívódási problémákat, akkor még elég is lehet. )
Dia is azért ajánlotta melléje a Feketeszeder pürét például!

Értékelés: Nincs

Rendben. Még van mellette

Rendben. Még van mellette Lucuma por (napi 1 teáskanál), meg még szedek "sima bolti" vastablettát mellette.
Még az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy reggelente, amikor lehörpintem ezt a szirupot, utána hányingerem van?
Amúgy reggel éhgyomorra veszem be, mármint először propolisz, utána cickafark plusz, utána fél liter tea, és után a humi, majd kb. 15 perc múlva reggeli. (Este pedig lefekvés előtt, szintén a propolisz és a cseppek után.)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Huminiqum szirup formában, 250 ml

Kedves Ann,

A gyártó  éhgyomorra javasolja, de ha panaszt okoz, akkor vedd be kb. egy félórával-órával evés után, vagy pedig hígítsd fel, néha az is segíteni szokott. 

Értékelés: Nincs

Hàny a nagytesó

Bölcsiböl hazahozott a nagy tesò valami hànyàssal, hasmenèssel jàró betegsèget. A legkisebb csak 1 hetes. Tejem nem sok van. Mit adhatok nekik?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Piciknek ...

Ilyen piciknek még csak az alap 3-as adható. 

K2D3

Emóció

Omega 3 (halolaj vagy krillolaj)- csak a bölcsisnek, a legkisebbnek még nem!

Ez mindegyikre vonatkozik. Ilyen piciknél még az immunrendszert nem erősíthetjük, csak támogathatjuk! 

Értékelés: Nincs

Huminiqum gyereknek

Sziasztok! Akinek kapja gyermeke a Humuniqumot, adjon nekem tanácsot hogy sikerült rávennie hogy lenyelje 

Halolajat, Emóciót boldogan fogyasztják, ezt is szerettem volna mellé adni, de a szagától is írtóznak, pedig direkt nem szóltam nekik, hogy rossz ízű lenne. 

Köszönöm! Emese

Értékelés: Nincs

Autista kisfiúnak Huminiqum

 

Kedves Tanácsadó!

Autista kisfiunak szeretném adni méregtelenités gyanant koriandermag olajjal parhuzamosan. tudomása szerint vane akadálya a dolognak?

Illetve van-e javaslata mas anyaggal hasznosabb-e a méregtelenités folyamata?

köszönettel Balazs!

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Autista gyermeknek huminiqum

Szia Balázs!

Nekem is autista fiam van és nagyon jó tapasztalataim vannak a Huminiqummal kapcsolatban. Ő felnőtt, így felnőtt adagot kap. Dr Csomai Zita javaslatára kiegészítettem még Bio Chlorella és Spirulina algával. A Huminium az én fiamat nagyon felpörgeti, ezért mindig reggel adom neki, az algát szintén reggel szedi, időben egy kicsit elkülönítem a Huminiqumtól. kb 15-20 perccel később kapja.  A Te fiad mennyi idős? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immunerősítés,

Tanácsot szeretnék kérni. 14 hós kislányom van, aki még szopizik. Viszonylag sokszor szipog, taknyol, könnyem megfázik. Szeretném egy kicsit megerősíteni. Milyen készítményt ajánlotok illetve mire lehet még szüksége egy ilyen korú babának?

Gondolkodom humaniqum/ mumio ,halolaj vagy krillolaj, imsyser, manó manna.

Magamnak is szeretnék. Én mit szedhetnék? vagy csak én szedjek és ő megkapja anyatejen keresztül?

Előre is köszönöm.

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

14 hós kislánynak

Szia! 

Az Imsyser épp nem kapható, helyette az Emóciót és a krillolajat választanám neki. Ha még nem kapja, akkor mellé venném a K2D3-at is. 

Ezeket te is szedheted ugyanúgy! A krill és a K2D3 alapvető, mellé te is választhatod az Emóciót, de jó a Longo Vital, a Béta-glükán elixír, a Zöld Löttyi vagy a Huminiqum is. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés

Jelenleg szoptatom 1.5 éves kisbabámat és jelentős túlsúllyal rendelkezem. Szeretnék hamarosan elkezdeni egy zöld turmix+whole foodra való átállást hogy csökkenjen a súllyom hogy könyebben vállalhasam a kistestvérkével járó nehézségeket is. Ugyanakkor tartok tőle hogy fogyás esetén a kislányom a tejjel együtt a belőlem felszabaduló méreganyagokat is megkapná, illetve amennyiben a várandóság megkezdődne akkor még a magzatot is terhelném a súlyveszteségből felszabaduló méreganyagokkal.

Egyik ismerősőm azt mondta hogy a huminiqum kézen fogja a felszabaduló méreganyagokat és megköti és kivezeti a szervezetből. 

Kérdésem az volna hogy amennyiben szedek huminiqumot akkor nem kell tartanom a felszabaduló mérgektől, vagy még így is mérgezném a lányomat/esetleges magzatot? Heti hány kiló (tört szám is lehet) javasolnátok maximumba meghúzni?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fogyás, szoptatás

Szia! 

Egy normális ütemezéssel - nem extrém mennyiségre ráállva - nyugodtan fogyhatsz! Szoptatás alatt egyébként is sokszor előfordul, hogy csökken a súly, lemennek a szülés után a kilók. Egy havi 4-5 kilót még reálisnak látok, ha tényleg nagy a túlsúly, és ha nem kell hozzá fogyókúrázni (nyilván szoptatás alatt ezt nem lehet), hanem kis odafigyelés, (nem ugribugris) mozgás. 

A Huminiqum jó ötlet! Még az Emóciót, a K2D3-komplexet és a krillolajat venném mellé. 

Értékelés: Nincs

Éhgyomor?

Sziasztok!

Elvileg hétfőn megérkezik a megrendelésem. 

Lenne egy kérdésem a használatra vonatkozóan.

Elvileg éhgyomorra kell szedni a Huminiqumot, az Emóciót és a Csipkerózsa Rügyelixírt is, és ehhez még szedek egy orvos által felírt Thiogamma nevű gyógyszert (alfa-liponsav, antioxidáns), amit szintén reggel étkezés előtt 30 perccel kell szedni.

Kérlek segítsetek, hogy a reggeli adagot mit mikor és mivel együtt vegyem be így?

Köszi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Adagolások

Szia! 

A Csipkerózsa rügyelixírt mindenképp minden mástól elkülönítve vedd be, étkezéstől is. A többi igazából nem szentírás, annyi, hogy azért ne evés után vedd be őket, hanem ha nem is éhgyomorra, de ne közvetlen evés után (egyébként az se lenne nagy szentségtörés). 

Értékelés: Nincs

Nekem is hasonló a kérdésem.

Nekem is hasonlo a kerdesem. En reggeli elott propoliszt es Cickafark plusz cseppet szedek (no meg fel liter tea),  este meg ugyanezeket lefekves elott. Hova erdemes beilleszteni a Humit?

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Huminiqum reggel-este

Szia!

Reggel célszerű étkezés előtt a teával és a többi cseppel meginni a Huminiqum-ot, este pedig az utolsó étkezés után 15-20 perccel bevenni.

Szép napot, boldog új évet neked! 

Értékelés: Nincs

huminiqum éhgyomorra?

Sziasztok, a Huminiqum-ot általában lefekvés előtt szoktam bevenni, amikor általában már nagyjából üres a gyomrom, és az a tapasztalatom, hogy hányigert okoz így egy kis időre.


Normális ez szerintetek?
Amúgy ugyanez van akkor is amikor éhgyomorra veszek be vitamint.
Vajon mi válthatja ki a hányingert? Folytassam így?
Köszönöm.
Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

A gyártó így javasolja

Szia! 

A gyártó így javasolja, ahogy csinálod! De ha panaszt okoz, akkor vedd be kb. egy félórával evés után, vagy pedig hígítsd fel, néha az is segíteni szokott. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Védőoltás, 6 éves

S.O.S.!!!

2 hete kapja a kislányom a Huminiqum szirupot. Holnap kapja meg a 6 éves védőoltást. Nem "veszhet össze" vele a szirup? (méregtelenítés miatt)

Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem veszik össze...

Sőt... Kimondottan hasznos a Huminiqum fogyasztása az oltási időszak előtt-alatt-után. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Szerves vagy szervetlen jód

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy a jód a Huminiqumban szerves vagy szervetlen? Autoimmun pajzsmirigy betegségem miatt csak szerves jód fogysztását javasolják. 17 hónapos kisfiam hamarosan megkapja az oltást - és bár ő is kapja a Huminiqumot- szeretném ha az anyatejen keresztül is sok tápanyaghoz jutna.

Köszönöm a választ! :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Jód

Szia!

Szervetlen jódot tartalmaz. Ami szerves jódot tartalmaz, az az új Wise Tree jód és szelén komplex. 

 

Tápanyagok tekintetében pedig szerintem most turbózd magad inkább pl. Vadon Gyöngyével. 

Értékelés: Nincs
Tulipiros képe

Humi és Emóció

Sziasztok!

2 éves kislányom szereti az emóciót, szokta kérni, mi csak kisfelesnek hívjuk Az lenne a kérdésem, hogy a humit beletehetem az emócióba neki, ha magában nem inná meg, mert írtátok, hogy nagyon erőteljes az íze és sok gyereknek gondja van vele.

Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Beleteheted

Igen regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
gondand képe

vas tartalom

Sziasztok!

Kisfiam 10 hós, 2 hónapja szedjük a doki által felírt vaskészítményt, mert vashianyos vérszegény (volt). Immunerősítesnek adnám neki a Humit. A kérdésem az lenne, hogy ha a Humival együtt kapja a vasat is, nem fogom-e a vasat túladagolni? (10kg, 2x8 csepp M...t kap - ezt cenzúrázzátok, csak nektek irtam le)

Köszi, Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem lesz sok a vas a Huminiqummal

Szia! 

A Huminiqum képes arra, hogy szabályozza az ásványi anyagok mennyiségét a szervezetben. Tehát, amiből hiány van, annak segíti, amiből pedig sok van, annak gátolja a beépülését. Úgyhogy segít beállítani az optimális szintet. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Huminiqum

Sziasztok! Pont egy évvel ezelőtt vettem Huminiqumot, aminek csak a fele fogyott el.Saját dobozában tároltam.Már nem emlékszem az eredeti illatára, de most nagyon fura kicsit büdi illata van. Lehetséges, hogy megromlott? Vagy ez a természetes illata?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fura illatú Huminiqum

Szia! 

Furának fura, kicsit erős-földes, nem igazán tudnám elmondani, hogy milyen az illata. Igazából nagy baja nem tud lenni egyébként, mi elhasználtuk egy éven túl is. 

Értékelés: Nincs
bozob képe

Humi 1 éves kislánynak

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. 1 éves kislányom vashiányos (2-es a vas érték). Olvasgattam már az oldalon és meg is rendeltem magunknak a vitaminokat. Szopizik még, minimum 4szer egy nap, ezért magamnak az Iron Food-ot és két szem Huminiqumot gondoltam. Eddig szedtem a Perfect prenatalt, (azt gondoltam lecsökkentem most egy szemre) és halolajat is szedek 2X2 teáskanállal, plusz C vitamint. Kislányom kapja a K2D3-mat és most a vashiány miatt rendeltem neki feketeszeder pürét és Aranyköles csíraőrleményt. Kérdésem lenne, hogy adhatok-e neki Huminiqum szirupot úgy hogy én is szedem, vagy elég ha csak én szedem és kapja a tejcivel? Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

Boglárka

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Huminiqum gyerkőcnek

Szia! 

Nyugodtan adjad neki az előírt gyerek-adagot, 1x2 ml-t. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Kell valami kiegèszítés

Sziasztok. Vashiány miatt szedtem eddig a kapszulás változatot. Most kiprobálom ezt is. Azt hallottam h a vas felszívódáshoz C vitamint is kell szedni. Keressek hozzá kiegészítésnek valamit? Vagy nem kell. Jókat olvadtam a hozzászólásokban ezért nem is gondoltam, hogy kell esetleg hozzà más termék is.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kell-e hozzá?

Szia! 

Önállóan is megállja a helyét a tapasztalatok alapján, de a C-vitamin erősíti a hatását. Olvasható is az adatlapon, hogy kevés citromlével (valódival) érdemes bevenni, mert az fokozza a hatását. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Citrommal jobb íz

Köszönöm szépen. Azt hittem a pár csepp citrom csak a jobb íz miatt ajánlott

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Citrommal finomabb

Az az egyik oka, a másik pedig, amit az előbb beszéltünk. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Fruktóz-laktóz

Sziasztok!

 

22 hós kisfiam fruktóz- és laktózérzékeny. Mivel alig hajlandó bármi zöldséget megenni, gyümölcsöt pedig nem kaphat, javasolták, hogy valami multivitamint jó lenne neki adni. De ez nem túl egyszerű így:(
Javasolták a Huminiqum-ot, ezt ő 9,5 kilóval fruktóz- laktózintoleranciával (illetve van szójaallergiája is, de ahogy láttam, az nincs benne) kaphatná vitamin és nyomelempótlásként?
Köszönöm

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Gyerek-adag

Szia! 

Igen, kaphatja, 1x2 ml a javasolt napi adag számára. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Tejfehérje allergia

Sziasztok! Egyik 3,5 éves lánykám tejfehérje érzékeny, így kalcium-magnézium pótlásra kérnék javaslatokat. K2D3 vitamint, halolajat, huminiqumot mostanában kezdtünk szedni. Ez utóbbi egyébként tartalmaz számukra elegendő kalciumot, magnéziumot, vagy kell más készítmény is? Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Tejfehérje allergiás kislány

Szia!

Ne bánd a tejtermékeket, egyébként is többet árt, mint használ, a kálcium felszívódását is gátolja a legújabb kutatások szerint. 

Úgyhogy a tejtermékek elhagyása miatt nem kell külön pótolni a kálciumot, ennek ellenére a k2d2 alapvető, a Huminiqum szintén hasznos ásványi anyagokkal látja el, én még az ősi magnézium koncentrátumot venném hozzájuk. 

Értékelés: Nincs

Fogyasztas ideje

Azt szeretnem kerdezni, hogy 4 es 8 eves gyerekeimnek adhatom-e este, lefekves elott a napi 2,5 ml adag szirupot? 

Köszönöm 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szirup este

Igen regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Humi szirup töményen

Sziasztok,

a Huminiqum szirup mehet töményen? Vagyis egy falat kenyérre vagy valamire cseppentve? Az egyévesemnek is így adnám, ha lehet. Az ízétől nem félek, a grapefruit cseppet, emóciót, és a halolajat is úgy eszi, mintha valami finomságot kapna. :-) Én meg legyűröm valahogy, egy falatot ki lehet bírni. Azért gondoltam a szirupra, mert a gyereknek jobban adagolható, mint a kapszula.

Köszi!

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szirup töményen

Szia! 

Én is úgy adom, töményen, egy kanálból, utána adok rá inni. Legjobb lenne kenyér nélkül, önmagában, de ha csak úgy megy le, akkor legyen úgy. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: