Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő ital
(EM-Tech), 1liter

 • Bélflóra harmonizálás
 • Bélrendszeri zavarok
 • C-vitamin forrás
 • Immunmodulálás
 • Szabadgyök lekötés
 • Székrekedés ellen
 • Vitaminizálás
6.300Ft
4.19643
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (196 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • GYIK

Emóció 7,84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő ital flavonoiddal

Figyelem: Az Emóciót ajánlott szobahőmérsékleten tárolni, és fogyasztáskor nem szabad beleinni a flakonba!

Többféle jótékony hatású baktériumot (például Lactobacillus plantarum, Propionibacterium freudenreichii, Lactococcus lactis, Saccharomyces cerevisiae), flavonoidot (meggy, kékszőlő, fekete ribizli sűrítmény), antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Ezen összetételénél fogva rejlik benne az az erő, amely képes lassítani szervezetünkben az aktivált oxigén által beindított láncreakciókat. "Az emberi test legfőbb károsítója az aktív lekötetlen oxigén. Habár egyrészről az aktivált oxigén elpusztítja a testbe behatolt kórokozókat, így tehát elengedhetetlen az ember számára, másrészről, ha túl sok keletkezik belőle, nagy kárt okoz a sejtekben és a génekben. A szabad gyökű oxigén által előidézett oxidáció jelenti a testben az öregedést és a betegségek keletkezését. A növény leveleiben, a gyümölcsökben található flavonoidok csoportjához számos vegyület tartozik. Többek között a zöldség, a gyümölcs, a mezei növények és a gyógynövények tartalmazzák ezeket és az a kémiai funkciójuk, hogy lekössék az aktivált oxigént, elősegítsenek különböző enzimtevékenységeket vagy gátolják azokat. Megkötik az aktivált oxigént, maguk ártalmatlan erőteljes antioxidánsok, amelyek a semleges zsírok és a koleszterin lerakódását akadályozzák meg, a testet megvédik az erek és hajszálerek oxidatív károsodásaitól és az is ismert, hogy elősegíti a szív és agyi erek egészséges működésének fenntartását.

Az immunitás azt a képességet jelenti, hogy a testbe kívülről behatoló anyagokat megtámadja, elhárítsa és adott esetben megsemmisítse. Ezt a képességet antioxidációs erőnek is tekinthetjük. A kiváló antioxidáns szedése az immunerők erősítésével jár együtt.” Shigeru Tanaka – Egészségesen és életerősen antioxidánsokkal Az erjedés során keletkező biológiailag aktív anyagok anyagcserére gyakorolt kedvező hatásuk révén hozzájárulnak a jó közérzet fenntartásához. Az Emóció 7,84 esszenciális savakban igen gazdag, melyek a fermentáció során képződnek. Ez azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt, biztosítják a mikro – mezo - , és makro elemeket a szervezet számára, illetve fokozzák a szervezet természetes védekező mechanizmusainak hatékonyságát.

Az Emóció flakonján ez szerepel: 1 cm3-ben 300.000.000, körülbelül az élő csíraszám.

 Napi ajánlott adagolás: 1-2 alkalommal 30 ml - önállóan vagy 2 dl folyadékkal higítva.

 Ajánlott szobahőmérsékleten tárolni, és fogyasztáskor nem szabad beleinni a flakonba!

 Emóció és Embio téli időszakra vonatkozó tudnivalói: 

 1. lehetőség szerint ne tedd hűtőbe, nem tesz jót a folyadéknak, ha hűtve van
 2. téli időszakban a szállítás során nem tudjuk kikerülni a hűlési folyamatokat, ezért miután megérkezett a csomag tartsd 24 órán át szobahőmérsékleten
 3. gyártási folyamatonként változhat az ízvilága, ami az organikus cukornádmelasz összetételének, minőségének köszönhető. Tekintsd természetesnek ezt a folyamatot, hisz a minőségén nem változtat. Minden gyártás be van vizsgálva, élettani hatása ugyanaz minden terméknek.

A készítményben előforduló esetleges üledékképződés és szálasodás természetes folyamat. Az íz, illat aroma változhat, ez a folyamatos élettevékenységre utaló tulajdonság.

Az Emóció 7,84-nek semmilyen káros mellék- és utóhatása nem ismert.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A változatos, mesterséges anyagoktól mentes étrend mellett nagyon fontos az egészséges életmód és a belső harmónia megteremtése.

Összetétel: Cukornádmelasz, fekete ribizli, meggy és kékszőlő héj kivonat sűrítménye, Élőflóra:

 • Tejsavbaktériumok: Lactobacillus plantarum, Propionibacterium freudenreichii, Lactoccocus lactis
 • Élesztőgombák: Saccharomyces cerevisiae, Mucor hiemalis, Clostridium pasteurianum.

A gyümölcs flavonoidjai és az erjedés során keletkező biológiailag aktív anyagok, antioxidáns tulajdonságúak. Az antioxidánsok elősegítik a sejtek szabadgyökök elleni védelmét, ezzel egészségünk megőrzését. Az anyagcserére gyakorolt kedvező hatásuk révén, hozzájárulnak a jó közérzet és az immunrendszer fentartásához.

  Emóció kisokos:

Mit rejt a csomag?

Sziasztok!

Bár nem pont ide illő, de azt szeretném megkérdezni, hogy a ma érkezett megrendelésem (Emóció, K2D3, Citrom illó, Gyönyvirág Krémbázis mellett a csomagban volt egy kis fehér, kb. 15x10 cm-es, perforált szélű téglalap alaku tasak, amiben apró szemű nem tudom mik vannak (tapintásra olyan, mintha valamilyen szárított tealevelek, vagy gyógynövény lenne, de semmi illata nincs, így nem tudom mi lehet).

Tudnátok esetleg nekem segíteni, hogy mi lehet ez? :)

Köszönöm előre is!

Móni

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Mit rejt a csomag?

Kedves Móni!

Hideg időszakban tesszük a csomagba, ez egy melegítő párna ami 24 óráig megfelelő hőmérsékleten tartj a termékeket, így elkerülve az esetleges fagykárokat.

Szép napot!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mit rejt a csomag?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Emóció és huminiqum bőrtünetek

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy 1 hete iszom az emóciót mellé huminiqumot szedek és több helyen nagyon mély pattanások jöttek elő a bőrömön. Ez elképzelhető hogy összefügg a 2 termék fogyasztásával? Eléggé megijedtem, mert korábban nem voltak ilyen pattanásaim. Valamint nem is tudom hogyan kezeljem ezeket a pattanásokat?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Emóció és huminiqum..

Még nem hallottam arról, hogy ilyen tüneteket okozna a két termék együtt, pedig sokan használják így. Az előfordulhat, hogy elindított egy tisztulást, ne hagyd abba ...Mindenképpen igyál nagyon sok folyadékot, külsőleg pedig agyagpakolásokkal segíthetsz...

Zöldagyag

Argiltubo

Értékelés: Nincs

Kisfiam szervezetének erősítése antibiotikum-kúra alatt

Kedves Bionom!

2 éves kisfiam miatt írok (súlya 11 kg), akinek már 2,5 hónapja hőemelkedése van (37-37,5). Voltunk kivizsgáláson (beleértve a vér- és vizeletvételt). A vizeletvétel eredménye Enterococcust mutatott ki a vizeletben. Így sajnos 10 napos antibiotikumkúrát írt fel az orvos.

Így azt szeretném megkérdezni, hogy az antibiotikumos kúra alatt mivel támogathatom a szervezetét? Emócióból mennyit adhatok neki?

Ferritin szintje xxxxx. A doktornő napi 100 mg vasbevitelt javasol, de mesterséges készítményt írt fel receptre, amit nem szeretnék adni. Milyen természetes készítménnyel tudnám a vasszintjét visszaállítani? Itthon van nekünk Fruit Fitt-ünk. Azt adhatom-e neki, és mennyit belőle? Ezenkívül még mit lehetne adni neki?

Segítségeteket nagyon szépen köszönöm. És köszönöm, hogy vagytok nekünk J.

Mónika

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Antibiotikum, vashiány és egyebek

Szia Mónika!

Már az antibiotikum-kúra ideje alatt is fontos a szimbiotikumok (pl. Emóció) fogyasztása, ez pedig a kúra után intenzív módon javasolt. Amíg szedi az antibiotikumot, addig figyeljetek rá, hogy annak bevétele és az Emóció ivása között legalább 2-3 óra teljen el. A kúra alatt, ha meg tudjátok oldani, akkor 2x10 ml-t kapjon a kicsi fiú, ha csak egyszer megy, akkor sincs baj. A kúra után első körben egy magas csíraszámú készítményt javasolnék, mint például a Lactolife Plus (az adagolásáról itt olvashatsz), majd a bélfróra regenerálását emeld adagolású Emóció (ez a 2x10 ml) és almarostos méz kombinációjával folytatnám.

A rendszeres DK-vitamin- és omega-3 zsírsavbevitel nagyon lényeges, ezeket mindenképp ajánlanám a fentieken felül. Bővebb információkat ebben a bejegyzésben találhatsz!

A vashiány természetes rendezésével kapcsolatosan kérlek, ezt a hozzászólást olvasd el! Amennyiben van mód a természetes rendezésre, úgy a Fruit Fitt- Emóció- Huminiqum triót javasolnám. A Fruit Fittből igyon annyit, amennyit kér, elfogad. Az Emóciót fent megbeszéltük. Az Emóció murcis ízét ellensúlyozhatod, ha gyümölcslébe, teába kevered, és úgy kínálod neki! Huminiqum kapszula vagy szirup formátumban is elérhető. A kapszula szétszedhető, kiszórható, bármibe elkeverhető, ebből napi 1 szemet javasolnék neki.

Mielőbbi gyógyulást kívánok a kicsi fiúnak, jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

Kisfiam szervezetének erősítése antibiotikum-kúra alatt

Kedves Kinga!

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékozatást. .

Mónika

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Máratövis és Emóció

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy 500 mg-os máriatövis mellett is szedhető az Emóció?
Előre is köszönöm! 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Máriatövis vs Emóció

A máriatövis nem vírus és baktériumölő hatású, úgy gondolom, hogy igen.

Értékelés: Nincs

15 hónapos immunrendszer erősítés

Sziasztok! 

15 hónapos a kisfiam, eddig K2 D3 vitamint kapott, illetve betegség esetén Grape Vitalt és bioconnect puret.  Az ősz bekoszontevel megszaporodtak a megbetegedés, túlzottan is. Pedig nagy közösségbe nem jár, viszont ingázó életmódot kezdtünk élni Ausztria és itthon között. Azóta szegény folyton beteg, sokat fogyott, pedig még szopizik is. Napokban érkezett meg a bioconnect gyerekvitaminja és a krill olajunk,pár napja kapja is. Ma oltásról jövünk, a doktornő is sápadtnak és soványnak mondja. Vasat és vitamint javasolt. Gondoltam rendelek emociot is. Kell mellé még vas? Tudtok még ajánlani valamit? Gondolom természetes vas tartalma van. Én is szedek bioconnect puret, krillt és c vitamint. Mit tehetünk még, hogy erősödjön? Köszönöm előre is. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

15hónapos kis ingázó...

Nekem rögtön az jutott eszembe, hogy az ekkora babák nehezen viselik a bizonytalanságot, és az ingázást nem biztos, hogy könnyű neki feldolgozni...Ilyenkor jó lenne legalább valami ritmust vinni az utazásokba. Mindig ugyanabba az időben indulni, ugyanazokon a napokon, ugyanannyit lenni távol, stb... Már persze, ha ez megoldható.

Ami segíthet feldolgozni, kicsit ellazulni, az a Csipkerózsa Rügyelixir (napi 2-2 csepp!). Esténként pedig a párologtatóba mehetne egy kis elválás fájdalma olaj, Stadelmanntól.

Az Emóciót is mindenképpen felvenném a napi rutinba. Vaspótlásra pedig itt találsz italporokat, italokat, "lekvárokat" Válogass kedvetekre.

Értékelés: Nincs

Emóció szállítása a hidegben

Sziasztok! Ezekben a nagy hidegekben nem mertem rendelni Emóciót, nehogy a szállítás közben megfagyjon. Most elmúltak a mínuszok, de még mindig olyan hideg van kint, mint a hűtőben, és az ajánlás szerint ott nem szabad tárolni. Mit javasoltok? Várjak még egy kicsit, amíg melegebbre fordul az idő? Nem szeretném, ha megfáznának a bacik, mert nagy szükségem lenne rájuk :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Emóció a hidegben

A héten még biztosan csomagolunk az Emóció mellé melegítőtasakot. Azzal kibírja! Nem lesz baja!

Értékelés: Nincs

Emocio+okos kata

Sziasztok,20 honapos kislanyomnak adom egy honapja az emociot,10ml -t oldok fel kb 1 deci vízben.mivel keveset iszik (meg sokat szopizik..) ezert ebbe az 1 decibe teszem bele az okos kata granulatumot,1 kiskanallal.Azt szeretnem kerdezni h.ez a kombo így mehet egyutt? Nem semlegesitik egymast ugye? Mert igy az emocio íze is elviselhetobb,es ezt az egy decit legalabb megissza.

A szeklete allaga teljesen jo,de most is kuzdunk a szekletvisszatartassal,v.bogyozik napi 7-8× produkal egy nyulbogyonyit.Ez lelki eredetu bizonyara,van vmi ami ilyen esetben segíthet?

Koszonom:)

Reka

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kombinált ital

Teljesen jó a kombináció.

A lelki eredetű dolgokra nagyon jó a csipkerózsa rügyelixir.

Értékelés: Nincs

meddig jó?

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy felbontás után mennyi időn belül kell elfogyasztani az Emóciót? Ezt a flakonon nem olvasom. Van ugyan egy dátum az üveg címkéjén, de az, gondolom, a felbontatlan állapotra vonatkozik. Jól gondolom? 1 hete fogyasztjuk, és ha belenézek az üvegbe, látom azt a vékony filmréteget (amiről írtátok is, hogy nem vészes), ami ha kiöntöm a pohárkába olyan fehér szösz-szerűségnek tűnik. Nem korai még ez a "lepedékesedés" 1 hét után? Köszönöm

Kati

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Emóció eltarthatósága

Ez a kérdés mindig megmosolyogtat... Rengetegszer kérdezik..

Az Emóció különlegessége a benne lévő baktériumok, mikrorganizmusok. Ezek a parányi élőlények termelik a bétaglükánt, ami a legfőbb hatóanyaga. És ez a folyamatosan termelődő lepedék-szerűség a bétaglükán. Ha nem lenne, akkor fele olyan jó sem lenne az Emóció...

És, mivel "élő" anyag, ezért nem valószínű, hogy megromlik, amíg a szavatossága tart. Ha nem fő meg, vagy fagy meg, akkor még utána is jó..

Értékelés: Nincs

Emóció

Iszom az Emóciót (30 ml/nap), mellé megy a Huminiqum (2 kapszula/nap), Moksa csepp,  Zöldkagyló (2 kapszula/nap) és Őszi margitvirág csepp (naponta 3x).

Melyik okozhat székrekedést? Mert amióta szedem az említett készítményeket, az eddig is nehézkes széklet ürítés még nehezebb. Legutóbb 5 napig sem volt.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

megrekedés...

Hát egyik termékről sem ismert, hogy ilyen panaszokat okozna, sőt az Emóció például sokaknál laza székletet eredményez....

Próbálj meg rost-dúsabban táplálkozni, sok folyadékot (főleg vizet)  inni. Ha minden kötél szakad, akkor útifűmaghéjat is ehetsz. De vigyázz, mert arra tényleg minimum 2 liter vizet kell inni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Emóció és R....

$zia. Szeretném Tőled megkérdezni, hogy xxxx kúra alatt szedhetem-e az Emóciót?

Köszönöm előre is a választ.

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Időben eltolva

Szia!

Időben eltolva szedheted, vagyis a kettő bevétele között legalább 2-3 óra különbség legyen!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Szeretném a segítségedet kérni

Szia!

Szeretném a segítségedet kérni, hogy myasthenia gravis esetén szedhető e az Emóció és a Mumio? Illetve van-e esetleg javaslatod, hogy mit érdemes még szedni ilyen betegség esetén?

Nagyon köszönöm! :)

Üdv,

Adri


Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Myasthenia gravis esetén

Szia Adri!

Elméletileg a betegség nem képezi sem az Emóció-, sem a Múmió szedésének ellenajvallatát, sőt, a probiotikumok fogyasztása különösképp javasolt, ám kérlek, szedésük előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal is!

Myasthenia gravis esetén nagyon lényeges az enzimdús, egészséges táplálkozás, valamint a megfelelő stresszkezelés, lelki egyensúly is. 

Kiegészítők közül (szintén a kezelőorvossal egyeztetve) magas dózisú omega-3 zsírsavbevitelt (halolaj, krillolaj), D3-vitamint (lehetőleg K-vitaminokkal kombinálva), valamint búzafüvet, árpafüvet javasolnék neked.

Csupa szépet, mielőbbi jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Nagyon köszi, Kinga!

Nagyon köszi, Kinga! És a jókívánságokat is! :) Valójában Édesapám myasthéniás, és neki (is) rendeltem a fentieket, de gondoltam, inkább rákérdezek, mielőtt elkezdi szedni, mindenképpen egyeztetek akkor az orvosával!

Rendeltem még neki Q10-koenzimes Lazacolajat, illetve K2 D3 vitamin - D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppeket, ezek holnap érkeznek. Azért ezekre is rákérdezek majd az orvosnál :)

Nagyon köszi még egyszer és minden jót kívánok Neked is! :)

Üdv,

Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

adagolás

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék kezdőként..:) Beszoktatós bölcsödésem van,és persze első héten elkaptunk valami légcsőhurutot. B csepp és c vitamint szedett, de úgy érzem váltanom kellett. olvasgattam és végül Emóciót és Omega-3 Halolaj (Nature Vitality) vásároltam neki, emelett a gyógyszertári vt adom neki D vitaminként.kérdésem az lenne ,hogy a kis 2 évesnek hogy kezdjem el ezt a két dolgot adni..este 10ml mondjuk megfelelő lenne? és a halolajat, vagy mindegy? egyszerre is beadhatom? inkább higítva őket? nem nagyon volt időm végigolvasni,pedig biztos sok helyen le van írva. ezen kívül van egy refluxos férjem, lehet neki is segítene? köszönöm szépen!:)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Bölcsisnek...

Jól teszed, ha az Emóciót és a halolajakat napi szinten elkezditek használni, erősítésre, megelőzésre, de most amíg hurutos én adnék neki BioConnectet is.

A refluxra az emóció valóban megoldás lehet.

Hogy mikor szeditek, szerintem nincsen jelentősége...

A D vitamin valóban nagyon fontos! Azt tudod, hogy a D vitaminnak létezik természetes, jól felszívódó formája is? De van K vitaminnal kombinált formája, amiben a két élettanilag nagyon fontos vitamin aránya tökéletes...

Értékelés: Nincs

Köszönöm! Váltani fogok!

Köszönöm! Váltani fogok hamarosan a D-vitaminnál is!  Közben felmerült egy kérdés, ma kaptunk antibiotikumot. A megvásárolt Emóciónk alkalmas lehet probiotikum kiváltására? Két óra teljen el a két dolog között itt is? És még egy kérdés.. nem" veszik össze" a tejjel? Lefekvéskor tápszert eszik, és ha közvetlen elötte adom neki az Emóciót, vajon nem kavarja e fel a gyomrát. 

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Emóciós kérdések

Szia!

A tejjel (ne legyen meleg) nem veszik össze, adhatod együtt őket nyugodtan.

Nagyon jól mondod, már az antibiotikumos kúra ideje alatt is rendkívül lényeges a probiotikumok, szimbiotikumok (mint az Emóció) használata, a kettő között legalább 2 órás időeltolással. Az Emóciót érdemes kiegészíteni Almarostos mézzel is, ezt akár együtt (Emócióval) is beveheti. Az antibiotikum után emelt adagolással célszerű ezeket legalább néhány hónapon keresztül fogyasztani, naponta kétszer.

Szép napot és jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

Betegen elkezdhetik?

Kedves Bionom,

Megvettem a három alapot amit javasoltatok. Náthásak és köhögnek a gyerkőcök. Igy betegen is elkezdhetik szedni? 3 és 5 évesek, emóció 15ml, halolaj 1 teáskanál, k2d3 még nem jött meg. Jók ezek az adagolások? Erre gondoltam. Mikor adjam? Olvastam este adják többen...!? Egymás után adhatom?

Köszönöm szépen

Sziasztok

Betti

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Mikor?

Minél előbb, annál jobb! Kezdheted nyugodtan.

Az adagolásnál, ha bizonytalan vagy, akkor a felnőtt adag felét harmadát adhatod, nyugodtan.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egyszerre adható?

Köszönöm szépen, adhatom egymás után a hármat?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Mehetnek egyszerre is!

Szia Betti!

Adhatod mindhármat akár egyszerre is. Arra figyelj, hogy a DK-vitaminokat célszerű a nappali időszakban beszedni!

Szép estét, gyors gyógyulást nektek! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Emóció - sok ivás

Szia!

5 éves kisfiamnak csaknem 2 hete kezdtem el adni az Emóciót (este 15ml), általános immunerősítés céljából. Korábban még sosem kapott. Kb. azóta irdatlan sok vizet iszik, bár mindig is sokat ivott, de azóta még többet, elalvás előtt 3-szor is kijön még pisilni és mindig szomjas. Elképzelhető, hogy összefügghet ez az Emóció fogyasztással? Vagy mi okozhatja? Kb. két éve vérvételen a cukorszintje teljesen rendben volt. 

Köszönöm a válaszod:
Kriszta 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Sok víz?

Mennyi az a sok víz?

Ha két éve volt vérvételen, most már nem lenne rossz egy új kivizsgálás. (Nem gondolnám, hogy az Emócióval van összefüggésben.)

Értékelés: Nincs

Felrázni?

Sziasztok,

közvetlenül használat előtt fel kell rázni az Emóciót?

Köszi, K

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Nem kell rázni

Szia!

Az Emóciót nem kell felrázni! 

Szép hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs

Ekcéma, tejfehérje diéta

Szia!

Segítenél, 1,5 éves kisfiam arcán-lábán jelent meg ekcéma, elkezdtem kiiktatni az étrendünkből a tejtermékekket, mert szopizik még, és ha én is, ő is fogyasztott, durva hasfájásunk volt, ennek ellenére ekcéma jött ki rajta most először. Ha ilyen diétát tartunk a tejsavbaktériumok árthatnak?

Köszönöm

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Tejsavbaktérium, tejfehérje

Szia!

Ne aggódj, a tejsavbaktérium és a tejfehérje két teljesen különböző dolog! Az Emóció maximálisan tejmentes!

A tejsavbaktériumok, vagyis Lactobacillusok a bélflóra igen fontos alkotói, ekcéma és atópia esetén erőteljesen javasolt a fogyasztásuk! Ilyenkor különösképp célszerű gondot fordítani a bélflóra rendezésére, karbantartására. A bélflóra állapota, pontosabban a jótékony bélflóraszám csökkenése ugyanis szoros összefüggést mutat az atópiás-ekcémás, valamint az allergiás kórképek kialakulásával.

A kicsi fiú adagja 10 ml, ezt egy ideig akár meg is duplázhatjátok. Az egyik adagot kínáld neki este, lefekvés előtt. Az Emóciót keverheted gyümölcslébe, anyatejbe, így ellensúlyozhatod a murcis ízét. Az adagot fokozatosan emeld neki a kívánt mennyiség eléréséig! Érdemes lenne neked is fogyasztani (1-2 x 30 ml)!

Szép hétvégét kívánok! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pezseg az Emóció

Sziasztok!


Évek óta rendelem tőletek az Emóciót, de most az állaga nem olyan, mint szokott lenni.
Pezseg egyfolytában, ha felbontom olyan hangot ad ki, mint a szénsavas üdítők.  Kiöntés után is pezseg a kis kupakban.
Ez így oké? 

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Teljesen normális! :-)

Szia santai!

Teljesen normális!

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást, remélem megnyugtat téged is!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pezsgő Emóció

Akkor minden oké. Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzátáplálás

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. A kisfiam 6 hós lesz február 3-án, és onnantól kezdve elkezdjük majd együtt megismerni az ízeket. BLW-zni szeretnénk, vagyis a baba tempójában haladni, darabos, párolt ételekkel, saját kezével próbálgatva. Így nem feltétlenül kiszámítható ütemű a hozzátáplálás, inkább az elején játék és felfedezés, de közben a baba megtanul önállóan enni, darabos ételt (fulladásveszély csökken) is (nincs kizárva a pürésítés egyébként, de a homogén ételek inkább a joghurt, túró, főzelékek - idővel), és a kézügyessége is fejlődik.

Szeretnék biztosra menni, hogy minden tápanyagot a szükséges mértékben megkapjon a kisfiam.

Kizárólag anyatejes baba, a terhesség idején + amíg el nem fogyott, végig szedtem a Perfect prenatalt, halolajat, Huminiqumot, Fruit fittet. Most már a Perfect postnatalt szedem, de már csak pár szem van az üvegben + GAL-os (Nature&vitality) D-vitamint..

Mivel én is ittam Emóciót (szülés után 1 üveggel), így már az anyatejjel megismerte az ízét és direktben nincsen vele problémája, szépen megissza itatópohárból. Álmos eddig az oltások idején kapta ártalomcsökkentés céljából, 5 ml-t naponta.

A GAL K2D3-at születése óta kapja, kérdésem, hogy azt továbbra is adhatom neki?

Emellett mit javasoltok, és mekkora mennyiségben, amit fél éves kortól már kaphat? Fokozatosan és lassabban fogunk átállni, elválasztódni, de szeretném, ha biztosan mindent megkapna, amire szüksége van.

Detti írásában olvastam az omega-3 halolajat, Manó Manna Elixírt, Grapefruitmag-kivonatot, Tiny Tabs tablettát, Zyflamend tablettát.. utóbbi kettő New chapteres, és látom, hogy nem rendelhető..

Tudnátok javaslatokat és a nem rendelhető termékekre alternatívát írni, amennyiben ezek már egy féléves babánál is alkalmazhatóak lennének?

Előre is köszönöm! És bocsánat, ha nagyon nem ide tartozik,akkor irányítsatok át légyszi a megfelelő helyre.. :)

Üdv:Gabi

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Hozzátáplálás, kiegészítők

Szia Gabi!

Gratulálok a kicsi fiúhoz, a neve is gyönyörű!! 

A hozzátáplálás mindig tartogat meglepetéseket, sokszor valóban nem tervszerűen halad, de ez szerintem sem baj! :-)

A szoptatott babák az anyatejjel rengeteg értékes, mással nem pótolható összetevőhöz jutnak, így nagyon lényeges, hogy az édesanya kellő gondot fordítson a saját készleteinek feltöltésére is. Te végig szedtél és szedsz is nagyon jó kiegészítőket, erre azután is bíztatnálak, ha elfogy a Postnatal-od.

Ilyen korban még erőteljesen alakul, fejlődik a babák immunrendszere, és ebbe nem is nagyon szabad, célszerű "belepiszkálni". Ami fél éves babáknak javasolható és javasolt is, az a K2D3-cseppek és az Emóció. A cseppeket szükséges és fontos is tovább adni neki, de lényeges tudni, hogy ha ezt adod, emellett a patikai D3-vitamin szükségtelen. Ezt a cseppet neked is érdemes lenne szedni!

Az Emóciót bátran adhatod neki, hosszú éveken keresztül is!

Omega-3 halolajat 1 éves kortól kezdheted el neki, a Manó Mannát csak akkortól, ha már minden alkotóját gond nélkül fogyasztja, beleértve az aprómagvakat is. Huminiqum-ot szintén 1 éves korától.

A Grape Vitalt és a Zyflamend-et miért szeretnéd neki adni?? Ezek leginkább már kialakult problémák természetes, esetenként kiegészítő kezeléséhez használatos készítmények, semmiképp sem vitaminok.

A hozzátáplálásnál törekedj a minőségre, változatosságra, adj neki később sok nyerset, zöldséget, gyümölcsöt, teljes őrlésű gabonát. És ne izgulj, az anyatejjel, a minőségi hozzátáplálással, és a korának megfelelő, célzott kiegészítőkkel minden fontos tápanyagot tudsz biztosítani neki!

Szép napot, jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

Szia Kinga! Köszönjük a

Szia Kinga!

Köszönjük a gratulációt :) Még a várandósság idején sokat kérdeztem oltás utáni ártalomcsökkentés kapcsán, akkor is nagyon sokat segítettél, de már nem tudtam megköszönni, a legénykénk 35. hét 5. napján úgy döntött, itt az ideje, hogy napvilágot lásson... :)

A bionomos egészségvédő készítményekről csak jót tudok mondani, az egész telet kihúztuk egy megfázással, Álmos pedig épphogy csak köhécselt egy-két napig. Pedig napfényhiányból, kialvatlanságból jutott elég, de a szervezetünk bírta a megpróbáltatást :)

Megnyugodtam, hogy ezeket írtad, mert végül ez az a két készítmény, amit napi szinten adunk neki az elejétől kezdve. Patikai szereket nem is váltottunk ki, mindenre innen kerestünk alternatívát (K2D3, Stadelmann-készítmények, Argital termékek).

Grape Vital, Zyflamend: Nem feltétlenül szeretnék adni neki mindent, ezeket Detti beszámolójában olvastam az antalvali.hun. De akkor viszont jó tudni, hogy ha problémánk adódik, vannak ilyen alternatívák.:) (az előző hozzászólásomból lemaradt valamiért, pedig fejben "beleírtam", hogy az antalvali.hu-n próbáltam először releváns cikkeket olvasni és Detti írására bukkantam, ahol a babáknak, kisgyerekeknek adható egészségvédő, immunerősítő szerekről írt, de ott a bionom-os nevemmel és jelszómmal nem tudtam kérdezni.. így végül itt írtam, az Emóciónál...)

Kecskeméten lakunk, a lakásunk a piac mellett van, szerencsére találtunk egy biogazdát, így eddig azt a pár gyümölcsöt zöldséget, amivel próbálkoztunk, azt be tudtuk nála szerezni. (Egyedül a gluténnel dilemmázunk, a gyermekorvosunk 10. hónaptól javasolja, a védőnő pedig a 6. hónaptól. )

Szép napot Neked is, és köszönöm még egyszer a sok segítséget!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fagyott

Szep jo napot kivanok. Az a kérdésem hogy ha az emocio megfagyott ! Jó e azután? Mert nagyon más az íze

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

A megfagyott emóció

Kockára fagyott, vagy csak megfázott?

Egyik esetben sem lesz tőle semmi bajod, csak a benne lévő baktáriumok száma csökken le, kritikus esetben nullára.. Ha maradt benne, akkor az, langyos helyen 20-22 fokon tárolva, vissza képes szaporodni. Az íze a fagyással nem változik.

Értékelés: Nincs

Fagyott

Teljesen megfagyott, egy nagy jégdarab volt. Akkor félretesszük, es várjuk, hogy jó legyen

. Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Egy kis félreértés...

Ha megfagyott, kockára, én azt gondoltam kritikus esetnek!

Ebben az esetben a mikroorganizmusok, bacik már elpusztultak, nem fognak szaporodni. A fermentumok, vitaminok még benne vannak, vagyis fogyasztható, hasznos is, de nem teljesen ugyanaz lesz a hatása. (Ezt a gyártóval történt egyeztetés után írtam! ) Talán érdemes lenne mellette valami élőflórás dolgot fogyasztani, például Fermentpatront, és akkor ezek a típúsú baktériumok pótolva lesznek.

Értékelés: Nincs

Emóció lejárt

Szaisztok!

Sajnos elfelejtődött az emóció, nem ittuk meg. Felnőtt megihatja akkor is ha lejárt?

(szobhőn volt, 16.10.10)

 

köszi!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegés

Kedves Siliana!

Nem mondhatunk mást, mint hogy lejárat után nem fogyasztható.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Emóció adagolás

Két gyerekemnek (10 éves és közel 4 éves) szeretném adni az Emóciót immunerősítés céljából. Mennyi az ő napi adagjuk az Emócióból?

Jelenleg a Grape Vital grapefruitmag cseppeket is kapják esténként (betegség alkalmával a napi adag háromszorosát szokták kapni, vagyis napi három alkalommal). A cseppek mellé mikor ajánlott az Emóciót adnom nekik? Gondolom, egyidőben nem ajánlott...

Az Emóció "megromolhat" ebben a kemény hidegben? A baktériumokra milyen hatással lehet a hideg?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

A megfázott Emoció esete...

Az Emoció címkéjén az áll, hogy +5 és +25 fok között tároljuk. Ha megfázik vagyis +5 fok alá kerül, akkor pusztulhatnak benne az élő mikroorganizmusok. Ha teljesen megfagy, akkor azok is...
Ha csak megfáznak, és ritkulnak, akkor normál hőmérsékletre visszakerülve egy idő után visszaszaporodhatnak.

A Grapevitallal sosem adjuk egy időben. Legalább 3-4 óra eltolással fogyasszuk.
A gyerekeknek a felnőtt adaghoz képest arányosan kevesebbet adunk, de ha kicsit többet, akkor sincs baj.
A felnőtt adag, egy alkalommal 30ml. A 10évesnek 10 ml-t adnék, és így tovább...

Értékelés: Nincs

Székletváltozás

Sziasztok!

10 hónapos kislányom december vége óta kapja az Emóciót, napi 10 ml-t. Úgy 5 napja egyre többször van széklete (napi 5-ször). Korábban napi kettő volt. Van, hogy teljesen normális az állaga, van hogy kicsit hígabb. 2 napja nem merem neki adni az Emóciót, nehogy hasmenése legyen. Amúgy teljesen egészséges, vidám baba, jól eszik, jól alszik. (Ami még fontos lehet, most jön a foga - nem tudom ez befolyásolja-e a dolgokat.)

Szeretném neki továbbra is adni az Emóciót, de teljesen tanácstalan vagyok.

Nagyon köszönöm előre is a választ!

Niki

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Fogzásnál ez sajnos elég gyakori

Szia Niki!

Nyugodtan add tovább az Emóciót a kicsi lánynak, nem gondolom, hogy attól lenne több hét távlatából több a széklete. Kezdetben okozhat ilyet, de az is csupán átmeneti jelenség, és nem is feltétlenül mutatkozik meg mindenkinél. 

Az viszont elképzelhető, hogy a fogzástól gyarapodott a kakis pelusok száma, ez sajnos nagyon gyakori jelenség. Ilyenkor a széklet állaga is lehet hígabb, ki is marhatja a baba popsiját. Azonban fontosnak tartom, hogy ezügyben egyeztess a háziorvossal, ugyanis most sok hányós-hasmenős vírus "kering a levegőben", nagyon könnyű ezeket összeszedni. 

Az Emóció vírusos hasmenés esetén is adható, kifejezetten jótékony hatású. Az immunrendszer megfelelő működését támogatja, ami fogzás alatt is különösen lényeges, hiszen sokkal fogékonyabb a szervezet a különféle fertőzésekre is.

Jó egészséget, szép napot nektek! 

Értékelés: Nincs
Almdudler képe

Emociós kúp

Sziasztok!

Erdeklodnek, hogy esetleg a jovoben kaphato lesz e kup formajaban?  En nem igazan vagyok az irrigalas hive, es ez egy kenyelmesebb megoldas lenne (reszemrol legalabb is)  a huvelyi flora visszatelepitesere. :-)

Koszonom!

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Emóciós tampon

Szia!

Én sem igazán vagyok az irrigálás híve.  Sajnos nagyon könnyű kimosni vele a meglévő hüvelyflórát.

Emóciós kúpról nincsen tudomásom, de az Emóciós biotampon egy jól bevált, alkalmazott módszernek számít.

Emóciót biotamponba beáztatsz (azért ne csöpögjön), és ezt éjszakára felhelyezed a hüvelybe. Érdemes legalább 1-2 hétig alkalmazni, a kúra meg is ismételhető.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs
shida képe

7 hetes babának hasfájásra

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 7 hetes babának hasfájásra adnám.Milyen adagot javasoltok és mik a tapasztalatok...jelenleg én folyamatosan kezdtem szedni és úgy vettem észre javul a helyzet.Szerintetek elég ha én szedem és felesleges ilyenkor neki is adni?

Úgy veszem észre néha a kakilásnál nagyon erőlködik...a doktornő a ba cseppeket javasolja, de akkor már az Emociót sokkal haznosabbnak gondolnám.

Még annyi lenne, bocsánat,hogy itt kérdezem : a K2D3 cseppeket mikor kell adni a babának...ezt is anyatejbe kell cseppenteni vagy étkezés közben kell adni?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Emoció hasfájásra...

Ha már akkor is használ, ha te iszod, akkor mindenképpen adnám a babucinak is, (Pár csepp, anyatejjel együtt.) hiszen az amúgy is alap a babáknak.. Ugyanúgy, mint a K2D3, amit bármivel, de akár natúrban is adhatsz neki. Nincs íze...

Azért van itt még egy mentőöv, hasfájás  esetére. Az édeskömény olajról írta éppen most egy anyuka a következő sorokat! Klikkelj ide!

Értékelés: Nincs

Antibiotikum után

Szia!

Az elmúlt 2 hétben beteg voltam. Nem szívesen megyek dokihoz (utálom a gyógyszereket), de mivel dolgozni nem tudtam, kénytelen voltam kiíratni magam. Kb 10 napig antibiotikumot szedtem. Szedtem mellette probiotikumot (gyógyszertári), de mivel szorulásom volt tőle, abbahagytam. Most érzem, hogy teljesen felborult az egyensúly, nem csak emésztőszervileg. Már nem akarok gyógyszertári probiotikumot venni, így az Emocióra gondoltam helyette. De nem vagyok biztos abban, hogy ez a legmegfelelőbb. Tudnál tanácsot adni, hogy Emocio vagy esetleg Méz almarosttal lenne a megfelelő választás? (vagy valami más? :-) ) 

Válaszod előre is köszönöm! 

Kriszta 

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Antibiotikum utáni bél- és hüvelyflóra visszatelepítés

Szia Kriszta!

Antibiotikumos kezelés alatt-után valóban nagyon fontos a bélflóra és a hüvelyflóra rendbetétele is! 

A bélflóra visszatelepítéséhez első körben egy Lactolife Plus kúrát javasolnék, majd utána az Emóciót. Az Emóciót, amennyiben szükségesnek érzed, néhány hónapig szedheted emelt adagolással, vagyis 2x30 ml-es mennyiséggel. Egy adagot célszerű este, lefekvés előtt, fogmosás után bevenni. Azt a variációt is kipróbálhatod, hogy a Lactolife kúra után az Emóciót az Almarostos mézzel kombinálod, akár napi 2x. Az Emóciót és az Almarostos mézet egyszerre is beveheted (de azt ne fogmosás után).

A hüvelyflóra visszaállítása helyi "kezeléssel" történik. Amennyiben már kialakult pl. gombás fertőzés, akkor első körben azt szükséges kezelni, és utána visszatelepíteni a hüvelyflórát. A visszatelepítéshez valamilyen lactobacillus tartalmú hüvelyi készítmény a leginkább alkalmas (kúp, krém, tabletta, már igen nagy a választék), amit szükség esetén huzamosabb ideig is lehet alkalmazni, vagy a kúrát többször is megismételni.

Mielőbbi jó egészséget, szép napot neked!

Értékelés: Nincs

Hüvelyflóra visszaállítása

Szia Kinga!

Köszönöm a gyors választ.

Ha már kialakult a gombás fertőzés, mit ajánlanál? Rózsa-teafa balzsam? Illetve a fertőzés megszüntetése után a hüvelyflóra visszaállítására?

Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de nem vagyok biztos benne mit kellene használnom.

Köszönöm és szép napot!

Kriszta

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Gombás fertőzésre

A hüvelyi gombás fertőzés kezeléséhez szükséges valamilyen hüvelyen belül ható készítmény, valamint ezzel párhuzamosan a külső nemi szervek kezelése is. Amennyiben enyhe a gombás fertőzés, akkor elég lehet egy Lady Vita hüvelykúp és a Rózsa-teafa balzsam (naponta 2-3x kenve) együttes használata.

Szüksége esetén a kúpkúra meg is ismételhető!

A kúpkúra után pedig jöhet a hüvelyflóra visszatelepítése. Lactobacillus tartalmú hüvelyi készítmény sajnos egyelőre még nincs a kínálatban, így ilyet konkrétan nem is tudok neked ajánlani. 

Enyhébb esetekben a visszatelepítéshez megfelelő lehet a biotamponos-Emóciós megoldás is (biotampont belemártasz Emócióba, éjszakára felhelyezed a hüvelybe kb. 2 héten keresztül).

Kérdezz bátran!! 

Szép hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs

Köszönet

Köszönöm szépen a segítséget!!

Szép hétvégét neked is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

emóció + élesztőgomba ? ? ! ?! ?! ?!?!

sziasztok! elnézést kérek de mit keres az élesztőgomba a probiotikus készítményben? a legtöbb embernek épp azért van szüksége probiotikumra, hogy a túlsúlyban lévő élesztőgombát elnyomja jótékony hatású baktériumokkal.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Emóció és az élesztőgomba...

Az Emócióban nem Candida gomba található!

A védekezőrendszer 70-80%-a a bélcsatorna körül helyezkedik el. A bélflórát jótékony törzsekből álló mikroorganizmus-telepek alkotják, amelyek különféle baktériumokból, gombákból, sőt, még vírusokból is állnak! Az a fontos, hogy a hasznos mikroorganizmusok ne engedjék elszaporodni a károsakat, ezek segítenek fenntartani az egyensúlyt. 

A Saccharomyces cerevisiae élesztőgomba nem véletlenül található meg az Emócióban is és számos egyéb probiotikus készítményben egyaránt. EZ az élesztőgomba bizonyítottan probiotikus tulajdonságú, és számos egyéb, kedvező hatással is rendelkezik. Ráadásul béta-glükánokokat termel, amely az immunrendszer támogatásának egyik hatékony és bevett "eszköze". A leginkább hatékony béta-glükán a Saccharomyces cerevisiae sejtfalában található

A Saccharomyces cerevisiae nem termel az emberekre, állatokra káros toxinokat, ellenben olyanokat igen ("gyilkos toxinok"), amelyek más élesztőkre nézve viszont azok!

A S. cerevisiae szerves részét képezi az EM közösségnek, és ennek a közösségnek a tagjai az adott körülményekhez mért módon támogatják egymás munkáját és a közösség túlélését. Vagyis, lehetetlen, hogy a S. cerevisiae elszaporodjon a közösségben!


 

Értékelés: Nincs

Emóció adagolása

Szia!

Korábban írtam, csak sajnos nem érkezett válasz! Adagolással kapcsolatban, meddig lehet folyamatosan adni a 3.5 és a 1.5 éves gygyerekeimnek! 5 ml kapnak! Ez így jó?

Válaszod előre is köszönöm! 

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Emóció adagolása

Szia Enikő!

Az Emóciót hosszú ideig is ihatják nyugodtan a gyerekek (is), sőt, kifejezetten ajánlott! Nem szükséges szünetet tartani a használata közben.

A másfél éves picike kaphat 10 ml-t, a nagyobb picike pedig 15 ml-t, és ez a mennyiség betegségek esetén akár meg is duplázható átmenetileg (ilyenkor reggel-este pl.).

Az Emóciót keverheted bármilyen nem meleg folyadékba (pl. tea, gyümölcslé, víz) is, de akár a kicsi adagolópohárból is megihatják.

Szép napot, jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen a válaszod!

Köszönöm szépen a válaszod!

Az a baj, hogy ezt az 5ml-t is alig tudom velük megitatni, most pl. joghurtba tettem bele!

Még adok nekik K2d3 vitamint, azt is folyadékba teszem és úgy megisszák! Remélem igy jó adom!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Folyadékba, gyümölcslébe

Az Emóciót nyugodtan rakhatod joghurtba, de érdemes megpróbálni úgy is, hogy erőteljesebb ízű gyümölcslébe kevered. Nálunk a kezdeti időszakban ez a módszer jelentette a megoldást. Olvasd el ezt a hozzászólást kérlek, ebben is találhatsz használható ötleteket. 

A K2D3-cseppeket is keverheted nem meleg folyadékba, csak arra figyelj, hogy ne maradjon a kanálon/poháron! Csepegtetheted közvetlenül a szájukba is. Célszerű reggel, napközben kínálni nekik.

Szép estét nektek! 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: