100% Tökmagolaj - Magyar Tökmagból (Pepo Papa)

  • Prosztata problémák
0Ft
4.789475
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (19 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Tökmagolaj - (Pepo Papa) Magyarországon termett héjnélküli tökmagból készült tökmagolaj stájer sajtolással, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Használata: A tökmagolajat a házi patika kiegészítése mellett a stájer konyha ízvilágát felidézve elsősorban saláták önteteihez ajánljuk, de használatával könnyen elkészíthetünk különleges ételeket is, mint például a tökmagolajon sült sonkás tojás.

Kiszerelések: 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Származási ország: Magyarország

Összetétel: Tökmagolaj.

A tökmag és a tökmagolaj a népi gyógyászatban, valamint az elmúlt évtizedekben mind a gasztro-nómiában, mind a szabadforgalmú gyógy-hatású szerek listáján is világszerte elterjedt, jó terápiás hatása miatt kiterjedten használják. Az egyedi sajtolási módszerrel nyert olaj jellegzetes sötétzöld-sötétbarna színű, kellemes ízű. A tökmagolaj rendszeres fogyasztása segíti az egészség megőrzését, a gasztronómiai élmények nyújtása mellett alkalmas folyamatban lévő orvosi kezelés kiegészítésére, enyhébb esetekben önállóan is segíthet, mint például:

  • természetes vitaminforrás a szervezet fokozott E- és A-vitamin szükséglete esetén, például hámhiányos állapotokban a bőr regenerálódásának meggyorsítására,
  • betegségek utáni lábadozás időszakában fizikai erőnlét javítására,
  • krónikus gyulladásos megbetegedésekben a tünetek enyhítésére, valamint a szervezet védekező képességének fokozására, például idült prosztatagyulladásnál, hólyaghurutnál,
  • az életkor előrehaladtával jelentkező érelmeszesedési folyamatok lassítására és az azt követő keringési zavarok tüneteinek enyhítésére, a koleszterinszint csökkentésére.

A tökmagolaj nagyon gazdag ásványi anyagokban, különösen magnézium, kálium és kalcium tartalma magas, a szelén nyomelemet pedig komplex kötésben, a szervezet számára felvehető formában tartalmazza.

 

 

Tökmagolaj! Csuda finom!

Erre mondják a nagyszótárban, hogy mennyei!

Röviden és tömören: FOLYÉKONY ZÖLD ARANY

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj stájer sajtolással

A Békebeli arany honlapon azt olvastam, hogy "A STÁJER TÖKMAGOLAJ TEHÁT NEM HIDEGEN SAJTOLT OLAJ! A hőhatás és a többi manipuláció miatt értelemszerűen kevesebb hatóanyagot tartalmaznak a szűz és extra szűz olajok, mint a hidegen sajtolt olajok."

Ez igaz? Mi erről a véleményetek?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Tökmagolajról...

Inkább megkérdeztük a gyártót, hogy ők mit gondolnak, és ezt a választ kaptuk:

"A stájer sajtolású tökmagolaj Ausztriában (és általában európában) hidegen sajtolt olajnak minősül.
Külföldön úgy jelölik: hidegen sajtolt olaj, pirított magból. A tökmagolaj esetében a melegítés célja a magban lévő fehérje és az olaj szétválasztása. Ezt más módon nem lehet megtenni.
Laboratóriumi elemzések bizonyítják, hogy az ún "stájer" előállítással készülő tökmagolajban nagyságrenddel nagyobb az E- és D-vitamin aránya, a "hidegen sajtolt" tökmagolajhoz képest.
A jelenleg hatályos Magyar Élelmiszerkönyv szerint a "stájer", vagyis hagyományos, 100 éve alkalmazott eljárással készülő tökmagolajat szüz étolajnak kell nevezni.
Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az ún. "hideg" sajtolás kezdő munkafolyamata a sajtolófejek kellő (70-90 Celsius fok) felmelegítése, amely nélkül a technológia működésképtelen. Nyilvánvalóan ez a hőhatás jóval rövidebb ideig érvényesül. "Cserébe" az olajnak magas a fehérjetartalma, ami gyors megromláshoz vezet.
Az "értelemszerűen kevesebb hatóanyagot tartalmaznak" állítások igazáról laboratóriumi elemzésekkel lehet meggyőződni, melyek a szubjektív véleményekkel szemben objektív, számmal és mértékegységgel kifejezett beltartalmi mutatók."

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyévocska képe

Mennyei tökmagolaj!!

Sziasztok!

Olyan finom, hogy arra nincsen szó! Bár Nekem nincsen prosztatám, de ha tehetném, minden este enném! 

Sajnálom: Függő lettem...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Kiváló! Magyar!

Sziasztok!

A véleményemet szeretném megosztani Veletek a termékkel kapcsolatban. Férjemnek vásároltam prosztata problémák megelőzésére. Rögtön a literes kiszerelést választottam, próba-szerencse, majd csak elfogy valahogy. Azóta már kiderült, hogy okos döntést hoztam, mert nem csak a Férjem, de az egész család előszerettel fogyasztja. Magában, salátára, és még a házi készítésű zöldség-, és gyümölcslevembe is teszem olivaolaj helyett. Valami Isteni!! És ráadásul még MAGYAR is!! 

Köszönöm!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tökmagolaj vaníliafagyival és egyéb "zöldségek":)

Sziasztok, 

Igen, fagyival különösen harmonizál az íze. Vaníliával egészen más ízvilága van az olajnak. Természetesen nem meglocsolni kell, csak csöpögtetni!

Ugyanígy a stájer területen készítenek vele rántottát és sonkát is. Na az igazán bizarrul néz ki, de az íze....!:) 

Ezúton jelzem, hogy tökmagolajunk márkanevet kapott:  Pepopapának hívják. 

Köszönjük mindenkinek, aki hazai terméket választ és ezzel hazai termelőket -közvetve pedig a hazai mezőgazdaságot - támogatja! 

a sajtolók nevében:

helka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tökmagolaj pirított vagy nyers

Sziasztok,

Ez a kérdés mintha elveszett volna, elnézést, ha kétszer küldöm be (a saját profilomban sem látom, ezért küldöm be még egyszer, nem tudom, hogy ilyenkor Ti látjátok-e, csak én nem).

Szóval az érdekelne, hogy ez a tökmagolaj pirított vagy nyers magból készül-e. A Rapunzel tökmagolajánál fel van tüntetve, hogy pirított magból sajtolják. Úgy tudom, a nyers magból készült valamiért jobb, de nem tudom miért.

Köszi

Értékelés: Nincs
paripa képe

Vagy pirított, vagy OLYAN...:)

Szia Holdviola!

Azt én se tudom, hogy ezt a finom ízt hogy érték el, de magamban mindig arra gondoltam, hogy biztos kicsit meg is pirították a magot......hihetetlenül finom ez a tökmagolaj!!!

Komoly függőségem van (prosztata-gondok nélkül ..),  legszívesebben mindenre ráönteném. Épp az imént ettem zöldséges kölest, és jutott a tetejére bőven...

Szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tökmagmániásoknak ínyencség...

Ausztriában elterjedt, hogy vaníliafagyira csorgatnak pici tökmagolajat. Imádom az olajat, de elég bizarr ötletnek gondoltam, végre rászántam magam és kipróbáltam. Mennyei!!! Készítesz hozzá valami bionom fagyit, nem fogod megbánni!!! Komolyan! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
paripa képe

Szintén rajongótábor-tag? :)

Szia Juccc!

Tudod, én kifejezetten sósétel-kedvelő vagyok, és a tökmagolaj-rajongásomat muszáj ehhez társítanom.....az édes dolgokat nem szeretem.

Hanem azon cseppet se csodálkozom, hogy már tényleg mindenre rá akarják csorgatni....., az ötletet köszönjük, most a többi "mániás" mind csurgathatja már a fagyira is a tökmagolaját..! 

Szeretettel Adri

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Látjuk a kérdést

Szia! 

Látjuk a kérdést, fel van címkézve, hogy folyamatban van a "nyomozás". Megírjuk, mihelyt biztosat tudunk. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm :)

Rendben, köszönöm :)

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj pirított magokból?

Ez is pirított magokból készül, mint a Rapunzel tökmagolaj? Úgy tudom, van különbség a pirított és nyers magokból készült között, és hogy a nyers jobb, bár nem tudom pontosan, hogy miért.

Köszi

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj alapanyaga

Ez olvasható a gyártó honlapján (tokmagolaj.hu):  "A magyarországi termelő partnereinktől érkező tökmagot a sajtolás előtt kitisztítjuk. Őrlés után vízzel és kevés sóval átgyúrjuk, majd kevergetés mellett kíméletesen melegítjük, elpárologtatva a hozzáadott vizet. Az őrleményben eközben a fehérje összehúzódik, feltárva a magban lévő olajat és értékes ásványi elemeket. A folyamat présmestereink állandó ellenőrzése alatt zajlik, ők tudják megállapítani, mikor kerül ideális, sajtolható állapotba a massza. A préselés hidraulikus sajtolóval történik. Az így készült olajat saválló hordókban ülepítjük, majd palackozzuk. Az olaj sem kémiai, sem biológiai kezelésen nem megy keresztül. Ez a módszer a hagyományokra épül, így nyeri el a tökmagolaj a jellegzetes színét és aromáját, így lesz egészséges, és mikrobiológiai fertőzéstől mentes. Egy liter olaj elkészítéséhez 2,2-2,5 kg száraz tökmag szükséges..."

ANikówave.gif

Értékelés: Nincs
Swordfish76 képe

Tökmagolaj

Alkalmazás/ adagolás

Kimaradt a termék adatlapjáról! Nem árt tudni hogy 2-3 hét után ugyanennyi szünetet érdemes beiktatni. Nem okoskodni akartam, de hasznos információ! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tökmagolaj fogyasztása

Szia! Igen, minden magolajnál érdemes betartani, hogy pl. egy üveggel használjunk el, majd válasszunk másik fajtát, illetve hagyjunk szünetet.

Ez minden élelmiszerre igaz, hogy nem kell semmit túlzásba vinni. A napi adag nincs pontosan meghatározva, mert saláták öntetébe, esetleg főzelékekbe keverve is fogyasztható. Magában is lehet egy-egy evőkanállal naponta.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Nagyon-nagyon finom

Tényleg az eddigi legfinomabb tökmagolaj, amit eddig kóstoltunk. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tökmagolaj "látványsajtolás"

Kedves Mindenki,

Aki nagyon kiváncsi rá, hogyan készül, milyen technológiával, milyen körülmények között, nagyon szivesen látjuk "látványsajtolónkban", ahol a bemutatóteremből végigkövethető a sajtolás folyamata. Szivesen látjuk a Bionom csapatát is!:)

Előzetes bejelenkezés azért szükséges:)

A tökmagolaj üvegén rajta van az elérhetőség:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Tökmagolajas üveg

Sziasztok!

A gyártó fel tudja használni a visszavitt üvegeket? Sajnálom kidobni, a kis üvegem, amit munkába hordtam elég avas szagú lett, én pedig nem tudom rendesen elmosni.

Ha ez így nem működik, akkor megy a szelektívbe!

Köszönöm, Timci

Értékelés: Nincs

olajos üveg

Szia Timci,

 

Szelektív kuka a javaslat! Köszönettel,

Helka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Szelektív üveg

Én is a szelektíven gyűjtöm az ilyen üvegeket. Utána kérdezek azért.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szavatosság

meddig áll el ez a tökmagolaj? felbontva?

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj felbontás után

Szia Loirinha,

 

Felbontás után ált. 5-6 hónapig eláll, de volt már, hogy 9 hónapot is kibirt. Ha nincs nagyon meleg helyen (25 fok felett) és nem éri napfény.

Egyébként az illatán és ízén is érződik, ha nem jó. Szerencsére a tökmagolajnak  magas az E vitamin tartalma, ami miatt tovább eltartható (kevésbé oxidálódik).

 

Helka

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Mártu képe

Tökmagolaj felbontva meddig áll el?

Én úgy gondolom, legalább fél évig jónak kell lennie felbontás után. Valaki segítene esetleg, akinek régebb óta van felbontott tökmagolaja otthon?

Köszönöm

Értékelés: Nincs

vélemény

Volt szerencsém személyesen megismerni a gyártókat, és tőlük kaptam ajándékba egy üveggel! Magyar cég, magyar alapanyagokkal, és a legjobb minőséggel.

Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

terhességi toxémia ellen

sziasztok!

20 hetes kismama vagyok, ikrekkel. Az egyik ikres könyvben olvastam, hogy főorvos szerint toxémia megelőzésére jó a tökmagolaj vagy a lenmagolaj. Van esetleg ezirányú tapasztalatotok?

Mennyi lenne a napi adagja az én esetbemben? Lazacolajat és d3 olajat szedek jelenleg.

Köszönöm szépen előre is.

üdv: Andi

 

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Terhességi toxémia (preeklampszia) megelőzésére

Szia Andi!

Azt nem tudom, hogy ezek az olajok, jók-e, de a Q10 csepp biztosan:

"Leendő édesanyáknak és kismamáknak az általam ajánlott alapcsomagba tartozik, mert a Q10 fogyasztása csökkenti a PREEKLAMPSZIA KOCKÁZATÁT.

A preeklampszia egy kismamákat érintő betegség. A tünetek általában a terhesség utolsó harmadában alakulnak ki. De! a betegséget okozó változások már a terhesség elején megjelennek. Vezető tünete a hirtelen vérnyomáskiugrások. Ezen kívül fehérje megjelenése a vizeletben. A betegség epilepsziához hasonló rohamokat is okozhat. A betegséget JELENLEG KEZELNI NEM TUDJÁK. Ha a tünetek megjelennek, egy idő után beindítják a szülést. A betegség pontos okait nem ismerik, ami biztos, hogy a méhlepény korai fejlődésénél zavar keletkezik. Az anyai halálozás egyik fő oka világszerte.

Értékelés: Nincs

terhességi toxémia

Kedves Mártu!

Köszönöm szépen a válaszodat.

Tehát akkor ez legyen. Mennyi a napi adag? Leírom mit szedek még, ezekkel gondolom összeegyeztethető a szedése: huminiqum, perfect prenatal, lazacolaj omega3-mal, d vitamin,  emóció, mg, Bone Strength Take Care, Fruit Fitt.

Köszönöm,

üdv:Andi 

 

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Q10 adagja

Szia Andi!

30-90 csepp a napi adag. Függ attól is, hogy hány éves vagy, mert 30 év fölött kezd csökkenni a saját szervezeted által előállított Q10 mennyisége.

Ha a sima halolajad elfogyott választhatod a Q10-el dúsított változatot is, és akkor nem kell külön gondolnod erre is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Q10 adagja

Kedves Mártu!

Köszönöm szépen. Megnéztem és a Q10-s lazacolajat iszom egyébként, tehát maradok ennél.

Üdv:

Andi 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
buktao képe

Tökmagolajból kitűnő

Ez az olaj megérdemelné a "kiváló termék" jelzőt!

Nagyon sokféle tökmagolajat kipróbáltam már, és ennél finomabbat, zamatosabbat még nem találtam. 

Őszintén gratulálok a gyártó(k)nak!

Orsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Nincs mit tenni...

függő lettem! Már korábban is volt szerencsém tökmagolajat enni, de arra emlékeztem csupán, hogy nagyon ízlett. Ma megjött egy csomag, hazaérkezés, üvegbontás és kóstolás... az élmény felbecsülhetetlen  jön az igazi salátás időszak, az olívaolaj és balzsamecet mellé tökéletes harmadik opciónak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tökmagolaj

Annyira finom, hogy alig bírtam abbahagyni az ízlelgetését... csak úgy magában is...  , már bánnom, hogy nem a legnagyobb kiszerelésben vettem. Lentebb olvastam, hogy a napi adag egy kis kanál... Ugye nem okoz galibát, ha néha több csúszik?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Tökmagolaj adagja

Persze, hogy nem okoz problémát, meg amúgy sem eszi hónapokon keresztül az ember.

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj magyar sajtolással

Kedves Mindenki,

Örömmel jelentjük be, hogy decemberre megérett a sokéves munkánk eredménye. Innentől minden ízében magyar tökmagolajat készítünk, azaz a sajtolást is mi végezzük, a technológiát megtartva (enyhén pörköljük a tökmagpépet sajtolás előtt). 

Valamint kisebb kiszerelésben is elérhető (2,5 dl), akit érdekel.

Köszönjük mindenkinek, aki vásárolt és vásárolni fog a Bionom Shopban, és

Békés Áldott Ünnepeket Kívánunk:

"a sajtolók":)

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (7 szavazat)

2,5 dl-es tökmagolaj

A 2,5 dl-es tökmagolajnak én is nagyon örülnék! Mikor lesz rendelhető, és mennyibe kerülne?

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj 0,25L

Sziasztok,

 

Köszönjük az érdeklődést, holnaptól (12.18) már lesz készleten (azaz a Bionom Shop raktárában). A többi a webshopon múlik:)

 

Köszönjük,

Értékelés: Nincs
bayerlekinga képe

Tökmagolaj

Kedves sajtolók, gratulálok! A 2,5dl-s is kapható lesz itt a bionomban?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj másképpen

Sziasztok!

Mivel én itt élek Steiermark-ban, nálunk természetes, hogy a mindennapi salátánkat tökmagolajjal esszük. De megosztanék veletek még egy rezeptet, hogyan lehet még fogyasztani, ajánlom tökmagolaj kedvelök figyelmébe.

Otthon készitett zöldségaszpikot felszeletelni egy tányérra, erre lehet ízlés szerint rákarikázni mindenféle zöldséget pl: hagyma, paprika, paradicsom stb. vagy valamilyen sajtot, esetleg fött tojást, ezt nyakonönteni valamilyen finom saláta ecettel és tökmagolajjal. Annyira, hogy egy kellemes szaftban usszon a halom. Ehhez valamilyen finom barna kenyér amivel a végén a szaftot is ki lehet tumkolni, isteni.

Illetve probáljátok meg a tojásrántottát is tökmagolajjal elkészíteni, nagyon pikáns izt kaptok!

Jó étvágyat!

Aniko

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Tökmagolaj illat..

Tényleg istani illata van, már az felér egy gasztronómiai élvezettel.......

Bár én egyedül vagyok, nem tudom elfogy-e amíg lejár a szavatossága, mert  elég sok a fél liter. Jó lenne, ha 250ml-s változat is lenne, így biztos többen ki tudnák próbálni, hiszen kevesebbe is kerülne.

Értékelés: Nincs

Stájer Tökmag olaj

Sziasztok!

Nem értem miért kellene még a tök mag olajat is külföldről beszerzni amikor  az Őrségi hideg sajtolásos tehnikával extra szűz tök mag olajat készít perfekt minőségben.A cég egyébként  méltán híres extra szűz olajairól amiknek elsőrangú ízvilágát magam is csak megerősíteni tudom mivel rendszeres fogyasztójuk vagyok.Róluk szóló riport látható egyébként a Gasztro angyal első számában.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Nem külföldi a tökmagolaj! Hanem Magyar!!!

Magyar termesztő, magyar gyártó, csak a sajtolás minősége stájer. Ha olvasgatod a hozzászólásokat lejjebb, akkor olvashatod, hogy pontosan mit is jelent ez.

Mellesleg több őrségi tökmagolajossal tárgyaltunk, de nem mindegyik tudta vállani a folyamatos ellátást, valamelyik közölte, hogy ő csak vásárokban szeretné árulni, volt olyan, aki ekkora mennyiséget nem vállalt volna be számlásan, és volt olyan, aki szívesen adta volna a webáruházba, de mivel ÁFA mentes őstermelő, és mi kénytelenek lettünk volna ÁFÁ-val terhelni a terméket, sokkal drágábra jött volna ki, mint ez, amit most árulunk. Nem jól adta ki volna magát, ha a piacon 3500 Ftért adott tökmagolajat mi 4500 Ft-ért adnánk.

Tudod sokszor nem csak rajtunk múlik, hogy mit árulunk, hanem a termelőn is. Ha neki kényelmesebb a piacozás, vagy leszerződött mással, vagy nem akar, vagy tud számlázni, vagy nem tud annyit termelni, akkor nincs mit tenni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Re.Tök mag olaj.

tökmag stájer sajtolás?

Tehát ez azt jelenti, hogy kint Ausztriában sajtolják? Vagy csak olyan technikával...?

Beküldő: helka. Beküldés időpontja: 2011, május 14 - 13:35.

Tökmagolaj sajtolás

Igen, Ausztriában sajtolják, stájer technológiával.

 

Mivel végig olvastam a hozzászólásokat ezért ez alapján számomra egyértelmű volt,hogy nem Magyarországon készül egy eredendően magyar termék ,hanem Ausztriában.Ha tévedtem volna úgy elnézést kérek.

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Lehet, hogy most kiábrándítalak...

ugyanis az őrségi tökmagolajok zömét Ausztriába viszik bérsajtolásra. Akinek van otthon olajütője, és szigorúan csak azt használja, az nem tud kiszolgálni akkora mennyiséget, mint amennyit eladnak. Az, aki nem vesz igénybe bérsajtolást, nem tudna kielégíteni egy webáruházat - sajnos...

Régen az olajütés így történt:

"A művelet a köpesztéssel kezdődött, ami a tökmag héjának eltávolítását jelenti. Erre az alkalomra többen összejöttek egy-egy háznál, a közös tevékenység közben beszélgettek, iszogattak, a fiataloknak pedig jó alkalom volt ez az ismerkedésre. Régi olajütő csak egyetlen egy áll napjainkban is Szalafőn, a Csörgőszeren (Jakosa-porta), ahol hétvégente bemutatják az olaj készítésének módját. A gazdák nagy része ma már bérsajtoltat Burgenlandban, Kisújszáláson, Milejszegen." (Tökmag.lap.hu)

A mi beszállítónk is Ausztriában bérsajtoltat, de ő a "stájer" sajtolási módszert választotta, aminek köszönhetően sokkal karakteresebb ízvilágot kap az olaj, és tovább eláll.

Sajnos sok olajtermesztő elhallgatja a vevő elől hogy bérsajtoltat, ezért vannak a félreértések.  Ezt valahogy úgy képzeld el, mint a pálinka főzést... azt is a legtöbben bérfőzetik a pálonkafőzőkben, nem pedig mindenki otthon...

Remélem megnyugtató volt, amit írtam.

Mellesleg ha találsz olyan tökmagolajost, aki bio minőséget garantál, ki tud szolgálni egy webáruházat, ÁFÁs számlaképes, és meg tudja oldani a szállítást, ráadásul nem bérsajtoltat és árban sem drága, akkor szívesen vennénk, ha összehoznád az üzletet. Sajnos mi nem találtunk ilyet...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
tothgabriel80 képe

Tökmagolaj és a bérsajtolás

Én egy bácsitól szoktam venni a piacon a kézműves tökmagolajat, és ő mesélte, hogy amiket vásározni visznek, az mind otthoni hagyományos sajtolású, de ők is szállítanak áruházaknak, és bizony azt ők is Ausztriában bérsajtoltatják. De ebben semmi gáz nincs! Attól még magyar tök, magyar mag, magyar föld, magyar gazda, magyar vállalkozás, magyar termék.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A tökmag valódi íze

Én is csak dicsérni tudom ezt az olajat, régóta próbálkoztam már igazán finom tökmagolajat találni, de eddig ez volt a legjobb! Mondjuk a kiöntő tényleg hiányzik, mert rendszeresen lefolyik az olaj az oldalán és utána egyszerüen képtelenség kimosni a ruhából. a.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
H.Enikő képe

érdekel

Sziasztok. Nagyon felkeltette az érdeklődésem ez az olaj, amúgy is imádom a tökmagot. Ezt is lehet úgy fogyasztani, hogy naponta xy mennyiséget? Ha igen akkor mennyi kiskanál az adag? köszi

Értékelés: Nincs
Veronika55 képe

Tökmagolaj

Igen, lehet, mondjuk napi 1 kiskanállal :-)

Jóétvágyat hozzá! :-) 

Értékelés: Nincs

kismamáknak is lehet?

Sziasztok! Pár hetes kismama vagyok :-D és az érdekelne, hogy én is fogyaszthatom-e (önmagában, éhgyomorra, egy teáskanállal naponta)? Ha jól tudom, segít a spontán vetélés ellen. Ti mit tanácsoltok? És vajon mennyi A vitamin van benne? Előre is köszönöm a válaszokat! Eszti

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj kismamáknak

Szia! Nyugodtan fogyaszthatod, de mértékkel! Az ajánlott adag napi egy kiskanál!

A pontos A vitamin tartalom szerintem egy ilyen természetes olajnál nem meghatározható, függ a magtól, amiből sajtolták...

Értékelés: Nincs
paripa képe

Szerintem is remek !

Bizony csodásan sikerült ez a tökmagolaj, lassan már mindenféle étellel kipróbáltam, annyira finom, hogy muszáj vagyok rálöttyinteni többféle ételre is (bármiféle gabona-köret nagyon jól bírja!)

Egy dolgot talán meg lehetne oldani? Az üveg belsejébe kellene tenni egy ugyanolyan kis peremkét, mint többféle olajnál is van, ami megakadályozza az üveg nyakának maszatolódását, könnyebbé teszi a töltést az üvegből. (az ujjammal szoktam letörölni, azt meg jóízűen leszopogatni, de ügyesebb megoldás is lehet ennél.)

Vagy van valami ötlet erre ? Tegyek rá egy olyan kis töltő csőrikét (nem tudom, mi a neve...), amit a szeszes italok üvegére szoktak rakni ?

Értékelés: Nincs

tökmagolaj kiöntő

Kedves Paripa,

Köszönjük, az elismerő szavakat : )

Teljesen jogos a kérdés, már dolgozunk az új kiöntőkupakon.

Én átmeneti megoldásként a Yo szörp megmentett kupakját teszem rá, annak ugyanaz a menete, és relativ csöpögésmentes marad.

Ha van kapcsolata valakinek kupakgyártóval, jelezze az oldalon, örömmel venném, ha találnánk megbízható magyar gyártót.

Köszönöm, helka

Értékelés: Nincs
bendeguz1 képe

oszták üveghez jár kiöntős kupak

Mi Ausztriából szerezzük be a tökmagolajunkhoz az üvegeket, mert itthon nem gyártanak olyan, amihez kiöntő is jár! Sorry ez Magyarország... Próbáljátok meg ott!!

Értékelés: Nincs Átlag: 2.3 (3 szavazat)
paripa képe

tökmagolaj kiöntője

Azt hiszem, van megoldás a kiöntőre, legalábbis már láttam ! Ugyanis pontosan ugyanilyen üvegben árulnak szőlőmagolajat (Naturganik), aminek már kiöntős kupakja van !!

A most vásárolt tökmagolajamon még a kiöntő-nélküli kupak van , pedig már aug. elején reméltük közösen, hogy lesz kiöntő-megoldás. Nos, van is, remélem, ide is eljut :)))

Az üvegben lévő tökmagolaj TOVÁBBRA IS MENNYEI !

Adri

Értékelés: Nincs

kiöntő

Kedves Paripa,

Megvan a kiöntős verzió:) Mostmár ezt is lehet bátran "öntögetni". Az idei magok különösen magas olajtartalmúak és igen finomak, ajánlom szeretettel.

 

Értékelés: Nincs
paripa képe

hurrá a kiöntőnek!

Szia helka!

Igazán türelmetlenül vártam a kiöntőt, és most tényleg örülök! Remélem, mások is!

Már több, literes tökmagolaj elfogyott jóízűen, és nemrég kitaláltam  egy kétdecis - kiöntős - üvegbe töltögettem mindig belőle, de ha most már lesz az eredetin, sokkal frappánsabb lesz a kiöntés .

Köszönet az intézésért és azért, hogy szóltál.

Szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs
Zsani képe

megafinom tökmag

A salátákat öntetek nélkül eszem legtöbbször, s mióta megvettem a tökmagolajat nem tudok leállni róluk, mindig azt kívánom. Annyira feldobja még a legegyszerűbb salátákat is, hogy aki még nem próbálta, az el sem tudja képzelni mennyire finom ízharmóniát ad az egésznek. És magyar!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
bendeguz1 képe

tökmag stájer sajtolás?

Tehát ez azt jelenti, hogy kint Ausztriában sajtolják? Vagy csak olyan technikával...?

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj sajtolás

Igen, Ausztriában sajtolják, stájer technológiával.

Értékelés: Nincs

Tökmagolaj - fincsi

Sziasztok! Arról gőzöm sincs, hogy milyen az a stájer sajtolás, de a végeredmény magáért beszél. :) Nagyon finom! Az íze, az illata enyhén füstös,a színe zöldes-barnás. Szuper termék, csak ajánlani tudom! Boncsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: