Méz - Selyemfű méz
(Simon Méhészet, Környe), 1 kg

  • Immunerősítés
  • Vérnyomás optimalizálás
2.640Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Országos Magyar Méhészegyesület (OMME) zárszalaggal ellátott Termelői méz!

Növény általános leírás: Halvány rózsaszín ernyős virágzatú. Nagyon illatós méze van. Általában június második felében virágzik és mézzel.

Selyemfű méz leírása: Az Asclepias syriaca nektárjából származó, igen erős, jellegzetesen fűszeres illatú és zamatú méz. Nyers ételek különleges ízesítője. Magyar specialitás (hungaricum). Kristályosodásra hajlamos méz.

Ajánlott:

  • Virágpor érzékenyeknek
  • Enyhe vérnyomáscsökkentő
  • Szervezeterősítő

Bemutatkozás!

Simonné Venter Éva vagyok a családi gazdaság vezetője. Jelenleg 250 méhcsaláddal méhészkedünk, a férjem 30, én pedig 25 éve. A méhészeti technológiánkat úgy alakítottuk ki, hogy minél higiénikusabban tudjuk a mézet előállítani. Ennek érdekében egy 200 m2-es méz üzemet építettünk. Itt folynak a méhészettel kapcsolatos munkák. A megtermelt mézet hazaszállítjuk és itt kerül kipergetésre. Méhcsaládjainknál termelési időszakban semmiféle gyógykezelést nem alkalmazunk. Nagyon fontos számunkra a minőségi árutermelés. A szakmai zsűri a koriander mézünket arany fokozattal díjazta 2010-ben. Ami kiválóan méregteleníti a szervezetet. Mézeinket főként OMME által támogatót üvegekben csomagoljuk és zárszalaggal látjuk el, ami minőségi követelményeket ír ellő a zárszalagot használó méhészek részére, melyet az OMME ellenőriz is. Akác mézünket két helyről gyűjtötték a méhek, Fehér megyében és a Bakonyban. Hárs mézet a Vértes hegységben. A Selyemfüvet pedig Bács-Kiskun megyéből gyűjtöttük. 

Ezek is érdekelhetnek

Selyemfű méz tapasztalat

Már régóta szemeztem ezzel a mézzel, mindig gondolkozom, hogy vajon a méz, amit használok fel van-e cukrozva, és éppen nagy elánnal fehér cukrot kanalazok-e a reggeli teámba, stb... Úgyhogy örültem, hogy így itt lehet kapni, ami biztos megbízható.

Amikor hazahoztam, kibontottam, csak néztem, hogy milyen tömény, megállt a tetejére fektetett kanál, nem süllyedt el... :)))

Finom, nekem ízlik, érdekes módon nem érzem annyira édesnek mint általában a mézeket. Ez nem feltétlen baj, csak általában több kell belőle.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Seres Tünde képe

Ez a legfinomabb méz

most kóstoltam a reggelimhez. Ez valami isteni. MÉg jó, hogy a férjem kisérletező fajta és vett egy belőle, én eddig hagyományos méz párti voltam, de ez valami mennyei!
Ti próbáltátok már? Aki még nem annak érdemes a gyerekek is szeretni fogják.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: