Rostkávé - 100% arabica kávé, zöldkávé kivonattal és rostokkal (Caleido), 200 g

0Ft
4.966665
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Rostkávé - 100% arabica kávé, zöldkávé kivonattal és rostokkal (Caleido), 200 g

100%-os arabica instant kávé megkoronázva a zöldkávé lendületével és a nélkülözhetetlen rostok védelmével.

  • Magas rost tartalmú.
  • A koffein felfrissít és energiát ad a mozgáshoz, a napi teendőkhöz.
  • Az élelmi rostok segítik az emésztést, szervezete gyorsabban feldolgozza a bevitt kalória mennyiséget.
  • A zöld kávéból kinyert klorogénsav felgyorsítja az anyagcseréjét, csökkenti a raktározást, és ezzel gátolja a zsírréteg kialakulását.
  • A rostok lassítják a szőlőcukor felszívódását, ezért a vércukorszintje kevésbé ingadozik, ami hasznos, ha Ön fogyókúrázik vagy cukorbeteg.
  • A rostok csökkentik a koleszterinszintet, így Ön kivédheti a szívbetegségeket. 

Adagolás: Púpozott evőkanálnyi mennyiséget öntsön egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze, ízesítse kedve szerint. Naponta 2x, főétkezések után ajánljuk, igény szerint édesíthető.

Egy adag = 1 evőkanál

Figyelmeztetés!

Fogyasztása gyerekeknek, terhes és szoptató anyáknak, koffeinre érzékeny személyeknek, szívbetegeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlott! A nyugodt alvás érdekében, javasolt a reggeli vagy a déli étkezéshez fogyasztani. 

Kiszerelés: 200 g

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve!

Összetevők: Fibersol-2 (rezisztens maltodextrim) természetes vízben oldódó rost, természetes 100% arabica instant kávé, zöldkávé kivonat (50% klorogénsav tartalommal)

A Fibersol2 - élelmi rost – egy 90%-os minimális szárazanyag-tartalom alapján oldható élelmi rost, amely könnyen oldódik vízben, íztelen, tört fehér por és nem befolyásolja a hő (így fel lehet használni főzéshez, sütéshez), és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. Az élelmi rost vagy más nevén "nyerstáplálék" megnevezés a növények ehető részét takarja, mely nem tud megemésztődni, illetve felszívódni a vékonybélben, így érintetlenül halad tovább a vastagbélbe. Ide tartoznak a poliszacharidok, melyek nem keményítők (cellulóz, hemicellulóz, gumik, pektinek), oligoszacharidok (mint inulin), lignin, valamint a növényekhez kapcsolódó anyagok (mint a vaxok, szuberin).

Az étkezési rostokat oldhatóságuk és táplálkozás-élettani viselkedésük szerint két csoportra osztjuk: Vízben oldhatatlan (cellulóz, hemicellulóz, lignin) és vízoldékony (pektin, növényi gumik és gyanták) rostok.

A rostok jótékony hatásai:

  • Tisztítják a vastagbelet, eltávolítják a méreganyagokat.
  • Lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérséklik a vércukorszint emelkedését
  • Csökkenthetik a koleszterinszintet.
  • A gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az étvágyat.
  • Biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést.
  • Egy részük prebiotikus hatású.

A zöld kávébab a nevét természetesen a színéről kapta, a formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez, csak sokkal egészségesebb nála. Az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van, csökkenti az éhségérzetet és energikus lesz tőle egész nap, anélkül, hogy megdobogtatná a szívét. A zöldkávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít, élénkít, aktivizál, pedig a benne található koffein nem ugyanaz, mint ami a feketekávéban található. A fekete kávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet, a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást.

A zöldkávé fogyasztó tulajdonságai:

A zöldkávé fogyasztó hatását egy olyan antioxidánsnak tulajdonítják, ami nagy koncentrációban található meg ebben az anyagban. Ez az antioxidáns a klorogénsav, amiről a kutatók bebizonyították, hogy gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint megakadályozza, hogy nagy mennyisége glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban, így a szervezet kénytelen felhasználni zsírraktárait, vagyis a testzsír mennyisége jelentősen lecsökken.

A kutatások bizonyították, hogy a zöldkávé rendszeres fogyasztásával 12 hét alatt a testsúly 10%-a elveszíthető, ennek a kivonatnak semmilyen mellékhatása sincs. A zöldkávé kivonat koffeinmentes és semmilyen negatív hatást nem produkál a szervezetben. 

Szav. idő?

Sziasztok!

Mennyi a szav. ideje?

Köszi,

Ági

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Szav. idő?

Kedves Ági!

Az akciós terméknek 2017.02.03 a szavatossági ideje.

Értékelés: Nincs

Reflux

Sziasztok!

A páromnak refluxa van, illetőleg már kétszer kórházba is került, nyelőcsövön keletkezett seb, vérhányás miatt. Többek között a kávé fogyasztást javasolják mellőzni, ez erre a termékre is vonatkozik? Vagy van valamilyen alternatíva szerintetek?  

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Reflux és a kávé

Szia! 

Igen, erre a termékre is vonatkozik, hiszen ez egy arabica kávé, kiegészítve zöldkávéval és rostokkal. A ganodermás változat az, amiben a ganoderma valamelyest ellensúlyozza a kávé savasságát, főleg, ha cukormentesen, tejmentesen fogyasztja. 

Nagyon ajánlom egyébként a Zöld Löttyit neki, a barátnőmnek hihetetlen sokat segített durva refluxra.

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy miért nem ajánlott ez a termék szoptatás alatt? A koffein tartalama miatt nem ajánlott? Kipróbálnám, ezért kérdem, hogy van-e valami konkrét ellenjavallata szoptatás mellett? Jelenleg szoptatok, azonban "sima" kávét szoktam fogyasztani.   

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szoptatás alatt zöldkávé

Szia! 

A zöldkávé erőteljesebb élénkítő hatással rendelkezhet, mint a sima kávé. Egyébként szerintem ez is babafüggő, hogy mennyire tolerálja ezeket a dolgokat. Van olyan baba, aki a sima kávétól, vagy akár a teától is nyugtalan lesz, a másik pedig nem. 

Attól is függ, a várandósság alatt mennyire volt hozzászokva a kávé élénkítő hatásához. Mert ha rendszeresen kávéztál, akkor lehet, hogy neki már ez meg se kottyan. 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Édes?

mi az hogy rezisztens maltodextrim? ez valamilyen szőlőcukor? ez a kávé édeskés? mert akkor nem jön szóba nálam sajnos, pedig jó árban van.....

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem édes!

Szia! 

Ez az anyag egy élelmi rost. Egyáltalán nem édes a kávé, önmagában csak kávéíze van. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Zöldkávé

A zöldkávéelkészítéséről szeretnék tanácsot kérni.

Pontosan mit jelent a "forrázva"? Milyen hőfokon, és meddig kell állni hagyni, mit tegyek utána?

Azt is olvastam, hogy 70fok feletti hőmérsékletű vízzel nem szabad, mert tönkremennek az értékes alkotóelemek.

Kinek higgyünk?

Értékelés: Nincs

Kedves Jutka015!Felforralt

Kedves Jutka015!

Felforralt és langyosra visszahűtött vízben is tökéletesen oldódik, szóval olyan hőmérsékletű "tiszta" vízzel keverd amilyennel a család szívesen issza a kávét. Elrontani szerintem nem lehet, nagyon finom akár hidegen és melegen is! :)

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Elég a 70 fok alatti víz

Szia! 

A leírás szerint forró vízzel kell felönteni. Nyugodtan használhatsz hozzá 70 fok alatti hőmérsékletű vizet. Egyszerűen fel kell keverni, és meginni. Nem kell állni hagyni, ez egy instant készítmény, szépen feloldódik. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Rost kávé - finom

Kipróbáltam, nagyon finom, lágy íze van. Rendszeresen iszom a ganodermásat és a zöld kávét is, ez a leglágyabb a 3 közül,  a legmarkánsabb íze pedig a zöld kávénak van.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: