Rapadura teljes értékű nádcukor (Rapunzel)

  • Édességek ízesítése
  • Sütemény sütés
0Ft
4.85
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (20 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Rapadura - teljes értékű, finomítatlan, nyers nádcukor (Rapunzel), 500 g, 1000 g

LeírásA termék nem hagyományos cukor, nem összekeverendő a forgalomba kapható barna színű kristálycukorhoz hasonló "nyers nádcukor" címen árusított termékekkel.  Állagban és ízben is különbözik azoktól.

Ez egy sokoldalúan felhasználható ásványi anyagokban gazdag édesítőszer, kellemes enyhén karamelles-édeskés ízzel.

Felhasználható:  Édességek, italok, desszertek ízesítésére, sütéshez.

Kiszerelés: 500 g, 1000 g

Származási ország: Németország

Tárolás: Felbontás után száraz helyen tartandó és a csomagolást jól zárjuk vissza, hogy ne keményedjen meg.

Előállítása: A teljes értékű cukor előállításához a cukornádat hengerléssel kipréselik, sűrítik és szárítják majd finommá őrlik.

Nem finomítják különböző kémiai - fizikai eljárásokkal, vagyis a szirupot (melaszt) és a kristályokat nem választják el egymástól, így megőrzik a cukornád értékes összetevőit.  A magas melasztartalomnak köszönhetően jellegzetes karamelles íze van.

Hand In Hand (kéz a kézben) projekt keretein belül termesztik a cukornádat. Jellegzetessége, hogy nem csak az ökológiai gazdálkodás irányelveit veszik figyelembe, hanem a termelőktől is magasabb áron vásárolják meg a termékeket. A projekt hozzájárul az ültetvényesek életszínvnalának a javulásához.

Tápanyagtartalom

Teljesértékű nádcukor 100 g

Energiatartalom: 1615 kJ/380 kcal

Fehérje: 0,1 g

Szénhidrát: 95 g

Zsír: 0 g

Összetevők: Rapadura teljes értékű, finomítatlan, nyers nádcukor*

*: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó.

Mikor lesz?

...újra kapható?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Rapunzel termékek

Szia! 

A válasz EBBEN a blogbejegyzésben, azazhogy, sajnos csak reménykedni tudunk mi is... 

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Rapadura fűszerezésre

Nekem kevésbé édes, viszont nagyon kellemes fűszeres íze van. Főleg gyümölcsszószokba, gyümölcslevesekbe és pudingokba szeretem használni.regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
mani77 képe

Rapadura vagy kókuszvirág?

Sziasztok! A kókuszvirág cukornál látom a leírásban, hogy milyen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, itt viszont csak annyit találtam, hogy "ásványi anyagokban gazdag". Van erről valahol pontos leírás? Ugyan nem vagyok cukorbeteg (hála Istennek), de a családban akad... Ezért esetleg a GI-t is meg tudnátok mondani? Vagy ha konkrét adatok nincsenek, mégis melyik a jobb, vagy miben más a kettő (azon túl, hogy más növényből van) ? Köszönöm szépen, mani

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Kinek a pap, kinek a papné

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ízlés kérdése. Van, akinek a nádcukor, van olyan is, akinek a kókuszvirágcukor jön be jobban.

A nádcukor vitamintartalma nagyon sok mindentől függ és változó, kb. adatokat tudok írni 100grammra:

  • Kalium: 600 - 1000mg
  • Magnézium: 50 - 120mg
  • Kálcium: 40 - 110mg
  • Vas: 2 - 10 mg
  • Foszfor: 20 - 100mg

Ami a GI-t érinti, viszonylag magas, de nem akkora, mint a bolti, hagyományos fehér cukroké, ráadásul a  cukor lebontása nem von el a szervezettől B vitamint és kálciumot.

A cukorbetegek pedig nem fogyaszthatják a cukrokat, legyen szó nádcukorról vagy mézről, vagy kókuszvirág cukorról.

Egy a lényeg, ki kell próbálnod! Várjuk a többiek tapasztalatát is, kinek melyik cukor jön be igazán? Segítsünk maninak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
mani77 képe

Köszönöm

Juzus a segítséged! :)

Értékelés: Nincs

Bio nádcukor?

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy a nádcukrok közül pontosan melyek tartoznak a megfelelő kategóriába?

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat a boltokban kapható nem bio nádcukrok melyeken szintén a nyers, finomítatlan felirat látható azok felejtősek?

A demerara nádcukrokkal mi a helyzet?

Köszi :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Juzus képe

Pontosan mire gondolsz

a megfelelő kategória esetén?

Sajna, én még nagyon kevés helyen találkoztam igazán nyers, finomítatlan nádcukorral.  Nézd meg közelebbről, hogyan is néz ki az a nádcukor és hasonlítsd össze a Rapadurával. Hidd el, azonnal észreveszed a különbséget!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

500 gr

Sziasztok!

Arról szeretnék érdeklődni, mikor lesz vásárolható at 500 gr-os kiszerelés?

Szeretnék rendelni, és nem tudom, hogy várjak-e vele pár napot, hogy a Rapadura is belekerülhessen a kosaramba.

Előre is köszönöm a választ!

G.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu képe

Rapadura 500 gr-os

Van, már rendelhető!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
psilocybin képe

Melyik jobb?

Sziasztok!

Nyírfacukor vagy nádcukor?

Melyik egészségesebb szerintetek.

A nyírfának sokkal kevesebb a kalóri tartalma és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

nyírfa vs. Rapadura

Szia!

Ha cukorbetegekről beszélünk, akkor nyírfacukor, de csak mert a Rapadura tilos cukorbetegeknek.

Ha nem cukorbetegekről beszélünk, akkor mindenképpen Rapadura!

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Mertekkel

Sziasztok A kerdesem az lenne, hogy ha a fogyasztott cukor mennyisegemet nem csokkentenem csak rapadurara cserelnem az mar pozitiv valtozas lenne?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Cukorfogyasztás mértékkel

Mindenképpen jobb, ha a fehér kristálycukrot rapadurára cseréled. Viszont én mégis azt javasolnám, hogy kezd el csökkenteni a cukor mennyiségét. Eleinte nem kell drasztikusan, elég, ha pár dekával kevesebbet teszel a sütibe vagy az ételbe, vagy nem szórod meg a süti tetejét cukorral. Egy idő után még kevesebbet tegyél bele. Egyszercsak azt fogod észrevenni, hogy már csak fele vagy negyed annyi rapadurát használsz, mint amit a recept előír.

Sőt! Minél inkább átállsz a bionom táplálkozásra, annál kevésbé fogod kívánni a gejl édes ízeket. Adj időt magadnak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
baba56 képe

milyen igaz

Nem hoznak lázba már a tejszinhabos sütemények, a csokoládé, a cukorka sőt a szép "fehér" kenyerek sem. Nagyon zavarnak az erős pacsuli illatok, a fertőtlenítők. Már 3 éve nem pazarolom a pénzemet ilyen dolgokra

Mindezt hálásan köszönöm az ANTALVALIS csapatnak 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)

teljesen egyetértek

Engem sem, pedig sosem hittem volna. Mindig csak egy kicsivel tettem kevesebb cukrot a sütikbe, ételekbe, kávéba, lekvárokba, stb... ahogy Hortenzia is javasolta. Most már meg nem tudnám enni a kávéházi édességet, meg nem tudnám inni a cukrozott kávét (ezen mindenki ki van akadva, főleg hogy szinte mostmár egyáltalán nem is kávézok), cukorkákat évek óta nem eszek (gondolva a fogszuvasodásra is). 

Parfümöt ezer éve nem teszek magamra, nagyon zavar, megfájdul tőle a fejem. A páromat is megkértem, hogy odakint a folyosón fújja magát munkába menet, vagy a wc-ben és gyorsan csukja az ajtót - szerencsére megérti, nomeg a gyerek miatt is toleráns. Mostmár az utcán elhúzom a számat, ha parfüm illatot érzek, akár milyen "kifinomult" illat is. Nekem az igazi illat a séta közben érzett orgona-, gyöngyvirág-, rózsaillat, imádom a gyógynövények illatát - rengeteg gyógyteát iszok, természetesen ízesítetlenül (gyerekként anyut csodáltam, hogy ő ivott mindent cukor nélkül - nem értem, nekünk miért nem így adta a teákat, bár gondolom azért, mert elutasítottuk). Pl. kedvencem a közönséges galaj, teljesen gyermekkoromba visz vissza, frissen vágott széna illata van! 

A fertőtlenítőket akkor vontam ki a háztartásból, amikor várandós voltam, és egyáltalán nem bántam meg! Rájöttem, hogy van élet az antibakteriális kézmosó folyadékok és a klóros, hipós cuccok nélkül is.

Mindebben óriási segítségre voltak az antalvali.com-on és az itt olvasott tudnivalók, a felhasználók és a csapat tapasztalatai, cikkek, hírek, stb... Felnyitották a szememet egy csomó mindenben! Ezúton is köszönöm Nektek is és az oldal dolgozóinak is, és további szép napot kívánok. 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (6 szavazat)

Koszonom a gyors biztato

Koszonom a gyors biztato valaszt

Értékelés: Nincs

Rapadura tapasztalat

Sziasztok!

A karácsonyi sütés-főzésben nálam csillagos ötösre vizsgázott a rapadura. A fehér cukor helyett teljes egészében ezt használtam a süteményekhez és pudingporhoz is. Még kicsit kevesebb is kellett belőle, mint a receptekben előírt fehér cukor mennyiség, gyönyörű színt ad a tésztáknak, valóban jobb lett az állaga is a süteményeknek, ezen kívül egy nagyon kellemes "mellékízt" is ad - többen azt hitték, hogy valami különleges fűszerkeveréket tettem hozzá a sütikhez, pedig csak Rapadurát :)

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
santin képe

Rapadura tapasztalat

Sziasztok!

Mivel minimum az 5.-ik rapadurás kalácsomon vagyok túl, így már biztos vagyok benne, hogy nálam ez teszi, hogy a kálács nagyon-nagyon finom 'lágy' tésztát ad sütés után! Eddig sem volt rossz az állaga, de most kifejezetten olyan nem is tudom... krémes, lágy a tészta nem tudom máshogy leírni

leggyakrabban felesben sütöm (fele fehér fele tk-ű liszt, mert a család így imádja bér néha azért csalok a tk-ű javára). A nyírfacukrot /mézet csak kis mennyiségben helyettesítem a rapadurával és nagyon bevált!

Mivel az utóbbi párat 3 nap egymás után sütöttem a nagy sikerre való tekintettel, így az  utolsó adag 3 nap alatt fogyott el. És ami új hogy olyan frissnek tűnt, mintha aznap sütöttem volna!

Üdv.

Zsani

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Rapadura

Kedves Tanácsadók!

Az lenne a kérdésem, hogy használhatom e a rapadurát abban az esetben, ha hajproblémám van? A fejtetőmön eléggé ritka a hajam. Eddig xillitet használtam de sajnos kellemetlen mellékhatásai vannak, szeretném lecserélni. Nem ártok ezzel a hajamnak?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Értékelés: Nincs

Haj és rapadura

Kedves Eszti! Hogyan függ össze a haj és a rapadura? Candida túlszaporodás, gyulladás miatt kevesebb a hajad  és aggódsz, hogy rossz hatással van rá? Vagy hogy érted? Mert ha ezek állnak fent, akkor Vali lentebb található tanácsait fogadd meg!

Értékelés: Nincs

Kedves Tünde!

Kedves Tünde!

Valószínűleg hormonális problémák miatt hullik a hajam, amit igyekszem kezelni helyes táplálkozással, a méregtelenítést is megcsináltam, Wolfgangnál is jártam már. És ahogy olvastam mellőzni kell a cukor fogyasztását, kivéve xillit, stevia. Már egy ideje szemezgetek a rapadurával, de még nem mertem kipróbálni. Ebben az esetben fogyaszthatom?

Értékelés: Nincs

Rapadura és hormonok

Értem! Ha jelenleg nem áll fenn gyulladás a szervezetedben, emésztésed rendben, egészségesen élsz ahogy Wolfgang javasolta, akkor kipróbálhatod a Rapadurát, de kizárólag mértékkel, nem a régebben fogyasztott cukor mennyiség helyett! Továbbra is részesítsd előnyben az édesítésnél az egyéb alternatív lehetőségeket.

Gyors javulást kívánok!

Értékelés: Nincs

találtam egy másfajta

találtam egy másfajta finomítatlan nádcukrot (), gondoljátok, hogy ez is jó lehet? a kép alapján olyanok a szemcséi, mint a Rapadurának.

Értékelés: Nincs
kedina képe

nem ugyanaz

Találtam egy oldalt. Ha google-ba beírod, hogy D nádcukor (sztem ez van neked otthon) ott lesz ez első 2-3 oldal között. Én azt értettem ki belőle, hogy a Rapadurának magasabb az ásványianyag tartalma.. De Vali majd kijavít!

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Elképzelhető, hogy jó....

Bár nem láttam semmiféle tanusítványt arról, hogy ez valóban Rapadura, és nincs is ráírva. Mindenesetre az általad kérdezett termék egy kivonat, de nem esik szó arról, hogy milyen eljárással vonták ki. Ugyanis a valódi Rapadura nem kivonat, hanem hidegen sajtolt cukornádlé szárítmány.

És ami még hátránya az általad kérdezett terméknek, hogy lehet, hogy bio, DE nem "Fair Trade", és nem "Hand in hand". Azaz nem tudhatod, hogy hány brazil kisgyerek dolgozott érte napi 12 órát a földeken éhbérért.

Árban pedig közel ugyanaz a kettő.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
darkania képe

Nem minden nádcukor olyan, mint amit írnak róla...

Én nemrég vettem egy ismert supermarketben nádcukrot, amin felvolt tűntetve a "Fair Trade" és "Hand in Hand" felírat is. Fekete zacsiban volt és nem láttam benne a terméket, ezért vettem meg, de még köszönő viszonyban sincs a Rapadura-val... :/ Úgy nézett ki mint a sima fehér kristálycukor enyhe barna beütéssel.... szóval, ezzel csak azt szerettem volna kifejezni, hogy sajnos nem minden arany ami fénylik... :( Azzal verik át a jónépet amivel csak akarják!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rapadura sütéshez is?

A következő alkalommal biztosan rendelek majd belőle és szeretném tudni, hogy sütéshez is érdemes használni vagy akkor elveszik a benne található értékes anyagok egy része? Esetleg még sütve is jobb, mint a hagyományos cukor?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Rapadura sütéshez is használható

Ugyanúgy, mint a finomított cukrot. Tény és való, hogy hő hatására módosul az összetétele, viszont szépen keverhető, karamelles és finomabb ízt ad az ételnek, süteménynek. Igen, még sütve is jobb, mint a hagyományos cukor.

Épp a hétvégén készítettem belőle muffint, nagyon gyorsan és hamar elfogyott

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a gyors választ!

Köszönöm a gyors választ!

Értékelés: Nincs

Rapadura xillit helyett

Sziasztok!

A xillitet cseréltük le Rapadurára, és amellett hogy biztosan sokkal egészségesebb, elmondhatom hogy az íze miatt is a Rapadurát fogjuk használni, mert nagyon finom!!! A reggeli kávé is valami csodálatosan krémes ízű és zamatos lesz  lesz tőle. Érdemes kipróbálni :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Antal Vali képe

A Rapadura valóban finomabb, mint a xilit, DE VIGYÁZAT

mert a rapadura cukor, azaz cukorbetegek, candidások, ekcémások, krónikus gyulladásban szenvedők és rákosok nem fogyaszthatják, míg a xilitet igen!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
Tüskésbőrű képe

Sziasztok! Ekcémásoknak?

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ha ekcémás lévén szeretném elhagyni a tej, liszt, cukor fogyasztását, akkor ezt a "cukrot" sem szabad?

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Antal Vali képe

A Rapadura is cukor, csak ez egy egészséges cukor

Az ekcémásoknak viszont minden cukor tilos. Még ez is sajnos, bármily csábító is...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 szavazat)
Tüskésbőrű képe

Köszönöm,

szomorú válasz, szomorkás vasárnap...

Értékelés: Nincs
Betty képe

Felesleges szomorkodás az ekcéma miatt

Drága Tüskésbőrű!

Emiatt ne szomorkodj! Ugyanis az ekcéma csak egy átmeneti állapot, ugyanúgy, mint a candida túltengés. Egyszerű a képlet: a szervezet jelzi, hogy

"Kisgazdám, valami nincs itt rendben, kérlek segíts! Változtass életmódot! Szabadíts meg engem a mérgektől!"

Tehát, ha segítesz a szervezetednek megszabadulni a mérgektől, akkor az ekcéma is maradéktalanul el fog múlni, és újra gyönyörű, egészésges lesz a bőröd. És, a gyógyulás után, a reform életmódba simán belefér a rapadura is, MÉRTÉKKEL! Azért, mert ez egy egészséges cukor, még nem jelenti azt, hogy ugyanúgy tolhatjuk be kilószámra, mint a kristálycukrot. Sütés/főzéskor én ma már a receptben írt cukormennyiségnek a negyedét szoktam beletenni, és így is finom.

Visszatérve a méregtelenítéshez és az életmódváltáshoz. Ha, úgy érzed segítségre, vagy tanácsokra lenne szükséged, hogyan fogj neki, akkor írj hozzászólást a társoldalunkra, és segíteni fognak neked a kolleganők .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tüskésbőrű képe

Köszi

Köszönöm szépen a támogatásttudom-tudom hogy méregtelenítenem kell, csak olyan nehezen veszem rá magamlehetséges, hogy felbukkanok a másik oldalon, ha lesznek kérdéseim.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Agyban dől el minden!

Tudom, hogy nehéz a váltás, és eleinte minden fura, keressük az új ízekben, az új dolgokban a régit. Viszont, ha elkezdesz olvasgatni akár itt, vagy akár a másik oldalunkon, egy idő után kezd átformálódni a gondolkodásod, és idővel egyre több mindent képes leszel újítani, akár az étkezés, akár az életmód terén. Képzeld azt, hogy egy hosszú út előtt állsz, és minden egyes apró lépéssel egyre közelebb, és közelebb kerülsz a célodhoz, legyen az egy életmódváltás, vagy egy nagy méregtelenítés. Bizony, nagyon igaz a mondás: "nem a cél számít, hanem az odavezető út", ugyanis az úton tanul az ember.

Egy a lényeg, indulj el!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

rapadura- candida?

Tudom, hogy a candidásoknak a cukor a vesszőparipája, és ez a cukor-candida kérdés amíg világ a világ téma lesz. Nem tehetek róla, meg kell kérdeznem: candidások ehetik a rapadurát? Sejtésem szerint nem, hiszen ha cukrosok nem ehetik, akkor gondolom candidások sem. Jó a gondolatmenet? hmmm.gif

Értékelés: Nincs
Betty képe

Rapadura candida kúra alatt?

Jó a gondolatmeneted, valóban nem fogyaszthatják candidások. Azonban a candida is egy átmenetei állapot, tehát szépen helyrehozható megfelelő életmóddal. Amint helyreáll a "belső rend", utána már fogyasztható a rapadura is MÉRTÉKKEL!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

cukor helyett?

Akkor ezt a terméket használhatom a cukorbeteg kislányom ételeibe, sütibe?

Évi

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

A Rapadura nem cukorhelyettesítő, hanem egy egészséges cukor!

Ebből következik, hogy cukorbetegeknek nem ajánljuk! Ők fogyasszanak inkább steviát vagy valódi nyers nyírfacukrot.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

cukor

Köszönöm, köszönöm!!!!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Csicsókát

is lehet édesítésre használni! ... közben még a bélflórát is támogatja és egyéb jótékony hatással van szervezetünkre, cukorbetegeknek én kötelezővé tenném a fogyasztását! A bionom-on 3féle csicsóka is kapható!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

csicsóka

Szia Niki, igen, igen, ette már a meggyes csicsókát, és valóban nagyszerű, mert egyántalán nem emelte me a vércukorját! Palacsitát töltöttem meg vele! Én is megkóstoltam.... de hát nem akartam megenni előle, mégis csak neki vettem !  nyami

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Rapadura

Németországban kóstoltam először, akkor, amikor elmentünk Juzussal "kémkedni" a Rapunzel háza tájékára. A cég központi ebédlőjében volt egy kínáló rész, amelyet a munkások a nap bármely percében használhattak. A kínálóban bio teák, kávék és kakaók, minden féle növényi tej, müzlik, kásaalapok, olajosmagvak, aszalványok, maglisztek (pl. az isteni finom Földimandula), mézek és salátabár volt különleges olajakkal és balzsamecetekkel.

Észrevettem, hogy a dolgozók zöme mindenbe rak egy szürkésbarna színű darabos őrleményből. Szó szerint mindenbe: teába, kávéba, növényi tejbe, müzlibe, kásába, salátába... El nem tudtam képzelni, hogy mi az... Megkóstoltam, hátha rájövök... Enyhén édeskés, de inkább valamilyen pörkölt növényi íz dominált benne, ami a karamellcukorral összedolgozott dióra hasonlított, de nem volt annyira édes. Valami isteni finom ízt éreztem, ami édességekkel, salátákkal és grill ételekkel is harmonizál. Rapadurának hívják, mint megtudtuk. Aztán partnerünk lefordította a nevét: nádcukor.

Na neee! Ez a termék köszönő viszonyban sincs az általam megismert és tiltott nádcukrokkal. Valójában nem is az, mint kiderült, csak magyarra nem lehet lefordítani. Emiatt nagy dilemmában voltunk, hogy miként vezessük be a kínálatba, hogy a régi anralvali.com olvasók ne legyenek megzavarodva, és ne gondolják azt, hogy bort iszunk és vizet prédikálunk.

Gyakorlatilag ez a termék magas ásványi anyag tartalma miatt közelebb áll a táplálék-kiegészítőkhöz, mint az élelmiszerekhez, mert a teljes értékű rapadura előállításához a cukornádat hengerléssel kipréselik, sűrítik és szárítják, majd finommá őrlik. Nem finomítják különböző kémiai - fizikai eljárásokkal, vagyis a szirupot (melaszt) és a kristályokat nem választják el egymástól, így megőrzik a cukornád értékes biológiai összetevőit.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe egy alternatív édesítőként, amelynek kiváló élettani hatásai vannak, ráadásul finom, és a gyerekek is szeretni fogják. Érdemes kipróbálni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 szavazat)
Juzus képe

Nem is kell belőle annyi, mint a többi fajta édesítőből

Kíváncsiságképpen kipróbáltam és nekem édes, karamelles ízű.

Sütöttem a szilvaszezonban egy jó kis szilvás süteményt, melyet a Boszikonyhába is elküldök. A szilva is édes volt és a receptben leírt cukormennyiség 1/5-ét tettem csak bele, de az Apukám, aki köztudott, hogy nagyon édesszájú, még Ő is azt mondta, hogy elég édes íze volt.

A lényeg: kevesebb is elég az ételbe, mint amihez szokva vannak az emberek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: