Kókuszvirág cukor (Meru), 500 gr

  • Édességek ízesítése
  • Sütemény sütés
0Ft
4.683335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (60 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Kókuszvirágcukor (Meru), 500 g

  Alap Bionom Pakk

   Csomagajánlat!

Fogyasztható közvetlenül édesítőként, vagy sütéshez, főzéshez. ​Íze enyhén karamellás.

Fogyasztása -a cukorbetegek kivételével-, mindenkinek ajánlott, aki a tiszta, természetes, egészséges táplálkozást fontosnak tartja.

​Kiszerelés: 500 g

Származási hely: Indonézia


 
Összetétel: Kókuszvirágcukor.

A kókuszpálma virág nektárjából készült tradicionális ázsiai édesítőszer. Fogyasztása 5000 éves múltra tekint vissza. Feldolgozásának módja azóta semmit nem változott, a virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Ez a módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe.

​A termék alacsony Glikémiás indexel rendelkezik (GI=35), a szervezetben lassan szívódik fel.

Magas ásványianyag tartalmú termék, gazdag káliumban,magnéziumban, cinkben és vasban.Tartalmaz B1-, B2-, B3-, és B6-vitamint is.

 

 


egészséges cukorhelyettesítő

Sziasztok,

Cukor helyett keresek édesítőszert, ami egészségesnek mondható. Korábban stevia (összetétel: maltodextrin, szteviol glikozid 5%) édesítőszert használtunk, de nem vagyok benne biztos,hogy ez a legjobb döntés, egyrészt mert az íze nem a legjobb, másrészt bár bioboltban aíjánlották valahogy nem vagyok meggyőződve arról,hogy egészséges volna.

Első sorban kávéba szoktam használni cukor helyett.

Ez a termék jó volna cukor helyettesítőnek?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Egészséges édes

Ha csak steviapor lenne, az teljesen jó lenne, de az ízét én sem szeretem.
A kókuszvirágcukor valóban egészséges alternatíva, és még a méz is jó lehet....

Értékelés: Nincs

Babának

Sziasztok!

Olvastam Nálatok,hogy kókuszvirágcukor adható kis mennyiségben babának,tejbegrízhez. Megvettem hozzá Tőletek a darát. Ez jó hozzá? Vagy csak a Planetbio adható? Mennyi a kis mennyiség? Köszi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Babának kókuszvirág

Szia! 

Bármelyik itt kapható kókuszvirágcukor jó! Próbálj minél kevésbé édesíteni, ne szokjon hozzá a baba a túl édes ételekhez! Úgyhogy szeritnem egy késhegynyi elég egy ételbe, de ha gyümölcsöt is teszel bele, akkor lehet, hogy még annyi sem kell. Baja nem lesz tőle, ha többet adsz is neki, csak a későbbiekben nehezebb lesz az egészséges étkezéshez szoktatni. 

Értékelés: Nincs

Kókuszvirágcukor babának

Csak a tejbegrízhez fogok. Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Porcukor helyettesítő

sziasztok!mit tudtok ajánlani porcukor helyettesítéséhez, ami hasonlít is rá és mellékíze sincs és gyerkőcnek is adhatom?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Porcukor helyett

Szia!

Meg tudod darálni a fenti kókuszvirág cukrot vagy a rapadurát is. Pici karamelles mellékíze van mindkettőnek, de szerintem sokkal finomabb, mint a sima porcukor. Nem hiszem, hogy a gyerkőcöt is zavarná, sőt... regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Sütéshez nem vált be

Sziasztok!

Sütemény készítéséhez használtam kizárólag kókuszvirágcukrot. A süti egyáltalán nem emelkedett meg, olyan lapos maradt szinte, mint még nyers állapotában. Valószínűleg a cukor miatt lehetett? Van másnak is ilyen tapasztalata?

Gesztenyelisztet és kókuszlisztet használtam hozzá.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Kókuszvirágcukor sütikhez

Szia!

Nem a kókuszvirágcukorral lehetett a baj, mert  piskótát is lehet vele sütni, szépen megemelkedik. Szerintem a  receptet kellenne átvariálni.

Értékelés: Nincs

Mi történt a Meru termékekkel?

Sziasztok,

Se a kókuszvirágcukor, se a himalája só nem rendelhető. :( Körülbelülre lehet tudni, mennyit kell várni rájuk?

Köszi szépen,

Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Meru rendelhetősége

1-2 hét és újra kapható a Kókuszvirágcukor és a Himalaya só.
Az új csomagolásról lemaradt egy adat és így nem hozható a termék forgalomba. Míg átcsomagolják, kérünk egy kis türelmet!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kókuszvirágcukor kontra eritrit xylit

Sziasztok!

Paleolit családtagokkal nem értünk egyet abban, hogy melyik édesítő a jobb. Szerintük az eritrit és a xílit. Azt mondják, hogy a kókuszvirágcukornak a képlete, pontos összetétele nem ismert, sosem írják rá a csomagolásra, nem lehet tudni hogy miből is van. És nem sokban különbözik a cukortól, hízlal, emeli a vércukorszintet. Hogy van ez szerintetek? Tényleg nem írta még le senki, hogy mi a kókuszvirágcukor, kémiai képlete meghatározható?

Köszönöm a segítségetek, Dóri

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kémiai képlet?

A termék adatlapján elolvashatod, hogy  miből is van a kókuszvirágcukor ami készítésében és ásványi anyag tartalmában is különbözik a hagyományos finomított cukortól. Valamint  ​"A termék alacsony Glikémiás indexel rendelkezik (GI=35), a szervezetben lassan szívódik fel." így mértékkel, időnként fogyasztható.  Ha mértéktelenül fogyaszt belőle valaki akkor hizlalhat, de ez sok más élemiszerről is elmondható.

Bionomia követlményeinek a xilit és eritrit nem felel meg. Szintetikus élelmiszerek.
A kókuszvirág kémiai képletét szerintem azért nem határozták meg konkrétan, mert nem kémiailag, laborban előállított vegyület, hanem  esetenként, gyártásonként, szüretenként, égtájanként változó élő anyag. Nagyjából annyira nem lehet kémiai képlettel meghatározni mint az almát!


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Kókuszvirág vagy csicsóka sűrítmény

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy ezek közül lehet valamelyiket candida diéta esetén is használni?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Candida alatt TILOS a Kókuszvirág cukor!

Szia! Kókuszvirág cukor TILOS, de a csicsókát alkalmazhatod, sőt segít a Candida küzdelemben is.

Értékelés: Nincs

Használhatom-e édesítésre a kókuszvirág cukrot?

Sziasztok!

Kicsit el vagyok veszve. Olvasom az AV oldalon, hogy a xilit majdnem olyan rossz a finomítás, kezelés stb miatt, mint a répacukor. Na, most akkor ha én IR vagyok, nem ehetek mézet, nem ehetek kókuszvirágcukrot. Akkor milyen édességet ehetek?  A kávét nem, a teát ritkán ízesítem csak, de azért ha sütök valamit, abba csak rakok xilitet vagy eritritet. Gyümölcsből is max. 200g-ot eszek, nehogy sok legyen a gyömölcscukor, szőlőt egyáltalán nem eszek. Mit tanácsoltok?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Kókuszvirágcukor IR-seknek és egy apró trükk

Mivel a kókuszvirágcukor lassú felszívódású, és a glikémiás indexe közepes, így mértékkel, időnként fogyasztható. Őszintén szólva én sem a xilitet, sem az eritritet nem pártolom, ez utóbbi számomra nagyon fémes ízű, az összes ételből kiérzem, ha ilyennel édesítik.

Ha sütsz valami édességet, arra mindenképp figyelj, hogy tegyél bele olyan alapanyagot, aminek magas a rosttartalma, azaz szabályozza a felszívódást. Ilyenek pl. a maglisztek, a teljes őrlésű gabonák, a sárgaborsóliszt, útifűmaghéj

IR esetén valóba szerencsés többször kisebb adagokat fogyasztani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Kókuszvirág cukor = fruktóz élettanilag

Sziasztok!

A dietetikusom szerint a kókuszvirág cukor hatása a szervezetre megegyezik a fruktózéval és hetente max kétszer keveset érdemes belőle fogyasztani. Mi a véleményetek erről?

Bojci

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Kókuszvirág vagy fruktóz?

Az attól függ, milyen értelemben egyezik meg vele. Glikémiás indexük valóban hasonló, tehát egyik sem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Cukorbetegek mértékkel, candida diétások egyáltalán nem fogyaszthatják a kúra ideje alatt egyiket sem. 

Viszont, míg a kókuszvirágcukor tele van vitaminokkal, és az előállítása sem mesterséges úton történik, addig a fruktózé igen, valamint a fruktóz a nevével ellentétben nem gyümölcsből készül, hanem kukoricából (ahogy a xylit is). És sajnos a kukorica nagy része manapság génmódosított... confused_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Égetett cukor...

Sziasztok!

Mielőtt bármit is írnék, fontosnak tartom megjegyezni, hogy több mindent rendelek a webshop-ból, és eddig mindennel maximálisan meg voltam elégedve! Igaz, hogy az Emóció íze nekem "brutális", de csodaszámba megy, amit művelt velem , így elviselem (tény, ha nem olvasnék el legalább 50 hozzászólást, mielőtt megrendelem, semmi sem készített volna fel a borzalmas ízére, mert egyébként nem tünteti fel senki, sehol, pedig szerintem nagyon fontos tényező).

Legutóbb az elitritet szerettem volna leváltani a háztartásomban valami ennél is egészségesebbre. A rapadura ízéről sok rosszat hallottam, nemrégiben pedig nem is kevesen megkérdőjelezték a nyírfacukor egészségességét (ez tényleg nem ugyanaz, mint a xilit? ). A lényeg, hogy végül ezt a terméket választottam, nagyon vártam az érkezését, és... borzasztó nagyot csalódtam! Azt hittem, finom lesz, ahogyan itt mindenki írta, de rá kell jönnöm, hogy a "különleges íz" nem mindenkinek jelenti ugyanazt, amit nekem  

Úgyhogy aki ugyanannyira finnyás (?!), mint én, annak nagyon nem ajánlom a kókuszvirág cukrot (vagy nem ilyen íze van az összesnek? )!!!

Egyébként csodálatos termékeitek vannak, csak így tovább!  Remélem, megtalálom a számomra legmegfelelőbbet!

Ui.: Van egy eladó, bontott csomag (pár mokkáskanálnyi hiányzik belőle) kókuszvirág cukrom, érdekel valakit?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Olvasztott cukor

Kedves Niko.Oka!

​Íze enyhén karamellás.- így áll a leírásban :)

Személy szerint én magában nem eszem -bár kóstoltam-, de a sütemények édesítésére a méz mellett nekem ez a kedvencem. Szerintem ilyenkor a karamellizált íze nem jön ki, viszont vannak olyan sütik, amiket mézzel nem lehet jól elkészíteni, vannak olyan esetek, amikor pl. kekszet és nem puszedlit szeretnék készíteni rolleyes.gif

Jó szívvel ajánlom, hogy tegyél vele egy "sütési" próbát, és ha akkor sem marad a kedvenced, akkor válj csak meg tőle!

<3

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Kókuszvirágcukor, még egy próba

Szia!

Köszönöm a választ és a hozzáállást

Igen, olvastam előtte, hogy karamellás ízre számíthatok, őszintén szólva nekem a karamella a pirított cukrot jelenti ízre, amit nagyon szeretek, ez inkább az odakapott karamellára hajaz (ne haragudj!!)..

Teszek még egy sütési próbát, megígérem! Hátha...

Üdv,

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

árfekvés

Sziasztok!

Rendelés előtt még azt szeretném kérdezni, hogy a 3 kókuszv.cukor között árban nagy az eltérés. Ez a legolcsóbb a 3 közül. Minőségben ez megjelenik?

előre is köszönöm a választ.

Zsóka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta képe

kókuszvirág cukor

Kedves Zsóka!

A PlanetBIO-s kókuszvirág cukor BIO minősítéssel rendelkezik.

Én jelenleg a Meru-sat használom.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

kókuszvirág az pálma?

Sziasztok!

Több helyen is olvastam, hogy a kókuszcukor nem más mint a pálma cukor....most mi az igazság? Tud valaki valamit?

Értékelés: Nincs

kókuszvirág cukor készítése "élőben"

Van fenn a youtube-on egy jó kis filmecske róla. Érdemes megnézni, hogy is készül. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Juzus képe

Pálma? Cukor? Hogy is van ez?

Mivel a kókusz pálmán növekszik  és annak a virágnak a nektárjából készült készítményről beszélünk, így azt is mondhatjuk, hogy kókuszpálmacukorról van szó.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Melyik cukor jöhet számításba daganat esetén?

Sziasztok!

Daganatos betegség esetén milyen cukrot ajánlotok? A nyírfacukor és a stevia sem megfelelő erre?

Köszönettel: D.

Értékelés: Nincs
epermami képe

Kis mennyiségben

a xilit és a stevia is fogyasztható, de nagyon fontos Dóra a mértékletesség!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Amúgy sem szereti az édes dolgokat

Köszönöm! Amúgy sem szereti egy jó idje az édes dolgokat.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Kókuszvirág cukor a legfinomabb egészséges cukor!

Alapdarab a háztartásomban! Szuper, hogy van alternatívája a méznek, mert azt a halmazállapota, illetve a jellegzetes íze miatt van, amibe nem szeretem használni. Régebben például a kávét is mézzel fogyasztottuk, de amióta kipróbáltuk kókuszcukorral, azóta csak ez jöhet szóba. Próbáltam már süteményekbe, pudingba, szerintem mindenféle édességgel jól harmonizál az íze. Persze azért igyekszem mértéket tartani....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Miért nem ajánljátok a xilitet?

Sziasztok!!
Írtátok, hogy a xilit olyan megtűrt kategória, be is linkeltetek valamit, de az az oldal már nem elérhető.
Írjatok már róla valamit, hogy miért nem ajánljátok a xilitet, hiszen arról tényleg csak jókat lehet hallani. 
Egyébként a mostani rendelésemnél rendelek kókuszvirág cukrot, de én alapból xilitet használok, és meg is vagyok vele elégedve.

Másik téma, ami nagyon foglalkoztat (bár lehet, hogy nem ide tartozik), hogy  a pálmaolajról az a nagy általános vélemény, hogy miatta pusztulnak az őserdők, és tűnnek majd el a főemlősök. Nagyon sok szappankészítő már kifejezetten pálmaolaj nélkül készíti a termékeit. Itt mégis megtalálható. 
Bár hozzáteszem, hogy én is rendelek ilyen termékeket sajnos. 

üdv: Anita 

Értékelés: Nincs
Betty képe

Xilit és a pálmaolaj

Szia Anita!

A xilitet elsősorban cukorbetegeknek és candidásoknak ajánljuk. Akinek nincs ilyen jellegű problémája, azoknak sokkal jobb alternatíva a kókuszvirágcukor, a rapadura, a csicsóka sűrítmény és a méz, persze mértékkel.

Azért nem annyira favorizáljuk a xilitet általános használatra, mert mégiscsak egy kémiai anyag, tehát ilyen formában a természetben nem fordul elő, komoly feldolgozáson megy keresztül, mire a felhasználókhoz kerül.

Az a probléma, hogy az emberek sokszor félreértik az édesítés körüli dolgokat. Egyre többen váltanak a fehér kristálycukorról az egészségesebb édesítőkre, miközben a mennyiségen mit sem változtatnak. Pedig ez lenne a végső cél, hogy minél kevesebb édesítőt használjunk az ételeink/süteményeink készítésekor.

A Boszorkánykonyhában megjelent receptekben is minimális édesítőszer szerepel.

A pálmaolaj körüli hisztériáról nemrég írt egy cikket bionom kertészünk, Reményi Misi.

Itt elolvashatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Darálás

Sziasztok!

Jó ideje használjuk mi is ezt a terméket, nagyon szeretjük.
Felmerült bennünk, hogy porcukorrá lehet esetleg őrölni? Kávédarálón vagy aprítóban?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Henn Mónika képe

porcukor kókuszvirágból

Miért is ne lehetne darálni? Szerintem a kávédaráló alkalmasabb a műveletre, én is ki fogom próbálni! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Juzus képe

Lehet,

ahogyan csak szeretnéd, akár darálón, akár aprítóban.

Viszont nekem az a véleményem, hogy gyorsabban oldódik fel, mint a hagyományos, bolti kristályos változatok. Ezért már nem is szoktam darálni sem, ha készítek belőle valamit.yes.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

xilit

Sziasztok! A xilit vagy nyírfacukor látom nálatok nincs a kínálatban. Nem ajánljátok a fogyasztását? Mi használtuk egy ideje a rendes cukor helyett. Gyereknek is. Próbálkoztam, de eddig még nem sikerült leszoktatnom a gyerkőcöt az édesítésről. És magunkat sem! Ezt a terméket is vettük mostanában, és nagyon kellemes, karamelles ízű édesítőszer.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Szia!A Xilit Nálunk olyan

Szia!

A Xilit Nálunk olyan megtűrt kategória, sokat írtunk róla, kérlek keress rá a társoldalon.

Amit pártolunk azokat ITT találod. Plusz a méz.

EZT olvastad már?

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

xilit

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

kisgyereknek?

Két és fél éves kisgyerek is fogyaszthatja a kókuszvirág cukrot, adhatom neki is?

Értékelés: Nincs
Betty képe

Milyen természetes édesítők adhatók a gyerekeknek?

Az alábbi édesítők adhatóak gyerekeknek is mértékkel:

A mértéket azért írom kiemelten, mert nem az a cél,- bár ezek az édesítők az egészséges kategóriába tartoznak -, hogy ész nélkül édesítsünk. Sajnos az élelmiszeripar eltorzítja az ízlelőbimbóinkat, és már az egészen apró gyerekeket is rászoktatják a tömény édes ízre. Én ma már minimálisat édesítek, azaz, általában a recept által javasolt édesítőmennyiség negyedét teszem az ételbe vagy a sütibe.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

melyiket válasszam

Ha nincs semmi betegségünk pusztán törekszünk minél egészésgesebben táplálkozni akkor a kókuszvirág cukrot vagy a rapadurát válasszam (sütés, főzés, ízesítés)?

Értékelés: Nincs
verebedit képe

cukrok

Én mindkettőre szavazok. Ugyanis nekem a Rapadura a fűszeresebb íze miatt  jobb a gyümölcsszószokba, pudingokba, tejpberizsbe, egyéb édes főtt vagy nyers ételekbe. A kókuszvirágcukrot viszont jobban szeretem a sütike. Engem ugyanis az íze az égetett cukoréra /gtrillázsra/ emlékeztet, és azt nagyon szeretem. így aztán tartokm itthon mindkettőt. 

Értékelés: Nincs

rapadura vs kókuszcukor

Akkor én is beszállnék az elemezgetésbe :) Szerintem mind a kettő finom, de nálam inkább a rapadura a nyerő, mert annak számomra növényibb íze van, jobban emlékeztet arra, mintha tényleg egy édes növényt rágcsálna az ember. Nem mintha valaha is lehetőségem lett volna cukornádat rágcsálni, de valahogy ez az érzésem van tőle.

A kókuszcukor viszont nagyon bejött a barnarizspehelyből készített gyors tejberizs ízesítéséhez, erre a célra próbáltam ki először, és miután belekóstoltam, majdnem megettem a párom elől, pedig tehéntejből volt, én meg olyat nem nagyon szoktam fogyasztani. Szegény amúgy is biztos nagyon csalódott lett volna, ha felzabálom a beígért tejberizsét, szóval csak ezért fogtam vissza magam.

Értékelés: Nincs
strega képe

rapadura / kókuszvirágcukor

Szia Sophie82! Mindkettő nagyon finom, de nekem a karamellás íze miatt a rapadura ízlik jobban. A kókuszvirágcukor íze is hasonló, de kevésbé karamellás, mint a rapadura. Nem fogsz mellé egyikkel sem! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cukorválasztás

Szia! Nekem van mindkettő. A rapadurának erősebb "mellékíze" van. Ez nem rossz íz, csak nem tudom hogyan fogalmazzam meg :-) A kókuszcukor is kicsit karamellás, de ízre jobban hasonlít a hagyományos fehércukorra, édesebb, mint a rapadura. Hátha ez segít :-)

Nekem sütés-főzéshez, ha csak rapadurát használok, egy kis mézre is szükségem van, mert kesernyés magában a rapadura. Ha viszont egy különleges ízű cukrot szeretnél, akkor azt ajánlom :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Rapadura vagy Kókusz

Szia!

Szerintem mindegy. Próbáld ki mindkettőt! Esetleg Velünk is megoszthatod tapasztalataidat.

Köszönettel,
hortenzia

Értékelés: Nincs
zsoltesviki képe

most elbizonytalanodtam...

Szuper jellemzest irtam a termekrol most a baratnom kuldi hogy nem sokban ter el a hagyomanyos cukortol fruktoz tartalmat nezve ugyanis 38-50%ban fruktoz:-( akkor most hogy alljak hozzá?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

A kókuszcukor az egy cukor!

Igen, ez egy cukor, de mi ebben a meglepő? Hiszen édes, és az édes ízt ebben az esetben a cukortartalom adja. A méznek is tetemes része cukor. De! Nagyon nem mindegy, hogy üres, 100%-os fehér kristálycukrot eszik-e valaki, amiben tényleg semmi más nincs a cukron kívül, vagy egy olyan cukorféleséget, aminek csak a 38-50%-a cukor, és ez a cukortartalom eredeti környezetében, számos ásványi anyaggal és aminosavval együtt van jelen!

Emlékszem, régebben olvastam arról, hogy a cukornádültetvényeken dolgozó munkások rengeteg cukornádat elfogyasztottak. Rágcsálták a növényt, tokkal-vonóval ették. A munkafelügyelők pedig már a "tiszta" cukrot tömték magukba. Érdekes módon a munkásoknál nem volt cukorbeteg, míg a felügyelőknél egyre több lett....

Nem azt valljuk, hogy ha eddig valaki kristálycukrot használt, az cserélje le azt kókuszvirágcukorra és innentől kezdve minden szép és jó lesz. Hanem azt, hogy cserélje le a finomítottat, és használja a természetes, feldolgozatlan cukrokat, de mértékkel!

Természetesen rajtad áll, hogy hogyan viszonyulsz ezekhez a cukrokhoz. Édesíthetsz mazsolával, aszalt szilvával, datolyával, vagy almalével is, ha számodra az megnyugtatóbb. De tudnod kell, hogy ezekben is természetes gyümölcscukrok vannak. A stevia viszont teljesen cukormentes.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Cukornád

Kedves Mártu!

 

Tulajdonképpen a cukornádat nem is lehet másra használni, csak rágcsálni? Kicsit meghámozom és rágcsálom? Ennyi? Mást is lehet vele kezdeni? Másra is jó? Annyiszor említitek a nádat, hátha tudtok valamit javasolni?

Válaszod előre is köszi

Vio

Értékelés: Nincs

Merre laksz, hogy cukornádat tudsz rágcsálni?

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cukornád kérdés

Az a helyzet, hogy Németországban a bioboltban lehet kapni kb 30 centis darabokat, de a kérdésem arra irányult, hogy mit lehet ezekkel kezdeni?

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Kiszívni belőle a levet

vagy kipréselni. 

Ha kipréselted akkor egy nagyon kellemes ízű itókat kapsz. 

Értékelés: Nincs
zsoltesviki képe

szenzációóóóóós

Ez az itt vasarolt legjobb termekem! Hogy miert? Azert mert az edesites okozta a legnagyobb napi problemat!!!!! 

Sajnos az inzulinszintet minden mas megemeli, vagy rossz az ize. Es ez az egyetlen, ami nem es meg nagyon fincsi is! Sutok is vele mindenbe ezt tesszuk, a ferjem mar nem is enne mast:-) 

Szuper termek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Diótorta

Én ma nagyon fincsi szülinapi diótortát sütöttem vele . Gondoltam, mivel a diótól úgyis sötét a piskóta, nem fogja a család élből elutasítani , mert nem látja a színén, hogy más. Majd miután mindenki repetázott belőle, beavattam őket. Mondták, hogy nagyon finom volt, úgyhogy innentől kezdve felhatalmazásom van a porcukor elhagyására.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

diótorta recept

Esetleg a receptet beküldhetnéd a Boszikonyhába. A diót én is nagyon szeretem.

Értékelés: Nincs
Pirosalma képe

Cukorbetegeknek tényleg nem ajánlott?

Nagy öröm látni a kókuszvirág cukrot a kínálatban. Lehet ezt befőzéshez is használni? Próbálta-e már valaki? Az esetleges karamellás mellékíze miatt kérdezem. Édesítés nélkül a családom nem fogasztja a lekvárokat, xilit helyett viszont szívesebben használnám ezt.

Még egy kérdés merült fel: más honlapokok cukorbetegek részére is ajánlják a fogyasztását (persze ésszerű határok között), hiszen a glikémiás indexe csak 31. Ez a xilitnél némileg jobb is. Ti miért nem javasoljátok?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Kókuszvirágcukor befőzéshez?

Természetesen lehet befőzni is vele. Szerintem kevésbé erőteljes az íze, mint a rapadurának, ezért biztos hogy rengeteg féle gyümölccsel jól harmonizál. Sárgabarackhoz és őszibarackhoz is el tudom képzelni.

A cukormentes befőzést úgy érdemes elkezdeni a családnál, hogy ha van időt/türelmed, akkor nagyon sokáig, sűrűre kell főzni a gyümölcsöt. Így a cukortartalma koncentrálódik és finom édes lesz. Így főztünk be idén epret és meggy-cseresznyét, mindkettő édesebb lett a vártnál, olyannyira, hogy a cukros lekvárhoz szokott ismerőseink is zokszó nélkül fogyasztották. A szilvát is így csinálták régen.

A xilit glikémiás indexe csak 7, ezért ez jóval kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint a kókuszcukor (GI=31) Ráadásul a xilit egy cukoralkohol, másképp is viselkedik, mint a cukrok.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Pirosalma képe

Nagyon köszönöm, Mártu. Igen,

Nagyon köszönöm, Mártu. Igen, megcsalt az emlékezetem a xilit GI-ével kapcsolatban. Az idei baracklekvárnak legalább egy részét tényleg úgy készítem majd el, ahogy javasoltad. Majd beszámolok a fogadtatásról

Klári

Értékelés: Nincs

Finom

Nagyon finom, a Rapadura és a méz mellet ez a legjobb édes dolog, amit bátran használok. Szerintem sokkla finomabb, mint pl. a xillit, ami nekem egy kicsit mesterségesnek tűnik.

Értékelés: Nincs

Kókuszcukor a nagy kedvenc

Én még régebben vettem, ugyanilyen márkájút. Olyan jó érzés, amikor egy termék a háztartásból felkerül a bionomra - mintegy megerősítés ;-)

Az eljárás hasonlít a rapadura kinyeréséhez, igaz? Csak az a különbség, hogy az nádból van, ez pedig kókuszvirágból?

Egy kis segítség annak, aki az ízére kíváncsi: édes, mint a cukor, az ízvilága határozottan karamelles, viszont nem keserű. Karamellkészítéshez isteni, én a karácsonyi kávés-tejszínes likőrömbe ezt karamellizáltam ;-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Most akkor hogy is van ez?

Ez most édesítőszer vagy egy fajta cukor? Ha jól sejtem daganatos betegeknek, bionom táplálkozást követőknek, emésztési-, bőr problémás, gyógyulni vágyó embereknek ugyanúgy tilos a fogyasztása, mint a répa cukornak. Kicsit megtévesztő a..." mindenkinek ajánljuk a cukorbetegek kivételével"...

Vagy valamit félreértettem?

Értékelés: Nincs

Szilárd méz

Bár én még nem kóstoltam, de a leírás alapján szilárd méznek tűnik. Tehát nem hagyományos értelemben vett cukor, hanem a virág nektárjából víz elvonással készített "méz".

Erre is igaz, ahogy a mézre is, hogy nem kell túlzásba esni a fogyasztásával, de amit édesíteni kell, arra kiváló alternatíva.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
kedina képe

kókuszvirág cukor

Ez szuper hír!!! Múltkor már nagyon nézegettem, forgattam egy boltban, de nagy levegő kíséretében visszaraktam! Jó hír, hogy ez is "ehető"! Ki fogom próbálni!! No persze csak mértékkel...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
nagyévi képe

Éppen a múlt héten vettem, ugyan ezt a kókuszvirág cukrot!

Valami ISTENI!! Nem szégyellem, mikor megkóstoltam először, nem bírtam abbahagyni a nyalakodást! Tehát aki most tisztítózik, jobban teszi, ha fel se bontja!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Antal Vali képe

Én pár napja kóstoltam! Tényleg nem lehet abbahagyni.

Azt hiszem ez az a termék, ami kiütötte az első helyről a Rapadurát.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
olívazöld képe

Kókuszvirág cukor

Hát ennek most nagyon megörültem!! A minap kaptam egy zacskóval ajándékba. Még csak egyszer használtam, azt is óvatosan, mert nem tudtam, hogy mennyire "bionom".  De már látom, nyugodtan használhatom.

Tapasztalat: karamellás illat, karamellás, kellemesen pirított íz. Finom különleges ízvilág. Gyorsan olvadt a számban...igen, loptam belőle főzés előtt egy kiskanállal:)  Végre, egy igazán finom édesítő!!! Tejbegrízt készítettem belőle teljeskiőrlésű darával és enyhén elszínezte a grízt, de én nem bántam.  Főzés után már nem volt érezhető a karamellás íz., lehet a fahéj miatt. 

Nagyon elégedett vagyok a termékkel:):):)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Antal Vali képe

Ha ennyire elégedett vagy, akkor ugye

jutalmaztad a terméket 10 szivecskével?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

kókuszvirág cukor hogy áll a candidával?

Sziasztok!
Most láttam meg, hogy itt is kapható kókuszvirág cukor. Eddig csak bioboltban láttam. Olvasom, hogy 35 a GI értéke, míg a nyírfacukoré 7. A hagyományos cukorhoz (GI 68) képest ez egész alacsony, de candida diétában mennyire használható?
Köszi!

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Kókuszvirág cukor és candida

Tökéletesek az értesüléseid! Szerintem ez alapján te is tudod nagyjából a választ, nem a legszerencsésebb candida diéta alatt a kókuszvirág cukor. Az első hónapokban semmiképpen nem ajánlott, utána minimális mennyiségben lehet, de tényleg csak keveset!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: