Bio Napraforgómag (BiOrganik), 200 g

265Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Bio Napraforgómag - Hántolatlan (Biorganik), 200 g

Felhasználása: Csíráztatáshoz.

Használhatjuk salátákhoz, szendvicsekhez, főzéshez, vagy nyers ivólevet készíthetünk belőle.

Csíráztatás - fiatalodjunk és gyógyuljunk a természet segítségével!

Csíráztatás lépésről lépésre

A csírák éltető erejét az emberiség ősidők óta ismeri. Áldásos hatásuk a szervezetre köztudott volt, emiatt régen naponta fogyasztották. Fedezzük fel és ismerjük meg újra a természet e csodálatos ajándékát, hiszen a csírák olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló! A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatásuk kiemelkedő. A csírázó magvak enzimtermelése eléri azt a legmagasabb szintet, amit a növény a fejlődése során már nem lép túl. E korszerű és természetes vitaminbombákat ízletességük és változatosságuk miatt nagyon könnyen beilleszthetjük táplálkozásunkba.

 

Kiszerelés: 200 g

Származási hely: Németország.



Összetevők: *Napraforgómag (hántolatlan).

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Vitamin: B, E

100% bio, nem génmanipulált, laktózmentes, vegán termék.



 

szlovi01 képe

kerámia kontra műanyag csíráztató tál

Sziasztok!

Eddig úgy gondoltam, hogy a kerámia tál a legjobb, mert természetes, mindentől mentes, de most olvastam, hogy a műanyag jobb. Mit mondtok erre? Melyiket vegyem? A másik kérdésem, hogy a saját kertemben nevelt növényeknek a fogott magját, pl retek, hagyma, azokat is csíráztathatom majd? Bio módon gazdálkodunk.

Köszönöm válaszotokat előre! 

Erika

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kerámia kontra műanyag?

Hát, ez nekem új, hogy a műanyag jobb, mint a kerámia. Sőt ha a műanyag nem ellenőrzött BPA, és egyéb károsanyagmentes, akkor nem is értem, hogy jöhet szóba! Nekem például üveg van, egyszerű befőttesüveg. A célnak tökéletesen megfelel.

Ha van saját bio vetőmagod, akkor annál nincs is jobb!

Értékelés: Nincs
szlovi01 képe

Kerámiában csíráztatás

Köszönöm válaszodat! Akkor kerámia lesz. Múlt éveben üvegek sorakoztak, borultak, így helytakarékosság és design szempontjából is jobbnak látom. :) 

Értékelés: Nincs

Muszáj, hogy a csíráztatni kívánt mag

csomagolására rá legyen írva, hogy "Csíráztatáshoz"? Olyan magot nem szabad csíráztatnom, ami ugyanúgy "Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból" származik, de nincs ráírva, hogy "Csíráztatáshoz"? Ha nem szabad, miért nem?

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Csíráztatásra szánt

Csíráztatásra szánt magokat nem kezelik semmivel, szerintem ez a különbség..
Az étkezésre szánt magoknál előfordulhat, hogy hőkezelésnek vetik alá, és az már nem fog kicsirázni.

Értékelés: Nincs

Hőkezelés?

Azt, ha hőkezelésnek vetették alá a magot, fel kell, hogy tüntessék a csomagoláson is, ugye? (Csak mert pl. csíráztatástól függetlenül is szempont lehet, pl. egy nyersevőnél.)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hőkezelés...

Nem tudom.  Segíts, miért fontos ez?

(Egyébként a nyersevőknek sem tanácsos nyersen a magot fogyasztani. Vagy csíráztatják, vagy beáztatják, különben az emésztésük látja kárát!)

Értékelés: Nincs

Mert sokszor drágább

az a mag, amire rá van írva az is, hogy csíráztatásra szánt, mint ugyanaz a fajta, bio, de nem csíráztatásra szánt.

(Az, ha nem hőkezelt magot szeretnék enni, nem jelenti, hogy nem áztatom be a magokat. Csak annyit jelent, hogy félek, a hőkezelés tápanyagvesztéssel jár, és ezért kerülném a hőkezelt magvakat. De köszönöm a figyelmeztetést, kedves vagy. :) )

Értékelés: Nincs
B.Kinga képe

Napraforgómag csíra elképesztően finom

Jó néhány  csírát megkóstoltam mostanában, de a napraforgómag csírának valami elképesztően finom íze van! Érdemes kipróbálni!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: