Mazsola mag nélküli, Thomson,(Rapunzel), 250 g

  • Sütemény sütés
1.295Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Mazsola - Thomson, mag nélkül (Rapunzel), 250 g

Leírás: A szőlőszemeket a napon történő szárítás előtt olajba mártják.

Alkalmazási tippek:

Diós, mákos bejgli - nyers

Diós, mákos bejgli - nyers

Mákos bejgli

Hozzávalók:

  • 1 darab 37x37 cm-es gyümölcslap (lehetőleg almalap)*

töltelék:

  • 40 dkg darált mák**
  • 10 dkg mazsola (megmosva, 10 percre beáztatva)
  • 10 dkg magozott datolya
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj

Diós bejgli

Hozzávalók:

  • 1 darab 37x37 cm-es gyümölcslap (lehetőleg almalap)*

töltelék:

  • 45 dkg durvára darált, előzőleg beáztatott dió
  • 10 dkg mazsola (megmosva, 10 percre beáztatva)
  • 5 dkg magozott datolya
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj

* Gyümölcslap: aszalógépben vagy sütőben készült aszalvány. Almát (vagy más gyümölcsöt) simára turmixolunk, és tapadásmentes lapon (sütőpapír) vékonyan szétterítünk, és 10-12 óra alatt először 60, majd 1 óra múlva 45 fokra visszakapcsolva megaszalunk. Egy lapra 45 dkg gyümölcsmassza kerül, akkor épp megfelelő vastagságú lesz. Az aszalási idő sok mindentől függ, kb 10-12 óra. Addig aszaljuk, amíg mindenhol száraz nem lesz. Ha kiszáradt, megfordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a tapadásmentes lapot (ne a gyümölcslapot húzzuk le a tapadásmentes lapról, mert a gyümölcslap könnyen szakad). Célszerű az almalapokat előre elkészíteni, hogy karácsonykor már csak tölteni kelljen.

Mákos bejgli elkészítése:

  1. A töltelékhez a datolyát beáztatjuk tiszta vízbe legalább 4-5 órára.
  2. Ha felpuhult, kivesszük a léből, és a citromlével simára turmixoljuk. Az áztató levet ne öntsük ki! Fel lehet használni édesítésre, vagy a massza lazítására, ha túl száraz lenne.
  3. A mákot szárazon** megdaráljuk, hozzákeverjük a fahéjat, a citrom héját, majd a datolyapéppel összekeverjük.
  4. Ha túl száraz lenne, tehetünk bele egy keveset a datolya áztató levéből.
  5. A tölteléket jól elkeverjük, megkóstoljuk. Egy kevés mézzel tovább édesíthető (ízlés szerint).
  6. Ha elég lágy, elég édes és elég zamatos, akkor egyenletesen rákenjük a gyümölcslapra.
  7. Megszórjuk a mazsolával, amit tenyérrel jól belenyomkodunk a töltelékbe, és szépen feltekerjük.
  8. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezután lehet szeletelni.

** Mint minden magot, a mákot is használat előtt be kell áztatni. Ebbe a töltelékbe azonban szárazon használjuk fel, mert a vizes máktól víz íze lesz a tölteléknek. A teendő a következő: a mákot beáztatjuk tiszta vízbe, 8-10 óra múlva leszűrjük, és aszalógépben jól kiszárítjuk. Ezután ugyanúgy felhasználhatjuk, mint a nyers mákot.

Diós bejgli elkészítése:

  1. A beáztatott diót aprítógépben nem túl finomra aprítjuk, hozzáadjuk a beáztatott, áztatott datolyát, mézet, citromlét, reszelt citromhéjat, és még néhány másodpercit aprítjuk. Ne legyen túl pépes, maradjanak benne kisebb darabkák.
  2. Egyenletesen szétkenjük a gyümölcslapon, rászórjuk a megmosott mazsolát, és feltekerjük.
  3. Hűtőszekrényben pihentetjük 2 órát, utána szeletelhetjük.

A mazsola további felhasználásához ITT találsz recepteket!


Felhasználás: Ajánljuk műzlibe, édességekhez, sütéshez.

Kiszerelés: 250 g

Származási ország: Németország


Összetétel: Thomson mag nélküli mazsola*, repceolaj*.

*=ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó.





Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: